Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirsek

#87226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek »

Jel bolje EON preko android aplikacije gledati ? Imam android tv box pa da instaliram ako ima neke prednosti.
crnivrag

#87227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mirsek wrote:Jel bolje EON preko android aplikacije gledati ? Imam android tv box pa da instaliram ako ima neke prednosti.
Jeste ako imaš Smart TV mjesto za aktivaciju, pa instaliraš EON Smart TV app, i tako upravljaš samo daljinskim od android box-a.

Inače na toj aplikaciji nemaš erotske kanale, erotski folder "Zauder" i kanal "Sport Klub 4K".
mirsek

#87228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek »

crnivrag wrote:
mirsek wrote:Jel bolje EON preko android aplikacije gledati ? Imam android tv box pa da instaliram ako ima neke prednosti.
Jeste ako imaš Smart TV mjesto za aktivaciju, pa instaliraš EON Smart TV app, i tako upravljaš samo daljinskim od android box-a.

Inače na toj aplikaciji nemaš erotske kanale, erotski folder "Zauder" i kanal "Sport Klub 4K".
Imam android tv box, mogu upravljati sa njim misem, svakako daljinski rijetko koristim. Instalirao sam eon android app ali mi pokazuje neki kod koji moram unijeti na svom telemach ili eon profilu da bi mi ga aktivirao. Gdje to da unesem ?
crnivrag

#87229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mirsek wrote: Imam android tv box, mogu upravljati sa njim misem, svakako daljinski rijetko koristim. Instalirao sam eon android app ali mi pokazuje neki kod koji moram unijeti na svom telemach ili eon profilu da bi mi ga aktivirao. Gdje to da unesem ?
Taj kod unosiš na "Moj Telemach" portal na sljedećoj adresi: https://mojtelemach.ba/uredjaji/tv u polje "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" , te ako koristiš EON Duo/Trio Full/Premium ili Duo/Trio Grande Extra/Premium paket, to polje će biti vidljivo na portalu i aktivacija će biti uspješna nakon unesenog koda, te će se otključati sve funkcionalnosti Android EON Smart TV aplikacije.

Ako nemaš neki od navedenih paketa, onda skini i instaliraj mobilnu aplikaciju, kojom upravljaš mišem, sa ovog linka: https://www.apkpure.com/eon/com.ug.eon. ... om=details
mirsek

#87230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek »

crnivrag wrote:
mirsek wrote: Imam android tv box, mogu upravljati sa njim misem, svakako daljinski rijetko koristim. Instalirao sam eon android app ali mi pokazuje neki kod koji moram unijeti na svom telemach ili eon profilu da bi mi ga aktivirao. Gdje to da unesem ?
Taj kod unosiš na "Moj Telemach" portal na sljedećoj adresi: https://mojtelemach.ba/uredjaji/tv u polje "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" , te ako koristiš EON Duo/Trio Full/Premium ili Duo/Trio Grande Extra/Premium paket, to polje će biti vidljivo na portalu i aktivacija će biti uspješna nakon unesenog koda, te će se otključati sve funkcionalnosti Android EON Smart TV aplikacije.

Ako nemaš neki od navedenih paketa, onda skini i instaliraj mobilnu aplikaciju, kojom upravljaš mišem, sa ovog linka: https://www.apkpure.com/eon/com.ug.eon. ... om=details
Imam duo net paket i nemam tu opciju "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" kad odem na link koji si postavio.
Ima li neka druga opcija ?
crnivrag

#87231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mirsek wrote: Imam duo net paket i nemam tu opciju "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" kad odem na link koji si postavio.
Za Smart aplikaciju nema, a ako instaliraš ovu mobilnu verziju sa linka iznad, onda ćeš moći koristiti, ali ti treba miš za upravljanje aplikacijom.
mirsek

#87232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek »

crnivrag wrote:
mirsek wrote: Imam duo net paket i nemam tu opciju "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" kad odem na link koji si postavio.
Za Smart aplikaciju nema, a ako instaliraš ovu mobilnu verziju sa linka iznad, onda ćeš moći koristiti, ali ti treba miš za upravljanje aplikacijom.
Ajd svakako ce mi naredne sedmice uvesti EON light paket pa cu tada ponovo probati.
Hvala na odgovorima. :thumbup:
crnivrag

#87233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mirsek wrote: Ajd svakako ce mi naredne sedmice uvesti EON light paket pa cu tada ponovo probati.
EON Light ima samo promo pristup Smart aplikaciji, što znači da je možeš na tom paketu koristiti samo određeni period.
crnivrag

#87234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:
bijeli_vrag wrote: Mislis ili znas? Ne kontam sto si pokopac svakoj serpi u svakom pitanju!!? Ohladi covjece malo, imaju "nadlezni", pa neka oni odgovore ako znaju .
ej, Dr Jekyll ... zar ne poznas svog... Mr Hyde :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

ma znas ko je, znas... jel' de :mrgreen:
Vidiš da je neki psihopata :-)
mirsek

#87235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek »

crnivrag wrote:
mirsek wrote: Ajd svakako ce mi naredne sedmice uvesti EON light paket pa cu tada ponovo probati.
EON Light ima samo promo pristup Smart aplikaciji, što znači da je možeš na tom paketu koristiti samo određeni period.
Onda cu skinuti onaj apk sa drugog linka.
crnivrag

#87236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

mirsek wrote: Onda cu skinuti onaj apk sa drugog linka.
To ti je najbolje rješenje, jer onda možeš koristiti aplikaciju bez ikakvih ograničenja :)
Kralj Tvrtko I.

#87237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Prošli račun 55.50 KM
Ovaj mjesec 56.55 KM

Zašto?
@Kralj Tvrtko I.,
Fakturisana je priključna taksa. Izvršena je promjena paketa.
Jel se zajebajete ili šta?
Kakva priključna taksa?
Kakva promjena paketa?
1.05 KM taksa?

Objasnite mi ovo molit ću lijepo.
I ne, nemoj te me zvati. Ovdje mi objasnite komentarom.

Gdje na računu to navedeno?
I zašto sam dobio papirni račun?
crnivrag

#87238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote: Gdje na računu to navedeno?
I zašto sam dobio papirni račun?
Nakon promjene paketa, moraš odjaviti i ponovo prijaviti uslugu elektronskog računa.

Sistem sam prebaci na papirni račun, nakon prelaska na novi paket.

A cijena je ok, zaboravio sam na tu priključnu taksu za nove pakete koja košta 1.05 KM.

I ja sam je također platio.
nedobih

#87239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedobih »

Ipak vjerujem još samo ovaj update.
UG: 601222538. Napokon finale.
Reklamacija - zamrzavanje slike od 19.05.2019
Lokacija Baščeršija. Napokon riješeno.

Malo podsjećanje na update od 12/06/2019 22:03
Završilo je tako da je zamrzavanje slike ostalo i nakon zamjene box-a i da će 'tehničar' prijaviti da reklamacija nije riješena.
E ne bi tako. Sutradan, četvrtak, ujutro od 9 sati sve je poprimilo drugačiji ton uz izrazito pojačane tenzije. Rani poziv ujutro, gosp. Eldin iz 'posebne brige' kulturno zamoli za moj komentar nakon "konačno uspješno riješene reklamacije". Malo odšutih da se priberem i podsjetim da on nije kriv pa upitah da mi pojasni značenje te informacije. Evo kaže ispred mene informacija da je kolega tehničar zamijenio box i da je sada sve uredno. Naravno, upalio sam se k'o žulj u tijesnoj cipeli ali gosp. Eldin veoma spretno svaki put u toku razgovora uspije plasirati informaciju da on ne pripada tehničkom dijelu i da je njegov krajni domet urgencija da tehničar 'skoro pod odmah' ide na adresu. Tako, uz izvinjenje, obeća da če me sigurno što prije kontaktirati tehničari. Nekako spustih loptu al mi dan baš protiće sa nekom gorčinom. Mogu da razumijem da nešto ne popraviš, da je nešto i nepopravljivo al da i sam kažeš da ne valja a prijaviš da je sve popravljeno... takve osobe jednostavno ne razumijem. Kao da se neće saznati za takvu laž.
Al hajde, guram dan kad oko jedan popodne telefon. "Iz Telemecha zovemo. Možemo li doći na adresu. Znate, trenutno smo u Pazariću pa dok stignemo al dolazimo svakako". Nazdravlje rekoh sebi, izredali su mi sve sarajevske servisere pa evo prešli na "međukantonalnu saradnju". Odgovorih dosta nadrndano da mogu doći. A tako i dočekah momke nakon 40-tak minuta. Momci pristojni, ljubazni istina učini mi se malo toplije obučeni za trenutnu temperaturu u gradu al kontam nisu znali da je i u Sarajevu ugrijalo. Upitah prilično rezervisano koiiko su upućeni u problem da se ne ponavljam konstantno. Kažu samo da nije uspjelo sa zamjenom box-a i da je dosta servisera pokušalo riješiti problem i to je sve. Potegnuše i oni onaj golemi 'čitač signala' pa provjeriše instalacije po kući i pored napomene da je sve pregledano. Momci krenuše na vrata uz napomenu da će mi se svakako javiti. Btw moram se malo vratiti na to da je čitač signala kojeg su svi donosili, pogolema sprava. Onda priključe kabl, slože ono baš zamišljenu facu, malo šutke klimaju glavom a neki se dohvate i mobitela - bogati ko da se spajaju sa awaksom. I redovan zaključak je da su signali u redu.
Nakon dvadesetak minuta pitam suprugu jel ima ko od ovih na stubu jer se ništa ne događa. Kaže nema. E velim kako sam i mislio "odoše momci niz mahalu, dohvatili se grada a signali... pa neće pobjeći". I bi mi dosta, provjeriću. I tako baš ljut okrenem pozivni centar. Ljubazan glas i standardno kako vam možemo pomoći? I dalje nekako stegnutno al razumljivo predstavim se i zamolim da otvori moj nalog. I onda "evo sve je tu. Kako vam možemo pomoći? I naravno u sebi puknem. Pa ne zovem da pitam jesul' jaja popodne jeftinija. Pobogu, dajte mi status moje reklamacije. Kaže reklamacija uspješno riješena nakon zamjene box-a. Pa ako je riješena zašto su kod mene danas dvojica servisera. Provjera je malo potrajala i onda "nemamo tj podatak niti nalog da vam uputimo servisere". Bože, koja usklađenost! E pa hoću da prijavim tog servisera od jučer. Kaže nema problema. Evo evidentiram pritužbu, seviser je sa imenom R...... a možete i vi mailom.
Mislim se e pa vala i hoću. I opisaću kompletan taj sramotni posjet "stručnjaka". Njegovu provjeru signala preko trubo knc nešta imena koji "znaš oni emituju preko skajpa zato ti signal puca". Kad to nije "prošlo" bez riječi ode do auta, vraća se sa nečim tajnovitim u rukama uz primjedbu da biće u redu jer će on sad čisto odvojiti frekvencije. i zamijeni to čudo poznato inače kao splitter i već dva puta mijenjan 'za svaki slučaj' iako je u redu. U želji da ga nekako potiho usmjerim u drugom pravcu kažem mu da je prije njihova oprema bila na tavanu neke stare kuće preko puta čaršijske pošte i da je naš stalni serviser Edin nekim starim kaučem malo prikrio moje pojačalo da ga se baš i ne dira prilikom drugih intervencija. Saslušao me, promislio i onda "da vidim ja taj kauč" !!!!???? Supruga i ja totalno zatečeni. Jedva izgovorih da je to bilo prije 3, 4 godine. Čovjek očito nije shvatio smisao mog komentara.
I onda ljudi doživim nešto od čega me je i sad stid i sram. Negdje iz 3 dolazi serviser, oznojen, mokar ko čep. Jedva je prihvatio da popije čašu vode i jedva pristade da kaže ime - Muamer. Pogleda sliku na tv i mirno reče "ovo ne valja ništa, signali totalno ne valjaju. Išao sam uz linije, mjerio, i došao do čistog signala. E onda nazad od kabla do kabla i našao sam da kabl koji ide preko pošte ne valja. Sad idem u firmu, obavijstit ću direktora a onda ću i vas nazvati". Nekako, pod utiskom svega i pomalo spetljan upitah kako to da su poslali njega (sve pod predrasudom da je 'međukantonalni'). Kaže čovjek "ja sam iz Preventive. Mi ne radimo sa krajnjim korisnicima, radimo linije, ovo je bilo vanredno" I čudi se da samo ja prijavljujem probleme a sigurno lošu sliku imaju svi od pošte pa niz čaršiju do Vijećnice. Pozdravi ljubazno i ode. Ostadoh baš posramljen. Nakon sat i po ponovo telefon. Muamer. Samo da me obavijesti da je direktor 'digao' ekipu i da će mi se neko od njegovih kolega javiti. Moram ovo reći. Muamere hvala ti i oprosti mi za moje neizgovorene ali pogrešne misli. Zaslužuješ svako poštovanje.
U već poodmakloj večeri zvono. Na vratima 'naš Edin'. Šta, kako, otkud (na njega smo skoro kroz desetak godina bili navikli kao na ljekara porodične medicine ali uspješnog). Kaže sad je i on u 'Preventivi'. Sredili su 'digitalu' al moraju od stuba do stuba niz čaršiju da srede i internet ljudima. Nisam imao pojma da postoji Preventiva a kamoli šta radi.
Želim se ponovo zahvaliti Muameru. Takođe i Edinu i njegovim kolegama koji su se u mrkla doba penjali po krovovima a bogami i njihovom, meni nepoznatom, direktoru koji je u ta doba poslao ekipu. Svaka čast.
Zahvaljujem i Eldinu iz 'posebne brige' iako nije sve išlo ko po loju ipak nije bilo grubih riječi.
E sad posebno zahvaljujem ovdje forumašima koji su vala pošteno i bez kritika trpjeli moje dnevno izvještavanje.
Posebno zahvaljujem "crnom i edisonu" bili su 100% u pravu u pogledu signala ali ja nisam imao opciju da insistiram da se odmah u tom pravcu traži rješenje. Opcija sa modulom nije dolazila u obzir jer nisam toliko mobilan da bih recimo resetovo modul vađenjem kartice. I ovako moram "isključite box iz struje pa uključite" rješavati wifi opcijama.
Naravno zahvaljujem i Telemachovim moderatorima što su fer, korektno i ažurno sudjelovali i posredovali u rješavanju ovog mog problema.

Btw bio je i komentar o RAK-u. Nije mi bio cilj da raskidam ugovor uz najmanju štetu. Suprotno, ponavljam, nikada ja neću otkazati Telemach ali ću se svim dopuštenim sredstvima boriti da u cijelosti i bez ostatka dobijem obećanu uslugu koju uredno plaćam. Svrha je bila da mi Telemach ne otkaže ugovor sit mojeg zivkanja i prigovaranja. A te instrumente samo RAK ima.

I na kraju ipak molba Telemachu. Hajde ne dirajte mi onog nesretnika R.... Ja se neću žaliti na njega jer mislim da ipak nije samo on kriv. Vratite nam naše stalne 'mahalske' servisere. Konstantnim radom u poznatom okruženju 'dotesali bi njega ljudi'. Sigurno mu se ne bi dogodilo da nešto nezavršeno kvalifikuje kao završeno. Ovo je poruka Upravi. Loša vam je procjena da svi serviseri mogu raditi bilo gdje u svakom trenutku. Ona previđa temeljnu činjenicu da uslugu pružate ljudima. Ma kakvi oni bili, ovakvi ili onakvi, to su oni koji plaćaju i ne žele u nedogled opisivati kvar svakom nepoznatom serviseru a tu je i pitanje povjerenja u poznato lice. I još nešto - ako može Evropa. banke kod nas pa i ne malo firmi vala možete i vi. Dajte ljudima ID kartice sa slikom i velikim logom jer nije sramota raditi u Telemachu a usput ispoštovali bi i zakon.

Od mene toliko. I pozdrav svima. I vala dosta.
Telemach

#87240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@nedobih

Zahvaljujemo se na dostavljenim informacijama. Vaše navode smo proslijedili kolegama, i isti će biti detaljnije provjereni. Potrudit ćemo se da ubuduće budete zadovoljni kako pruženim uslugama, tako i načinom našeg poslovanja.
Stojimo Vam i dalje na raspolaganju.
crnivrag

#87241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novi SK Esports kanal na Telemach-u!

Image

Ljubitelji gaminga i esporta će od 22.6. dobiti poseban TV kanal posvećen svijetu esport takmičenja i video igara - Sport Klub Esports na Telemachu.

Gledaoci mogu da očekuju prenose najvećih europskih i svjetskih esport takmičenja, gameplay popularnih regionalnih strimera kao i emisije zabavnog i informativnog karaktera.

Esports Balkan League, EU Masters, Epicenter Major, GG, Sa1na, Guh Sayian i Don - samo su neki od turnira i lica koja ćete moći da gledate na novom SK Esports kanalu.

Već od prvog dana moći ćete da uživate u direktnim prenosima posljednjeg velikog Dot 2 turnira pred The International jer će SK Esports ekskluzivno prenositi sve mečeve Epicenter Major takmičenja.

SK Esports je zajednički poduhvat kompanija Fortuna Esports i United Media i pored Bosne i Hercegovine, biće dostupan i gledaocima u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji.

Kanal SK Esports moći ćete pratiti na pozicji 179 na Eon i D3 platformi u okviru Start paketa, a na Total TV platformi u okviru Start paketa na poziciji 185.
https://telemach.ba/a53810/podrska/vije ... ach-u.html
Raigor Stonehoof

#87242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Raigor Stonehoof »

nek sam i to docekao kod nas :shock: :shock: jos da hoce komentar na nasem da se smijem njubovima :D
Kockasti

#87243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Strava kanal. Jel i on bio velika zelja korisnika. :lol: :lol:
crnivrag

#87244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kockasti wrote:Strava kanal. Jel i on bio velika zelja korisnika. :lol: :lol:
Ubiše nam GINX zbog ove gluposti :-)

Image
diablobih

#87245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

GINX je bio vrh, jos samo da je u HDu, jer igre nisu dolazile do izrazaja onako u SD kvaliteti. Opet su barem imali emisije, ovi ce reprizirati lol, dotu i cs konstantno.
crnivrag

#87246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

diablobih wrote:GINX je bio vrh, jos samo da je u HDu, jer igre nisu dolazile do izrazaja onako u SD kvaliteti. Opet su barem imali emisije, ovi ce reprizirati lol, dotu i cs konstantno.
Emitiraju ga u HD-u na svojoj stranici, evo ja sam baš ovaj screenshot i napravio sa stranice, a imaš 7 dana trial perioda, i onda košta:

Image

https://ginx.tv/watch-live/
diablobih

#87247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

A ne znam, jedino za sta sam voljan dati pare jeste netflix i slicno tome. Sad zbog jednog kanala mi ne vrijedi godisnje izlijetati 25+ maraka.

Stvarno sam ljut na Telemach i njihove gluposti. Izbacivsi GINX, a ubacivsi ovo smece je totalno razocaravajuce.
kakaljin

#87248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

diablobih wrote:A ne znam, jedino za sta sam voljan dati pare jeste netflix i slicno tome. Sad zbog jednog kanala mi ne vrijedi godisnje izlijetati 25+ maraka.

Stvarno sam ljut na Telemach i njihove gluposti. Izbacivsi GINX, a ubacivsi ovo smece je totalno razocaravajuce.
PA unapredjenje usluge, izbaci kanal koji placas, a ubaci besplatni kao zamjenu
dadoka84

#87249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Treba to unapređenje nekako ispratiti. Npr podizanjem cijene usluge.
Tesla Edison

#87250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Kad dolazi ovaj EON dunge lange uređaj? Ima li kakva informacija hoće li biti besplatna zamjena boxa za to čudo?
Locked