SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

:run: zirkus
Prvo cekam sesticu 35 min
Onda pjehe do cvile
radiša

#8727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Kaze avaz:

Code: Select all

U sarajevskom naselju Pofalići danas u poslijepodnevnim satima dogodila se nezgoda kada je jedno ženska osoba pala ispred tramvaja na šinama.

Kako su potvrdili za Avaz.ba radi se o ženi koja je duševno bolesna.

- Nije bilo kontakta sa tramvajem, jednostavno žena je pala - rekli su iz MUP-a KS.

Dok je trajao uviđaj, tramvajski saobraćaj je bio obustavljen, a žena je prevezena na UKCS, gdje joj nisu konstatovane povrede.

StupskaBitanga

#8728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by StupskaBitanga »

od 5h popodne je grad pun saobraćajnih nesreća. Ja sam vidio 4
zdruzdjo

#8729 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

mirzet87sa wrote:.........
Jarane zamoli nekoga od raje da te maksuz prati na diskretnoj udaljenosti jednom-dva puta. Nadji nekoga ko ima neko neupadljivo totalno auto.
Dalje je lako. Onda upratis ti "njih".
Ali moras naci nekoga od raje ko te nece " habati" godinama kasnije ako se ispostavi da je "fula".
zdruzdjo

#8730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Citat sa portala o radeljasu:
"Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu biti predati u nadležnost Tužilaštva KS-a. Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će o daljim mjerama....."

A ja se usudjujem zavrsiti:

Tj bice pusteni da se brane sa slobode.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
al-em

#8731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

Gdje je ubica sanjin sefic?

Taj nece biti u zatvoru ni godinu dana, ukljucujuci ove zajebancije u novom sadu i neka lafo izrucenja.
Logovan

#8733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

al-em wrote:Gdje je ubica sanjin sefic?

Taj nece biti u zatvoru ni godinu dana, ukljucujuci ove zajebancije u novom sadu i neka lafo izrucenja.
Normalno da neće. Jaka leđa su čudo. Štima mu se potpuno oslobođanje ili recimo neka kazna od mjesec dana.
MOSALJOZE

#8734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Što neki mogu lupati,cuj kazna od mjesec dana :-)

Čeka se izručenje.
Logovan

#8735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Dobro, ja lupam, izvinjavam se. Inače je država uređena....
zigson

#8736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

mirzet87sa wrote:
Logovan wrote: Poduzmi nešto, budi spreman, ako je već takva situacija.
A ne znam sta.. :D da prijavim muriji, blijedo bi me gledali.. da nosim oruzje sa sobom, ranim ga, eto meni zatvora.. za hladno isto tako.. kita situacija, kako god
Sta vozis ako se smije znati
Mozda te fkt prate radi otimacine al su se smirili otkako su ubili onoga na ilidzi, slabije se auta kradu.
radiša

#8737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

mirzet87sa wrote:Ma jebe mi se, kasko je. Nego se nadovezao na black swana oko pratnje, da zadnjih par dana primjetim dva ista auta iza sebe, svaki dan. Da mi je ruta ista pa bih i razumio, al nije. jebat ga, dosta offa :D
nema dileme ili te neko hoce odradit ili te murija prati prije da je murija.lopovi nisu tako ofirni.tablice zapisi pa na muriju odmah sve da su i oni nek znaju da si ih provalio.
Haris.ba

#8738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

mirzet87sa wrote:
Black swan wrote:slušaj... ako sumnjaš dovoljan razlog da postoji nešto...

jer čak i ako si paranoidan ne znači da te neko ne prati
Ma prati, imam oko u saobracaju, primjetim i pamtim sve.. mozda i ne prati, mozda slucajno bude iza mene zadnjih par dana, samo me kopka to kako me uvijek nadje, kad i nemam neki odredjeni put ni vrijeme kojim se krecem. Vidjet cu sta ce biti ovih dana, ako se potrefi opet reagovat cu vec nekako.
mirzet87sa wrote: Evo ti primjer - rutina svakodnevne voznje, grbavica - zeljeznicka stanica- uz kosevsko brdo - do vogosce
http://forum.klix.ba/mercedes-c-klasa-p9749185.html
mirzet87sa wrote:A sto se tice postavljaca teme, interesantno, i meni su ukrali mercedesa koji sam uzeo u tom salonu gdje i ti. Meni su ga skinuli u sred bijela dana na parkingu preko puta hitne pomoci. Auto sam pronasao par dana kasnije u bijeljini, tacnije u nekoj zabiti pokraj bijeljine. Samo sto sam ja blagovremeno ugradio gps tracker pa sam znao gdje se nalazi. Te sitne zastite se ne isplate radit ili kasko ili tracker, pa nek ga vozi gdje god hoce, samo nece dokle hoce :mrgreen:
http://forum.klix.ba/ukraden-sinoc-13-7 ... 69868.html

:D
mirzet87sa

#8739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Kakve to veze ima? Ta putanja dok sam bio u pretisu i vozao c, a ukrali e, dok sad imam trece auto i drugo zanimanje
jazzer

#8740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jazzer »

prije koju godinu, par dana kada god pogledam u retrovizor vidim crnu fabiu iza sebe,
bas nekako ofirno iako nisam davao neki cnacaj tome.

Ukradu mi tih dana auto i inspektor u PU N. Grad me pita jesam li primjetio da me neko prati
prethodnih dana u crnoj fabiji? Rekoh jesam. Kaze on ''otisao auto u RS''.

Poserem mu sa na saznanja. Znaju sta se radi i kako a on samo konstatuje da su lopovi iz RS
ukrali auto. Jos mi rece da ce mi se vjerovatno javiti oko otkupa a tako je i bilo.
Truba

#8741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Haris.ba wrote:
mirzet87sa wrote:
Black swan wrote:slušaj... ako sumnjaš dovoljan razlog da postoji nešto...

jer čak i ako si paranoidan ne znači da te neko ne prati
Ma prati, imam oko u saobracaju, primjetim i pamtim sve.. mozda i ne prati, mozda slucajno bude iza mene zadnjih par dana, samo me kopka to kako me uvijek nadje, kad i nemam neki odredjeni put ni vrijeme kojim se krecem. Vidjet cu sta ce biti ovih dana, ako se potrefi opet reagovat cu vec nekako.
mirzet87sa wrote: Evo ti primjer - rutina svakodnevne voznje, grbavica - zeljeznicka stanica- uz kosevsko brdo - do vogosce
http://forum.klix.ba/mercedes-c-klasa-p9749185.html
mirzet87sa wrote:A sto se tice postavljaca teme, interesantno, i meni su ukrali mercedesa koji sam uzeo u tom salonu gdje i ti. Meni su ga skinuli u sred bijela dana na parkingu preko puta hitne pomoci. Auto sam pronasao par dana kasnije u bijeljini, tacnije u nekoj zabiti pokraj bijeljine. Samo sto sam ja blagovremeno ugradio gps tracker pa sam znao gdje se nalazi. Te sitne zastite se ne isplate radit ili kasko ili tracker, pa nek ga vozi gdje god hoce, samo nece dokle hoce :mrgreen:
http://forum.klix.ba/ukraden-sinoc-13-7 ... 69868.html

:D
jbt kakav si ti u karijeri ako si vakav na forumu :D
mora da si neki gazda
Haris.ba

#8742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

mirzet87sa wrote:Kakve to veze ima? Ta putanja dok sam bio u pretisu i vozao c, a ukrali e, dok sad imam trece auto i drugo zanimanje
Stvar je sigurnosne kulture. Zapamtio sam ti nick sa jedne teme o parkiranju. I samo malo proguglao kad si napisao da misliš da te prate.

Pola krađe lopov odradi prikupljanjem informacija. Oni Srbi skinuše Kim Kardašijan prateći je na fejsbuku. Mijenjaj navike, ne pričaj na internetu o zaštiti na autu (koja se inače može neutralizirati sa uređajem koji košta stotinjak eura).

Teška su vremena, I poštenom insanu je ostalo malo opcija.

Ja ti mogu samo dati savjet da uradiš sve da osiguraš život. A auto ako su nanijetili, odnijeće. To ne znači da ne treba i auto osigurati na razne načine. Ima primjera kako ga iz garaže vade a čovjek u dnevnom boravku. Svi su lopovi naoružani i spremni da ti uzmu život.

Policija je naravno uvezana sa lopovima. Ali bih ja opet prijavio. Samo radi toga da obavjestim lopove da znam da me "tipuju". A ako griješim, nema veze. Bolje puhati u jogurt, nego se opeći.

P.S.
Meni se smiju što vozam neugledna auta. I izađem sa jaranom na kahvu kad je policija pucala na lopove na Ilidži kad su krali bmw. I vidim oblijeva mi kolegu znoj. Parkirao bengu, a nije mu na oku.
Došao vakat, problem imati i problem neimati.
mirzet87sa

#8743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Haris.ba wrote: Stvar je sigurnosne kulture. Zapamtio sam ti nick sa jedne teme o parkiranju. I samo malo proguglao kad si napisao da misliš da te prate.

Pola krađe lopov odradi prikupljanjem informacija. Oni Srbi skinuše Kim Kardašijan prateći je na fejsbuku. Mijenjaj navike, ne pričaj na internetu o zaštiti na autu (koja se inače može neutralizirati sa uređajem koji košta stotinjak eura).

Teška su vremena, I poštenom insanu je ostalo malo opcija.

Ja ti mogu samo dati savjet da uradiš sve da osiguraš život. A auto ako su nanijetili, odnijeće. To ne znači da ne treba i auto osigurati na razne načine. Ima primjera kako ga iz garaže vade a čovjek u dnevnom boravku. Svi su lopovi naoružani i spremni da ti uzmu život.

Policija je naravno uvezana sa lopovima. Ali bih ja opet prijavio. Samo radi toga da obavjestim lopove da znam da me "tipuju". A ako griješim, nema veze. Bolje puhati u jogurt, nego se opeći.

P.S.
Meni se smiju što vozam neugledna auta. I izađem sa jaranom na kahvu kad je policija pucala na lopove na Ilidži kad su krali bmw. I vidim oblijeva mi kolegu znoj. Parkirao bengu, a nije mu na oku.
Došao vakat, problem imati i problem neimati.
Ima smisla to sto pises. Svjestan sam da se svaka zastita moze zaobici te ako je auto zapikano da ce prije ili kasnije otici. Ja sve sto mogu jeste da ih namucim u tome, mozda i odustanu :D sinoc ih nije bilo, ni jutros, mozda da se ipak radilo o ludoj slucajnosti da srecem 2 auta svaki dan, kad god i gdje god da krenem..
mirzet87sa

#8744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Black swan wrote:
jbt kakav si ti u karijeri ako si vakav na forumu :D
mora da si neki gazda
Privatnik labude :D nema pare do sopstvene, jebes drzavne firme i sljakanje za par stoja.. preporucujem svakome, uvijek, ko god moze sa strane ili primarno da se bavi privatlukom nek se oproba.. i da ne uspije, nije nista izgubio
Tomahawk11
Globalni moderator

#8745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Bas i nije istina.
Koliko ljudi se zavalilo da pokrene biznis, pa propadne sve.
Pa se onda zavale da sve to zatvore.
Truba

#8746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

draže mi je tuđih 100 maraka nego svojih 99
mislim u zaradi :D
nek se drugi brine o namicanju sredstsava :D

zato i jesam vakav ispo :lol: kong of forum :lol:
delllboy79

#8747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by delllboy79 »

zdruzdjo wrote:
Tercius wrote:
wolfie wrote:Image

Sabrija Avdagic, Tomo Spahovic i N.N., vjerovatno ce biti hat-trick uskoro. :D
Ovaj desno hemicar na ovim tananim nogicama izgleda kao da je Dž.K, loša je rezolucija slike pa nisam 100% siguran.Iskreno se nadam da nije a sve su prilike da jeste i ovom slikom bi se eventualno trebali pozabaviti odredjeni autoriteti.
Ma zasto jarane
Ovi su momci donedavno volontirali na institutu za nuklerne nauke Vinca u Beogradu. Narod to ne zna ali tako je.

Evo mu djevojke . jebem te zemljo gledaj kakve picke vodaju kriminalci pa ti budi fin.

Image
JanuaryJones

#8748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

:shock: kome mogu biti privlačne ove ćevap šake/prsti i lik koji ne može staviti ruke uz tijelo? Znači Bože... :shock: fuj
mirzet87sa

#8749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Ne mozes se baviti necim cime se bavi pored tebe jos mali milion.. istrazis sta je profitabilno, nije zahtjevno, nema mnogo ulaganja..
Radio sam u pretisu kao glavni tehnolog, jedno vrijeme i kao upravnik no kratko, u drzavnoj (propaloj) firmi sa zadovoljavajucim primanjima za nas standard. Sve do smjene direktora, dovodjenja novih ljudi, tehnoloskog viska.. ostao bez posla, rezije idu, zivot ide, a ja u centru "sezone" za moj trenutni privatluk.. ta 3 mjeseca sam zaradio koliko u drzavnoj firmi ne bih za 15 godina, bez pretjerivanja. Ko god moze, uz trenutni posao, da dnevno odvaja par h za privatni nek se ne dvoumi..
Truba

#8750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

slastičarnica?
Post Reply