Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fusion_ba wrote: ↑30/06/2023 14:15
Kako sam skontao to je stara tarifa Smart Net od 20 KM (sa uređajem) koja odavno nije u ponudi.
Izgleda da korisnike te stare tarife od 20 KM prebacuju na Smart Surf tarifu koja košta 28 KM (sa uređajem), uz povećanje sa 10 GB na 25 GB. Dakle za korisnike tih trenutnih tarifa nema nikakvog poskupljenja.
Pa svi ti paketi nude duple GB uz potpisivanje ugovora. Tako da npr. ovaj Smart Surf od 01.08. nudi 50GB za 28KM. Tako da su se samo izjednačili sa BH Telecomom i m:tel-om. Evo ti link pa pogledaj http://www.smart.eronet.ba/
Ovo je sulud potez Eronet-a...
Ali može im se jer smo mi takvo tržište. Nemamo razvijenu svijest o mogućnosti prenosivosti broja, neda nam se petljati oko svega toga itd.
Sve je pokazao slučaj novotel-a... Nemaju neki značajan rast korisnika, niti ovi dominantni imaju značajan odliv.
bogata_sirotinja wrote: ↑30/06/2023 20:25
Sve je pokazao slučaj novotel-a... Nemaju neki značajan rast korisnika, niti ovi dominantni imaju značajan odliv.
budale u torovima. Samo budala nece uzeti za 15KM ili koliko vec 500m i 20b. Gdje to ima?
fusion_ba wrote: ↑30/06/2023 14:15
Kako sam skontao to je stara tarifa Smart Net od 20 KM (sa uređajem) koja odavno nije u ponudi.
Izgleda da korisnike te stare tarife od 20 KM prebacuju na Smart Surf tarifu koja košta 28 KM (sa uređajem), uz povećanje sa 10 GB na 25 GB. Dakle za korisnike tih trenutnih tarifa nema nikakvog poskupljenja.
Pa svi ti paketi nude duple GB uz potpisivanje ugovora. Tako da npr. ovaj Smart Surf od 01.08. nudi 50GB za 28KM. Tako da su se samo izjednačili sa BH Telecomom i m:tel-om. Evo ti link pa pogledaj http://www.smart.eronet.ba/
Šta je ovo, neće više biti ni neograničenog (ako ga tako mogu nazvati) interneta nego kad potrošiš GB isključe te? Mogu li onda na osnovu te izmjene raskinuti ugovor, iako mi se cijena ne mijenja?
laserShow wrote: ↑30/06/2023 20:29
budale u torovima. Samo budala nece uzeti za 15KM ili koliko vec 500m i 20b. Gdje to ima?
Naravno.
Kao što je neko na forumu prije par dana otprilike rekao da je su korisnici Novotela uglavnom samo oni koji nemaju para za novi iPhone i hoće da uštede koju marku, samo što nije rekao sirotinja.
Da ne govorim o onima kojima je bitno "čiji je" operater.
Svuda u svijetu ljudi gledaju da uštede bez obzira koliko imaju, samo kod nas se hvale ako istu stvar plaćaju skuplje a dobiju manje.
Jel sad Novotel ili BH Telecom nudi najviše za nekih 20-30KM mjesečne pretplate. Ima li igdje mapa pokrivenosti Novotel odnosno mtel mreže. Interesuje me područje oko Čapljine, tačnije Gabela.
BH Telecom.od.danas pa do.30. 08 uveo akciju za.prenos broja ili za postojece korisnike za produzenje ugovora.
50% popusta na.pretplatu prvih 12 mjeaeci
Ovo je sve posljedica odliva pretplatnika iz BHT u Novotel i tek su se sada sjetili
Čim prije prenesite broj u BH Telecom ili produžite ugovorni odnos na 12/24 mjeseca i uživajte u nevjerovatnih:
200 GIGA dobrodošlice u trajanju od 24 mjeseca, odnosno 100 GB u trajanju od 12 mjeseca na bilo kojem Extra paketu iz ponude BH Telecoma!
I to nije sve!
Postpaid korisnike i korisnike (pravna lica) isteklih ponuda BH Telecoma nagrađujemo i posebnim popustom od 50% na pretplatu bilo kojeg Extra paketa u trajanju 12 mjeseci za ugovorni odnos na 24 mjeseca
E ovo im je bas dobra ponuda ako sam ja ovo dobro shvatio. Recimo Extra S paket Bogatij Sadrzaj na 24 mjeseca - dobijate 800 minuta + 800 SMS + 22 GB, prva godina 12,5 KM druga 25 KM. Znaci u prosjeku 18,75 KM. Ovo je po mom misljenju odlicno. Naravno ako sam dobro ovo shvatio
bogata_sirotinja wrote: ↑30/06/2023 20:25
Ogroman nivo "patriotizma" je koristiti "svoj" telekom.
@rida1976 i ja tako shvatam kako si ti napisao. Samo me buni ovih 200 GB dobrodoslice odnosno 100 GB tokom prvih 12 mj da li se ovi GB dodaju na postojece GB iz pretplate
Ja sam otisao s BHT na M tel (120 min, 120 SMS i 3 GB) za 22 KM a ako potpisem na 2 god tada je 14 KM. Nisam otisao na Novotel jer sam cuo da nemaju uslugu roaming (kada sam u EU npr da ne mogu poslati SMS, nazvati i primiti poziv) . Da li je istina, nije , nemam pojma
Trebalo bi da se GB dodaju na postojeće uključene u paket. 200 GB na 24 mjeseca izađe nešto malo više od 8GB mjesečno. Kada se doda na postojećih 22 onda se zaokruži na 30 GB mjesečno u tom paketu.
@akcija007
Ko ti je rekao te nebuloze za Novotel?
Čemu im onda služe one roming opcije dokupa mobilnog interneta ako im ne radi roming?
Iz ličnog iskustva, Novotel radi u romingu bez ikakvih problema.
Nego, evo sada je tu i ova extra ponuda BH Telekom-a pa birajte dok traje...
Mislim da se 200/100GB dodjeljuje jednokratno i da ih korisnik ima na raspolaganju tokom 24/12mj. dok ih ne potroši...
@bogata_sirotinja krivo mi je preneseno. Ima Roaming na Novotelu sada sam vidio detaljan cjenovnik.
Ja sada razmisljam da se vratim na BH Telecom na ovu najnizu pretplatu 25 KM (prvih 12 mj cu placati 12,5 KM) 14 GB i po 800.min i SMS ali je.meni ovo puno,. Ne potrosim.
Mozda uzmem Extra XS 17,55 KM (500 MB+ 150 min i 150 SMS) i dobit cu ovih 200 GB za 24 mj to je po.8 GB i to ce mi biti taman. Uz pretpostavku da ovo vrijedi i za XS a ne tek od S paketa . Moram provjeriti u Telecomu.
Ja.nisam na M telu potpisao obavezni ugovor . Od maja sam njihov korisnik . Ima li neki zakonski rok do kada moram biti na M telu da mogu da opet prenosim broj ?
Ja.nisam na M telu potpisao obavezni ugovor . Od maja sam njihov korisnik . Ima li neki zakonski rok do kada moram biti na M telu da mogu da opet prenosim broj ?
3 mjeseca odnosno 90 dana od prenosa broja, opet možeš prenijeti broj u drugu mrežu.
U akciji piše da ista vrijedi za sve Extra pakete pa bi trebalo da vrijedi i za XS.
Trebali bi objaviti pdf sa uslovima akcije gdje će do detalja sve pisati...
Svaka im čast na ovih 100/200GB ali samo ako ih ne ograniče vremenski...
rida1976 wrote: ↑02/07/2023 07:47
E ovo im je bas dobra ponuda ako sam ja ovo dobro shvatio. Recimo Extra S paket Bogatij Sadrzaj na 24 mjeseca - dobijate 800 minuta + 800 SMS + 22 GB, prva godina 12,5 KM druga 25 KM. Znaci u prosjeku 18,75 KM. Ovo je po mom misljenju odlicno. Naravno ako sam dobro ovo shvatio
Ne vrijedi na XS jer XS nije Extra XS. Promocija vrijedi od Extra S pa na vise. Ne znam zasto XS nije Extra kada se sluzbeno zove Extra XS .
Ove 200 GB dobrodoslice se dobiju odmah jednokratno. Prvo se trose GB iz pretplate (npr 8 GB iz Extra S) i.kada se potrose GB iz pretplate se prelazi na trosenje ovih GB iz dobrososlice (koji traju 24 mj do isteka obaveznog trajanja pretplatnickog.odnosa ili dok se ne potrose, zavisno sta prvo nastupi).
Ja sam trenutno na ExtraS, 25KM, istekao 24 mjesečni ugovor.
Ako je ovo sve kako kažete, haman ću otići ovih dana i potpisati novi.
I zbog uštede na novcu, a i zbog ovih ekstra giga...
Ne vrijedi na XS jer XS nije Extra XS. Promocija vrijedi od Extra S pa na vise. Ne znam zasto XS nije Extra kada se sluzbeno zove Extra XS .
Ove 200 GB dobrodoslice se dobiju odmah jednokratno. Prvo se trose GB iz pretplate (npr 8 GB iz Extra S) i.kada se potrose GB iz pretplate se prelazi na trosenje ovih GB iz dobrososlice (koji traju 24 mj do isteka obaveznog trajanja pretplatnickog.odnosa ili dok se ne potrose, zavisno sta prvo nastupi).
Pa ovo je jos bolje. Na raspolaganju cijelih 200 GB.
Ovo je po meni top ponuda. I za ove sto puno pricaju i surfaju, Extra S je dovoljan vjv 95 posto ljudi