Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- diablobih
#87151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bih rekao da je Jablanica opterecena. Mogu oni sve, samo platis koliku hoces brzinu.
- Telemach
#87152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@IstinitaPoruka,IstinitaPoruka wrote:Poštovani, zanima me da li imate mogućnost da tehnicki isporučite brzinu od EON Full paket u Jablanici? Adresu ćete dobiti u privatnim porukama.
Odgovoreno
- crnivrag
- crnivrag
#87154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Mogu li dobiti ovaj jedan sexy EON dongle na testiranje kad stigne
- REDDEVILS
#87155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo bi dobro da azuriraju eon smart tv aplikaciju kao sto je prikazana na ovoj slici tj. Play next opcija i redosljed kanala
- crnivrag
#87156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je već moguće na EON box-u, i to je uključeno po defaultu, a radi i na Smart TV aplikaciji ako ti je Android OS 8.0, onda možeš uključiti customize i prikazuje se ovako na početnom ekranu Android TV-a.REDDEVILS wrote: Bilo bi dobro da azuriraju eon smart tv aplikaciju kao sto je prikazana na ovoj slici tj. Play next opcija i redosljed kanala
-
Mustang1
#87157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako imam premotavanje i videoteku i ostale gluposti na glavnom resiveru, jel mogu to koristiti i na drugom? Tek sada sam i kao drugi dobio onaj d3 resiver, do sada je bio d3mini. Ili ce mi naplatiti?
EON Full je u pitanju.
- crnivrag
#87158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neće naplatiti premotavanje, niti VOD kataloge koji spadaju u taj paket: Nova S, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, NG+, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, HopsterMustang1 wrote:Ako imam premotavanje i videoteku i ostale gluposti na glavnom resiveru, jel mogu to koristiti i na drugom? Tek sada sam i kao drugi dobio onaj d3 resiver, do sada je bio d3mini. Ili ce mi naplatiti?EON Full je u pitanju.
Ako uđeš u ostale kataloge, onda imaš cijenu za naplatu od 4 KM - 6 KM, i piše ti da će ti se naplatiti sadržaj ako ga pokreneš.
P.S. Neki od gore navedenih kataloga nisu dio D3 ponude, i također su ti katalozi dosta osiromašeni u odnosu na EON ponudu.
- REDDEVILS
#87159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da android 8.0 a TV je Sony XF 9005 i nema ove opcije Play next dok na drugim servisima tipa netflix, HBO GO, YouTube ima a Eon smart TV App nema:-)crnivrag wrote:Ovo je već moguće na EON box-u, i to je uključeno po defaultu, a radi i na Smart TV aplikaciji ako ti je Android OS 8.0, onda možeš uključiti customize i prikazuje se ovako na početnom ekranu Android TV-a.REDDEVILS wrote: Bilo bi dobro da azuriraju eon smart tv aplikaciju kao sto je prikazana na ovoj slici tj. Play next opcija i redosljed kanala
-
zikmu
#87160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hmm pokušao sam ovo, ali nemam na listi EON da uključim? Ili misliš unutar same aplikacije da se uključi ova opcija?crnivrag wrote:Ovo je već moguće na EON box-u, i to je uključeno po defaultu, a radi i na Smart TV aplikaciji ako ti je Android OS 8.0, onda možeš uključiti customize i prikazuje se ovako na početnom ekranu Android TV-a.REDDEVILS wrote: Bilo bi dobro da azuriraju eon smart tv aplikaciju kao sto je prikazana na ovoj slici tj. Play next opcija i redosljed kanala
- crnivrag
#87161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do mene je, bio sam siguran da ovo radi, ali sam evo provjerio i neće ni kod mene na Philips TV-u 43PUS6412/12 - Android OS 8.0 Oreo.zikmu wrote:Hmm pokušao sam ovo, ali nemam na listi EON da uključim? Ili misliš unutar same aplikacije da se uključi ova opcija?REDDEVILS wrote: Bilo bi dobro da azuriraju eon smart tv aplikaciju kao sto je prikazana na ovoj slici tj. Play next opcija i redosljed kanala
-
Mustang1
#87162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala ti. Trazi posao vise kod njih red je. Meni je danas prvi put dosao momak koji se razumije u to. Mada sam opet ja to razveo i nastimao dok je on pisao sa njima da puste signal..crnivrag wrote:Neće naplatiti premotavanje, niti VOD kataloge koji spadaju u taj paket: Nova S, Pikaboo Play, Vavoom Play, AXN, Epic Drama, Minimax, Pickbox NOW, NG+, My Baby TV, CineStar Premiere Plus, HopsterMustang1 wrote:Ako imam premotavanje i videoteku i ostale gluposti na glavnom resiveru, jel mogu to koristiti i na drugom? Tek sada sam i kao drugi dobio onaj d3 resiver, do sada je bio d3mini. Ili ce mi naplatiti?EON Full je u pitanju.
Ako uđeš u ostale kataloge, onda imaš cijenu za naplatu od 4 KM - 6 KM, i piše ti da će ti se naplatiti sadržaj ako ga pokreneš.
P.S. Neki od gore navedenih kataloga nisu dio D3 ponude, i također su ti katalozi dosta osiromašeni u odnosu na EON ponudu.
I naravno opet je @Telemach i kolegica iz sluzbe morala reagirati ali dobro je zavrsilo. Nista bez @Telemach
-
zikmu
#87163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali je čudno da ovo ima na BOX-u koji je isto tako ATV verzija sistema? Dok na TV-u (kod mene Sony) nema ove opcije... jesu li iste app, za smart tv i ovaj njihov box?crnivrag wrote:Do mene je, bio sam siguran da ovo radi, ali sam evo provjerio i neće ni kod mene na Philips TV-u 43PUS6412/12 - Android OS 8.0 Oreo.zikmu wrote:Hmm pokušao sam ovo, ali nemam na listi EON da uključim? Ili misliš unutar same aplikacije da se uključi ova opcija?REDDEVILS wrote: Bilo bi dobro da azuriraju eon smart tv aplikaciju kao sto je prikazana na ovoj slici tj. Play next opcija i redosljed kanala
- crnivrag
#87164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što se verzija i funckionalnosti tiče aplikacije su identične, i trenutno su obje na verziji 3.2.3, međutim aplikacija na box-u live TV signal prima putem DVB-C mreže, i samim tim u podešavanjima ima Conax opciju koja očitava podatke sa kartice koja je ugrađena u box, te na osnovu tih podataka otključava sadržaj na koji je korisnik pretplaćen, a EON box aplikacija u podešavanjima ima još i dodatnu opciju za prikaz stanja baterije daljinskog upravljača.zikmu wrote: Ali je čudno da ovo ima na BOX-u koji je isto tako ATV verzija sistema? Dok na TV-u (kod mene Sony) nema ove opcije... jesu li iste app, za smart tv i ovaj njihov box?
Ostatak funkcionalnosti i izgled same aplikacije je identičan Android Smart EON aplikaciji.
-
zikmu
#87165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvalacrnivrag wrote:Što se verzija i funckionalnosti tiče aplikacije su identične, i trenutno su obje na verziji 3.2.3, međutim aplikacija na box-u live TV signal prima putem DVB-C mreže, i samim tim u podešavanjima ima Conax opciju koja očitava podatke sa kartice koja je ugrađena u box, te na osnovu tih podataka otključava sadržaj na koji je korisnik pretplaćen, a EON box aplikacija u podešavanjima ima još i dodatnu opciju za prikaz stanja baterije daljinskog upravljača.zikmu wrote: Ali je čudno da ovo ima na BOX-u koji je isto tako ATV verzija sistema? Dok na TV-u (kod mene Sony) nema ove opcije... jesu li iste app, za smart tv i ovaj njihov box?
Ostatak funkcionalnosti i izgled same aplikacije je identičan Android Smart EON aplikaciji.
Teoretski, šta bi se desilo: Smart TV + CAM modul, i kad bi se ubacila ta APP sa box-a, da li bi se učitali svi kanali na koje imam pretplatu?
- crnivrag
#87166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mnogi su pokušavali, ali app sa box-a ne želi da se instalira nigdje drugo osim na samom box-u, a oni koji su uspjeli da je modifikuju i instaliraju na druge uređaje su dobili samo ekran na kojem se prikazuje povezivanje uređaja sa coax kablom, i nisu mogli mrdnuti dalje od toga.zikmu wrote: Hvala![]()
Teoretski, šta bi se desilo: Smart TV + CAM modul, i kad bi se ubacila ta APP sa box-a, da li bi se učitali svi kanali na koje imam pretplatu?
- Telemach
#87167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag,crnivrag wrote:@Telemach
Dogovorimo se kad bude vrijeme
-
tap3ah75
#87168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Mogu li ja dobiti BILO ŠTA besplatno na testiranje?
- REDDEVILS
#87169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Moželi i meni jedan dodatni Eon Box ili dodatna Eon Smart TV Aplikacija
Moželi i meni jedan dodatni Eon Box ili dodatna Eon Smart TV Aplikacija
- thekupus
#87170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izuzetno nepristojna i neugodna vaša kolegica danas na 0800 3111. Zovem da prijavim 10. prekid interneta ovog mjeseca, kaže grupni prekid na vašem području. Grupni prekidi, grupni prekidi, a meni račun za internet svakog mjeseca redovno stiže u istom iznosu. Rekoh molim vas da zabilježite naše nezadovoljstvo ovom situacijom.
Jako drsko mi je odgovorila da reklamacije zbog grupnih prekida NE UVAŽAVATE. Znači to što ja nemam interneta nije vaš problem?!?! Sramotno.
Nazvat će me sigurno opet iz sektora za posebnu brigu o korisnicima da mi ponude par kanala besplatno 3 mjeseca, ili tako nešto, a meni internet svako malo ne radi. Sreća da imam 4G baznu stanicu blizu, pa mogu uključiti mobilni internet i koristiti ga kao ruter u hitnim slučajevima. Ali ovakav razgovor sa nekim ko redovno plaća pune račune NE TOLERIŠEM!
Jako drsko mi je odgovorila da reklamacije zbog grupnih prekida NE UVAŽAVATE. Znači to što ja nemam interneta nije vaš problem?!?! Sramotno.
Nazvat će me sigurno opet iz sektora za posebnu brigu o korisnicima da mi ponude par kanala besplatno 3 mjeseca, ili tako nešto, a meni internet svako malo ne radi. Sreća da imam 4G baznu stanicu blizu, pa mogu uključiti mobilni internet i koristiti ga kao ruter u hitnim slučajevima. Ali ovakav razgovor sa nekim ko redovno plaća pune račune NE TOLERIŠEM!
-
tap3ah75
#87171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odjavi ti to odmah.
-
tony__24
#87172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pošto ovdje vidim da ima mnogo onih koji se razumiju u box-ove, telemach aparate...
Android box sam kupio davno preko ebay-a i na njemu sam instalirao Eon aplikaciju, ali kada kliknem na onaj znak za play programa/kanala tad me samo izbaci iz aplikacije, a na toj istoj aplikaciji mogu slušati radio stanice.
Da li se Eon aplikacija može koristiti samo na njihovom EON boxu ili ipak može i na ovom mom s ebay-a. . . ako neće moći da više i ne pokušavam.
Hvala!
Android box sam kupio davno preko ebay-a i na njemu sam instalirao Eon aplikaciju, ali kada kliknem na onaj znak za play programa/kanala tad me samo izbaci iz aplikacije, a na toj istoj aplikaciji mogu slušati radio stanice.
Da li se Eon aplikacija može koristiti samo na njihovom EON boxu ili ipak može i na ovom mom s ebay-a. . . ako neće moći da više i ne pokušavam.
Hvala!
- Telemach
#87173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Uvijek možete probati: https://telemach.ba/oec/eon/free-trialtap3ah75 wrote:@Telemach
- Telemach
#87174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@thekupus,thekupus wrote:Izuzetno nepristojna i neugodna vaša kolegica danas na 0800 3111. Zovem da prijavim 10. prekid interneta ovog mjeseca, kaže grupni prekid na vašem području. Grupni prekidi, grupni prekidi, a meni račun za internet svakog mjeseca redovno stiže u istom iznosu. Rekoh molim vas da zabilježite naše nezadovoljstvo ovom situacijom.
Evidentirana je finansijska reklamacija. Izvinjavamo se zbog poteškoća.
-
tap3ah75
#87175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ništa ja ne vidim.Telemach wrote:@Uvijek možete probati: https://telemach.ba/oec/eon/free-trialtap3ah75 wrote:@Telemach
Ovo me odvede samo na početnu stranicu.