Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

King_Kenny

#87101 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Gledajući igru prva dva kola i Arsenala i Liverpoola, Arsenla je favorit - daju golove iz prekida, Liverpool ih ne zna braniti. A njihova defanziva sigurno neće ostaviti mnogo prostora za kombinatoriku i šut iz daljine. Morat će znatno bolje odigrati u nedjelju ako misle dobiti.
AmiĐa_Idriz

#87102 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer

#87103 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

King_Kenny wrote: 26/08/2025 10:20 Gledajući igru prva dva kola i Arsenala i Liverpoola, Arsenla je favorit - daju golove iz prekida, Liverpool ih ne zna braniti. A njihova defanziva sigurno neće ostaviti mnogo prostora za kombinatoriku i šut iz daljine. Morat će znatno bolje odigrati u nedjelju ako misle dobiti.
Arsenal na Anfieldu nije favorit da ga jebeš nikako. United ih je probijao kako su htjeli - samo nemaju nikog da zna zabiti. Mi imamo. Arsenal će doći da postavi bunker i da se valjaju i glume ozljede na svaki dodir - da bi zatim nabijali visoke lopte u šesnaesterac. Možda zabiju, ali zabit ćemo i mi njima. Ekitike je točno napadač kakvog njihovi stoperi ne vole, jer nije balvan kojeg mogu blokirati niti je mala lažna devetka kojeg mogu izgurati iz igre - već je velik, jak i brz.
King_Kenny

#87104 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

vaučer wrote: 26/08/2025 10:25
King_Kenny wrote: 26/08/2025 10:20 Gledajući igru prva dva kola i Arsenala i Liverpoola, Arsenla je favorit - daju golove iz prekida, Liverpool ih ne zna braniti. A njihova defanziva sigurno neće ostaviti mnogo prostora za kombinatoriku i šut iz daljine. Morat će znatno bolje odigrati u nedjelju ako misle dobiti.
Arsenal na Anfieldu nije favorit da ga jebeš nikako. United ih je probijao kako su htjeli - samo nemaju nikog da zna zabiti. Mi imamo. Arsenal će doći da postavi bunker i da se valjaju i glume ozljede na svaki dodir - da bi zatim nabijali visoke lopte u šesnaesterac. Možda zabiju, ali zabit ćemo i mi njima. Ekitike je točno napadač kakvog njihovi stoperi ne vole, jer nije balvan kojeg mogu blokirati niti je mala lažna devetka kojeg mogu izgurati iz igre - već je velik, jak i brz.
Jasno mi je to; no, ranjivi smo.
BHF_Manijak

#87105 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

convict wrote: 25/08/2025 20:08 Taman da pitam za Alexisa kad vidim Amidja vec objasnio. Svaka cast!
Pa meni se cini da nije bas zbog prinove. Ovdje samo kaze da nije trenirao...

drug_profi

#87106 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Kazu da je premoren ali ja ne kontam od cega?
I glupo bi bilo da ga odmara od Arsenala pa onda da ga posalje da igra dvije tekme za reprezentaciju
BHF_Manijak

#87107 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Meni sve vise ukazuje da Liverpool trenutni vise vapi za nekim pojacanjem defanzivno ili u veznom redu, neko ko jos bi donio stabilnost vezi, jak na lopti, ali i kvalitetan u destrukciji, neki MacAllister 2.
Jones je projekcija, ali to nece nikad biti.
Lik je ove sezone pogubljen u sistemu. Nigdje ga nema, ni naprijed ni nazad.
Wharton, Baleba, to treba gledati.

Ofanziva ce hajde nesto utrpati, srecom Ekitike je odmah kliknuo, mada realno i tu treba neko da rastereti s klupe, naravno da treba, samo govorim sta trenutno vise gori.

Dosad najvece razocarenje Kerkez, pa Wirtz.
Kontao sam ne moze od Robertsona losije, kad ne lezi vraze... Identicne greske, gdje protivnik utrcava iza ledja, na skoku nikakav.
Svakako ga je vise ofanziva krasila, a Liverpool ni to ne koristi.
Ne znam je li instrukcija Slota ili ne, ali los je u gradjenju napada totalno. Ima dulum prostora da krene, on vraca Virgilu i tako 10 puta. Prije da je do instrukcije, ali steta, bolje je da miksa u toku utakmice. Cas da se ide preko lijeve, cas preko desne strane.
Ovako ti je Kerkez totalno neiskoristen dosad. Mislio sam da je i brzi iskreno. I Elanga i Semenyo su ga glat pretrcavali.

Wirtz jako jako tanak. Pri tome ne mislim samo na vidljivi ucinak tipa golovi ili asistencije, vec je i van igre totalno.
Nikakva kontrola, pasovi, stabilnost, ucesce u igri...
Ok, jeste nova liga, ali i Ekitikeu je jebi ga.
Mora podhitno podici nivo. Bar zadrzi loptu, pas jednostavni odigrati, nesto.

Bradley sinoc pogubljen isto.
AmiĐa_Idriz

#87108 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

HarunKovac

#87109 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

BHF_Manijak wrote: 26/08/2025 11:57

Dosad najvece razocarenje Kerkez, pa Wirtz.
Kontao sam ne moze od Robertsona losije, kad ne lezi vraze... Identicne greske, gdje protivnik utrcava iza ledja, na skoku nikakav.
Svakako ga je vise ofanziva krasila, a Liverpool ni to ne koristi.
Ne znam je li instrukcija Slota ili ne, ali los je u gradjenju napada totalno. Ima dulum prostora da krene, on vraca Virgilu i tako 10 puta. Prije da je do instrukcije, ali steta, bolje je da miksa u toku utakmice. Cas da se ide preko lijeve, cas preko desne strane.
Ovako ti je Kerkez totalno neiskoristen dosad. Mislio sam da je i brzi iskreno. I Elanga i Semenyo su ga glat pretrcavali.

Wirtz jako jako tanak. Pri tome ne mislim samo na vidljivi ucinak tipa golovi ili asistencije, vec je i van igre totalno.
Nikakva kontrola, pasovi, stabilnost, ucesce u igri...
Ok, jeste nova liga, ali i Ekitikeu je jebi ga.
Mora podhitno podici nivo. Bar zadrzi loptu, pas jednostavni odigrati, nesto.
Kod Kerkeza sigurno ima i do instrukcije Slota, ali jeste lošiji nego smo očekivali. Mada će on podići forumu ubrzo, u istoj ligi je prosle godine nenormalno dobro igrao. A ima samo 21g.

Međutim Wirtz je enigma i ne mozemo znat hoće li dosegnut levele iz Bundeslige. Valjda su dobro Excel tabele pregledali za igraca od 125m eura :mrgreen:
Mustang1

#87110 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Treba odbrana da odigra bar 5 utakmica u istom sastavu da bi to licilo na nesto. Ovako pogotovo sa Dominikom nazad to lici na blagi cirkus. Vjerujem da je Virgil vise vremena gledao gdje Dominik da mogu pokriti nego protivnicki igraci gdje su. Trebat ce dosta vremena da bekovi mijenjaju strane i vracaju se sinhronizovano kao nekad Andy i Trent.
convict

#87111 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Meni to s Dominikom nije sjajno izgledalo. Ako se dobro sjecam, krajem prosle sezone je Jones odigrao par puta na desnom beku i dobro se pokazao. Ne znam zasto se nije islo na tu varijantu.
BHF_Manijak

#87112 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz

#87113 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kod Kerkeza je dvostruki problem, jedan do njega a drugi do Slota. Ono što Kerkezu zamjeram jeste zaista užasna defanziva, koju definitivno nije donio iz Bournemoutha. Tamo nije bio neki ekstremni defanzivac ali nije bio ni mekušac kao ovdje u ove 2-3 utakmice. Ne znam da li je pod dojmom igranja za Liverpool još uvijek, ali se definitivno mora popraviti u tom segmentu, nekada zaista djeluje prestrašeno.

Ono što zamjeram Slotu oko Kerkeza jeste taj pozicioni aspekt Kerkezove igre. Eh, tu se vraćamo sa početka ovog ljeta gdje sam pisao da mi dovođenje Kerkeza i Frimponga nema baš puno taktičkog smisla, obojica bekovi koji vole izlete naprijed (doduše na različite načine, ali fundamentalno isti - ofanzivno orijentisani). Teško je to imati na obje strane terena, što je jasno i Slotu i zato sada Kerkezu daje zadatke nekog trećeg stopera u izgradnji napada, što je logično sa ulogom beka na desnoj strani ali je ujedno i teški nonsens davati takvu ulogu Milošu, on je od takve igre operisan. I još jedan dio gdje se opet vraćam na prijašnje upise, ali zbog toga je logičnije bilo da se išlo po Hata ili Hincapiea.

Zato se slažem sa @Mustang1om da treba još dosta vremena ovoj novoj zadnjoj liniji.
AmiĐa_Idriz

#87114 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Za Wirtza ne bi rekao da je nešto loš, ali mi je apsolutno nedovoljno za sada što pruža. Mekano i lagano, ali u biti ne mislim da je katastrofa ili tako nešto.
AmiĐa_Idriz

#87115 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#87116 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi

#87117 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

AmiĐa_Idriz wrote: 26/08/2025 16:12 Za Wirtza ne bi rekao da je nešto loš, ali mi je apsolutno nedovoljno za sada što pruža. Mekano i lagano, ali u biti ne mislim da je katastrofa ili tako nešto.
Nije katastrofa, samo je mislim pod pritiskom svoje cijene i grublje lige.
MMM1977

#87118 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Jašta je nego katastrofa za pare koje je plaćen. Znao je gdje dolazi i kako se igra u Engleskoj.
AmiĐa_Idriz

#87119 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Isto tako je odigrao samo dvije utakmice.
Gandalf

#87120 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Da Wirtz ne bude novi Keita :mrgreen:

Trebaju nam i Guehi i Warton a i Isak. Izgleda da smo mi samo pola posla odradili ovog prelaznog roka. Kako utakmice odmiču, rupe i u sastavu i u igri su sve veće i očiglednije.
AmiĐa_Idriz

#87121 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#87122 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#87123 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 26/08/2025 18:06
Daj ba sta preseravate mater vam jebem, long term, pa ponudi tih 5 miliona razlike otac vas jebo.
Pandakonda

#87124 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

BHF_Manijak wrote: 26/08/2025 21:06
AmiĐa_Idriz wrote: 26/08/2025 18:06
Daj ba sta preseravate mater vam jebem, long term, pa ponudi tih 5 miliona razlike otac vas jebo.
Klub ocigledno razmatra da li da ga sačeka za džabe naredne godine. Što u suštini odgovara i liverpoolu i Guehiju koji ce imati zagarantovano mjesto u prvih 11 u CP radi svjetskog. Jedino kome to ne odgovara je CP koji nista nece uzeti za njega. Ali onda brate spusti sada cijenu da ne ostanes bez icega naredne godine
AmiĐa_Idriz

#87125 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Guehi bi mogao biti neki deadline transfer, upravo iz tog razloga. 5 do 12 sa ponudom, Palace će već biti u "daj šta daš" opciji...ovo razmišljam na glas :D
Post Reply