Ja bi da me usvoji neka od tih porodica pa da se i ja uhljebim.Alfons Kauders wrote:
Pa gdje ces bolju motivaciju? Imas porodica gdje su tri generacije uredno uhljebljene, sta ocekujes od takvih?![]()
Za sve ce naci opravdanje, lopovluk, kokain, pedofiliju - i ovo nije prvi put, Saje mi.To su ljudi bez ikakvih moralnih skrupula, bez empatije i osnovnih ljudskih osjecanja. Zapravo ne znam ni koji kurac ih nazivam ljudima - gamad je prikladnija rijec.
SDA-All about
-
muzicar_iz_parka
#8701 Re: SDA-All about
- madner
#8702 Re: SDA-All about
Namjerno sam ostavio taj dio, svako po svojoj savjesti.
Samo trazim aktivniju ulogu.
- Alfons Kauders
#8703 Re: SDA-All about
Moj savjet... Aktivno izbjegavaj porez i potrosnju na svakom koraku, "starve the beast" pristup...madner wrote:Namjerno sam ostavio taj dio, svako po svojoj savjesti.
Manje para = manje njih... Manje javnih preduzeca = manje njih itd.
-
muzicar_iz_parka
#8704 Re: SDA-All about
Jedino da idemo u šoping u susjedtvo, al štaš kad su tamo visoke cijene.Alfons Kauders wrote: Moj savjet... Aktivno izbjegavaj porez i potrosnju na svakom koraku, "starve the beast" pristup...![]()
- Alfons Kauders
#8705 Re: SDA-All about
A tek gorivomuzicar_iz_parka wrote:Jedino da idemo u šoping u susjedtvo, al štaš kad su tamo visoke cijene.Alfons Kauders wrote: Moj savjet... Aktivno izbjegavaj porez i potrosnju na svakom koraku, "starve the beast" pristup...![]()
Zato navijam za MMF i nova zaduzenja - jos koja milijardica i lagano se rusi kula od karata.
- webby-x
#8706 Re: SDA-All about
Bolje bez MMF-a.Alfons Kauders wrote:Zato navijam za MMF i nova zaduzenja - jos koja milijardica i lagano se rusi kula od karata.
Prije će se sve srušiti.
Što se prije sruši ... to bolje.
- madner
#8707 Re: SDA-All about
Alfons Kauders wrote:Moj savjet... Aktivno izbjegavaj porez i potrosnju na svakom koraku, "starve the beast" pristup...madner wrote:Namjerno sam ostavio taj dio, svako po svojoj savjesti.
Samo trazim aktivniju ulogu.![]()
Pa nisam kupio makinu da je vozam po propisima
- Alfons Kauders
#8708 Re: SDA-All about
Pa nece pustiti da se sve urusi dok ne iscjede sve sto mogu. Nazalost jos uvijek imamo dosta prostora za nova zaduzenja. To ce potrajati jos nekoliko godina, ovim tempom...webby-x wrote:Bolje bez MMF-a.Alfons Kauders wrote:Zato navijam za MMF i nova zaduzenja - jos koja milijardica i lagano se rusi kula od karata.
Prije će se sve srušiti.
Što se prije sruši ... to bolje.
- madner
#8709 Re: SDA-All about
Nista od toga, dug prema MMFu ce 2014 biti manji nego 2010.
- Alfons Kauders
#8710 Re: SDA-All about
Hoce, ali ce ga isto tako biti teze vracati nego 2010...madner wrote:Nista od toga, dug prema MMFu ce 2014 biti manji nego 2010.
Problem je sto imamo previse fore, kamo srece da smo malo vise zaduzeni.
- madner
#8711 Re: SDA-All about
Zasto? Pa bice manja cifra godisnje nego ove i sljedece godine.
- hevi metalac
#8712 Re: SDA-All about
Kao da Cerica slusam, on Visoko, ovaj Rogatica ja mislimultima_palabra wrote:Ali koji je nivo elokvencije ovog Zukića, "ne znam kako to ide, nešta to tako po zakonu"... pa Zika je akademik za njega
- hevi metalac
#8713 Re: SDA-All about
Bosnolog wrote:
Ovo zuto retardirano vnogo...
- hevi metalac
#8714 Re: SDA-All about
Bosnolog wrote:SDA cetootiraca i tuskoslugarskopakaskog uvlakaca
- vee-jay
#8715 Re: SDA-All about
Ne znam, neko je napisao, prvo treba rasturiti SDP pa onda SDA. misljenja sam, da prvo treba unistiti SDA pa tek onda SDP 
- hevi metalac
#8716 Re: SDA-All about
ovaj Zukic se konstanto trpao da bude najveci "turbo Bosnjak", to mu je image. Ako si imao nekog iz tog srednjeg esalona da je bio prototip Bosnjaka e to je Zukic. A sad na vrhu te "tajne" ideologije ti je danas Ceric, polupismen covjek i Zukorlic za kog ne znam sta da mislim, a sa pojavom jalijasa. Fakat kao da su ih svijecom trazili.vee-jay wrote:Ne znam, neko je napisao, prvo treba rasturiti SDP pa onda SDA. misljenja sam, da prvo treba unistiti SDA pa tek onda SDP
I jos kazu nece Fahro dobiti izbore, pa neka jos trojicu cetvoricu ovakvih izofira medju "Bosnjacima" izbore uzima lopatom.
-
Innovation
#8717 Re: SDA-All about
hevi metalac wrote:Post Postao/la hevi metalac dana 23/04/2013 19:49
Bosnolog je napisao/la:slika
Ovo zuto retardirano vnogo...
STA BI DAO DA SI NA MOM MJESTU tekst
sta bi dao da si na mom mjestu
da te mrze a da ti se dive
sta bi dao
sta bi dao za veliku gestu
mjesto svoga da tvoj zivot zive
sta bi dao
ti budi srecan sad
sto si preko puta
ti sto nas strasni let
nad provalijom dijeli
jer ovo je mojih pet minuta
a pred tobom stoji zivot cijeli
sta bi dao da mozes ovako
dici ruke a puk da te slijedi
sta bi dao
da l bi i ti u svom srcu plako
kao sto se moje srce ledi
da l bi i ti
-
evo mene
#8718 Re: SDA-All about
Pozivamo vijećnike da glasaju protiv sramne i skandalozne odluke SDA-ovog načelnika Nedžada Koldže, kojom on pod izgovorom „usklađivanje propisa“ sebi plaću povećava do čak 4.000 KM čime je usaglasio sa onom Predsjednika Federacije -kažu iz Općinskog odbora SBBBiH Novo Sarajevo.
Ističu da "upravo kada se misli da se dotaklo dno kojim je većina u Skupštini Kantona Sarajevo pod izgovorom „usklađivanja propisa“ napravila izmjene u koeficijentima i naknadama, čime je primanja uvećala za oko 700 KM, ista tendencija je nastavljena i u Općinskom vijeću Novo Sarajevo koje također predvodi SDA i načelnikom Koldžom iz iste stranke".
Naime, kako navode, pod istim izgovorom „usklađivanja propisa“ vijećnicima je dostavljena Odluka načelnika Koldže kojom se „uskladio“ tako da je "sebi obračunske koeficijente plaće izjednačio sa onim Predsjednika Federacije BiH (maksimalan 10), odnosno ukupnim primanjima od oko 4.000 KM mjesečno!?"
Smatraju da velikodušnost nije ništa manja ni prema predsjedavajućem Općinskog vijeća ili sekretaru Općinskog vijeća koji, ističu, imaju obračunske koeficijente kao sekretar Vlade FBiH.
- Da ništa manje kreativnosti nije nedostajalo ni u slučaju potpredsjedavajućeg Općinskog vijeća iz reda SDA Bulenta Biščevića govori i dostavljeni Prijedlog odluke o izmjenama Poslovnika o radu Općinskog vijeća, gdje se izmjene vrše ne radi poboljšanja rada Općinskog vijeća, već kako bi istom ukoliko „zamjenjuje odsutnog predsjedavajućeg pripao mjesečni paušal u visini od dvije (2) osnovice iz Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH“ - navode iz Općinskog odbora SBBBiH Novo Sarajevo.
Uz ove izmjene, naglašavaju da je kao tačka dnevnog reda predložen i Zaključak o visini naknade za zamjenika predsjedavajućeg Bulenta Biščevića "koji tu funkciju obavlja „volonterski“ uz mjesečnu naknadu u iznosu od 50% od mjesečne vjećničke naknade."
Navodeći da u trenutku kada ima preko pola miliona nezaposlenih, kada 350.000 penzionera jedva preživljavaju i do polovine mjeseca, sa stalnim povećanjem korisnika javnih kuhinja, mišljenja su da je krajnje sramotno donositi ovakve odluke kojima se praktično legalizira pljačka budžetskog novca, odnosno novca građana.
- Na kraju, upravo iz navedenih razloga postavljamo pitanje da li se kroz predložene izmjene Poslovnika u članu 99. uvodi pravilo da citiramo „na sjednici Vijeća i njegovih radnih tijela, Vijeće odnosno radna tijela, mogu odlučiti da se o nekim pitanjima raspravlja bez prisustva javnosti“? Klub vijećnika SBB BiH glasat će protiv ovih skandaloznih odluka, a i ubuduće protiv bilo kakvih prijedloga koji idu na štetu građana, saopćeno je iz Pres službe SBBBiH Novo Sarajevo.
(FENA)
Ističu da "upravo kada se misli da se dotaklo dno kojim je većina u Skupštini Kantona Sarajevo pod izgovorom „usklađivanja propisa“ napravila izmjene u koeficijentima i naknadama, čime je primanja uvećala za oko 700 KM, ista tendencija je nastavljena i u Općinskom vijeću Novo Sarajevo koje također predvodi SDA i načelnikom Koldžom iz iste stranke".
Naime, kako navode, pod istim izgovorom „usklađivanja propisa“ vijećnicima je dostavljena Odluka načelnika Koldže kojom se „uskladio“ tako da je "sebi obračunske koeficijente plaće izjednačio sa onim Predsjednika Federacije BiH (maksimalan 10), odnosno ukupnim primanjima od oko 4.000 KM mjesečno!?"
Smatraju da velikodušnost nije ništa manja ni prema predsjedavajućem Općinskog vijeća ili sekretaru Općinskog vijeća koji, ističu, imaju obračunske koeficijente kao sekretar Vlade FBiH.
- Da ništa manje kreativnosti nije nedostajalo ni u slučaju potpredsjedavajućeg Općinskog vijeća iz reda SDA Bulenta Biščevića govori i dostavljeni Prijedlog odluke o izmjenama Poslovnika o radu Općinskog vijeća, gdje se izmjene vrše ne radi poboljšanja rada Općinskog vijeća, već kako bi istom ukoliko „zamjenjuje odsutnog predsjedavajućeg pripao mjesečni paušal u visini od dvije (2) osnovice iz Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH“ - navode iz Općinskog odbora SBBBiH Novo Sarajevo.
Uz ove izmjene, naglašavaju da je kao tačka dnevnog reda predložen i Zaključak o visini naknade za zamjenika predsjedavajućeg Bulenta Biščevića "koji tu funkciju obavlja „volonterski“ uz mjesečnu naknadu u iznosu od 50% od mjesečne vjećničke naknade."
Navodeći da u trenutku kada ima preko pola miliona nezaposlenih, kada 350.000 penzionera jedva preživljavaju i do polovine mjeseca, sa stalnim povećanjem korisnika javnih kuhinja, mišljenja su da je krajnje sramotno donositi ovakve odluke kojima se praktično legalizira pljačka budžetskog novca, odnosno novca građana.
- Na kraju, upravo iz navedenih razloga postavljamo pitanje da li se kroz predložene izmjene Poslovnika u članu 99. uvodi pravilo da citiramo „na sjednici Vijeća i njegovih radnih tijela, Vijeće odnosno radna tijela, mogu odlučiti da se o nekim pitanjima raspravlja bez prisustva javnosti“? Klub vijećnika SBB BiH glasat će protiv ovih skandaloznih odluka, a i ubuduće protiv bilo kakvih prijedloga koji idu na štetu građana, saopćeno je iz Pres službe SBBBiH Novo Sarajevo.
(FENA)
-
Innovation
#8720 Re: SDA-All about
Eto tebe, na koju god temu krenes. 
- hevi metalac
#8721 Re: SDA-All about
malo smo neurozni, a ne znam zasto.Innovation wrote:Eto tebe, na koju god temu krenes.
pa da priupitam - zasto?
ovo je tema o SDA i postiran je video jednog znacajnog SDA-ovca kako komentira kako neki hoce da preuzmu Ustavni Sud, a on i Budimir brane, ne daju nezakonito.
- biske
#8723 Re: SDA-All about
Sve po zakonu mora biti, od dozvole za komsiju do smjene vlade... 
- hevi metalac
#8724 Re: SDA-All about
kaze covjek "ne alkoholu, droZZi i Avazu". kad neko ovako dubokouman slogan smisli kako da mu ne vjerujes.biske wrote:Sve po zakonu mora biti, od dozvole za komsiju do smjene vlade...
Ovo drustvo je otislo u q
-
Innovation
#8725 Re: SDA-All about
Ovo se nije odnosilo na Vas, nego na onoga "evo mene". Uz izvinjenje LP.hevi metalac wrote:Post Postao/la hevi metalac dana 23/04/2013 20:56
Innovation je napisao/la:Eto tebe, na koju god temu krenes.
malo smo neurozni, a ne znam zasto.
pa da priupitam - zasto?
ovo je tema o SDA i postiran je video jednog znacajnog SDA-ovca kako komentira kako neki hoce da preuzmu Ustavni Sud, a on i Budimir brane, ne daju nezakonito.