SDP
-
klixober
#8701 Re: SDP
I još nešto. Jebite se svi kojima je Suljagić "nestabilan i konfliktan"! Obzirom šta je preživio u životu, dajem mu svo pravo svijeta da bude nestabilan.
- erik2
#8702 Re: SDP
Koja stupidarija, pa može osoba i ako nije registrovan ili nije član pratiti dugo nečije postove ili se ovdje broje postovi kao krvna zrnca...niđe veze !KatarinaKosaca wrote:disney wrote:Samo se kosaca cekala. Usra i sefa i stanicu. Nigdje ne postoji nikakav zapisnik da je davio ili bilo sto slicno. I nema zapisnika, sirota kosaco. I nema dokaza, niti svjedoka, iz prostog razloga sto se nista slicno nije dogodilo. Ima u tvojoj i avdicevoj masti, buduci da vam je to jedino sto bi vam evtl. ispunilo prazan dan. Zivo me zanima kako li ces se oglasiti kada se uvjeris u ove tvrdnje. Strpljenja, strpljenja...Nema, nema
Ovaj smajili sa nasiljem u porodici nikako ne ide, jer je ozbiljna tema, a naše društvo jako nesenzibilizirano (dokaz tvoj post), ali napisano ne zaslužuje ništa nego smijeh...
edit.. I ne znam odakle znaš kosacu i njene postove, kad si novi član
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8703 Re: SDP
I da nije nista uradio ucinio je jedan korak koji do sada niko nije smio a to je suprostavljanje jednoumlju Reisa i IZ BiH sto ce ga vjerovatno i kostati pozicije ministra. Medjutim ne postoji niko ko je nedodirljiv pa tako odleti i Sadam, pa odleti Mubarak pa ce i odletiti svi oni koji misle da ce ovo ovdje na 51% biti fildzan drzava u kojoj ce Reis i njegovi istomisljenici krojiti kapu pod kojom cemo svi mi mirno i poslusno stajati. Sve ima svoj pocetak a kraj sam biras kakav ce biti...sve po zaslugama. Srbi otkrise ko je slao prijeteca pisma vidjet cemo hoce li nasa policija otkriti. U svakom slucaju jos jedan odlican materijal Dodiku za nasladjivanje i podjebavanje sa apostrofom na Bosanski Teheran.madner wrote:Najdrazi su mi ovi sto kazu da nije nista uradio a onda da im ja izvucem sta jeste pa da mozemo diskutovati.
@Katarina...... po obicaju sve zna i informirana je bolje nego ministar sigurnosti.
@opetja033.... dzaba likujes lavina preobrazaja vjerske u gradjansku drzavu je krenula i budi siguran da nece stati a ja ti garantujem da moje dijete nece uciti ni vjeronauk a niti kulturu religija jer da postoji kultura u religiji onda bi ovi religiozni postovali ove nereligiozne i ne bi prijetili "Sarajevskim proljecima"!!!!!!!
- erik2
#8704 Re: SDP
Tačno...never forget Srebrenica !komeba wrote:I još nešto. Jebite se svi kojima je Suljagić "nestabilan i konfliktan"! Obzirom šta je preživio u životu, dajem mu svo pravo svijeta da bude nestabilan.
-
klixober
#8705 Re: SDP
Ali je novinar, javna ličnost i mogla bi se pokrenuti tema.Banksy wrote:Nije ministar, nije vlast, nije tema ...disney wrote:jok, voli ga. avdic je inace jedan stabilan tip, filantrop, osebujnog senzibiliteta, sofisticiranosti, tople i lijepe rijeci, pun njeznosti...
-
Bitte_Halt_ja_ja
#8706 Re: SDP
do 4 samara nije nasilje (al'pasino definicija) tek preko 4 ili preko dva stoCa spada pod nasilje. 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8707 Re: SDP
kabadahija i krkan koji nikad nije ni trebao biti ministar jer nema nikakve stručne kvalifikacije za to, osim knjige o voljenom voždu.
Sa dolaskom na poziciju se dodatno osilio i počeo kofrčiti, pa ni knjiga više nije bila dovoljna da bi ga vožd tolerisao.
Sa dolaskom na poziciju se dodatno osilio i počeo kofrčiti, pa ni knjiga više nije bila dovoljna da bi ga vožd tolerisao.
- Sasvim_Obican
#8708 Re: SDP
Tako je ! Trebalo ga pogoditi s onim metkom što mu je poslan na adresu !odesveuhonduras wrote:kabadahija i krkan koji nikad nije ni trebao biti ministar jer nema nikakve stručne kvalifikacije za to, osim knjige o voljenom voždu.
Uh, što ne mogu tih ministara koji bi sami donosili odluku, a da prethodno ne konsultuju Reisa.
-
disney
#8709 Re: SDP
@erik2 ne moze, po k.k. ovo mu ga dodje kao njena dnevna soba, sad bi me i diskvalificirala. kolicina jeda, negativnosti, cinizma u ratovima osobne prirode, nikome ne moze lako promaci. godinama pratim forum, citam.
a sad natrag na tematsko
a sad natrag na tematsko
-
VjecitiStudent
#8710 Re: SDP
Lavina prava, nema sta, drzim fige da se NE nastavi ovako kako je zapocela.hrasno38 wrote:I da nije nista uradio ucinio je jedan korak koji do sada niko nije smio a to je suprostavljanje jednoumlju Reisa i IZ BiH sto ce ga vjerovatno i kostati pozicije ministra. Medjutim ne postoji niko ko je nedodirljiv pa tako odleti i Sadam, pa odleti Mubarak pa ce i odletiti svi oni koji misle da ce ovo ovdje na 51% biti fildzan drzava u kojoj ce Reis i njegovi istomisljenici krojiti kapu pod kojom cemo svi mi mirno i poslusno stajati. Sve ima svoj pocetak a kraj sam biras kakav ce biti...sve po zaslugama. Srbi otkrise ko je slao prijeteca pisma vidjet cemo hoce li nasa policija otkriti. U svakom slucaju jos jedan odlican materijal Dodiku za nasladjivanje i podjebavanje sa apostrofom na Bosanski Teheran.madner wrote:Najdrazi su mi ovi sto kazu da nije nista uradio a onda da im ja izvucem sta jeste pa da mozemo diskutovati.
@Katarina...... po obicaju sve zna i informirana je bolje nego ministar sigurnosti.
@opetja033.... dzaba likujes lavina preobrazaja vjerske u gradjansku drzavu je krenula i budi siguran da nece stati a ja ti garantujem da moje dijete nece uciti ni vjeronauk a niti kulturu religija jer da postoji kultura u religiji onda bi ovi religiozni postovali ove nereligiozne i ne bi prijetili "Sarajevskim proljecima"!!!!!!!
Nagradno pitanje:U Federaciji je 2011. godine vjerskim institucijama dodijeljeno 20 miliona KM, 3,5 miliona vise nego 2010.
FEDERACIJA BiH
(od ukupno 90 budžeta, opštinskih, kantonalnih i entitetskog, obrađeno je za 2010. godinu 10 kantonalnih, 61 opštinskih i entitetski, a za 2011. godinu 8 kantonalnih, 67 opštinskih i entitetski)
2010. godina
Vjerske zajednice: 2.794.829 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 1.686.458,74 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 14.575.158 KM
2011. godina
Vjerske zajednice: 2.587.697 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 5.645.000 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 12.676.567 KM
http://www.zurnal tacka info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=11823:za-vjeru-godinje-25-miliona-maraka&catid=18:istraga&Itemid=27
Koliko bi se djecijih doplataka od 20km, koliki je iznos DD u Tuzlanskom kantonu, moglo isplatiti od ovih para?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8711 Re: SDP
BIće da je na federalnoj. A od policije do tužilaštva postoji put, nije preko noći.disney wrote:Metnu im daklem avdic privatnu adresu i metu na ledja, ha? U tuzilastvu ima samo jedna prijava protiv Suljagica. I ta je od profesora Zdravka Lucica zbog afere pravni fakultet-seks-studentice-itd. Tako reklO prije par sedmica na tv.
Ali, ono što tvoji postovi odražvaju je zastrašujuća nesenzibilnost na jednu tako osjetljivu temu kao što je nasilje u porodici i prikazuju jako bukvalno i ilustrativno koliko smo moralno dno kao društvo i da nije bitna neka družina na vlasti nego naš podanički mentalitet u kojem pravdamo čak i nasilnika ako nam je politički mio i drag. To je osnova nefunkcioniranja ovog društva, dvojini aršini koje primnjenjujemo kako nam odgovara i kad nam odgovara, jer etičke standarde, pravnu državnu razumijemo kao švedski sto sa kojeg uzeti šta nam se sviđa.
-
Ponosan
#8712 Re: SDP
Emir Suljagic je veliko zlo SDP-a ,covjek koji je sve radio na svoju ruku bez koordinacije sa ostalim u stranci...covjek koji je jedno veliko smece ,karakter nula bodova!umalo mu je poslo za rukom da u Sarajevu bude veliki bunt vjernika,jer je on svojim postupcima vrijedjao vjernike i izazivao ih,pa stani malo,to niko nema pravo jer u suprotnom treba biti spreman na posljedice... Emir Suljagic je primjer kakav covjek ne treba biti i apsolutno podrzavam njegovo povlacenje iz politickog zivota uopste,covjek koji tuce svoju zenu sigurno nece biti obazriviji ni prema drugim ljudima,takvi nam ne trebaju uopste! i neka mu je sa srecom,ali sto dalje vlasti!
- nellington
#8713 Re: SDP
Znaš, nesenzibilni smo i na ratne zločine kao što je onaj omiljeni Tihićev u Dobrovoljačkoj - i tu negiramo da se desio, jer su nam zločinci mili i dragi.KatarinaKosaca wrote:BIće da je na federalnoj. A od policije do tužilaštva postoji put, nije preko noći.disney wrote:Metnu im daklem avdic privatnu adresu i metu na ledja, ha? U tuzilastvu ima samo jedna prijava protiv Suljagica. I ta je od profesora Zdravka Lucica zbog afere pravni fakultet-seks-studentice-itd. Tako reklO prije par sedmica na tv.
Ali, ono što tvoji postovi odražvaju je zastrašujuća nesenzibilnost na jednu tako osjetljivu temu kao što je nasilje u porodici i prikazuju jako bukvalno i ilustrativno koliko smo moralno dno kao društvo i da nije bitna neka družina na vlasti nego naš podanički mentalitet u kojem pravdamo čak i nasilnika ako nam je politički mio i drag. To je osnova nefunkcioniranja ovog društva, dvojini aršini koje primnjenjujemo kako nam odgovara i kad nam odgovara, jer etičke standarde, pravnu državnu razumijemo kao švedski sto sa kojeg uzeti šta nam se sviđa.
Not.
- KatarinaKosaca
#8714 Re: SDP
Aha, naoružana kolona vojske druge države i žena su jednako legitiman ciljnellington wrote:Znaš, nesenzibilni smo i na ratne zločine kao što je onaj omiljeni Tihićev u Dobrovoljačkoj - i tu negiramo da se desio, jer su nam zločinci mili i dragi.
Not.
- stochar
#8715 Re: SDP
pa kazes da je uradio vise od svih, ja ti kazem daj navedi pet stvari (ako je uradio toliko pet konkretnih stvari se izvuce k'o iz rukava), i ti sad k'o shega? da se na tom principu ne zasniva kompletno vladanje Platforme, bilo bi smijeshno, ovako je jadno...madner wrote:Najdrazi su mi ovi sto kazu da nije nista uradio a onda da im ja izvucem sta jeste pa da mozemo diskutovati.
ponavljam, moja ocjena za njegovo ministrovanje je da je bolje od ostatka Platformaskih kolega jer je bar nesto pokusao, i tu mu dajem prolaznu dvicu, uz vladanje ne zadovoljava. najgore je sto nije smijenjen ni zbog cega sto je lose (ne)uradio, vec sto je imao muda iznijeti neke svoje stavove koji se ne slazu s Borgom. zbog toga i dalje stojim na stajalistu da je ovo totalni uzas i odraz bahate i rigidne politike bivseg SDP-a...
- agent_zero
#8716 Re: SDP
Svaka čast!hrasno38 wrote:I da nije nista uradio ucinio je jedan korak koji do sada niko nije smio a to je suprostavljanje jednoumlju Reisa i IZ BiH sto ce ga vjerovatno i kostati pozicije ministra. Medjutim ne postoji niko ko je nedodirljiv pa tako odleti i Sadam, pa odleti Mubarak pa ce i odletiti svi oni koji misle da ce ovo ovdje na 51% biti fildzan drzava u kojoj ce Reis i njegovi istomisljenici krojiti kapu pod kojom cemo svi mi mirno i poslusno stajati. Sve ima svoj pocetak a kraj sam biras kakav ce biti...sve po zaslugama. Srbi otkrise ko je slao prijeteca pisma vidjet cemo hoce li nasa policija otkriti. U svakom slucaju jos jedan odlican materijal Dodiku za nasladjivanje i podjebavanje sa apostrofom na Bosanski Teheran.
- Sasvim_Obican
#8717 Re: SDP
raditi bez koordinacije = zadržati mrvu samostalnosti na političkoj funkciji.Ponosan wrote:Emir Suljagic je veliko zlo SDP-a ,covjek koji je sve radio na svoju ruku bez koordinacije sa ostalim u stranci...covjek koji je jedno veliko smece ,karakter nula bodova!umalo mu je poslo za rukom da u Sarajevu bude veliki bunt vjernika,jer je on svojim postupcima vrijedjao vjernike i izazivao ih,pa stani malo,to niko nema pravo jer u suprotnom treba biti spreman na posljedice... Emir Suljagic je primjer kakav covjek ne treba biti i apsolutno podrzavam njegovo povlacenje iz politickog zivota uopste,covjek koji tuce svoju zenu sigurno nece biti obarziviji ni prema drugim ljudima,takvi nam ne trebaju uopste! i neka mu je sa srecom,ali sto dalje vlasti!
jedno veliko smeće = terminologija koju je i začeo reis Cerić
bunt vjernika = "malo vam je ono što vam se desilo u Srebrenici"
povlačenje = nasilan odlazak uzrokovan višemjesečnim prijetnjama i ucjenama
čovjek koji tuče ženu = tuče ?
to je to, otprilike !
- nellington
#8718 Re: SDP
Vidi vidi, relativiziraš zločin (i Tihić kaže da se desioKatarinaKosaca wrote:Aha, naoružana kolona vojske druge države i žena su jednako legitiman ciljnellington wrote:Znaš, nesenzibilni smo i na ratne zločine kao što je onaj omiljeni Tihićev u Dobrovoljačkoj - i tu negiramo da se desio, jer su nam zločinci mili i dragi.
Not.
Slučaj Suljagić je farsa, previše je providan da bi ga se ozbiljno shvatilo.
- avicena
#8719 Re: SDP
Nije prvi iz SDP-a i ne pitajte previše...
- Control panel
#8720 Re: SDP
ovo je jos jedan dokaz da vlast nije vlast. vlast je neko drugi, iz sjene.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8721 Re: SDP
Mozda on jeste zlo SDP-a jer ne misli onako kako bi zeljeli oni koji vole da kreiraju svacije misljenje ali puno vece zlo su takvi kao ti koji pisu nebuloze jer ako je on vrijedjao vjernike onda ti sad vrijedjas ateiste koji izgleda nemaju pravo kreiranja vlastitih zivota jer im to ne dozvoljavaju vjernici. Ako je izazivanje omugucavanje onima koji to zele da nemaju veze sa vjerom onda cemo u buducnosti imati velike probleme jer ovo nece nikad biti vjerska drzava pa sve da se nasadite na onu stvar!!!!!Ponosan wrote:Emir Suljagic je veliko zlo SDP-a ,covjek koji je sve radio na svoju ruku bez koordinacije sa ostalim u stranci...covjek koji je jedno veliko smece ,karakter nula bodova!umalo mu je poslo za rukom da u Sarajevu bude veliki bunt vjernika,jer je on svojim postupcima vrijedjao vjernike i izazivao ih,pa stani malo,to niko nema pravo jer u suprotnom treba biti spreman na posljedice... Emir Suljagic je primjer kakav covjek ne treba biti i apsolutno podrzavam njegovo povlacenje iz politickog zivota uopste,covjek koji tuce svoju zenu sigurno nece biti obazriviji ni prema drugim ljudima,takvi nam ne trebaju uopste! i neka mu je sa srecom,ali sto dalje vlasti!
- Banksy
#8722 Re: SDP
To nije nikakav argument. Ne ''dajem mu pravo''. Ako je nestabilan, onda nije za funkcije na kojoj je, onda mu je potrebna stručna pomoć.komeba wrote:I još nešto. Jebite se svi kojima je Suljagić "nestabilan i konfliktan"! Obzirom šta je preživio u životu, dajem mu svo pravo svijeta da bude nestabilan.
Kad si čuo Komšića da svoju privatnu porodičnu tragediju gura pod nos javnosti. Ikad, igdje?
I pripazi na rječnik.
-
brucos7
#8723 Re: SDP
Pa ko ga imenova na ovu funkciju!?Ponosan wrote:Emir Suljagic je veliko zlo SDP-a ,covjek koji je sve radio na svoju ruku bez koordinacije sa ostalim u stranci...covjek koji je jedno veliko smece ,karakter nula bodova!umalo mu je poslo za rukom da u Sarajevu bude veliki bunt vjernika,jer je on svojim postupcima vrijedjao vjernike i izazivao ih,pa stani malo,to niko nema pravo jer u suprotnom treba biti spreman na posljedice... Emir Suljagic je primjer kakav covjek ne treba biti i apsolutno podrzavam njegovo povlacenje iz politickog zivota uopste,covjek koji tuce svoju zenu sigurno nece biti obazriviji ni prema drugim ljudima,takvi nam ne trebaju uopste! i neka mu je sa srecom,ali sto dalje vlasti!
- KatarinaKosaca
#8724 Re: SDP
Engleska kraljica je kraljica i monarhistima i republikancima. Tako je svaki ministar ministar i vjernicima i ateistima i agnosticima i tako se treba ponašati. Otvarati bespotrebne frontove i kreirati tako socijalni razdor je ne samo politički naivno i malo pragmatično, nego i pogubno. Ne odnosi se samo na ovog ministra. Bivšeg.hrasno38 wrote:Mozda on jeste zlo SDP-a jer ne misli onako kako bi zeljeli oni koji vole da kreiraju svacije misljenje ali puno vece zlo su takvi kao ti koji pisu nebuloze jer ako je on vrijedjao vjernike onda ti sad vrijedjas ateiste koji izgleda nemaju pravo kreiranja vlastitih zivota jer im to ne dozvoljavaju vjernici. Ako je izazivanje omugucavanje onima koji to zele da nemaju veze sa vjerom onda cemo u buducnosti imati velike probleme jer ovo nece nikad biti vjerska drzava pa sve da se nasadite na onu stvar!!!!!
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8725 Re: SDP
jah, jah.. hajmo malo metkom prikriti činjenicu da čovjek nema apsolutno nikakve kvalifikacije za obavljanje posla ministra obrazovanja i da nikad nije ni trebao biti na toj funkciji da se SDP pridržavao svojih floskula o stručnim ljudima.Sasvim_Obican wrote:Tako je ! Trebalo ga pogoditi s onim metkom što mu je poslan na adresu !odesveuhonduras wrote:kabadahija i krkan koji nikad nije ni trebao biti ministar jer nema nikakve stručne kvalifikacije za to, osim knjige o voljenom voždu.
Uh, što ne mogu tih ministara koji bi sami donosili odluku, a da prethodno ne konsultuju Reisa.
Ministar ne mora konsultovati Reisa, već narod, koji se jasno odredio prema onom što je obilježilo njegovo ministrovanje i što je jedino zbog čega ga podržavaju njegovi ideološki istomišljenici. Pošto ništa drugo konkretno nije napravio za svog vrlog ministrovanja, a što bi moglo biti argument za slijevanje krokodilskih suza nakon ostavke tog kvaziuspješnog ministra.
Prijetnje, ako ih je bilo u šta baš i nisam potpuno ubijeđen, apsolutno osuđujem, ali ne vjerujem da su uzrok njegove ostavke i apsolutno sam emotivno ispunjen što krkana više neću gledati po medijima. Nek se kofrči sad u Danima ili Avazu, to je njegov domet.
Last edited by odesveuhonduras on 10/02/2012 15:15, edited 2 times in total.