Brani ga i Ivica Osim. To je najveći problem ove države, što ne postoji glas sportske javnosti, a tu ne mislim na novinare, jer je opet u kapacitetima u kojima je bilo moguće dobio kritiku medija.Bosanski_kralj wrote:Jesmo mi forumaši ujedinjeni po ovom pitanju, ali ono što me strašno iritira je kako naši tobožnji stručnjaci ni jednu lošu riječ neće da kažu protiv Baždarevića. Sve nešto okolo pričaju, a ni jedan da jasno i glasno kaže da je glavni krivac Meša.
Problem je što bivši fudbaleri svi odreda pripadaju istom klanu, a ako se neko drzne iskočiti odatle smatra ga se bezobraznim.
Postoji jedan standardan obrazac ponašanja, pa je Nermin Šabić državni neprijatelj kad prigovori bilo šta savezu, Senad Lulić je smetljar koji ima obraza poslije pobjede nad Estonijom od 5:0 tražiti dlaku u jajetu, svaki drugi kritičar je neprijatelj države i reprezentacije... S druge strane, izjava u kojoj Gušo kaže da je uvjeren kako Begović neće primiti gol protiv Belgije je dobrodošla.
Vrhunac debilizma su nadimci tipa Ministar odbrane, Mali princ, Plavooki bombarder, Zmajevi, Zmajići, Zmajice... ovo baš upućuje na kolektivnu mentalnu zaostalost.
Svim tim ex-yu legendama i njihovom egu se zahvaliti, jer su bezobrazni i koče i ono malo napretka koji je moguće ostvariti u domaćem fudbalu. Vaha nedavno hladno izjavi da nije do Meše, iako ne gleda utakmice reprezentacije. To nije kolegijalnost nego bezobrazluk.