A legalno su usli u BiH i Hrvatsku?Edin H. wrote:Hajde sto ne kontas da ljude ILEGALNO vracaju u BiH, ali spominjati UK u ovom kontekstu je tragikomicnohowdy wrote:Nek ih vode sebi u UKbiscanka2 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/bbc-obj ... /190729003![]()
U UK postoji zakon koji se zove Children Act 1989, znaci nijedna drzavna instucija nema pravo pravo da maloljetnika iz bilo koje zemlje tretira drugacije nego djecu rodjenu u UK. Uprosteno - dijete je dijete bez obzira na postupke roditelja i ima sva prava na zastitu kao i domaca djeca. Izbjeglicka djeca bez roditelja ili bliskih srodnika su udomljena kod skrbnickih obitelji i to skrbnistvo placa drzava.
A u Hrvatskoj -
Sedamnaestogodišnji Mustafa iz Egipta također je bio pretučen.
"Udarali su me i udarali. Govorio sam im: 'Zbog čega mi to radite, ja sam maloljetan. Ne udarajte me', a oni su me udarali jače", rekao je novinarima.
Ilegalni migranti u BiH
-
howdy
#8726 Re: Migranti u BiH
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8727 Re: Migranti u BiH
Uhvate ih u Sloveniji i vrate u BiH.pirmin wrote:Javljaju na HRT-u da vise ne mogu kontrolisati granicu sa BiH.![]()
Invazija na Evropu-staru kurvu konacno moze da pocne.
- insomnia78
#8728 Re: Migranti u BiH
Batina je iz raja izasla
- insomnia78
#8729 Re: Migranti u BiH
Vi jarane bukvalno nemate pojma sa cime se susrecete. Lo je devero sa Alzircima, Pakistancima, Marokancima, Tunizanina, Čečenima i ostalom ekipom tome je dzenet zagarantovan. Tu samo brutalna sila, puno brutalne sile pomaže
-
zrakomlat
#8730 Re: Migranti u BiH
Možda su i ganci koji glume pakistance. Domaći ganci, ne oni iz GaneSmokingMan wrote:Prilazi migrant i obraća mi se "Selam brate,imaš li šta...".LJudi propjevaše bosanski brzo.
- SmokingMan
#8731 Re: Migranti u BiH
Ja ne znam ni ko je više ko među njima.Liče na rome,a romi liče na njih.Zaglavili su nedođiji iz koje više ne mogu "ni naprijed ni nazad."zrakomlat wrote:Možda su i ganci koji glume pakistance. Domaći ganci, ne oni iz GaneSmokingMan wrote:Prilazi migrant i obraća mi se "Selam brate,imaš li šta...".LJudi propjevaše bosanski brzo.
Bolje je da su ostali tamo odakle su i došli.To oni tek počinju da shvataju kako stoje stvari,ali pomalo je kasno i za njih.Priča koju su čuli o zapadu je daleko od idealne.Nije dobrodošlica baš kao na kućnome pragu,vrijedi pokušati...Ali eto,krijumičari uzimaju,bolje reći otimaju,novac od istih,profit je primarna,a čovjek tek sekundarna potrošna roba.Dokaz da ne postoji nikakva etika u poslovanju,krijumičarI su samo djeca kapitalizma,ne treba ih kriviti,oni su samo pohlepna bića...
- krofnaa*
#8732 Re: Migranti u BiH
Kontrolišu, pare, rezervacije za smještaj ili adresu kod koga idem.paladinka wrote:I tebe komtrolisu koliko imas minimum para ?elcaliente wrote:Mene interesuje kontrolise li ko ove migrante na ulazu koliko para nose sa sobom i ako imaju preko 10 milja oduzimaju li im ili jebu samo nas postene gradzane na granici.
Ispade na kraju da smo najgluplji mi sto idemo na granice prelaze sa pasosom i prijavimo sta imamo sa sobom.
Zna se desiti da ne traže novac na uvid ali uvijek pripremim za svaki slučaj.
- Xavier1
#8733 Re: Migranti u BiH
Ovi bi ubrzo mogli postati problem kod nas.
- Azamo
#8734 Re: Migranti u BiH
Neka si ti meni živ i zdrav, oni su davno kod nas postali problem. Ako nastave dolaziti ovim intenzitetom u Hadžiće bit će ih više nego nas. Bukvalno više ne možeš nigdje ni mrdnuti a da ih nema 15.Xavier1 wrote:Ovi bi ubrzo mogli postati problem kod nas.
- Xavier1
#8735 Re: Migranti u BiH
Znam. Ali ocekujem jos gore. Vece napade i slicno.Azamo wrote:Neka si ti meni živ i zdrav, oni su davno kod nas postali problem. Ako nastave dolaziti ovim intenzitetom u Hadžiće bit će ih više nego nas. Bukvalno više ne možeš nigdje ni mrdnuti a da ih nema 15.Xavier1 wrote:Ovi bi ubrzo mogli postati problem kod nas.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8736 Re: Migranti u BiH
Sve dok ne dolaze u Hadzice nisu problem?Azamo wrote:Neka si ti meni živ i zdrav, oni su davno kod nas postali problem. Ako nastave dolaziti ovim intenzitetom u Hadžiće bit će ih više nego nas. Bukvalno više ne možeš nigdje ni mrdnuti a da ih nema 15.Xavier1 wrote:Ovi bi ubrzo mogli postati problem kod nas.
A ja mislio migranti problem drzave citave
- pustopoljina
#8737 Re: Migranti u BiH
Jako cudno je sjediti u basti kafica i zmariti kolac, srkati kafu..a oni tanki ko prut prolaze ko duhovi pored...
- Maraschino
#8738 Re: Migranti u BiH
Gotovi smo, spasa nam nema.Azamo wrote:Neka si ti meni živ i zdrav, oni su davno kod nas postali problem. Ako nastave dolaziti ovim intenzitetom u Hadžiće bit će ih više nego nas. Bukvalno više ne možeš nigdje ni mrdnuti a da ih nema 15.Xavier1 wrote:Ovi bi ubrzo mogli postati problem kod nas.
- SmokingMan
#8739 Re: Migranti u BiH
Eo ih nastanili se kod McDonaldsa na Stupu....Ovo će za godinu postati nepodnošljivo,ako ne zaustavimo silom prelazak preko grance sa Srbijom mogli bi imati strašnih problema.Nema kompromisa sa bahatim Dodikom,vojsku treba poslati na granicu pod svaku cijenu.
- Maraschino
#8740 Re: Migranti u BiH
Samo ih kanalisati prema Dodikovom nahijatu.SmokingMan wrote:Eo ih nastanili se kod McDonaldsa na Stupu....Ovo će za godinu postati nepodnošljivo,ako ne zaustavimo silom prelazak preko grance sa Srbijom mogli bi imati strašnih problema.Nema kompromisa sa bahatim Dodikom,vojsku treba poslati na granicu pod svaku cijenu.
- SmokingMan
#8741 Re: Migranti u BiH
Ma ako me naljuti i nega ću Ćamcem preko Drine oćerat....Maraschino wrote:Samo ih kanalisati prema Dodikovom nahijatu.SmokingMan wrote:Eo ih nastanili se kod McDonaldsa na Stupu....Ovo će za godinu postati nepodnošljivo,ako ne zaustavimo silom prelazak preko grance sa Srbijom mogli bi imati strašnih problema.Nema kompromisa sa bahatim Dodikom,vojsku treba poslati na granicu pod svaku cijenu.
- Maraschino
#8742 Re: Migranti u BiH
tako ce zavrsiti svi djikani, prije ili kasnije.SmokingMan wrote:Ma ako me naljuti i nega ću Ćamcem preko Drine oćerat....Maraschino wrote:Samo ih kanalisati prema Dodikovom nahijatu.SmokingMan wrote:Eo ih nastanili se kod McDonaldsa na Stupu....Ovo će za godinu postati nepodnošljivo,ako ne zaustavimo silom prelazak preko grance sa Srbijom mogli bi imati strašnih problema.Nema kompromisa sa bahatim Dodikom,vojsku treba poslati na granicu pod svaku cijenu.
- SmokingMan
#8743 Re: Migranti u BiH
Maraschino wrote:
tako ce zavrsiti svi djikani, prije ili kasnije.
Samo se bojim da SDA ne bi dobro prošao u SA ako bi se to desilo.Bake ne bi preživio linč,osim da pobjegne u Tursku,jer ko bi imao hrabrosti da poslije dejtona među bošnacima potpisuje bilo kakva primirija sa đilkosima...
-
baglama
#8744 Re: Migranti u BiH
SmokingMan wrote:Ma ako me naljuti i nega ću Ćamcem preko Drine oćerat....Maraschino wrote:Samo ih kanalisati prema Dodikovom nahijatu.SmokingMan wrote:Eo ih nastanili se kod McDonaldsa na Stupu....Ovo će za godinu postati nepodnošljivo,ako ne zaustavimo silom prelazak preko grance sa Srbijom mogli bi imati strašnih problema.Nema kompromisa sa bahatim Dodikom,vojsku treba poslati na granicu pod svaku cijenu.
Jes jes samo kuda ih nacerat na Drinu kad su Nas nabili dalje od Vogosce?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8745 Re: Migranti u BiH
Samo Orban. 
- CPT
#8746 Re: Migranti u BiH
_BataZiv_0809 wrote:Samo Orban.

jos kad to pisu pojedinci iz BiH
Mali reminder kako su Orbanovci nekad (muskarci, vojno sposobni, telefoni bla bla bla bla bla) odlazili u "prvu sigurnu drzavu". Kanadu ili SAD

p.s.: i ne, nisu koristili legalne granicne prelaze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8747 Re: Migranti u BiH
Ne kvotaj me. Razguli.CPT wrote:_BataZiv_0809 wrote:Samo Orban.
jos kad to pisu pojedinci iz BiH![]()
Mali reminder kako su Orbanovci nekad (muskarci, vojno sposobni, telefoni bla bla bla bla bla) odlazili u "prvu sigurnu drzavu". Kanadu ili SAD![]()
p.s.: i ne, nisu koristili legalne granicne prelaze
- Kal El
#8748 Re: Migranti u BiH
Šta li migrant traži u 2 sata ujutru na brzoj cesti...(pravac Sarajevu)
- SmokingMan
#8749 Re: Migranti u BiH
Kako pomoći sebi,da bi pomogli migrantima?Dolaze u sve većem broj,stvaraju se dodatni poblemi oko zbrinjavanja i hrvatskom graničnom službom.Problem se gura pod tepih,političari apsolutno ništa ne preduzimaju,stranci sašlju novac koji nije dovoljan,ili se jednostavno opet neko "našao" u donacijama.Ja samo vidim da se ne nazire kraj problemima,jer ionako nemam riješen problem nekontrolisanog protoka migranata na Drini.Sve se pretvorilo u veliku političku igru,u kojo bi mi mogli opet izvući deblji kraj,kao da ga ponekada jasno vidim...
- vjesticanametli
#8750 Re: Migranti u BiH
Sve nogama nagurat prema cro i rs i jebi im mater...ovo je nista sta bi moglo biti....to je neviDZen sljam