Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#8726 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

Bosanski_kralj wrote:Jesmo mi forumaši ujedinjeni po ovom pitanju, ali ono što me strašno iritira je kako naši tobožnji stručnjaci ni jednu lošu riječ neće da kažu protiv Baždarevića. Sve nešto okolo pričaju, a ni jedan da jasno i glasno kaže da je glavni krivac Meša.
Brani ga i Ivica Osim. To je najveći problem ove države, što ne postoji glas sportske javnosti, a tu ne mislim na novinare, jer je opet u kapacitetima u kojima je bilo moguće dobio kritiku medija.

Problem je što bivši fudbaleri svi odreda pripadaju istom klanu, a ako se neko drzne iskočiti odatle smatra ga se bezobraznim.

Postoji jedan standardan obrazac ponašanja, pa je Nermin Šabić državni neprijatelj kad prigovori bilo šta savezu, Senad Lulić je smetljar koji ima obraza poslije pobjede nad Estonijom od 5:0 tražiti dlaku u jajetu, svaki drugi kritičar je neprijatelj države i reprezentacije... S druge strane, izjava u kojoj Gušo kaže da je uvjeren kako Begović neće primiti gol protiv Belgije je dobrodošla.

Vrhunac debilizma su nadimci tipa Ministar odbrane, Mali princ, Plavooki bombarder, Zmajevi, Zmajići, Zmajice... ovo baš upućuje na kolektivnu mentalnu zaostalost.

Svim tim ex-yu legendama i njihovom egu se zahvaliti, jer su bezobrazni i koče i ono malo napretka koji je moguće ostvariti u domaćem fudbalu. Vaha nedavno hladno izjavi da nije do Meše, iako ne gleda utakmice reprezentacije. To nije kolegijalnost nego bezobrazluk.
Point.

#8727 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Seru malo i Ivica i Vaha, jebote ovi sportski radnici ko sekta kakva, niko nikome ne smije ni nagovjestaj kritike uputiti. Nabijem takav zatvoreni i neiskreni stav.
Altsa

#8728 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Altsa »

E i ako je od Osima previse je. Budi covjek pa reci ja sam doveo Mesu ja sam usro stvar. A ne on ga jos brani. Mozda bi se Osim trebao definitivno skloniti u i oko reprezentacije.
fakat

#8729 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by fakat »

Mi smo mala zemlja, svako svakog zna, niko se ne zeli zamjeriti, to je esnaf, svi isti hljeb jedu, zato ne treba ocekivati da ce iko od te stare garde nesto reci protiv drugog, nego onako ofrlje fraze tipa "trebamo nauciti lekciju i analizirati". Tako je u svemu.
BHF_Manijak

#8730 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Mislim vi se ibretite k'o da od jucer poznajete Ivicu. U bilo kojem momentu da ste ga pitali, makar i Braco Gumena glava bio selektor, sta misli o njemu, kakav je, treba li ga ostaviti, Osim bi potvrdno odgovorio. Tako je odgojen, tako je uljudan, ne udara na kolege i kritike ne dijeli javno trenerima/selektorima. Zato ne znam sto se ibretite.

Nakon debakla i poraza od Kipra branio je i Safeta, da se njega licno pitalo ne bi ga nikad ni smjenio, kao sto ni Mesu ne bi. Takav covjek...
Logovan

#8731 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

Point. wrote:Seru malo i Ivica i Vaha, jebote ovi sportski radnici ko sekta kakva, niko nikome ne smije ni nagovjestaj kritike uputiti. Nabijem takav zatvoreni i neiskreni stav.
Ma meni ih je preko glave više. I Ivice i Vahe i Faruka i petog i desetog, svi nešto pozitivno o selektorima. Hajde jebite se svi.

Dok se mi nerviramo, trošimo živce gledajući kako vazda izlazimo k'o gubitnici iz kvalifikacija, njih par hvali selektore. Pa bolje im je da se poklope i ušute, nego da pričaju okolo, fol da pametni ispadnu.
Bosanski_kralj

#8732 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

BHF_Manijak wrote:Mislim vi se ibretite k'o da od jucer poznajete Ivicu. U bilo kojem momentu da ste ga pitali, makar i Braco Gumena glava bio selektor, sta misli o njemu, kakav je, treba li ga ostaviti, Osim bi potvrdno odgovorio. Tako je odgojen, tako je uljudan, ne udara na kolege i kritike ne dijeli javno trenerima/selektorima. Zato ne znam sto se ibretite.

Nakon debakla i poraza od Kipra branio je i Safeta, da se njega licno pitalo ne bi ga nikad ni smjenio, kao sto ni Mesu ne bi. Takav covjek...
Al zato mu nije mrsko svako malo Džeku prozvati.
leškarenje

#8733 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by leškarenje »

BHF_Manijak wrote:Mislim vi se ibretite k'o da od jucer poznajete Ivicu. U bilo kojem momentu da ste ga pitali, makar i Braco Gumena glava bio selektor, sta misli o njemu, kakav je, treba li ga ostaviti, Osim bi potvrdno odgovorio. Tako je odgojen, tako je uljudan, ne udara na kolege i kritike ne dijeli javno trenerima/selektorima. Zato ne znam sto se ibretite.

A opleo po hrvatima u onoj famoznoj emisiji i niko mu nije zamjerio :oops: ali nase brani :bih:
dale cooper

#8734 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by dale cooper »

Al' Ćiro je jebena legenda. :lol: Kaže, da meni pričaju njemački, pa jebo bi im mater. Pička ti materina, pričaćeš mi
njemački pored svog jezika. :pisnuo: Pravo ga je raspizdio taj dio. :mrgreen: I u pravu je.
condy

#8735 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by condy »

Prije utakmice sa Belgijom, Ciro je rekao, " da igraci imaju privilegiju da usrece naciju". Mene je ta izjava najvise dotakla. Na kulturan nacin rekao je igracima da razmisle kakav odnos imaju prema reprezentaciji i narodu. Igraci ne svi, na reprezentativne utakmice gledaju ko na nesto sto moraju odigrat i rezultat ih bas posebno i ne dotice. Ja mislim da je Begovicu svejedno primio dva ili cetri gola, naviko valjda. Hladan mrtav isprica sa on poslije utakmice. Nema onog naboja, zelje htjenja razocarenja.Zato nema ni rezultata
BHF_Manijak

#8736 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Bosanski_kralj wrote: Al zato mu nije mrsko svako malo Džeku prozvati.
Ma voli on tako po igracima, ne kontam ni ja koji mu je... Jos onako potezak sam po sebi, pa hajd mu ga znaj. Sjecam se i u onoj emisiji na FTV-u da je opalio po fudbalerima. Valjda mu se lakse identifikovati i solidarisati sa trenerima, nego sa igracima. Jos je tad Safet bio selektor. Dakle na njihovoj je strani, a igrace dere. Sto, kako - on zna.

phillie

#8737 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Meni samo nije jasno kako osoba, nakon jednog i po debakla (irska mu je eto pola debakla) u kvalifikacijama, moze "svijetla obraza" izjaviti: "Volio bih da ostanem selektor". Hajd eto razumio bih da je krenuo u neko stvaranje ekipe, da je krenuo praviti rezove u igrackom kadru, da je poboljsao igru, da imamo kvalitetniji pristup igri....a on u skoro dva kvalifikacijska ciklusa napravio GOLI QRAC. I kaze volio bih ostati. Pa pasa ko ne bi volio ostati, primati platu i ocito nista ne raditi. Ovako su mogli odigrati i sa Safetom, ili bez ijednog, sasvim je svejedno.

Idi bolan. idi da ne kazem Mrsh!

PS. Ukoliko u Savezu ne prodju ovi vapaji za ostankom, onda ocekujem jednu velicanstvenu odluku Saveze da na klupu postavi - Hadzibegica. :roll: :roll:

Sreca pa ove utakmice reprezentacije nisu cesce.
spree

#8738 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by spree »

Ne kontam kako u hrvatskoj nema te kolegijalnosti. Bukvalno svi kritikuju sve. Ali ono sa obrazloženjem. I novinari isto bez prezanja. Ovi nasi ni kad je gotovo ne smiju reci nego nesto u rukavicama. Jebo ga i nezamjeranje i uvlacenje vise.
LSD

#8739 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
Ma voli on tako po igracima, ne kontam ni ja koji mu je... Jos onako potezak sam po sebi, pa hajd mu ga znaj. Sjecam se i u onoj emisiji na FTV-u da je opalio po fudbalerima. Valjda mu se lakse identifikovati i solidarisati sa trenerima, nego sa igracima. Jos je tad Safet bio selektor. Dakle na njihovoj je strani, a igrace dere. Sto, kako - on zna.

Cuj koji mu je...sve što je rekao Osim na ovom klipu je tacno i stoji.
Igraci su pic.ke obicne koje ce sebi dozvoliti da im Kipar uvali tricu za 15 minuta i tako sebi ugase šanse za SP (a nije im to prvi put, to je X puta viđeno dosad)...nema tog selektora na svijetu koji može pomoci takvom bijednom karakteru.
Još je Švabo dobar pa ih nije popljuvao kako zaslužuju.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#8740 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mali_milojica »

Svabo je blag covjek,saburli. Barem meni takav dojam ostavlja. Covjek nijedan most iza sebe nije porusio,svi za njega kazu sve najbolje. I oni sto su sa njim radili prije 30-40 godina i ovi nesto noviji.
Ciro je suprotnost,ali ja ne znam da li on ima ikakav kontakt npr sa Vatrenim s kojim je bio 3 na svijetu i kakav je taj kontakt.
LSD

#8741 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

mali_milojica wrote:Svabo je blag covjek,saburli. Barem meni takav dojam ostavlja. Covjek nijedan most iza sebe nije porusio,svi za njega kazu sve najbolje. I oni sto su sa njim radili prije 30-40 godina i ovi nesto noviji.
Ciro je suprotnost,ali ja ne znam da li on ima ikakav kontakt npr sa Vatrenim s kojim je bio 3 na svijetu i kakav je taj kontakt.
Švabo je svjetski gospodin, pa nece da kaže šta misli o ovim balerinama (jer to nisu igraci), al slažem se generalno da treba popljuvati te navikane igrace. Oni su glavni krivci za ovaj debakl u kvalifikacijama. Meša je posebna prica.

Sjecam se da je Safet svojevremeno jedini ih nazvao pravim imenom - to nisu ni I od igraca :!: nego su naši poltronski mediji od njih napravili neke lažne zvijezde...i svaka mu cast za tu izjavu :thumbup: kad je lupao šakom od stol nakon bruke protiv Rumunije.
Last edited by LSD on 12/10/2017 01:29, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#8742 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mali_milojica »

Ja sam prije utakmice sa Belgijom rekao,tamam izborili baraz i nekim cudom otisli na SP,tamo meni Mesa nebi bio selektor.
Mesa treba da ide. Ko ce biti selektor,svakako ce odluciti jagnjeca brigada iz saveza.
LSD

#8743 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

mali_milojica wrote:Ja sam prije utakmice sa Belgijom rekao,tamam izborili baraz i nekim cudom otisli na SP,tamo meni Mesa nebi bio selektor.
Mesa treba da ide. Ko ce biti selektor,svakako ce odluciti jagnjeca brigada iz saveza.
Ne zamjeram ja toliko Meši što je neznalica. Ne zna i jbt ga...ni prvi ni zadnji takav na našoj klupi.
Vec što je ispao pizda, jer nije prozvao javno sve igrace redom nakon one bruke na Kipru...jer kakvi su to gov.nari koji dopuste sebi da prime 3 gola za 15 minuta od mrtvog Kipra i kasije se sakriju iza selektora, a njega isture...da je Braco Hadziosmanovic vodio tu noc Vrbanjušu i pricao im viceve sa klupe - opet ne bi dozvolili sebi takvu bruku....cudi me to do Meše što ih nije prozvao, jer nikad nije djelovao ko neka pizda, ali izgleda da jeste i to golema.
Morao je nakon Kipra dati ostavku i otici sa koliko toliko dostojanstva, svakako su tu noc kvalifikacije bile gotove...al džabe pricati sad.
duminjo

#8744 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by duminjo »

Obzirom da nema Love, novi selektor CE biti opet neki "Mesa". I nekako Mi svedno ili Mesa otiso ili doso novi Mesa.

Na pocetku Sam mislio da ovaj Mesa Nesto moze Ali je izgubio kod igraca. Ne slusaju GA i ne jebu GA ni 2%. Autoritet nula. Ne mozes tako voditi ni juniore Varesa a Kamol reprezentaciju. A "igraci" su tek posebna prica za sebe. Cast pojedinima Ali eto nije tema o njima.
NajdraziVodjaa

#8745 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by NajdraziVodjaa »

Daj ba kako su igraci krivi? Sve vrijeme se ponavlja ta ublehaska prica i uvijek zavrsi na tome igraci balerine, ne ponasaju se u reprezentaciji kao u klubovima sto donekle i jeste tacno ali cija je to krivica? Pa selektora naravno, za zalaganje i ponasanje igraca selektor snosi odgovornost uostalom on selektira te igrace i on izvodi najboljih 11 na teren. Zasto Pjanic nije dobar kao u Juventusu? Pa zato sto trener u Juventusu Allegri ocito zna kako izvuci najbolje od njega a Mesa Bazdarevic ocigledno ne zna. Ne cini trenera dobrim to da uzmes najbolje igrace i poredas ih po pozicijama i izbacis na teren nek igraju kao na fm 2004 pa to moze svako od nas raditi a Mesa je upravo takav.

Ivicu Osima ne treba uzimati za ozbiljno jer nije objektivan, njemu su igraci uvijek krivi a treneri bezgresni, po njemu bi klubovi i reprezentacije kad su losi rezultati trebali mijenjati citav roster umjesto trenera.
TheMule

#8746 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by TheMule »

Safete vrati se?
LSD

#8747 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

NajdraziVodjaa wrote:Daj ba kako su igraci krivi? Sve vrijeme se ponavlja ta ublehaska prica i uvijek zavrsi na tome igraci balerine, ne ponasaju se u reprezentaciji kao u klubovima sto donekle i jeste tacno ali cija je to krivica? Pa selektora naravno, za zalaganje i ponasanje igraca selektor snosi odgovornost uostalom on selektira te igrace i on izvodi najboljih 11 na teren. Zasto Pjanic nije dobar kao u Juventusu? Pa zato sto trener u Juventusu Allegri ocito zna kako izvuci najbolje od njega a Mesa Bazdarevic ocigledno ne zna. Ne cini trenera dobrim to da uzmes najbolje igrace i poredas ih po pozicijama i izbacis na teren nek igraju kao na fm 2004 pa to moze svako od nas raditi a Mesa je upravo takav.

Ivicu Osima ne treba uzimati za ozbiljno jer nije objektivan, njemu su igraci uvijek krivi a treneri bezgresni, po njemu bi klubovi i reprezentacije kad su losi rezultati trebali mijenjati citav roster umjesto trenera.
Pa npr. Džeko (cije golove raja slavi i velica kad zabija za Romu kao bajrame i bozice) se apsolutno nije vidio na terenu protiv Kipra :!: bruka i sramota od pristupa...a protiv Belgije je izgarao na terenu...a isti selektor.
Uzimam njega samo kao primjer, pošto je najbolji igrac...isto je to bilo i sa ostalim, da budemo koreketni...nema tu selektor veze sa onom brukom protiv Kipra....je li selektor kriv što su uspjeli prokockati vodstvo od 2-0 sa poluvremena za 15 minuta? Što su u drugom pol. izgledali ko uplašene curice protiv velesile sa Kipra.
Je li iko ovdje krivio Džeku ili Pjanića za sraman nastup na Kipru :wink: zašto pominjem Kipar, zato što je to bila krucijalna utakmica kvalifikacija.

Nemojte samo na Mešu bacati sav drek i na taj nacin amnestirati balerine koje su se izbrukale... jest krivac i on normalno kao selektor - al nije to fol, nije fer, nije korektno, malo je to i licemjerno.
NajdraziVodjaa

#8748 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by NajdraziVodjaa »

Uzeo si dobar primjer jer utakmica protiv Belgije je bila biti i ne biti a utakmica protiv Kipra su bila 3 upisana boda unaprijed, za Belgiju odlucujuci mec na tvom stadionu nema potrebe da te iko motivise i pripremi a za poluprofesionalce sa Kipra treba i zato je tu selektor izmedju ostalog. Nisu oni izgledali ko upalsene curice nego su izgledali kao tim koji je vec upisao pobjedu na poluvremenu a za to je kriv selektor koji je vjerovatno i sam uradio isto pa je mislio da ce se to rutinski privesti kraju nabijanjem lopte i pustanjem incijative protivniku.

Kazes Dzeko protiv Belgije ginuo protiv Kipra balerina i sta je reci opet isti rezultat obje smo izgubili i kad gine i kad igra ko balerina opet poraz ko je kriv? Je li Dzeko svaki jaci mec igrao ko balerina pa smo svaki jaci i bitniji mec izgubili ili igrali nerijeseno? Tri poraza od Belgije 12 primljenih golova, poraz od Irske u barazu, dva remija sa raspalim Grcima u kljucnim utakmicama, jedinu pobjedu nad jacom ekipom ima u proslim kvalama protiv Walesa koji nije igrao nizasta jesu za sve to krivi igraci?
LSD

#8749 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

NajdraziVodjaa wrote:Uzeo si dobar primjer jer utakmica protiv Belgije je bila biti i ne biti a utakmica protiv Kipra su bila 3 upisana boda unaprijed, za Belgiju odlucujuci mec na tvom stadionu nema potrebe da te iko motivise i pripremi a za poluprofesionalce sa Kipra treba i zato je tu selektor izmedju ostalog. Nisu oni izgledali ko upalsene curice nego su izgledali kao tim koji je vec upisao pobjedu na poluvremenu a za to je kriv selektor koji je vjerovatno i sam uradio isto pa je mislio da ce se to rutinski privesti kraju nabijanjem lopte i pustanjem incijative protivniku.

Kazes Dzeko protiv Belgije ginuo protiv Kipra balerina i sta je reci opet isti rezultat obje smo izgubili i kad gine i kad igra ko balerina opet poraz ko je kriv? Je li Dzeko svaki jaci mec igrao ko balerina pa smo svaki jaci i bitniji mec izgubili ili igrali nerijeseno? Tri poraza od Belgije 12 primljenih golova, poraz od Irske u barazu, dva remija sa raspalim Grcima u kljucnim utakmicama, jedinu pobjedu nad jacom ekipom ima u proslim kvalama protiv Walesa koji nije igrao nizasta jesu za sve to krivi igraci?
Od Belgije smo izgubili jer je 5X jaca i kvalitetnija selekcija od Kipra, a i od nas je dosta bolja selekcija - realno.

Opet se vracam na Kipar....ako je Meša kriv što smo izgubili na kraju 3-2, ko je onda "kriv" što smo vodili 2-0 na poluvremenu ;-) nisu valjda samo igraci "krivi" kad se vodi i pobjeđuje ;-) a trener ko biva kriv samo kad se gubi...e jbg, nece moci to tako.

Igraci su jedini i iskljucivi krivci što su dozvolili onu bruku protiv Kipra :!: taman da ih niko nije vodio sa klupe. Npr. Grčki igraci nikad ne bi dozvolili da im Kipar utrpa 3 komada za 15 minuta i preokrene utakmicu. Ali oni imaju karakter i kičmu za razliku od naših.

Ja se slažem da Meša veze nema, ali necemo preko te neznalice oprati i igrace koji su ispali jadovi.
jeza u ledja

#8750 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Selektor mora da bude sposoban da unese zar za igrom kod igraca, zelju za pobjedom. Ako to ne mogu ovi igraci, onda mogu neki drugi koje pozove. Ali nasi selektori nemaju muda za to. Ne gradi se nacionalni tim kao selekcija najboljih pojedinaca. Koliko sam ja to puta ponovio, i koliko puta sam dobio beskonacno glup odgovor - "u reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji". :zid: :zid:

Fudbalski tim nije = zbir kvaliteta 11 igraca. Ni blizu.

Normalno to ne znaci pokazivanje sile i trpanja Dzeke na klupu, kao da na najboljem pokazes primjer, ali znaci stavljanje na primjer Dzeke na klupu na nebitnoj prijateljskoj utakmici kad si u prilici isprobavati nove igrace. A ne da ga bez potrebe zoves i onda stavljas u tim da ne bude da je djaba pozvan. :D Slicno vazi za Begovica, Pjanica, Lulica, tu trojicu prije svega, pa onda i ostale.
Locked