nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kabal1337

#8726 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

holowey wrote:
kabal1337 wrote:kakve ovo sve veze ima sa TRKACIMA ?
zavisi od perspektive, nekome su i oni sto voze 60 - trkaci :D
A ja reko sve ovi sto 40 voze pa preteknu ove sto voze 30, a ovi sto ugrozavaju voze 60 i tako to
Ja reko biti ce prica o ovim sto ulijecu u makaze, startovi po gradu od strane seljaka koje misle da je cool zagasati kroz titovu.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#8727 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

Pa ja sam strašni trkač. Vozim supersoničnih 62 km/h kad mi uslovi dozvoljavaju, tj. od Bajrama do Bajrama, kad seljadija ode iz grada "na selo"...
kabal1337

#8728 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

Romeo 80 wrote:
Pa ja sam strašni trkač. Vozim supersoničnih 62 km/h kad mi uslovi dozvoljavaju, tj. od Bajrama do Bajrama, kad seljadija ode iz grada "na selo"...
A škripe li ti gume, kada sa semafora od 0- razvijaš brzinu do 62 km/h ?
PS: Lijep ti ovaj golub sa slike :D
holowey

#8729 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

kabal1337 wrote:
Romeo 80 wrote:
ukljucena neka skracenica pa nema skripe ali sve u prvoj vozi...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#8730 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

kabal1337 wrote:
Romeo 80 wrote:
PS: Lijep ti ovaj golub sa slike :D
Ma jok, znaš kako kažu! Guma glavu čuva, pa sam nabio najnoviji Durex ultragrip M+S sa zimskom šarom za njeno zadovoljstvo, pa to drži ko čičak :lol: :D

PS: Ono je ševa bolan! Vidi se da nisi seljak :D
kabal1337

#8731 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

Ševa i nekakav Durex Ultragrip nešta tu meni sumnjivo !
tempuser

#8732 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mahalas505 wrote:Ogranicenje od 60km/h znaci to je MAKSIMALNA dozvoljena brzina, tj. to nije brzina kojom je preporuceno ili da se mora voziti. Cisto da formalno postavimo neke stvari na mjesto.
Na koliko km/h je kalibriran zeleni val u gradu, cisto da formalno postavimo stvari na svoje mjesto?
mahalas505 wrote: Brzina od 40km/h direktno nije kaznjiva, ali se ostavljeno na procjenu policajcu u konkretnom slucaju pod onim pasusom da se ne ometaju drugi ucesnici u saobracaju. Sada kod saobracaju u jednom smjeru sa tri trake, to je veoma mala ili nikakva vjerovatnoca da te policija zaustavi i kazni. Medjutim, kod saobracaja u jednom smjeru sa jednom trakom, moze lako desiti da te zaustavi policija, jer si napravio kolonu gdje si vozio 40km/h, a ogranicnje 60km/h.
Nije pitanje to kakve su sanse da te policija kazni, a sanse su nikakve, nego da li je ko krsene propisa ili ne. Ono kad ti tvrdis da neko krsi propise, a taj neko tvrdi da ne krsi.Osnovno pravilo u saobracaju je da se uvijek koristi desna traka, gdje postoji vise traka zakon daje mogucnost da vozaci mogu koristiti i druge trake osim ako ne ometaju vozace iza. Ovi neki ovdje strucnjaci tvrde da spora voznja nije ometanje, mada ne znaju odgovoriti sta jeste.
supercali

#8733 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
mahalas505 wrote:Ogranicenje od 60km/h znaci to je MAKSIMALNA dozvoljena brzina, tj. to nije brzina kojom je preporuceno ili da se mora voziti. Cisto da formalno postavimo neke stvari na mjesto.
Na koliko km/h je kalibriran zeleni val u gradu, cisto da formalno postavimo stvari na svoje mjesto?
mahalas505 wrote: Brzina od 40km/h direktno nije kaznjiva, ali se ostavljeno na procjenu policajcu u konkretnom slucaju pod onim pasusom da se ne ometaju drugi ucesnici u saobracaju. Sada kod saobracaju u jednom smjeru sa tri trake, to je veoma mala ili nikakva vjerovatnoca da te policija zaustavi i kazni. Medjutim, kod saobracaja u jednom smjeru sa jednom trakom, moze lako desiti da te zaustavi policija, jer si napravio kolonu gdje si vozio 40km/h, a ogranicnje 60km/h.
Nije pitanje to kakve su sanse da te policija kazni, a sanse su nikakve, nego da li je ko krsene propisa ili ne. Ono kad ti tvrdis da neko krsi propise, a taj neko tvrdi da ne krsi.Osnovno pravilo u saobracaju je da se uvijek koristi desna traka, gdje postoji vise traka zakon daje mogucnost da vozaci mogu koristiti i druge trake osim ako ne ometaju vozace iza. Ovi neki ovdje strucnjaci tvrde da spora voznja nije ometanje, mada ne znaju odgovoriti sta jeste.
Nadji samo clan gdje voznja od 40 krsi neki propis
mirzet87sa

#8734 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

bitanga_sa_otesa wrote:ima, evo ja cu sam sebe pobrisat ,svakako vidim da smetam svima ovdje,cao
Hajde i ne vracaj se.. nemoj zaboraviti malj iza sebe..
tempuser

#8736 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote: Nadji samo clan gdje voznja od 40 krsi neki propis
39/3 ako onaj iza tebe vozi brze od 40. Ako ti nije jasno, to gdje pise 40 ce ti biti najmanji problem u zivotu...
mirzet87sa

#8737 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Goky imal ofiranju kraja.. ja tebe i da dobijem na sudu ti bi tvrdio i dalje da si upravu.. :D
supercali

#8738 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
39/3 ako onaj iza tebe vozi brze od 40. Ako ti nije jasno, to gdje pise 40 ce ti biti najmanji problem u zivotu...
Ne pise da je 40 ometanje
Nadji clan gdje pise da je to ometanje i nista vise
tempuser

#8739 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Ne pise da je 40 ometanje
Dovidjenja...
tempuser

#8740 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:Goky imal ofiranju kraja.. ja tebe i da dobijem na sudu ti bi tvrdio i dalje da si upravu.. :D
Ima, kad glumis po forumu neustrasivog mangup,a pa ti prasinari prvo uzmu vozacku, a onda te pjeske kuci posalju po uplatnicu!
Svako se cese gdje ga svrbi, pa i ti kad neko spomene sud i policiju...
mirzet87sa

#8741 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
Ima, kad glumis po forumu neustrasivog mangup,a pa ti prasinari prvo uzmu vozacku, a onda te pjeske kuci posalju po uplatnicu!
Svako se cese gdje ga svrbi, pa i ti kad neko spomene sud i policiju...
nisu prasinari, presretaci.. nisu me poslali pjeske kuci, os'o autom dalje.. :D
evo jedna za tebe goky..
dovidjenjaaaa trazio sam ono cega nemaaaaa dovidjenjaaaa zakon nikad nije bio tuuuu :kiss:
supercali

#8742 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Ne pise da je 40 ometanje
Dovidjenja...
Ti lijepis zakone u raspravama da ispadnes pametan
Nadji sada taj clan ako mislis da i upravu
mahalas505

#8743 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

tempuser wrote:Na koliko km/h je kalibriran zeleni val u gradu, cisto da formalno postavimo stvari na svoje mjesto?
Kakve veze ima generalno znacenje znaka za ogranicenje brzine sa zelenim valom? Da li to znaci da u koji god dodjemo grad moramo znati i koliko je zeleni val?
tempuser wrote: Nije pitanje to kakve su sanse da te policija kazni, a sanse su nikakve, nego da li je ko krsene propisa ili ne. Ono kad ti tvrdis da neko krsi propise, a taj neko tvrdi da ne krsi.Osnovno pravilo u saobracaju je da se uvijek koristi desna traka, gdje postoji vise traka zakon daje mogucnost da vozaci mogu koristiti i druge trake osim ako ne ometaju vozace iza. Ovi neki ovdje strucnjaci tvrde da spora voznja nije ometanje, mada ne znaju odgovoriti sta jeste.
Sa tim propisom "da ne ometaju vozace iza" kao sto sam rekao ostavljeno je dosta prostora za slobodnu interpretaciju, i kao takav je tesko dokaziv na sudu.
mirzet87sa

#8744 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

nasikiro si me goky.. sad kad planiram gdje putovat, moram prvo izguglat na koliko je koji grad kalibriro zeleni val da se drzim te brzine..
tempuser

#8745 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote: nisu prasinari, presretaci.. nisu me poslali pjeske kuci, os'o autom dalje.. :D
evo jedna za tebe goky..
dovidjenjaaaa trazio sam ono cega nemaaaaa dovidjenjaaaa zakon nikad nije bio tuuuu :kiss:
mirzete kako si ti beskrajno lijep...

by mirzet87sa » 07/12/2016 00:51
Nije tacno. Meni su uzeli vozacku na 24h, krenuo sutradan s autom da je podignem, zaustave me i s autom morao ici na parking. Auto tu i ostavio, poplacao kazne, pa tek onda mogao uzeti auto. Na sebi nemam ni jedne kazne koju platio nisam. Nek ti potvrdi @bakir isto. Ako nemas vozacke, odnosno oduzeta ti je, a uhvate te da upravljas vozilom oduzimaju ga.

Nisi ti ispao levat jednom, nego 2 x...
tempuser

#8746 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:nasikiro si me goky.. sad kad planiram gdje putovat, moram prvo izguglat na koliko je koji grad kalibriro zeleni val da se drzim te brzine..
Nema potrebe, ti si mangup kojeg kuci posalju pjeske...
mirzet87sa

#8747 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
mirzete kako si ti beskrajno lijep...

by mirzet87sa » 07/12/2016 00:51
Nije tacno. Meni su uzeli vozacku na 24h, krenuo sutradan s autom da je podignem, zaustave me i s autom morao ici na parking. Auto tu i ostavio, poplacao kazne, pa tek onda mogao uzeti auto. Na sebi nemam ni jedne kazne koju platio nisam. Nek ti potvrdi @bakir isto. Ako nemas vozacke, odnosno oduzeta ti je, a uhvate te da upravljas vozilom oduzimaju ga.

Pa sta ti nije jasno? Zaustavio me presretac jer sam se prestrojio preko pune, uzeo mi vozacku i ja nastavio svojim putem.. Sutradan se probudio, krenuo da podignem vozacku, zaustavila me patrola i morao s njima ici do parkinga. Tu ostavio auto, platio kaznu sto su mi uzeli vozacku, za neposjedovanje dokumenata i nastavio svojim putem.. Ne kontam?
mirzet87sa

#8748 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
Nema potrebe, ti si mangup kojeg kuci posalju pjeske...
Nije se rodio taj koji me poslao kuci pjeske.. a znam da bi volio :D
tempuser

#8749 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mahalas505 wrote: Kakve veze ima generalno znacenje znaka za ogranicenje brzine sa zelenim valom? Da li to znaci da u koji god dodjemo grad moramo znati i koliko je zeleni val?
Nema sa ogranicenjem brzine koliko sa predvidjenom brzinom odvijanja saobracaja. Sad budi ljubazan pa odgovori na koliko je kalibriran zeleni val u gradu.
mahalas505 wrote: Sa tim propisom "da ne ometaju vozace iza" kao sto sam rekao ostavljeno je dosta prostora za slobodnu interpretaciju, i kao takav je tesko dokaziv na sudu.
Pusti sud i dokazivanje, svasta je nesto tesko dokazivo, a mimo je propisa, za pocetak isprskati pjesaka. Nego, isti zadatak kao i ostalim, interpretiraj sta osim uporavanja vozaca iza sebe moze biti ometanje? Ako vec ides u interpretacije onda samo da te prije odgovora napomen da taj clan predvidja ometanje u svim trakama osim desne. Ono sto se ne smije u desnoj tj. generalno je definisano drugim clanovima, tako tako da su to razlicite stvari.
Last edited by tempuser on 09/12/2016 01:13, edited 1 time in total.
tempuser

#8750 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
tempuser wrote:
Pa sta ti nije jasno? Zaustavio me presretac jer sam se prestrojio preko pune, uzeo mi vozacku i ja nastavio svojim putem.. Sutradan se probudio, krenuo da podignem vozacku, zaustavila me patrola i morao s njima ici do parkinga. Tu ostavio auto, platio kaznu sto su mi uzeli vozacku, za neposjedovanje dokumenata i nastavio svojim putem.. Ne kontam?
To je jasno, ali nije jasno kako neustrasivi mangup koji prestretacima izlazi iz auta i *ebava majku da ostane bez vozacke na bezzeze prekrsaju, a sutra mu i auto uzmu!
Post Reply