TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
sencobih
#8726 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
.
Last edited by sencobih on 19/02/2019 00:27, edited 1 time in total.
- Shinra
#8728 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jedan je zivot. Neko uziva u TVu, neko u knjizi, neko da čuva ovce.
Meni nikad nije zao dati za nesto sto volim, ako je to tehnologija, i TV koji je skuplji od necega sto je kod nas prihvatljivo, ja to radim zbog sebe, i zato sto to meni pruza uzitak, iako ljudi kod nas to rade iz pogresnih razloga, sa telefonima recimo ali eto, nema da jede ali je tu ajfon.
Nema potrebe preispitivati to, ja se nadam Q8ici, isto tako iskreno vjerujem da nekome to nista ne predstavlja i da moze da uziva na nekom jeftinijem TVu.
Meni nikad nije zao dati za nesto sto volim, ako je to tehnologija, i TV koji je skuplji od necega sto je kod nas prihvatljivo, ja to radim zbog sebe, i zato sto to meni pruza uzitak, iako ljudi kod nas to rade iz pogresnih razloga, sa telefonima recimo ali eto, nema da jede ali je tu ajfon.
Nema potrebe preispitivati to, ja se nadam Q8ici, isto tako iskreno vjerujem da nekome to nista ne predstavlja i da moze da uziva na nekom jeftinijem TVu.
-
duffy_duck
#8729 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako uzmes Q8 raspisi se malo o tv da vidimo sta moze i kakav je.Shinra wrote:Jedan je zivot. Neko uziva u TVu, neko u knjizi, neko da čuva ovce.
- diablobih
#8730 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@senco, samim tim sto je bolja slika, to je vece uzivanje u filmu, seriji nevazno. Zato niko vise ne gleda film u piratskoj verziji vec cekaju normalne ako nista ripove.
- semirsar
#8731 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ma sta ce nama struja, vidi se sasvim dobro i uz 

-
sencobih
#8732 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ti si radikal pravisemirsar wrote:ma sta ce nama struja, vidi se sasvim dobro i uz
- semirsar
#8733 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
plasticno opisato, u biti, to je to, kreni od sebe pa onda meni sudisencobih wrote:ti si radikal pravisemirsar wrote:ma sta ce nama struja, vidi se sasvim dobro i uz
https://i.postimg.cc/X7ky9L7V/image001.gif
- Mendoza
#8734 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vjerovatno je već bilo,ali da ne vrtim stranice unazad,imam pitanje ukoliko neko ima iskustvo sa ovim TV-om
- Samsung UE55NU7172 UHD 4K
Gledao sam neke recenzije,na hdtelevizija.com je ocjena prosjek...Vjerovatno se ja ne razumijem dovoljno.
Unaprijed zahvalan.
Gledao sam neke recenzije,na hdtelevizija.com je ocjena prosjek...Vjerovatno se ja ne razumijem dovoljno.
Unaprijed zahvalan.
-
r_faruk
#8735 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
evo napisacu ja opet. kupio sam ovaj tv za 1000KM. tv je zaista prosjek, panel vise lici na ips nego na va. tv nije los, ali nije ni turbo giga mega.. , ne podrzava snimanje tv programa na usb ili HD (i ako ti u radnji kazu da podrzava). poredio sam 4k i 1080p, pravo da ti kazem nema neke pretjerane razlike (gledao sam neku seriju). mada je cinema mode slike daleko bolji na 4K nego na 1080p, ali kada pustis 1080p i prebacis na standard mode slike............ pitam se ima li fajde skidati 4K. 4K clipovi sa youtube-a su nevjerovatni, kao i 4K clipovi koje sam snimao svojom kamerom. zaista je nivo detalja zapanjujuci.Mendoza wrote:Vjerovatno je već bilo,ali da ne vrtim stranice unazad,imam pitanje ukoliko neko ima iskustvo sa ovim TV-om
Unaprijed zahvalan.
crne boje na filmovima i serijama su ti skoro kao i kod ips panela (ja nisam imao problema ni sa ips panelom koji je bio na proslom LG-u). tv je odlican za gaming
sve u svemu, meni je ovaj tv sasvim ok kada se pogleda omjer ulozeno/dobijeno. sluzi svrsi, svi koji gledaju program na njemu su zadovoljni i ne primjete razlike koje sam ja naveo iznad. opet, meni tv nije prioritet, volim tehnologiju, ali neku drugu tehnologiju... tv mi je razonoda koju koristim za ps. programe na tv-u ne gledam skoro nikako osim utakmica....
- Mendoza
#8736 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala puno.Najvise i gledam tekme,kada imam vremena,eventualno neki film skinem.r_faruk wrote:evo napisacu ja opet. kupio sam ovaj tv za 1000KM. tv je zaista prosjek, panel vise lici na ips nego na va. tv nije los, ali nije ni turbo giga mega.. , ne podrzava snimanje tv programa na usb ili HD (i ako ti u radnji kazu da podrzava). poredio sam 4k i 1080p, pravo da ti kazem nema neke pretjerane razlike (gledao sam neku seriju). mada je cinema mode slike daleko bolji na 4K nego na 1080p, ali kada pustis 1080p i prebacis na standard mode slike............ pitam se ima li fajde skidati 4K. 4K clipovi sa youtube-a su nevjerovatni, kao i 4K clipovi koje sam snimao svojom kamerom. zaista je nivo detalja zapanjujuci.Mendoza wrote:Vjerovatno je već bilo,ali da ne vrtim stranice unazad,imam pitanje ukoliko neko ima iskustvo sa ovim TV-om
Unaprijed zahvalan.
crne boje na filmovima i serijama su ti skoro kao i kod ips panela (ja nisam imao problema ni sa ips panelom koji je bio na proslom LG-u). tv je odlican za gaming![]()
sve u svemu, meni je ovaj tv sasvim ok kada se pogleda omjer ulozeno/dobijeno. sluzi svrsi, svi koji gledaju program na njemu su zadovoljni i ne primjete razlike koje sam ja naveo iznad. opet, meni tv nije prioritet, volim tehnologiju, ali neku drugu tehnologiju... tv mi je razonoda koju koristim za ps. programe na tv-u ne gledam skoro nikako osim utakmica....
Trenutno imam Philips 49 full hd led,neka mu se sjena,nepravilnog oblika,stvorila na sredini ekrana i nenormalno je iritantno gledati pogotovo fudbal. Servis kaze da je moguce prasina usla i to je fleka sa unutrasnje strane...ne moze se popraviti..navodno...
Ovaj tv ima solidnu cijenu,mozda ga i uzmem.
Hvala
-
hrnJ
#8737 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel neko ima iskustva sa ovim TVom
LG TV LED 55SK8500PLA
LG TV LED 55SK8500PLA
-
CooK
#8738 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Adra ne jedi g*vna kad su kifle 20 feninga.duffy_duck wrote:Za 4.900 km mogu uzet golfa 3 ili 4 a vi se razbacujete sa 165 cm televizorom sta ce vam toliki tv u ovoj 2019 godini analogije u kojoj SD kvaliteta slike izgleda buljavo i ne gledljivo.
-
CooK
#8739 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Solidan TV. Nije nista specijalno ali 55" TV za 1000KM i ne moze biti specijalan. U svakom slucaju vrijedi tog novca.Mendoza wrote:Vjerovatno je već bilo,ali da ne vrtim stranice unazad,imam pitanje ukoliko neko ima iskustvo sa ovim TV-om
Unaprijed zahvalan.
-
CooK
#8740 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To je jedan od najboljih televizora sa IPS panelom. Ima 100Hz i nativni 10bitni panel(bez vjestackog povecanja putem FRC-a), FALD, solidno maksimalno osvjetljenje, itd...hrnJ wrote:Jel neko ima iskustva sa ovim TVom
LG TV LED 55SK8500PLA
- REDDEVILS
#8741 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:Adra ne jedi g*vna kad su kifle 20 feninga.duffy_duck wrote:Za 4.900 km mogu uzet golfa 3 ili 4 a vi se razbacujete sa 165 cm televizorom sta ce vam toliki tv u ovoj 2019 godini analogije u kojoj SD kvaliteta slike izgleda buljavo i ne gledljivo.
- bdzs
#8743 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Joj jarane zar ne vidiš da je to bolest. Šta reči za tipa koji "mjeri" dubinu crne boje.sencobih wrote:Svako ima svoje razloge za sve i svašta , ali nikako mi ne ide u glavu da pojedinci gledaju film i da im je vaznija npr. dubina crne boje, da li se neki detalji vide bolje ili ne vide, od same radnje na filmu. Umjesto da uživaju u filmu opterećuju se nebitnim detaljima. Isto kao da čitaš knjigu i razmišljaš o kvaliteti papira, korica, naslovnoj strani. Imaju te razlike u kvaliteti naravno , ali ne tolike koliko nam proizvođači i prodavači predstavljaju i nameču norme kupovine kako bi trošili više i još više i još više , tome nema kraja.Ne znam , možda griješim, a možda i ne, zato što pripadam generaciji koja je imala priliku da kao dijete gleda crno bijeli Tv sa dva kanala pa evo do ovih sadašnjih futurističkih Tv sa stotinama kanala i drugih sadržaja, Razlika je je u nijansama ma kako to čudno zvučalo. Zato opustite se i nema potrebe da se izvaljujete 4 milje za Tv sada, jer već za godinu će vas ubjeđjvati prodavači da taj vaš nije baš najbolji a taj neki novi ima još više miliona boja itd.
- diablobih
#8744 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ja, evo jos jednog. Treba kupiti CRT tv, sta ima veze kvaliteta slike.
-
CooK
#8745 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta je ovo, nema me par dana i nakotilo vam se masa padobranaca na ovom podforumu.bdzs wrote:Joj jarane zar ne vidiš da je to bolest. Šta reči za tipa koji "mjeri" dubinu crne boje.sencobih wrote:Svako ima svoje razloge za sve i svašta , ali nikako mi ne ide u glavu da pojedinci gledaju film i da im je vaznija npr. dubina crne boje, da li se neki detalji vide bolje ili ne vide, od same radnje na filmu. Umjesto da uživaju u filmu opterećuju se nebitnim detaljima. Isto kao da čitaš knjigu i razmišljaš o kvaliteti papira, korica, naslovnoj strani. Imaju te razlike u kvaliteti naravno , ali ne tolike koliko nam proizvođači i prodavači predstavljaju i nameču norme kupovine kako bi trošili više i još više i još više , tome nema kraja.Ne znam , možda griješim, a možda i ne, zato što pripadam generaciji koja je imala priliku da kao dijete gleda crno bijeli Tv sa dva kanala pa evo do ovih sadašnjih futurističkih Tv sa stotinama kanala i drugih sadržaja, Razlika je je u nijansama ma kako to čudno zvučalo. Zato opustite se i nema potrebe da se izvaljujete 4 milje za Tv sada, jer već za godinu će vas ubjeđjvati prodavači da taj vaš nije baš najbolji a taj neki novi ima još više miliona boja itd.

- semirsar
#8746 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ma jbse tam, da mi prostis, jescuo, em se zamal ne ugusih s kafom, em sve prosuo seb u kriloCooK wrote:Adra ne jedi g*vna kad su kifle 20 feninga.duffy_duck wrote:Za 4.900 km mogu uzet golfa 3 ili 4 a vi se razbacujete sa 165 cm televizorom sta ce vam toliki tv u ovoj 2019 godini analogije u kojoj SD kvaliteta slike izgleda buljavo i ne gledljivo.
-
CooK
#8747 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
semirsar wrote:ma jbse tam, da mi prostis, jescuo, em se zamal ne ugusih s kafom, em sve prosuo seb u kriloCooK wrote:Adra ne jedi g*vna kad su kifle 20 feninga.duffy_duck wrote:Za 4.900 km mogu uzet golfa 3 ili 4 a vi se razbacujete sa 165 cm televizorom sta ce vam toliki tv u ovoj 2019 godini analogije u kojoj SD kvaliteta slike izgleda buljavo i ne gledljivo.![]()
- Hercegoviina
#8748 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ova qled tehnologija sto samsung fura? isplatili se dati više para da se kupi tv??
-
CooK
#8749 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Q6 se i kod nas prodaje po slicnim cijenama kao vani i on je itekako isplativ dok su ovi bolji QLED-i kod nas preskupi i onda je bolje uzeti OLED ali ako se neko boji burn in-a(iako nema razloga za to) a planira potrositi vecu sumu novca na TV onda nema bolju opciju od kupovine nekog Q8 ili Q9.Hercegoviina wrote:ova qled tehnologija sto samsung fura? isplatili se dati više para da se kupi tv??
-
sencobih
#8750 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ove slike su primjer kad porediš skupi i jeftini model. Ja sam više mislio na modele srednje i više klase gdje nisu ovako izražene razlike u dubini crnih detalja, ali zato jesu izražene razlike u cijeni.CooK wrote:Sta je ovo, nema me par dana i nakotilo vam se masa padobranaca na ovom podforumu.bdzs wrote:Joj jarane zar ne vidiš da je to bolest. Šta reči za tipa koji "mjeri" dubinu crne boje.sencobih wrote:Svako ima svoje razloge za sve i svašta , ali nikako mi ne ide u glavu da pojedinci gledaju film i da im je vaznija npr. dubina crne boje, da li se neki detalji vide bolje ili ne vide, od same radnje na filmu. Umjesto da uživaju u filmu opterećuju se nebitnim detaljima. Isto kao da čitaš knjigu i razmišljaš o kvaliteti papira, korica, naslovnoj strani. Imaju te razlike u kvaliteti naravno , ali ne tolike koliko nam proizvođači i prodavači predstavljaju i nameču norme kupovine kako bi trošili više i još više i još više , tome nema kraja.Ne znam , možda griješim, a možda i ne, zato što pripadam generaciji koja je imala priliku da kao dijete gleda crno bijeli Tv sa dva kanala pa evo do ovih sadašnjih futurističkih Tv sa stotinama kanala i drugih sadržaja, Razlika je je u nijansama ma kako to čudno zvučalo. Zato opustite se i nema potrebe da se izvaljujete 4 milje za Tv sada, jer već za godinu će vas ubjeđjvati prodavači da taj vaš nije baš najbolji a taj neki novi ima još više miliona boja itd.Jarane ne znam kome si napisao da je bolest ali cu ti ja kratko odgovoriti. Kada kupujes neku stvar ta stvar ima nesto sto ju cini dobrom ili losom. U autu je to motor, u mobitelu chipset, u bureku meso a u televizoru je to panel a najvaznija osobina panela je kontrast odnosno sto tamnija crna boja. Niko ne mjeri "dubinu crne boje" jer je lud ili bolestan nego zato sto je ta crna boja odnosno kontrast glavna osobina dobre slike a valjda svi tezimo da imamo sto bolju sliku na televizoru.