Link je ovaj: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial/5091tap3ah75 wrote:Ništa ja ne vidim.Telemach wrote:
@Uvijek možete probati: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial
Ovo me odvede samo na početnu stranicu.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#87176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
DON_eARL
#87177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pročitaj uslove poslovanja na koje si pristao potpisivanjem ugovora.thekupus wrote:
https://telemach.ba/Binary/10685/OPCI-U ... EBRUAR.PDF5.5. Za vrijeme privremenog isključenja opreme nastalog zbog tehničkih smetnji u telekomunikacijskoj mreži Telemacha na koju je priključena pretplatnička oprema ili na pretplatničkoj oprema koja je u nadležnosti Telemacha ili ako se izvode radovi na rekonstrukciji ili proširenju telekomunikacijske mreže na koju je priključene pretplatnička oprema, pretplata se umanjuje ukoliko je takvo isključenje trajalo duže od 24 sata neprekidno.
- thekupus
#87178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moraš ti meni pametovati, svjestan sam ja da su se oni ogradili od toga, svjestan sam i da su mogući povremeni prekidi zbog radova na popravci i zamjeni infrastrukture. Ali ovi prekidi su sada postali pravilo, a ne iznimka. Čak se nismo žalili dok su se dešavali samo noću, tad sam samo jednom pisao ovdje na forumu, nisam tražio ni objašnjenje. Sad su postali redovni, i to traje još od marta. To što su se ogradili ne znači da je to ok.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#87179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može li mi neko reci zašto ne mogu da instaliram eon aplikaciju na tv? U pitanju je TCL 55DC760, ima andorid OS v7 trenutno? Unaprijed hvala.
- crnivrag
#87180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako nije u listi podržanih uređaja, onda je ne možeš pronaći na Google Play Store-u, pa je potrebno da ručno skineš i instaliraš .apk file za EON Smart TV app.W0rM wrote:Može li mi neko reci zašto ne mogu da instaliram eon aplikaciju na tv? U pitanju je TCL 55DC760, ima andorid OS v7 trenutno? Unaprijed hvala.
- W0rM
#87181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izvini paglu sam malo sto se toga tice, možeš li mi dati neke instrukcije u kratkim crtama, sta, kako, gdje?crnivrag wrote:Ako nije u listi podržanih uređaja, onda je ne možeš pronaći na Google Play Store-u, pa je potrebno da ručno skineš i instaliraš .apk file za EON Smart TV app.W0rM wrote:Može li mi neko reci zašto ne mogu da instaliram eon aplikaciju na tv? U pitanju je TCL 55DC760, ima andorid OS v7 trenutno? Unaprijed hvala.
- crnivrag
#87182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skinuti .apk file sa ove stranice: https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.andr ... om=detailsW0rM wrote: Izvini paglu sam malo sto se toga tice, možeš li mi dati neke instrukcije u kratkim crtama, sta, kako, gdje?
Zatim isti prebaciti na USB stick i uključiti u TV uređaj, a potom pronaći .apk file putem file manager-a na TV-u, i kliknuti na njega da se instalira.
Nakon uspješne instalacije aplikacija će se naći na početnom ekranu TV menija, i potrebno je ući u nju pri čemu će se ispisati kod za aktivaciju na TV-u.
Taj kod unosiš na "Moj Telemach" portal na sljedećoj adresi: https://mojtelemach.ba/uredjaji/tv u polje "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" , te ako koristiš EON Duo/Trio Full/Premium ili Duo/Trio Grande Extra/Premium paket, to polje će biti vidljivo na potalu i aktivacija će biti uspješna nakon unesenog koda, te će se otključati sve funkcionalnosti Android EON Smart TV aplikacije.
- W0rM
#87183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala drug moj, izvini/halali ako sam te sta omeo/zahmetio, ali sad makar znam. Jos jednom - hvala.crnivrag wrote:Skinuti .apk file sa ove stranice: https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.andr ... om=detailsW0rM wrote: Izvini paglu sam malo sto se toga tice, možeš li mi dati neke instrukcije u kratkim crtama, sta, kako, gdje?
Zatim isti prebaciti na USB stick i uključiti u TV uređaj, a potom pronaći .apk file putem file manager-a na TV-u, i kliknuti na njega da se instalira.
Nakon uspješne instalacije aplikacija će se naći na početnom ekranu TV menija, i potrebno je ući u nju pri čemu će se ispisati kod za aktivaciju na TV-u.
Taj kod unosiš na "Moj Telemach" portal na sljedećoj adresi: https://mojtelemach.ba/uredjaji/tv u polje "Aktivacija EON Smart TV aplikacije" , te ako koristiš EON Duo/Trio Full/Premium ili Duo/Trio Grande Extra/Premium paket, to polje će biti vidljivo na potalu i aktivacija će biti uspješna nakon unesenog koda, te će se otključati sve funkcionalnosti Android EON Smart TV aplikacije.
-
tap3ah75
#87184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala ti ali niš' ja ne kontam.crnivrag wrote:Link je ovaj: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial/5091tap3ah75 wrote:Ništa ja ne vidim.Telemach wrote:
@Uvijek možete probati: https://telemach.ba/oec/eon/free-trial
Ovo me odvede samo na početnu stranicu.
Šta je ovo?
- crnivrag
#87185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
15 dana besplatno korištenje EON ponude za korisnike koji dolaze sa drugih mreža, ili one koji hoće da probaju cijelu EON ponudu na 15 dana besplatno.tap3ah75 wrote:
Hvala ti ali niš' ja ne kontam.
Šta je ovo?
-
mario_mo
#87186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene zanima ovo sa pokretanjem sadrzaja koji se naplacuju u video klubu ako mi netko moze pojasniti. Jel se unosi neka sifra ili se samo sadrzaj pokrene i automaski naplati, ili se moze negdje podesit neka zastita, tipa ako stan iznamljujem ne bi bas volio da ljudi gledaju filmove i nabiju mi 1000km racuna na kraju mjesecacrnivrag wrote:Neće naplatiti premotavanje, niti VOD kataloge koji spadaju u taj paket: Nova S, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, NG+, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, HopsterMustang1 wrote:Ako imam premotavanje i videoteku i ostale gluposti na glavnom resiveru, jel mogu to koristiti i na drugom? Tek sada sam i kao drugi dobio onaj d3 resiver, do sada je bio d3mini. Ili ce mi naplatiti?EON Full je u pitanju.
Ako uđeš u ostale kataloge, onda imaš cijenu za naplatu od 4 KM - 6 KM, i piše ti da će ti se naplatiti sadržaj ako ga pokreneš.
P.S. Neki od gore navedenih kataloga nisu dio D3 ponude, i također su ti katalozi dosta osiromašeni u odnosu na EON ponudu.
- crnivrag
#87187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo važi samo za D3 resivere (na EON platformi se sadržaji dodatno ne naplaćuju):mario_mo wrote:
Mene zanima ovo sa pokretanjem sadrzaja koji se naplacuju u video klubu ako mi netko moze pojasniti. Jel se unosi neka sifra ili se samo sadrzaj pokrene i automaski naplati, ili se moze negdje podesit neka zastita, tipa ako stan iznamljujem ne bi bas volio da ljudi gledaju filmove i nabiju mi 1000km racuna na kraju mjeseca
Prvo piše iznos i opcija "Iznajmi", kad klikneš na "Iznajmi" kaže cijena sadržaja je toliko i toliko, da li želite iznajmiti sadržaj?
Ako potvrdiš pojavi se još PIN radi sigurnosti, te ako i njega uneseš kako treba, sadržaj se uspješno iznajmi pretežno na 72 sata, i tarifira ti se na mjesečni račun.
-
mario_mo
#87188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala ti na odgovoru, ali zanima me bas za eon, ako npr. nemam u paketu hbo go, i tamo nadjem film jel onda nemam mogucnost gledat ako nemam taj paket, znaci treba se preplatit na cijeli paket ako sam dobro shvatio?crnivrag wrote:Ovo važi samo za D3 resivere (na EON platformi se sadržaji dodatno ne naplaćuju):mario_mo wrote:
Mene zanima ovo sa pokretanjem sadrzaja koji se naplacuju u video klubu ako mi netko moze pojasniti. Jel se unosi neka sifra ili se samo sadrzaj pokrene i automaski naplati, ili se moze negdje podesit neka zastita, tipa ako stan iznamljujem ne bi bas volio da ljudi gledaju filmove i nabiju mi 1000km racuna na kraju mjeseca
Prvo piše iznos i opcija "Iznajmi", kad klikneš na "Iznajmi" kaže cijena sadržaja je toliko i toliko, da li želite iznajmiti sadržaj?
Ako potvrdiš pojavi se još PIN radi sigurnosti, te ako i njega uneseš kako treba, sadržaj se uspješno iznajmi pretežno na 72 sata, i tarifira ti se na mjesečni račun.
-
mario_mo
#87189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eon aplikacija se moze instalirati na bilo kojem android uredaju, nevazno jel box, mobitel, tv ili nesto drugo. Probaj ponovno instalirat aplikaciju, ako ne pomogne onda prijavi njima kvar na google storu, samo im naznaci koju verzija androida korististony__24 wrote:Pošto ovdje vidim da ima mnogo onih koji se razumiju u box-ove, telemach aparate...
Android box sam kupio davno preko ebay-a i na njemu sam instalirao Eon aplikaciju, ali kada kliknem na onaj znak za play programa/kanala tad me samo izbaci iz aplikacije, a na toj istoj aplikaciji mogu slušati radio stanice.
Da li se Eon aplikacija može koristiti samo na njihovom EON boxu ili ipak može i na ovom mom s ebay-a. . . ako neće moći da više i ne pokušavam.
Hvala!
-
Boban0726
#87190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da,trebas se pretplatiti na HBO Premium paket.mario_mo wrote:Hvala ti na odgovoru, ali zanima me bas za eon, ako npr. nemam u paketu hbo go, i tamo nadjem film jel onda nemam mogucnost gledat ako nemam taj paket, znaci treba se preplatit na cijeli paket ako sam dobro shvatio?crnivrag wrote:Ovo važi samo za D3 resivere (na EON platformi se sadržaji dodatno ne naplaćuju):mario_mo wrote:
- crnivrag
#87191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo ide uz HBO Premium paket koju košta 12 KM mjesečno, ako ga nemaš u paketu, a možeš se prijaviti i putem HBO GO stranice, pa njima plaćati mjesečni iznos za korištenje ove usluge.mario_mo wrote: Hvala ti na odgovoru, ali zanima me bas za eon, ako npr. nemam u paketu hbo go, i tamo nadjem film jel onda nemam mogucnost gledat ako nemam taj paket, znaci treba se preplatit na cijeli paket ako sam dobro shvatio?
-
tap3ah75
#87192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobije li se uređaj EON na probu ili je ovo samo aplikacija?crnivrag wrote:15 dana besplatno korištenje EON ponude za korisnike koji dolaze sa drugih mreža, ili one koji hoće da probaju cijelu EON ponudu na 15 dana besplatno.tap3ah75 wrote:
Hvala ti ali niš' ja ne kontam.
Šta je ovo?
- semirsar
#87193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aplikacija
- crnivrag
#87194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo EON aplikacija (web, mobilna, desktop i smart tv) na period od 15 dana, nakon čega ti gase testni account.tap3ah75 wrote:
Dobije li se uređaj EON na probu ili je ovo samo aplikacija?
- crnivrag
-
PS4 Share
#87196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam odavno citao temu, je li se ista eon box popravio Updatea imao nekakvih?
Znam da je dosta raje zabolila glava sto se prebacise
Znam da je dosta raje zabolila glava sto se prebacise
-
tap3ah75
#87197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I dalje ne kontam?crnivrag wrote:Samo EON aplikacija (web, mobilna, desktop i smart tv) na period od 15 dana, nakon čega ti gase testni account.tap3ah75 wrote:
Dobije li se uređaj EON na probu ili je ovo samo aplikacija?
Šta da radim s tim?
Na mobu, kompu ... da gledam kanale?
Je li to to?
- crnivrag
#87198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, možeš gledati kanale, te vraćati sadržaj na njima 7 dana unazad, a možeš i gledati preko 14000 naslova u Video Klub ponudu, i to sve 15 dana besplatno.tap3ah75 wrote: I dalje ne kontam?
Šta da radim s tim?
Je li to to?
Aplikaciju možeš instalirati na mobitel, tablet, kompjuter/laptop putem web pretraživača ili putem Windows 10 dekstop aplikacije, kao i putem EON Smart TV aplikacije.
-
tap3ah75
#87199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OK ... tebi hvala najjjljepša - ali ja tv kanale gledam na TV uređaju.crnivrag wrote:Da, možeš gledati kanale, te vraćati sadržaj na njima 7 dana unazad, a možeš i gledati preko 14000 naslova u Video Klub ponudu, i to sve 15 dana besplatno.tap3ah75 wrote: I dalje ne kontam?
Šta da radim s tim?
Je li to to?
Aplikaciju možeš instalirati na mobitel, tablet, kompjuter/laptop putem web pretraživača ili putem Windows 10 dekstop aplikacije, kao i putem EON Smart TV aplikacije.
Tako da me ovo ne zanima .... idem pitati ima li šta drugo za bajde.
- MTV
#87200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Valjda znas da nema djabe ni u stare babe a kamoli kod telekomunikacijskih operatera.