imam informacije od lika koji radi na tunelu, da se otvara 15. septembra...logično, pred izbore...Alfons Kauders wrote:
Pa nece se ni raditi "olovska strana" jer su odustali od nje... Dakle u upotrebi ostaje 3700m starog puta od Montane do postojeceg ulaza na gradiliste, odakle ce se valjda nekim improviziranim prilazom spustiti do tunela i to je to. Ne znam da li mogu koristiti taj ulaz, jer bas i nije za autobuse i slepere, ali ne znam kako ce to rijesiti (moja pretpostavka je da ce samo nasuti par stotina tona materijala, roknuti malo tucanika na vrh i to je to - tice znaju na sta ce to liciti jer nikad nije bilo predvidjeno za tu namjenu, ni koliko ce kostati...
Tec kaze da su osigurana sredstva i za ostatak trase, ali nemam pojma kada ce se to poceti raditi, i da li ce se uopste raditi (jer je moguce da ce novac preusmjeriti drugdje, po obicaju).
napravit će se pristupna cesta od Olova kojaće biti dovoljna i za šlepere i autobuse, to je ovaj sadašnji ulaz na gradilište...kažu da odmah nakon puštanja počinju i sa radom ceste ka Montani...što znači da će se ta dionica otvoriti pred sljedeće izbore 2018.
iskreno, ja bi svakako kamionima zabranio da idu novim putem, nek idu preko Karaule, ko ih šiša...