Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
baxul

#8726 Re: Jusuf Nurkić

Post by baxul »

evo kako ga 538 predviđa do 2025

https://projects.fivethirtyeight.com/ca ... uf-nurkic/

CARMELO* identifies similar players throughout NBA history and uses them to develop a probabilistic forecast of what a current NBA player’s future might look like.
Diwan

#8727 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Isti slucaj kao i sa tobom. Svaki tvoj post o Juki, cekam kad ces napisat nesto smisleno ili nesto bar opravdano cinjenicama,argumentima,statistikom. Ali godine prolaze, Juka pravi iskorake u svojoj igri, dok ti blejis po forumu jedno te isto.
Neka je 'opravdano' vaše mišljenje da je Juka bolji od Jokića ili barem večine vas koji po defaultu i naslijepo favorizuju Juku. Samo malo realnosti bez obzira da li nekog voliš ili ne
Tomahawk11
Globalni moderator

#8728 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

Bolji je od Jokića defanzivno, Jokić je bolji ofanzivno.
Diwan

#8729 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Tomahawk11 wrote:Bolji je od Jokića defanzivno, Jokić je bolji ofanzivno.
hahahah, to ti je to. Moj drug, oni ne mogu zajedno ni pod razno, pa makar Juka imao 10 blokada po utakmici, 15 skokova i 25 poena po utakmici. Radi se o IQ, a to je nemjerljvo po statistici. To ti je kao kad bi uspoređivao komad sirovog balvana sa već napravljenim komadom izrezbarenog namještaja kojem se diviš u dnevnoj sobi. Izađite malo iz statistike i gledajte igru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8730 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

Diwan wrote:
hahahah, to ti je to. Moj drug, oni ne mogu zajedno ni pod razno, pa makar Juka imao 10 blokada po utakmici, 15 skokova i 25 poena po utakmici. Radi se o IQ, a to je nemjerljvo po statistici. To ti je kao kad bi uspoređivao komad sirovog balvana sa već napravljenim komadom izrezbarenog namještaja kojem se diviš u dnevnoj sobi. Izađite malo iz statistike i gledajte igru.
Pa gledam igru, imaš dva različita tipa igrača, jednog koji nije klasični centar, koji je više neka kombinacija igrača, ali koji slabo igra odbranu i da je u tome bolji, ne bi mu bilo ravnog.
Nurkić je opet tip klasičnog centra. Nije dobar u šutu za tri poena, ali opet ima puno bolji šut sa poludistance od većine top centara NBA lige.
Jokić je bolji razigravač, mada je i tu Juka na posljednjoj utakmici pokazao da može i taj segment igre bolje odigrati. Ne kažem bolje od Jokića, nego bolje nego inače igra.
Ako tvrdiš da je Jusuf IQ balvan od igrača, onda ne znam šta da ti kažem. Recimo, ovo što ti nama govoriš, gledaj malo igru.
Diwan

#8731 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Tomahawk11 wrote:
Diwan wrote:
Pa gledam igru, imaš dva različita tipa igrača, jednog koji nije klasični centar, koji je više neka kombinacija igrača, ali koji slabo igra odbranu i da je u tome bolji, ne bi mu bilo ravnog.
Nurkić je opet tip klasičnog centra. Nije dobar u šutu za tri poena, ali opet ima puno bolji šut sa poludistance od većine top centara NBA lige.
Jokić je bolji razigravač, mada je i tu Juka na posljednjoj utakmici pokazao da može i taj segment igre bolje odigrati. Ne kažem bolje od Jokića, nego bolje nego inače igra.
Ako tvrdiš da je Jusuf IQ balvan od igrača, onda ne znam šta da ti kažem. Recimo, ovo što ti nama govoriš, gledaj malo igru.
Ne kažem da je Juka balvan od igrača, mada izgleda da je tako (da sam rekao), ali za mene njih dvojica ne mogu nikako pod isti koš pri poređenju. Možemo mi palamuditi o odbrani, različiti tipovi igrača itd., ali onako, kada gledaš kao gledalac igru njih dvojice oslobođen svega toga, čisto sumnjam da bi Juka dobio prolaz više od 2 od 10 pri odabiru koji igrač izaziva više divljenja u vama i košarkaškog znanja i inteligencije. Nemojte ljudi pretjerivati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8732 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

Ok, slažem se da je Jokić veći showman i da će u većini slučajeva dobiti pažnju.
To je ono što je prilično bitno u NBA, to je svakako jedan veliki show.
kakavdanakneiskustvu

#8733 Re: Jusuf Nurkić

Post by kakavdanakneiskustvu »

Diwan wrote:
Isti slucaj kao i sa tobom. Svaki tvoj post o Juki, cekam kad ces napisat nesto smisleno ili nesto bar opravdano cinjenicama,argumentima,statistikom. Ali godine prolaze, Juka pravi iskorake u svojoj igri, dok ti blejis po forumu jedno te isto.
Neka je 'opravdano' vaše mišljenje da je Juka bolji od Jokića ili barem večine vas koji po defaultu i naslijepo favorizuju Juku. Samo malo realnosti bez obzira da li nekog voliš ili ne

malo ko ozbiljan ce reci da je ukupno nurkic bolji igrac od jokica,jokica spominju u utrci za mvp nagradu,toliko o tome,da te pitam,je li po tebi nurkic trenutno u top 15 centara loige?
Diwan

#8734 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

Tomahawk11 wrote:Ok, slažem se da je Jokić veći showman i da će u većini slučajeva dobiti pažnju.
Upravo je suprotno - Juka je showman ili nastoji to biti, privlačeći pažnju na razne načine. Drugi samo igra košarku, što bi i za Juku bilo dobro da bude prioritet. Naravno da je druga stvar što netko svojom igrom pobudi i zavrijedi pažnju medija i javnosti kao što je slučaj sa Jokićem ili Lukom. Kao da bi netko obraćao pažnju na njih da to nisu zaslužili igrama
nemoj to

#8735 Re: Jusuf Nurkić

Post by nemoj to »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8736 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

Diwan wrote:
Tomahawk11 wrote:Ok, slažem se da je Jokić veći showman i da će u većini slučajeva dobiti pažnju.
Upravo je suprotno - Juka je showman ili nastoji to biti, privlačeći pažnju na razne načine. Drugi samo igra košarku, što bi i za Juku bilo dobro da bude prioritet. Naravno da je druga stvar što netko svojom igrom pobudi i zavrijedi pažnju medija i javnosti kao što je slučaj sa Jokićem ili Lukom. Kao da bi netko obraćao pažnju na njih da to nisu zaslužili igrama
Mislio sam showman na terenu, baš zbog tog napadačkog repertoara.
To van parketa nisam komentarisao.
Diwan

#8737 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Diwan wrote:

malo ko ozbiljan ce reci da je ukupno nurkic bolji igrac od jokica,jokica spominju u utrci za mvp nagradu,toliko o tome,da te pitam,je li po tebi nurkic trenutno u top 15 centara loige?
Ne znam da li je Juka to, niti to pratim. Neka igra i nek radi na sebi i nek smanji društvenu aktivnost i medijsku angažovanost na minimum. Neka bude košarkaš kao što mu je to i poziv. Potencijal treba razviti i razvijati, ali nisam siguran da on to najbolje radi ili da ima ljude oko sebe koji mu mogu pomoći u tome. Za mene Juka može bolje, ali se to ne dešava iz nekog razloga.
tuzlak1212

#8738 Re: Jusuf Nurkić

Post by tuzlak1212 »

Jokic ima bolji igracki IQ, slazem se s diwnaom... Nurkic je prije svega nature freak tek onda nesto dalje, Jokic ima puno vise igre u glavi i iz glave igra vise

Al trenutno sad za sad,danas da igraju 1v1, mislim da bi ga Juka uzeo bez obzira na IQ ali to je nebitna stvar jer kosarka se ne gleda tako, opet bi izmedju njih 2 gledano, Jokic bio objetkivno skuplji i pozeljniji igrac svakoj ekipi
thekupus

#8739 Re: Jusuf Nurkić

Post by thekupus »

Eh, da neko sad sastavi kompilaciju Jusufovih asistencija iz ove sezone, vidjelo bi se da ni njegov košarkaški IQ nije nizak.

Naravno, smiješno je porediti ga s Jokićem, koji je All star centar, sasvim sigurno!
kakavdanakneiskustvu

#8740 Re: Jusuf Nurkić

Diwan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:quote]Isti slucaj kao i sa tobom. Svaki tvoj post o Juki, cekam kad ces napisat nesto smisleno ili nesto bar opravdano cinjenicama,argumentima,statistikom. Ali godine prolaze, Juka pravi iskorake u svojoj igri, dok ti blejis po forumu jedno te isto.

malo ko ozbiljan ce reci da je ukupno nurkic bolji igrac od jokica,jokica spominju u utrci za mvp nagradu,toliko o tome,da te pitam,je li po tebi nurkic trenutno u top 15 centara loige?[/quote]

Ne znam da li je Juka to, niti to pratim. Neka igra i nek radi na sebi i nek smanji društvenu aktivnost i medijsku angažovanost na minimum. Neka bude košarkaš kao što mu je to i poziv. Potencijal treba razviti i razvijati, ali nisam siguran da on to najbolje radi ili da ima ljude oko sebe koji mu mogu pomoći u tome. Za mene Juka može bolje, ali se to ne dešava iz nekog razloga.[/quote]

cekaj,ne pratis a napisao si na prosloj stranici da je prosjek,kako to znas ako vec ne pratiš???
nemoj to

#8741 Re: Jusuf Nurkić

Post by nemoj to »

Diwan je pogledao Nurkica par puta ako je i to...

Gleda hajlajte samo po tome se ravna i ovim komentarima na temi.
To sam primjetio..
Tomahawk11
Globalni moderator

#8742 Re: Jusuf Nurkić

Post by Tomahawk11 »

On izgleda Jusufa prati samo na društvenim mrežama.
nemoj to

#8743 Re: Jusuf Nurkić

Post by nemoj to »

Tomahawk11 wrote:On izgleda Jusufa prati samo na društvenim mrežama.
A i to je samo kad neko postavi sliku ovdje..

Nejasan je lik skroz prvo je pljuvao zbog seljackog ponašanja, onda mu se pocelo sviđati seljacko ponašanje..
Tad je pao u status quo i sad se opet vratio s starom pricom..
:D
Diwan

#8744 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

cekaj,ne pratis a napisao si na prosloj stranici da je prosjek,kako to znas ako vec ne pratiš???
Pa dobro, Juka je Jesus himself, da zavrsimo ovu trakavicu ..
Diwan

#8745 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

nemoj to wrote:
Tomahawk11 wrote:On izgleda Jusufa prati samo na društvenim mrežama.
A i to je samo kad neko postavi sliku ovdje..

Nejasan je lik skroz prvo je pljuvao zbog seljackog ponašanja, onda mu se pocelo sviđati seljacko ponašanje..
Tad je pao u status quo i sad se opet vratio s starom pricom..
:D
Šta ima drug, nek si se javio, nije ti puno i dugo trebalo. Trebo bi da otvorim kakvu grupu sa ljudima koji me prate :lol:
kakavdanakneiskustvu

#8746 Re: Jusuf Nurkić

Diwan wrote:

cekaj,cekaj,ko je to rekao ovdje?,ti za sad jedini,ozbiljno te pitam,ne pratis nba a tvrdis da je nurkic prosjek,kako to znaš???,trakavica???,pa ti pišeš o necemu za sta sam kazes da ne pratiš??
nemoj to

#8747 Re: Jusuf Nurkić

Post by nemoj to »

Pa uvijek ti je ista prica, ako dobro zarovimo unatrag vidjecemo i pohvale za Jusufa s tvoje strane i u vezi statusa i igre..

A hajde budi iskren kad si ga zadnji put navece gledao cijelu jednu utakmicu pratio kretnju na parketu i ostalo šta radi za tim. :D
Diwan

#8748 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

nemoj to wrote:Pa uvijek ti je ista prica, ako dobro zarovimo unatrag vidjecemo i pohvale za Jusufa s tvoje strane i u vezi statusa i igre..

A hajde budi iskren kad si ga zadnji put navece gledao cijelu jednu utakmicu pratio kretnju na parketu i ostalo šta radi za tim. :D
Najviše upratim kad baca cigle
nemoj to

#8749 Re: Jusuf Nurkić

Post by nemoj to »

Po našim komentarima?

Jesi upratio koliko poena i skokova ima?
Diwan

#8750 Re: Jusuf Nurkić

Post by Diwan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Diwan wrote:

cekaj,cekaj,ko je to rekao ovdje?,ti za sad jedini,ozbiljno te pitam,ne pratis nba a tvrdis da je nurkic prosjek,kako to znaš???,trakavica???,pa ti pišeš o necemu za sta sam kazes da ne pratiš??
Ti si mene pitao da li je Juka među 15 cenatara. Ja sam odgovorio da ne znam, pošto stvarno ne znam, jer da bi se to znalo morao bi da pratiš svakog pojedinačnog centra koji igra i da na osnovu toga donosiš zaključke. Nije poenta ni u tome što ja to ne znam nego u tome da me to ne interesuje, kao što me ne interesuje da li je Jokić all star igrač ili ima šanse da bude mvp. Nisam freak, ali nisam ni slijep pored očiju kao što neki jesu koji ne spavaju. Džaba ti slika ako ne vidiš. Meni je fascinantno to da netko, više ljudi, odašilja sliku da je Juka bolji igrač od Jokića, na osnovu njihovih ličnih duela ili prozirne priče kako je Juka bolji odbrambeni igrač i da nisu isti tip igrača ,kojom se nastoji dodatno premazati oči drugome.

Ne moram biti expert u fudbalu da vidim da je Mesi igračina. To se vidi pred očima, samo da nisi slijep.
Post Reply