Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
daxon

#8726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daxon »

To bi bilo u redu da je SDP kandidirao svoje ljude i na ostale dvije pozicije za člana predsjedništva. Zašto nije?
Pa prosta računica im je pokazala da imaju svojih glasača, tj. članova stranke, više nego je sveukupno Hrvata u BiH. Dakle, Ž. K. je nebitan, marginalan lik, npr. mogli su uzeti telefonski imenik i prvog "Zvonimira" na kojeg nalete pitati:"bi li bio hrvatski član predsjedništva", ukoliko bi ovaj pristao, dobio bi jednak broj glasova kao što je dobio Ž. K.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:
-LIBERO- wrote:Slican osjecaj poslije ovog gostovanja kod Senada.

Zeljko napokon, NAPOKON, treba raskrstiti sa koketiranjem sa SDA, i to javno i konkretno, i krenuti u okrupljavanje anti feudalno orjentisanih gradjana. A svi zanmo ko je uspostavio ovaj, trenutno aktuelni, feudalni sistem. Kao sto i znamo da su ga, kasnije kada su dobili priliku, prigrlili ovi iz SDP-a.

Dakle, Zeljko ako misli barem se prestaviti kao neka alternativa politicko-moralnim-etickim principima, koji su evoluirali u ovaj stranacki feudalizam, treba to ostro i javno izreci i djelima i istupima prestaviti.

Ili, jednostavno reci, sto po meni ovakvim dosadasnjim toplo-hladno istupima indirektno i govori, da sjedi na dvije-tri stolice, cisto kao potencijal u postizbornim koalicijama, pa bilo to i sa SDA i SDP.

I to je stav. Ali stav koji ga automatizmom izbacuje iz bilo koje opcije koja bi mogla prestaviti barem nesto slicno alternativi postojecim.

Kurs mu je konfuzan, da li namjerno ili zbog lose profilacije, jos uvijek, ali pod hitno mora zauzeti konkretan kurs. Gdje bih ja, kao potencijalni glasac (sto jos uvijek jesam, mada i sve manje i manje :roll: ) mogao precizno znati cemu i kome dajem svoju podrsku ako zaokruzim DF.
Ovako, kako je to sada... :run:
Po tebi je, dakle, reći istinu = sa nekim koketirati. Upravo radi takvih kao ti, ŽK i dokazuje da nije dobar političar, jer je preiksren.
Rekao je da je SDA jaka stranka. Jel slagao? Nije. I kad gubi osvaja puno glasova, dokaz prošli opći
Rekao je da SDA ima infrastrukturu. Jel slagao? NIje. Pored SDP-a, najjaču
Rekao je da SDA ima nacionalnu ideju. Jel slagao? Nije. To im je jedina tema i ideja i kec u rukavu kojeg izvade uvijek po potrebi i imaju mogućnost da ga izvade.
Prema tome, nikakvog koketiranja tu nema. Poslije samoproklamiranih raznih političkih analitičara koji niču kao gljive poslije kiše, sumnjivog diskursa i titule, konačno nešto konkretno i juasno. Što ne prija tvojim uhicama? Druga stvar.
E, sad u čemu je ŽK, po meni, bio usudila bih se reći, drzak , je povišavanje tona kako tobože tužilaštvo i sudstvo nemaju veze sa politikom. Kao da je iz Švedske sa socijele došao prije dva mjeseca, pa pojma nema, a posebno da direktnom nominovanju, uplitanju i političkim pritiskom nije svjedočio ili morao svjedočiti kod bivšeg mu šefa, a majstora tih rabota Lagumdžije. I sad nam kao ŽK otkriva toplu vodu, Joj, jao nemojte mješat tužilaštvo i politiku. Pa šta radiš 8 godina u predsjedništvu, što im to prije svake sjednice ne kažeš. nego si došo na Tv meni da pričaš?
Katarina, nije problem u istini, a i o tome mozemo diskutovati da li je sve sto je rekao istina. Ali eto, uzmimo da jeste. Problem je u tome sto on i DF nisu spremni da se otvoreno sukobe sa kljucnim problemom i sa strankom koja je taj problem proizvela i brizno ga uzgaja.

Ovako, komformisticki zvuci. Njegovi stavovi su isti takvi. Istupi, isto. Djeluje mi da sve radi, a zapravo skoro pa nista i ne radi, da se nebi sa bilo kim, a najvise sa SDA "pohrvao", jer Boze, kako da se zna s kim ce morati u koaliciju. :roll:

To automatizmom, barem meni, djueluje da je u rezonu da se bori za poziciju i vlast, a ne za tendenciju da pokusa nesto promijeniti, a da ne kazem pokrenuti reforme mentalne-moralne-pravne-ekonomske...i svake druge.

Jer, da se ne lazemo, jer sasvim je jasno, sa SDA u zagrljaju se ne moze bilo sta znacajno i krucijalno bitno za ovaj narod promijeniti. Barem ne sa ovom i ovakvom, i sa glavnim ljudima u njoj, SDA.

Imam jos par, po meni bitnih komentara na ovaj njegov istup, i na ono sto mi je zaparavlo uho, a zapravo bi moglo biti jako bitna odrednica, ali necu.- necu jer ipak se nadam da grijesim, i da ce DF se dozvati i krenuti u pravom smijeru.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Katarina, nije problem u istini, a i o tome mozemo diskutovati da li je sve sto je rekao istina. Ali eto, uzmimo da jeste. Problem je u tome sto on i DF nisu spremni da se otvoreno sukobe sa kljucnim problemom i sa strankom koja je taj problem proizvela i brizno ga uzgaja.

Ovako, komformisticki zvuci. Njegovi stavovi su isti takvi. Istupi, isto. Djeluje mi da sve radi, a zapravo skoro pa nista i ne radi, da se nebi sa bilo kim, a najvise sa SDA "pohrvao", jer Boze, kako da se zna s kim ce morati u koaliciju. :roll:

To automatizmom, barem meni, djueluje da je u rezonu da se bori za poziciju i vlast, a ne za tendenciju da pokusa nesto promijeniti, a da ne kazem pokrenuti reforme mentalne-moralne-pravne-ekonomske...i svake druge.

Jer, da se ne lazemo, jer sasvim je jasno, sa SDA u zagrljaju se ne moze bilo sta znacajno i krucijalno bitno za ovaj narod promijeniti. Barem ne sa ovom i ovakvom, i sa glavnim ljudima u njoj, SDA.

Imam jos par, po meni bitnih komentara na ovaj njegov istup, i na ono sto mi je zaparavlo uho, a zapravo bi moglo biti jako bitna odrednica, ali necu.- necu jer ipak se nadam da grijesim, i da ce DF se dozvati i krenuti u pravom smijeru.
Da, uglavnom se slažem, ali takav je prema svakome. Pa, on je morao vidjeti i čuti u SDP svašta. On opet šuti i more bit zatrebaju. Ništa ne radi, kao što ne radi ni u Predsjedništvu 8 godina. Uvijek sam govorila da nije problem plaća ako se zaradi, kao u privatnom sektoru. Ako se ne zaradi, visoka je i ona od 5ooKM. I to je slučaj ŽK, možda se trudio, upinjao, pokušavao, ali rezultata nema.
drug_profi

#8729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

-LIBERO- wrote:
Katarina, nije problem u istini, a i o tome mozemo diskutovati da li je sve sto je rekao istina. Ali eto, uzmimo da jeste. Problem je u tome sto on i DF nisu spremni da se otvoreno sukobe sa kljucnim problemom i sa strankom koja je taj problem proizvela i brizno ga uzgaja.

Ovo si stvarno jako dobro rekao. I meni je ovo problem, ali moram pokusati. Ako DF na bilo koji nacin dovede (ostavi) SDA na vlasti, moze se pozdraviti sa sljedecim izborima. Sve glasova sto ce dobiti, dobice upravo na talasu zelje za sustinskim promjenama. Zna svako ko imalo misli svojom glavom da sa SDA nema promjena. Oni su vec sve promjenili potaman sebi. Nece valjda sad razvaljivati?
dustaban

#8730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Vi ste potpuno nerealni.

SDA je, shvatito to vec jedanput, NEUNISTIVA. To nije stranka to je BOSNJACKA BAZA. Sve ovo drugo sto pripada bosnjackom bloku (SBiH, SBB, ASDA, SDP...) je nadgradnja, SDA je Baza Bosnjastva, svidjalo vam se to ili ne.

Kao sto je i HDZ Hrvatska baza (u BiH).

Ove dvije stranke su dakle VIRTUELNE NACIONALNE DRZAVE - "Bosnjakistan" i HZHB kojih jos nema mapi ali se sve vise i vise artikulisu. RS je sasvim drugacija prica, tamo je trenudno SNSD pandan HDZ-u i SDA-u, sutra ce to biti neko drugi, jer ko god to bude, PLATFORMA je ista - RS.

Prema tome zapamtite: SDA i HDZ su beton!
Banksy

#8731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Odličan kod Hf-a, taman kako treba.
MuaDib

#8732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Što se SDP-SDA mašinerija opet razmahala po forumu, jedni kritikuju, drugi likuju, treći izvode maliciozna zaključke. Ali jedno je jasno vi to ne radite jer je DF na čelu s Komšićem marginalizovana stranka, već je jedina alternativa kojoj raste rejting. I crveni i zeleni imaju strah od DF, jer je DF za njihove spin doktore velika nepoznanica. A nade da će neko iz DF-a ko "nekakva tetka prije vremena izlanuti" programski put i ciljeve DF, su velike iluzije. Jer mi dobro znamo sa kime imamo posla i sa kakvim manipulatorima i demagozima ulazimo u predizbornu kampanju. Vidim SDP-ovcima smeta što je rekao da je SDA dobro ukrojenjena stranka, a zaboravljaju da je istim njihov vrli šef Zlaja dao vještačko disanje i reanimaciju 2010. godine i našao super kočničara parlamentarne prohodnosti, kako bi imao opravdanje da ne uradi ništa. I ako se kome trebate obratiti što je SDA ojačala, obratite se Zlatku Lagumdžiji. Također, teze zelenih o Komšiću kao neodgovornom čovjeku koji tjera Hrvate od Bosne i Hercegovine neće proći, jer su isti ti podržali Platformu i preglasavanje Hrvata u DN PFBiH. Ta priča je postala otrcana priča i plod je klasičnog spinovanja, pogotovo ako su uzmu stalni dogovori SDA-HDZ od podjele Mostara, preko podjele izbornih jedinica, i incijativa o podjeli trevničke i tuzlanske općine na bošnjačku i hrvatsku. DF je izvorište isitinske promjene i kao takav ima perspektivu. A to pokazuju sva relevantna istraživanj, koja ukazuju da SDA i HDZ-i stoje gdje stoje, DF i SBB raste rejting, SDP pada, a ostali se bore za ostanak na političkoj sceni.
hornet

#8733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

MuaDib wrote:Što se SDP-SDA mašinerija opet razmahala po forumu, jedni kritikuju, drugi likuju, treći izvode maliciozna zaključke. Ali jedno je jasno vi to ne radite jer je DF na čelu s Komšićem marginalizovana stranka, već je jedina alternativa kojoj raste rejting. I crveni i zeleni imaju strah od DF, jer je DF za njihove spin doktore velika nepoznanica. A nade da će neko iz DF-a ko "nekakva tetka prije vremena izlanuti" programski put i ciljeve DF, su velike iluzije. Jer mi dobro znamo sa kime imamo posla i sa kakvim manipulatorima i demagozima ulazimo u predizbornu kampanju. Vidim SDP-ovcima smeta što je rekao da je SDA dobro ukrojenjena stranka, a zaboravljaju da je istim njihov vrli šef Zlaja dao vještačko disanje i reanimaciju 2010. godine i našao super kočničara parlamentarne prohodnosti, kako bi imao opravdanje da ne uradi ništa. I ako se kome trebate obratiti što je SDA ojačala, obratite se Zlatku Lagumdžiji. Također, teze zelenih o Komšiću kao neodgovornom čovjeku koji tjera Hrvate od Bosne i Hercegovine neće proći, jer su isti ti podržali Platformu i preglasavanje Hrvata u DN PFBiH. Ta priča je postala otrcana priča i plod je klasičnog spinovanja, pogotovo ako su uzmu stalni dogovori SDA-HDZ od podjele Mostara, preko podjele izbornih jedinica, i incijativa o podjeli trevničke i tuzlanske općine na bošnjačku i hrvatsku. DF je izvorište isitinske promjene i kao takav ima perspektivu. A to pokazuju sva relevantna istraživanj, koja ukazuju da SDA i HDZ-i stoje gdje stoje, DF i SBB raste rejting, SDP pada, a ostali se bore za ostanak na političkoj sceni.
Sa tobom takvim i takvim razmisljanjem DF se sve vise cini kao ubleha. Na opravdane primjedbe par nas koji smo neoprijedeljeni glasaci, cak vise ja npr. nisam nikad ni glasao, a koji jesmo za promjene ali nam se takvo nesto od DF-a uopste ne nudi, niti nam Komsic ulijeva povjerenje svojim nastupima ti odgovaras paranoicno kako je sve to crveno-zelena zavjera, kako necete otkriti put i ciljeve (sto govori kakvi ste amateri, jer kampanja ne pocinje mjesec pred izbore, vec traje uvijek, a pogotovo kad lider dobije prostor u gledanoj emisiji, a ne kaze nista). Sa takvim stavom i necete daleko dogurati, a i ne trebate.
hornet

#8734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

dustaban wrote:Vi ste potpuno nerealni.

SDA je, shvatito to vec jedanput, NEUNISTIVA. To nije stranka to je BOSNJACKA BAZA. Sve ovo drugo sto pripada bosnjackom bloku (SBiH, SBB, ASDA, SDP...) je nadgradnja, SDA je Baza Bosnjastva, svidjalo vam se to ili ne.

Kao sto je i HDZ Hrvatska baza (u BiH).

Ove dvije stranke su dakle VIRTUELNE NACIONALNE DRZAVE - "Bosnjakistan" i HZHB kojih jos nema mapi ali se sve vise i vise artikulisu. RS je sasvim drugacija prica, tamo je trenudno SNSD pandan HDZ-u i SDA-u, sutra ce to biti neko drugi, jer ko god to bude, PLATFORMA je ista - RS.

Prema tome zapamtite: SDA i HDZ su beton!
Baza seljaka u Bosnjaka. Slave pobjedu sa nekih 300.000 glasova a Bosnjaka u BiH je oko 2 miliona. Baza onog nazadnog, zaostalog djela stanovnistva, uglavnom svega najgoreg sto ovaj narod ima. I ne zavaravajte se, ovo sad stanje, i jeste po mjeri takvih ljudi, njima su ovi politicari elita. Sve naj. :izet:
baxul

#8735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

hornet wrote: Sa tobom takvim i takvim razmisljanjem DF se sve vise cini kao ubleha. Na opravdane primjedbe par nas koji smo neoprijedeljeni glasaci, cak vise ja npr. nisam nikad ni glasao, a koji jesmo za promjene ali nam se takvo nesto od DF-a uopste ne nudi, niti nam Komsic ulijeva povjerenje svojim nastupima ti odgovaras paranoicno kako je sve to crveno-zelena zavjera, kako necete otkriti put i ciljeve (sto govori kakvi ste amateri, jer kampanja ne pocinje mjesec pred izbore, vec traje uvijek, a pogotovo kad lider dobije prostor u gledanoj emisiji, a ne kaze nista). Sa takvim stavom i necete daleko dogurati, a i ne trebate.
:thumbup:
DF treba da navikne da ima zahtjevno glasačko tijelo (koje je btw već par puta izigrano). ništa fakat maliciozno nema u većini zamjerki i ta isključivost u stavu DFovih glasnogovornika na forumu jbga nije uredu.
shiljak

#8736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Došao na temu, piše komšić nešto rekao, pregledao emisiju, niđe veze što se ovdje priča :D

Niti je šta slagao niti je šta pogrešno rekao. :bih:

I onda odem na fb stranicu, kad 45.000 lajkova

https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH

Image
Havatar

#8737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Jel to imaju vise lajkova nego sto je imala stranka kokuza :?:
shiljak

#8738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Fali još 7K.. ali tamo su lajkovala i mađi od 18 god. i stranica postoji od 2010 a df-ova 2013
casica

#8739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

Da bi bilo koja stranka mogla opstati kao politički faktor trebala bi ići na rušenje SDA a to ne može ni jedna stranka sama nego sve male stranke zajedno. Kad se jednom SDA skine sa vlasti isplivat će njihova govna kao i kod hrHDZ. SDP je srušio SZBIH, sad će DF rušiti sdp a svi zajedno fahru a oni nedodirivi. Ako pogledate rezultate protesta, narod koji je izišao na ulice poslije svega, za sve nevolje krivi sdp. Ne branim nikoga ali bi mi bilo žao, a to se već dešava da se DF i ostale male stranke suprostavljaju SDP-u koji je već pao i postanu Bakirove podguzne muhe.

Evo predsjednika DF USK na usluzi SDA USK

Image

Poslije ove epizode i oni koji su imali nadu u DF, izgubili su je.
Corto Maltese

#8740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

shiljak wrote:
Havatar wrote:Jel to imaju vise lajkova nego sto je imala stranka kokuza :?:
Fali još 7K.. ali tamo su lajkovala i mađi od 18 god. i stranica postoji od 2010 a df-ova 2013
Mislim da je to razumno poređenje, i želim vam da što prije dostignete Stranku Kokuza. Kako po broju lajkova, tako i po ostalim dostignućima.
shiljak

#8741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Corto Maltese wrote:
shiljak wrote:
Havatar wrote:Jel to imaju vise lajkova nego sto je imala stranka kokuza :?:
Mislim da je to razumno poređenje, i želim vam da što prije dostignete Stranku Kokuza. Kako po broju lajkova, tako i po ostalim dostignućima.
Kome želiš? Samo odgovaram havataru na pitanje, valjda provokacijsko ko tvoje.
madner

#8742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Korto se vratio glavnoj temi, stanje u zemlji je opet stabilno. :D
vee-jay

#8743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Slazem se da se prvenstveno na tome treba raditi da se SDA za cetiri godine skine sa vlasti. Ako se pogleda kako je to islo u Hrvatskoj, prve reforme su se tek tada pocele desavati kad je HDZ prvi put izgubio vlast.
kox

#8744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Upravo odgledao Komšićev intervju na Face TV-u i mislim da mu je ovo možda i najbolji nastup koji sam ja gledao do sada.
Čovjek je sasvim realno objasnio kako stvari stoje.
Corto Maltese

#8745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Kum sačekao da Željko preda dužnost Bakiru i time izbjegao sukob interesa.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /140319073
weredsf

#8746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:Kum sačekao da Željko preda dužnost Bakiru i time izbjegao sukob interesa.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko-k ... /140319073

Cirkus
lerdi

#8747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Ma trebao ga je zaposliti ko što su ovi do sad zapošljavali jelde? Nije kum dugme ipak.

Jedina osoba kojoj je jedan ratni kapetan trebao vratiti činove je Bakir Izetbegović. Mislim da je svakom ko ima imalo u glavi jasno zašto.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

lerdi wrote:Ma trebao ga je zaposliti ko što su ovi do sad zapošljavali jelde? Nije kum dugme ipak.

Jedina osoba kojoj je jedan ratni kapetan trebao vratiti činove je Bakir Izetbegović. Mislim da je svakom ko ima imalo u glavi jasno zašto.
Upravo tako :thumbup:
Ali kako Bakir nikad nije bio blizak sa borcima :D , tako je i danas policajcu rekao da prstom pokaže gdje da vrati činove :facepalm:
U daljnjem zaklanjanju iza murije ( i onda mi kažu nemoj ružno protiv njih :-) :-) ), Bakir je nešto pričao o vodi na nakom seminaru o vodi. Jer, on je, jelte expert za sve
A da mi je netko rekao u ratu ili svima nama da će se ovo i ovako dešavati , pomislila bih , u najmanju ruku da je petokolonaš
VjecitiStudent

#8749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
lerdi wrote:Ma trebao ga je zaposliti ko što su ovi do sad zapošljavali jelde? Nije kum dugme ipak.

Upravo tako :thumbup:
Ali kako Bakir nikad nije bio blizak sa borcima :D , tako je i danas policajcu rekao da prstom pokaže gdje da vrati činove :facepalm:
U daljnjem zaklanjanju iza murije ( i onda mi kažu nemoj ružno protiv njih :-) :-) ), Bakir je nešto pričao o vodi na nakom seminaru o vodi. Jer, on je, jelte expert za sve
A da mi je netko rekao u ratu ili svima nama da će se ovo i ovako dešavati , pomislila bih , u najmanju ruku da je petokolonaš
Nikad ne vjeruj onima koji su rođeni na Vidovdan :D
Corto Maltese

#8750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Meni nije jasno, pa mi pojasni, ako nije preteško.
Zbog čega Željkov kum treba baš Bakiru vratiti činove?
Zbog čega bilo ko, u miru, treba vraćati činove stečene u ratu?
Koliko je uvjerljiva situacija u kojoj od svih bivših oficira ARBiH, baš Željkov kum vraća činove? I da se to desi upravo par dana nakon što je Željko predao funkciju predsjedavajućeg?
Je li iko upratio razloge koji su ga na to naveli?
Kolike su šanse da se Željkov kum u subotu samozapali?
Kako se zove osoba koja će ga, u posljednjem trenutku, pred kamerama, odgovoriti od samospaljivanja?
Da li je ovo najjadnija predstava u poslijeratnom političkom teatru/pozorištu/kazalištu/gledališću?
Post Reply