Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
vee-jay

#8701 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Bosnohercegovac wrote:
vee-jay wrote:
svi Srbi su genocidan narod :evil: :evil: :evil:
Al ga ti lupi bačo, e ču svi Srbi genocidan narod? :-)
Pa valjda - Srbi su genocidan narod (bez svi), a svi Srbi su genocidashi. To več može. :lol:
da da, tako je vec bolje :thumbup: :evil:

Rajko?
dallton

#8702 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Bosnohercegovac wrote:
vee-jay wrote:
Pa valjda - Srbi su genocidan narod (bez svi), a svi Srbi su genocidashi. To več može. :lol:
ne moze tako to je generalizacija i ne doprinosi pomirenju i suzivotu, upereno je protiv pc-a, itd itd i nemoj da te sad prijavim vasicu odmah ce te naruziti i iskritikovati...
osa

#8703 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

vee-jay wrote:
dallton wrote:
vee-jay wrote::-) :bih:

evo ga, izjavio Sa-X, hajde Rajko, kreni vec jednom :lol: :lol: :lol:
ne moze odmah krenuti, sacekaj dok renovira dzip i zavrsi novu knjigu pjesama...
Jedini razlog zasto Dodik & Co. do sada nisu krenuli u rat je taj sto je druga strana nadmocnija. Da smo kojim slucajem u 92. - ili jos gore, da je danas raspodjela snaga onakva kakva je bila 92. - Dodik bi krenuo Karadzicevim putem.

Na zalost, vjerovatno i onaj prosjecni srpski narod sa njim.

Meni nerazumljivo kako ljudi tijelima zive u 21. stoljecu a u glavama jos uvijek vode kosovske bitke...

ja mislim da je razlog to što je dodik a i ostala ekipa zadovoljan s onim što ima, i sve njegove aktivnosti su usmjerene prema tome da to zadrži....
dallton

#8704 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

osa wrote:
vee-jay wrote:
dallton wrote:
ne moze odmah krenuti, sacekaj dok renovira dzip i zavrsi novu knjigu pjesama...
Jedini razlog zasto Dodik & Co. do sada nisu krenuli u rat je taj sto je druga strana nadmocnija. Da smo kojim slucajem u 92. - ili jos gore, da je danas raspodjela snaga onakva kakva je bila 92. - Dodik bi krenuo Karadzicevim putem.

Meni nerazumljivo kako ljudi tijelima zive u 21. stoljecu a u glavama jos uvijek vode kosovske bitke...

ja mislim da je razlog to što je dodik a i ostala ekipa zadovoljan s onim što ima, i sve njegove aktivnosti su usmjerene prema tome da to zadrži....
naravno svi su svime zadovoljni osim predstavnika hrvata
osa

#8705 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

dallton wrote:
osa wrote:
vee-jay wrote:

više-manje si u pravu.
dallton

#8706 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:

više-manje si u pravu.[/quote]

pa jedino sto im ostaje je da cine sto i ostali - da se samozadovolje
Manojlo1

#8707 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Manojlo1 »

vee-jay wrote:
Bosnohercegovac wrote:
vee-jay wrote:
da da, tako je vec bolje :thumbup: :evil:

Rajko?
RAJKO :
Хехе , а за мене кажу Манојло i slicni, да сам глуп...
Last edited by Manojlo1 on 15/02/2010 12:54, edited 1 time in total.
dallton

#8708 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

posto se ispostavilo da ovakvi klipovi pale reakcije na drugoj strani, pretpostavljam da ce ih biti jos mnogo...a stvarno ne znam sto se ljuti bilo ko, cuj dodu i kompaniju predstavili ko hitlera ko da je to neka vijest, cak je i demokratski, narod izglasao nekoga ko se ponasa i prica ko hitler, samo mu fali ozbiljnosti, organizacije i vojne sile pa bi bio pravi cika adolf...ovako moze samo pricati
nokia6170

#8709 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Bosnohercegovac wrote:
nokia6170 wrote:
keep it real wrote:
nazalost pustanje takvog video klipa u javnost na taj nacin je ustvari kompliment vozdu . ispada da su toliko nisko pali da koriste klipove sa youtube . stvarno svaka im cast , novinarstvo prve klase . zamisli koliko su pateticni kad nemogu napraviti emisiju o vozdovim malverzacijama a materijala dovoljno za jednu emisiju svaki dan do kraja godine .

taman kad pomislim da su medije u bih dotakle dno , naidje nesto da dokaze suprotno .
Pa ne bi se bas slozio sa tobom u pogledu youtuba...CNN svaki dan pusta klipove sa te stranice u svojim emisijama, a bogami i RTL i mnoge druge velike televizije. Nije ti bas ta referenca dobra za poredjenje.
Malo si izvukao iz konteksta. Nije "keep it real" pričao o običnom puštanju youtube.com klipana TV-u, mada to bi ti trebalo biti jasno, osim baš ako nećeš da ti bude.
nokia6170 wrote: Bitnije je u cijeloj ovoj prici sto se ljudi bave formom, a ne sustinom samog klipa. Niko ne komentarise titl samog klipa,
Pa titl je OK, šta se tu ima komentirati?
nokia6170 wrote: vec se svi kao zgrazavaju cinjenicom da je neko Dodika stavio u kontekst Hitlera..kao da je sada Dodik njegova personifikacija. Totalna glupost i obmanjivanje javnosti. Kako to da se niko nikada nije oglasio i ranije kada su pojedinci-drzavnici stavljani u kontekst ovog klipa?
Kad je to stavljano, je li emitovano na nacionalnoj televiziji, i da li je bilo u ozbiljnoj političkoj emisiji?

Nije isto kad se emituje neki video klip u Evening news with Catie Couric ili kad se emituje u Late show with David Letterman. To bi trebalo da ti je jasno.
nokia6170 wrote: Uostalom, ako sam dobro shvatio sam ovaj klip je montirao neko iz BL, dakle potencijalno prije Srbin nego Bosnjak ili Hrvat.

Zasto niko ne spominje tu cinjenicu...ili te cinjenice mozda nisu relevantne sve dok se ne mogu iskoristiti za sijanje mrznje u sklopu velikosrpskog projekta razdvajanja etnosa i sirenja straha jednih od drugih.
Pa i prije je bilo ismijavanja i montiranih klipova na jutjubu, ali to niko nije puštao u ozbiljnu emisiju na nacionalnoj televiziji.
Meni se cini da Dodik rece da ne gleda 60 minuta i da ga zaboli neka stvar sta se tu prikazuje.

Kako to da odjednom postade zainteresovan?

Ili je tad lagao da ne gleda 60 minuta ili je lagao da ga boli neka stvar.

Ako cemo biti RS-ovski mentalno nastrojeni, onda bi smo mogli reci zaboli vas neka stvar tamo u RS-u sta se pusta na Federalnoj TV, jer vi ionako ne placate taksu Federalnoj...pa prema RS-ovoj logici razmisljanja nemate ni pravo da se mijesate. Tako razmislja Dodik kada je bilo koja stvar vezana u RS-u u pitanju.

Sve u svemu, sve me ovo podsjeti na ono staro komunisticko vrijeme udbasa kada su se kritikom Tita uvijek vise nalazili prozvanim oni koji su mu dupe lizali, a ne sam Tito....vjerujem da samo poredjenje sa Titom nece izazvati kod dodikovaca reakcije kao sto si izazvale sa ekranizacijom Hitlera u Dodikovom ponasanju i vladanju.
dallton

#8710 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

sta pc ima sa pederacijom, pc je neovisna suverena drzava srpskog naroda, s procvjetalom ekonomijom, koja samostalno hita prema EU i svjetskim integracijama - sta njih briga sta tamo neki mediji iz teherana govore
dallton

#8711 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Bosnohercegovac wrote:
nokia6170 wrote:
Meni se cini da Dodik rece da ne gleda 60 minuta i da ga zaboli neka stvar sta se tu prikazuje.

Da li on gleda redovito Bakira ili ne, to nije bit priče. On ili oni se bune zbog RAK-a, koji institucija na državnom nivou, a nije reagirao.
nokia6170 wrote: Ako cemo biti RS-ovski mentalno nastrojeni, onda bi smo mogli reci zaboli vas neka stvar tamo u RS-u sta se pusta na Federalnoj TV, jer vi ionako ne placate taksu Federalnoj...pa prema RS-ovoj logici razmisljanja nemate ni pravo da se mijesate. Tako razmislja Dodik kada je bilo koja stvar vezana u RS-u u pitanju.
Da, ali od poreskog novca građana RS idu pare za RAK, koji treba regulirati sve emitere na cijelom teritoriju BiH. Pa tako ja nešto kontam sa te strane možda ih malo zaboli.
pa ako ih zaboli trebali su buniti nakon izjave "muslimani ne mogu suditi itd. " ili recimo "markale su namjestene" - sto je sasvim dovoljno materijala da dodu i com. lijepo na umjetnicki nacin uporedis s hitlerom bez problema ...koliko se tad sjecam nista ih nije bolilo ili im je bol selektivna ? koliko ja znam vecina "gradjana" pc-a (ovo gradjana treba staviti pod troduple navodnike) smatra da je srebrenica namjestena ili nesto u tom smislu i stilu, a dosta ih mislilo posljednjih 15 godina da je etnicko ciscenje muslimanska propaganda - i sta bi trebali uciniti, reci pa eto nemojte da ljude sta zaboli, trebate se fino ponasati a ne iznositi cinjenice koje eventualno nekome ne gode?
Last edited by dallton on 15/02/2010 13:25, edited 1 time in total.
nokia6170

#8712 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Bosnohercegovac wrote:
nokia6170 wrote:

Da li on gleda redovito Bakira ili ne, to nije bit priče. On ili oni se bune zbog RAK-a, koji institucija na državnom nivou, a nije reagirao.
nokia6170 wrote: Ako cemo biti RS-ovski mentalno nastrojeni, onda bi smo mogli reci zaboli vas neka stvar tamo u RS-u sta se pusta na Federalnoj TV, jer vi ionako ne placate taksu Federalnoj...pa prema RS-ovoj logici razmisljanja nemate ni pravo da se mijesate. Tako razmislja Dodik kada je bilo koja stvar vezana u RS-u u pitanju.
Da, ali od poreskog novca građana RS idu pare za RAK, koji treba regulirati sve emitere na cijelom teritoriju BiH. Pa tako ja nešto kontam sa te strane možda ih malo zaboli.

Fino je vidjeti da se pocinju i na taj nacin stvari sagledavati i razmisljati. Samo sto je steta sto je mentalni stadij takvog razmisljanja nezamisliv jos uvijek kada je manji entitet u pitanju i sve sto se u njemu desava.

Valjda ce neke nove okolnosti natjerati RS pucanstvo da pocne primijenjivati iste kriterije razmisljanja kada su i druga dva konstitutivna naroda u pitanju, a ne samo cesati se gdje Dodika svrbi.

Men' se cini da je RTRS javi servis RS-a, a RS je entitet Srba, Bosnjaka i Hrvata...pa ne vidim bas da se taj javni servis puno brine o interesima ostala dva konstitutivna naroda tog entiteta.
dallton

#8713 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Bosnohercegovac wrote:
dallton wrote: pa ako ih zaboli trebali su buniti nakon izjave "muslimani ne mogu suditi itd. " ili recimo "markale su namjestene" - sto je sasvim dovoljno materijala da dodu i com. lijepo na umjetnicki nacin uporedis s hitlerom bez problema ...koliko se tad sjecam nista ih nije bolilo ili im je bol selektivna ?
Mislim da bih se mogao složiti da je bol selektivna.
naravno da je selektivna, ali nije selektivna u istom nivou...reciom signal strasne tvbn u pederaciji se ne gasi privremeno svaki put kad dodo gostuje da se ne bi nekome "povrijedili osjecaji"...ili kad se recimo kaze "a za vaseg bakira jebe mi se" ili kad je sarajevo teheran...naprotiv hoce ljudi da se informisu, a izgleda su im i osjecaji jako otvrdli pa se bas i ne trzaju ni na kakve provokacije, valjda se ne prepoznaju u izjavama, sto za ovaj you tube klip se ne bi moglo reci - izgleda da se neko prepoznao pa se trza
statix

#8714 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statix »

BH mediji, bičevanje i špageti vesterni

U septembru prošle godine, Milorad Dodik je najavio da “planira da se uvede zakon sličan onom u Srbiji vezano za medije”. Ma koliko se čitalac zlopatio da razumije šta je pisac htio da kaže, premijer RS jasno je dao do znanja da nema šale kad su u pitanju mediji, što je dokazano i skorašnjim nindža-gerilskim upadom u BN televiziju. Da li je to bila samo najava odgovornosti, te potencijalnih mogućnosti i ovlaštenja koje bi novi zakon pružio i u isto vrijeme oduzeo medijima i građanima?

Image

Na medijskom nebu u Bosni nadvija se oblak zastrašujuće poslovne krize. Navikli da se izdržavaju iz donacija, većina medija se ne nalazi na rudimentarnom medijskom tržištu.”
Ukoliko neko nije opazio ironiju, odnosno, zlu kob ovog uštipka od zemlje u kojoj se i nakon 14 godina nastavlja blesavo tapkanje u mjestu, sigurno će da pozeleni kad se prisjeti prošlogodišnje odluke Vlade RS o dodjeli pomoći medijima u Republici Srpskoj. Ovim potezom, privatni mediji poput ATV i Televizija BN (400.000 KM), Televizija Kanal 3 (150.00 KM), Glas Srpske i Nezavisne Novine (300.000 KM), dobili su lijepo parče od ukupnog kolača teškog 5 miliona KM.
Nekoliko strašnih riječi o ovom “darežljivom” Vladinom tiku izjavila je Milkica Milojević, predsjednica Udruženja bosansko-hercegovačkih novinara, za Slobodnu Evropu: “Teško je da se to može smatrati slučajnim. Davati iz budžeta medijima, to je u redu, ali na izmaku predizborne godine. Sada već počinje izborna. Druga čudna stvar koja proizlazi, ne samo iz ovog slučaja, već i iz odnosa javnosti prema raspolaganju novcem iz budžeta je ta što se sada govori na sva usta - Dala je Vlada.” Ovdje sve postaje dodatno jasnije, ali pojavljuje se i strah od prihvatanja “darivanja” komercijalnih medija kao nečega što je dobro.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8715 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Branislav Borenović

Image
Branislav Borenović, potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske u intervju za MOJportal govori o pobjedi opozicije u Bileći i nužnosti koalicionog nastupa opozicije na oktobarskim izborima. Borenović ističe da su Dodik i SNSD svjesno slagali narod Republike Srpske i da su priču o nezavisnosti koristili samo za dobijanje političkih poena. Lako je trošiti, ali je teško stvarati i ulagati u razvoj, što pokazuje budžet RS za 2010-u, koji je koncipiran samo da izdrži do oktobra 2010, tj. izbora. Vladajući SNSD ulazi u fazu koja se zove “sve za izbore”, a poslije ćemo vidjeti, kaže Branislav Borenović

Od obećane nezavisnosti RS-a nema ništa!

Objavljeno 12.2.2010 u 07:07

Branislav Borenović, potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske u intervju za MOJportal govori o pobjedi opozicije u Bileći i nužnosti koalicionog nastupa opozicije na oktobarskim izborima.

Borenović ističe da su Dodik i SNSD svjesno slagali narod Republike Srpske i da su priču o nezavisnosti koristili samo za dobijanje političkih poena.

"Lako je trošiti, ali je teško stvarati i ulagati u razvoj, što pokazuje budžet RS za 2010-u, koji je koncipiran samo da izdrži do oktobra 2010, tj. izbora. Vladajući SNSD ulazi u fazu koja se zove “sve za izbore”, a poslije ćemo vidjeti", kaže Branislav Borenović.

MP: Na nedavno održanim izborima u Bileći, „udružena opozicija“ je pobijedila kandidata SNSD-a i Šešeljevih radikala. Možete li prokomentarisati rezultate izbora? Da li je to pokazatelj raspoloženja prema SNSD-u na širem području od same Bileće?

Branislav Borenović: Najznačajniji pokazatelj je velika izlaznost, preko 70%, i to me najviše raduje. Izbori u Bileći su pokazali da su građani bili zainteresovani za izbore i da je svojevrstan narodni bunt pokazao da SNSD gubi povjerenje građana, kao i da je pročitana politika lažnih obećanja.

Građani žele promjene. Bileća je pokazatelj da se opozicija treba okupiti oko zajedničkih kandidata za predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, na oktobarskim izborima, jer je očigledno da je kredibilitet SNSD-a i Milorada Dodika znatno urušen.

MP: U javnosti se sve češće može čuti da je moguća predizborna koalicija ili drugi oblik saradnje opozicije u Republici Srpskoj? Ko bi činio tu koaliciju, ko bi je predvodio i na čemu bi se zasnivala zajednička platforma?

Branislav Borenović: Sigurno da bi takva koalicija bila sačinjena od svih političkih opcija koje bi mogle imati dovoljno snažan politički kapacitet da pobijedi vladajući SNSD. Ona bi bila okupljena najviše oko zajedničkih kandidata za dvije ključne izborne individualne pozicije, predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Iako je do izbora skoro osam mjeseci već ovih dana se intenzivno dogovara zajedničko djelovanje ujedinjene opozicije oko socio-ekonomskih tema i generalno stanja u privredi, posebno u Republici Srpskoj, gdje je evidentno da je izgubljen koncept dugoročnog razvoja RS na bazi realnih potencijala koje Republika Srpska ima. PDP ima dovoljno potencijala da bude neka vrsta kohezivnog faktora unutar opozicije u kojoj bi još trebale biti sve parlamentarne opozicione stranke i neke druge danas vanparlamentarne stranke.

MP: Vaš stav o referendumu je poznat. Predsjednik PDP Mladen Ivanić je pozvao SNSD da prestane sa pričom o referendumu, ističući da ima saznanje da bi neke stranke iz Federacije mogle da organizuju referendum na nivou BiH. Šta je suština priče o referendumu? Jeli to samo „trening“ naroda kako kaže Dodik ili ipak ozbiljna priča?

Branislav Borenović: Najbolji način da se skrene pažnja javnosti sa velikih socio-ekonomskih problema je podizanje nacionalnih tenzija, ponovo pokretanje priče oko referendum, jer je potpuno jasno da je nacionalna politika SNSD-a na osnovu koje su dobili izbore 2006 doživjela krah.

Od obećane nezavisnosti nema ništa. Dodik i SNSD su svjesni da su slagali narod Republike Srpske i da su priču o nezavisnosti koristili samo za dobijanje političkih poena, što je odlika onih koji vode kratkoročnu politiku obmane vlastitog naroda, pa sada pokušavaju na svaki način da se iz toga izvuku sa što manje posljedica.

Jedina strategija SNSD-a za izbore je pokušaj da se ponovi kampanja od prije četiri godine i da se narod bavi referendumima i nacionalnim strahovima, a ne rješavanjem svojih svakodnevnih životnih problem. Dodik očajnički priželjkuje što žešću reakciju stranaka iz Sarajeva, po mogućnosti Silajdžića, a odgovarala bi mu i po koja oštra reakcija Visokog predstavnika i međunarodne zajednice. A potencijalno pitanje na referendumu tj. ispitivanju javnog mijenja, sa kojim SNSD mlatara posljednjih dana je tek posebna priča koja potvrđuje svu grotesknost i iracionalnost ove materije.

MP: Svjedoci smo da SNSD izbjegava da otvoreno kaže da je ekonomska situacija u RS veoma loša i da tu ima i te kako njihove odgovornosti. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

Branislav Borenović: Kad god postoje ozbiljni problemi, za nekoga ko ih ne zna rješavati ili ko je naviknut samo na blagostanje, najlakše je izbjegavati raspravu ili suočavanje sa realnošću, ma koliko ona surova bila. Realnost Republike Srpske je takva da ćemo drugu godinu za redom imati budžet koji je ovisan od međunarodnih institucija, tačnije MMF-a.

Skoro 20% budžeta je od sredstava zasnovanih na bazi nepovoljnog ugovora sa MMF-om, uz veoma kratak roka povrata, što uvodi RS u veliku finansijsku neizvjesnost u nekoliko narednih godina. Prihodi u budžetu su manji za taj iznos, ne samo od indirektnih poreza, nego i na osnovu lošeg planiranja i promašenih zakonodavnih aktivnosti kada su u pitanju direktni porezi.

Još dok je PDP bio u koaliciji sa SNSD-om jasno smo kritikovali implementaciju Zakona o fiskalnim kasama ili novi Zakon o igrama na sreću, čije donošenje je isključivo bili motivisano da bi se pojedinim privatnim preduzećima omogućila ekskluzivna monopolska pozicija i ostvarivanje ekstra profita na prodaji fiskalnih kasa ili aparata za igre na sreću, što će se tek pokazati u narednom periodu. Nikakav efekat fiskalizacije, drastičan pad prihoda, povećani doprinosi koji su samo opteretili i tako posrnulu privredu.

Uvođenjem dodatnih nameta kroz porez na nekretnine za sve građane, loše upravljanje budžetom i narodnim parama i što je bitno spomenuti nemogućnost vlasti da se odrekne starih navika rasipništva i nepotizma, iz prethodne dvije godine, kada je bilo mnogo novca od prve godine uvođenja PDV-a i privatizacije Telekoma Srpske dovelo nas je u trenutnu situaciju.

Lako je trošiti, ali je teško stvarati i ulagati u razvoj, što pokazuje budžet RS za 2010-u, koji je koncipiran samo da izdrži do oktobra 2010, tj. izbora. Vladajući SNSD ulazi u fazu koja se zove “sve za izbore”, a poslije ćemo vidjeti.

Bez obzira na svjetsku ekonomsku krizu ne može se izbjeći odgovornosti onih koji su vlast i u RS i u BiH za trenutno ekonomsko stanje i što je najvažnije ignorisanje loše ekonomske situacije u zemlji ili nečinjenje u prevazilaženju ovakvog stanja.

MP: Nedavno smo mogli pratiti izvještaj glavnog revizora Boška Čeke koji je izazvao napad na njega lično od strane skupštinske većine. Kako vi gledate na odnos Vlasti u RS prema kritikama?

Branislav Borenović: Ovo je klasičan dokaz osionosti i bahatosti skupštinske većine, u Republici Srpskoj, koja je do nekoliko godina unazad kovala u zvijezde glavnog revizora Čeku. Očigledno da je posljednji bastion nezavisnosti u radu jedne institucije u RS potrebno ugasiti ili slomiti kako bi se bilo kakva kritika iznutra svela na minimum.

Nezavisnost u radu revizora, a posebno javni napadi od strane premijera Dodika i ministra finansija Džombića pokazuju neskrivenu nervozu ključnih ljudi u vlasti Republike Srpske.

Boško Čeko predstavlja instituciju koja je od svog osnivanja radila svoj posao revizije javnog sektora u skladu sa zakonom. On uživa veliko povjerenje građana RS, i tako treba ostati, bez obzira na frustracije pojedinaca na koje se njegovi izvještaji odnose.

MP: Kako komentarišete političko i ekonomsko stanje u Federaciji BiH?

Branislav Borenović: Ekonomski manje više-slično kao u RS, bezidejno i sa vladinim aktivnostima “od danas do sutra”, sa jednom bitnom razlikom. Federacija BiH nije prodala svoje telekomunikaciono strateško preduzeće koje joj godišnje garantuje značajnu dobit tešku stotine miliona KM.

Republika Srpska je neracionalno i neefikasno propustila idealnu razvojnu šansu od privatizacije Telekoma Srpske. Politički, Federacija BiH ima ogromne probleme i mislim da suštinski problem BiH leži ustvari u Federaciji.

Kada bi političari iz Sarajeva htjeli istinski otvoriti oči i suočiti se sa realnošću, te organizaciono redefinisali Federaciju ne bi se više dešavalo da svi u Bosni i Hercegovini budemo taoci nesređenih odnosa u Federaciji BiH.

MP: Možete li komentarisati stepen slobode medija u Republici Srpskoj?

Branislav Borenović: Veoma limitiran, jer rade u veoma teškim uslovima finansiranja i pod stalnom su presijom vladajuće partije zbog načina izvještavanja. Jasno je da tu treba razdvojiti privatne od javnih medija koji treba da rade u interesu prije svega građana koji je plaćaju i tu prije svega mislim na RTRS.

Kolika je sloboda medija i kakav je odnos prema političkim strankama i ključnim temama RTRS pokazuje na način da uopšte nema programsku šemu u kojoj bi se, ako ništa drugo, bar predstavnici različitih političkih subjekata sučeljavali ili razmjenjivali mišljenje o aktuelnim političko ekonomskim tema.

Mislim da je RTRS jedini javni emiter u regionu u kojem nema emisija, debata, programa gdje su vladajuće stranke nasuprot opozicionih i gdje se može čuti dovoljno kritičkih stavova o radu pojedinih institucija ili ne daj bože Vlade RS. Istraživačko novinarstvo da i ne spominjemo, nekoliko pojedinačnih i hrabrih slučajeva na dvije-tri privatne televizije i u jednim novinama su najbolji pokazatelj koliko je nezavisnost i sloboda medija u RS ograničena i ponekad dovedena do apsurda.

MP: Slažete li se sa ocjenama da je PDP elitistička stranka koja djeluje, u glavnom, u urbanim dijelovima RS?

Branislav Borenović: PDP je moderna proevropska partija koja poštuje dejtonske principe, jednakost i poštovanje dvoentitetske strukture u BiH, kao i konstitutivnost sva tri naroda, uz nedvosmisleno poštovanje Republike Srpske sa svim njenim kompetencijama.

Vjerovatno zbog činjenice da je lider PDP-a profesor Mladen Ivanić i da stranka ima snažne preferencije ka provodivom ekonomskom program, pri čemu su neophodne suštinske reforme, stvorena je teza da je većina naše podrške kod obrazovanijih struktura stanovnika srednje životne dobi koje žive u urbanijim dijelovima RS što je i najzahtjevnija biračka populacija.

Mi nemamo namjeru, kao neke “populističke” stranke, da manipulišemo sa građanima obećavajući neostvarivo ili se igrajući nacionalnim osjećanjima što je karakteristično za ovo područje. Ispravnost i dosljednost naše politike će se tek vidjeti u narednom periodu.

MP: Nedavne ankete pokazuju da PDP nije ostvario rezultatski napredak u odnosu na prošle izbore? Kako ocjenjujete organizacionu spremnost PDP-a za naredne izbore? Možemo li od vaše partije očekivati bolji rezultat nego što ste imali na prošlim izborima?

Branislav Borenović: Razne predizborne ankete tradicionalno daju slabiji rezultat PDP-u, nego što ga ostvarimo na izborima, tako da mi očekujemo dobar izborni rezultat koji će omogućiti da PDP bude jedan od ključnih faktora u budućoj Vladi RS i Savjetu ministara BiH.

Odlaskom u opoziciju došlo je do generalne konsolidacije stranke, nekoliko ljudi koji su motivisani isključivo ličnim interesima su napustili stranku, stvoren je veliki politički prostor za nove ljude, motivisane ka stvaranju novog sistema vrijednosti u društvu i mijenjanju svijesti kada je u pitanju ponašanje i rad izabranih predstavnika.

Povodom deset godina partije donijeli smo novi program, usvojili ključne politike zasnovane na životnim potrebama građana, organizaciju stranke prilagodili potrebama najnižih nivoa organizovanja u stranci, što će siguran sam značajno uticati na odličan izborni rezultat. Sjetimo se da je jedina ozbiljna reforma u RS bila poreska reforma i to provedena prije osam godina upravo od PDP-a.

MP: Da li se PDP u političkom smislu odrekla Federacije BiH, odnosno da li ste odustali od građenja stranačke infrastrukture u ovom dijelu BiH?

Branislav Borenović: PDP ima desetak opštinskih i gradskih odbora u Federaciji BiH. Nastojimo da jačamo infrastrukturu koliko i gdje god je to moguće, što nije nimalo jednostavno za stranku čije je sjedište u Banjaluci i čiji glasači su najvećim dijelom srpske nacionalnosti.

MP: Koji su političari i stranke sa sjedištem u Federaciji BiH za vas prihvatljivi za saradnju?

Branislav Borenović: Svi i sve koje prihvataju bh. realnost što nedvosmisleno znači prihvatanje i Republike Srpske kao jednog od dva ravnopravna entiteta sa svim svojim dejtonskim obavezama, ali i pravima u Bosni i Hercegovini uz konstitutivnost Bošnjaka, Hrvata i Srba, ali poštujući i prava ostalih naroda.

MP: Koja je Vaša prognoza rezultata oktobarskih izbora, kako u entitetima, tako i na nivou BiH?

Branislav Borenović: Definitivno promjena vlasti na svim nivoima, sa novim ideja i vrijednim ljudima.

MP: Koji pasoš koristite kada putujete?

Branislav Borenović: Pasoš Bosne i Hercegovine. Upravo sam izvadio novi biometrijski pasoš.
ev kako gleda opozicija na sve ovo "Vidimo se u Bileći" :mrgreen:
zemomak

#8716 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

rajko u elementu :lol:

HOMOFOBIJA: Rajko Vasić protiv “jeboljuda”
Ponedjeljak | 15.02.2010

Najveći Dodikov homofob Rajko Vasić gen. sekretar SNSD-a na svom blogu poziva Ministarstvo spoljnih poslova BiH da upozori građane da ne putuju u američke države gdje postoje “jeboljudi”. Pročitajte kompletan tekst homofoba Vasića

Image

Ministarstvo inostranih poslova BiH trebalo bi da obavijesti i upozori građane BiH da ne putuju u američke države Masačusets, Vermont, Nju Hempšajr, Konektiket i Ajovu. Tamo su zakonom dozvoljeni istopolni brakovi. To znači da tamo evidentno postoje jeboljudi, pošto u SAD nije politički uljudno upotrebljavati riječ koju koriste seljačine sa Balkana, homoseksualci. A u opasnost se može doći ako, na primjer, neki razočarani iz tog jednopolnog braka ode u bar, popije viski bez leda i podivlja pa mu na pamet padne da siluje one koji su istog pola kao i njegov suprug.

No, stvar je ozbiljna. U SAD je u toku proces da se obori neki zakon koji kaže da je brak zajednica između muškarca i žene. To je početak procesa koji će se za koju godinu završiti na Vrhovnom sudu.

U suštini, homoseksualizam, odnosno LGBT, populacija lezbijke-gej-biseksualci-transeksualci, pokušaj je legalizacije i indemokratizacije jedne vrste autizma pri čemu je svejedno da li je to bolest ili dobrovoljnost.

Brak je institut između muškarca i žene radi djece. To u zakonu ne piše ali u prirodi piše. Svaki drugi odnos, koji nije radi djece, jednako je odnos kafanskog prijateljstva između ljubitelja žuje i apatinskog. Nadam se da oni neće nikada tražiti legalizaciju da se, dok piju pivo, ispod stola miluju za muda.

U SAD postoji između 4 i 12 miliona stanovnika koji spadaju u tu korporaciju LBGT. Dakle, minorna količina. Ako se još fokusiramo na gejzere, pedere, klasične homoseksualce, njih je još beznačajnija količina. A istovremeno, više od 2o miliona Američana je svaki dan gladno i ide na besplatnu supu u crveni krst. Ili, 57 miliona ih nema minimalnu besplatnu, državnu zdravstvenu zaštitu pa im sada Obama pokušava to priskrbiti mijenjajući zakone i uvodeći neke sitnice od socijalne države. Pederi su dakle apsolutno nebitni za američko društvo. I za čovječanstvo uopšte.

Nemam ništa protiv tih bolesti ili dobrovoljaca autizma. Ali ne treba dozvoliti da se od toga pravi demokratija. Kao i od burki koje islamska vjera ne nalaže, a i da na nalaže, već se radi o demonstraciji brkatog nasilja nad ženama ili, pak dobrovoljnog mazohističkog sakrivanja onoga, ljepote, zbog čega je bog i stvorio muškarca.

Kada bi se legalizovao brak između muškaraca i izjednačio pederski brak sa normalnim brakom, bilo bi potrebno potpuno promijeniti društvo. Toliko da bi to značilo – razoriti ga.

Umjesto Mač kralja Artura morao bi se snimiti film Rupa kralja Artura, trebalo bi napisati Anu Kurenjinu, zatim bi se morala uvesti olimpijska disciplina 4 x 18 cantimetara, termini muškarac i žena više ne bi bili apsolutni pa bi se moralo u jezik uvesti riječi: karac i karanfilče (prvi obavlja ulogu mužjaka a drugi je, očeigledno karofil), ravnopravnost polova bi izgubila svaki smisao pa bi se morala uvesti zakonska i demokratska kategorija Ravnopravnost udova, riječ udati se, koju slobodniji jezikoznanci objašnjavaju sa: dati se na ud (uz svjedoke i matičara) mora se zamijeniti riječju nauditi pa bi pozivnice za taj njihov brak počinjale sa: 14. marta naudiće se Marko i Čmarko. I, da, riječ brak takođe gubi smisao pa se za pedre mora naći nova odgovarajuća riječ: čmak. Riječ je idelna jer melodičnošću podsjeća na institut iz koga su potekli izrodi i nerodi ali, istovremeno, svojim početkom podsjeća na njihovo veličanstvo.

Legalizacija pederluka i istoudnih brakova, jasno je rušenje civilizacije. I jedna od varalica, kao i politička akcija zelenih, prava manjina, borba protiv globalnog grijanja, uvoz demokratije...
vasicrajko.blogspot/** No links **.ba
hercegovac_pravi

#8717 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

dallton wrote:posto se ispostavilo da ovakvi klipovi pale reakcije na drugoj strani, pretpostavljam da ce ih biti jos mnogo...a stvarno ne znam sto se ljuti bilo ko, cuj dodu i kompaniju predstavili ko hitlera ko da je to neka vijest, cak je i demokratski, narod izglasao nekoga ko se ponasa i prica ko hitler, samo mu fali ozbiljnosti, organizacije i vojne sile pa bi bio pravi cika adolf...ovako moze samo pricati
Zaista mi nije jasno što bezveze "čupaju sami sebi kosu od muke"? Pa lupaju ko obične budale već 3 pune godine i onda se čude što ih više niko ne uzima kao ozbiljne i što se normalan svijet šprda na njihov račun? Pa šta su očekivali? Ako je neko klovn....kako možeš da mu se ne smiješ ?
Bosnolog

#8718 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Sta li tek Vaske de Gama misli o Peri s onog svijeta,kako za sebe cesto kaze jedan od najvecih kriticara Srbijanske sludivacke tuzne i tragicne proslosti,.....covjek koji sve vise radi na otrijeznjenju sopstvenog naroda a koji dobija simpatije i podrsku svih dobrnamjernih ljudi cijelog prostora ex YU.....gospdin Lukovic je odavno simbol govora i poziva druge i drugacije Srbije ,......nadam se da njegovo vrijeme dolazi i da ce sve vise biti prepoznant od sopstvenog naroda kao neko ko se borio i bori za spas Srbije i srpskog naroda u razumjevnju,respektu i suzivotu sa drugima u nekoj boljoj i demokratizovanijoj Srbiji a nakon mracnog dvodecenijskog lutanja i propasti.Da li ce uspjeti,neznamo,on radi ono sto najbolje zna kao i ljudi oko njega,mada je Srbija daleko zalutala.

Reri Lukovicu treba cestitati na respektu i zadobijenim simpatijama a posebno prijateljstvu i suoasjecaju sa BiH tragedijom i tragedijiom grada Sarajeva ciji duh odlicno poznaje a epitet pocasnog gradanina zasluzeno nosi,..Ziv ti bo Lukovicu kao i mnogi koji vide dalje od svoje vlastite naci mrene,

A ovaj prilog o Vasketu Gebelsu i Pedodikovom ulosku je pogodak u kicmenu mozdinu koji bi mogao izazvati dodatni i samo jos jedan u nizu Pedotresnih reakcija Vasica Riste Gebelsa....
Sumski odliv: Krvavi krik Rajka Vasića, počasnog Dodikovog uloška
Luković piša uz srpski vjetar
Ozabavio: Petar Luković
Imageh

Kako i dodikuje: Vasić popravlja Lukovića
Nesuđeni dobitnik „Ninove“ nagrade, duhovni ljubavnik Milorada Dodika, napredni grafički radnik, stolar, slikar, dizajner, enigmat, fudbaler banjalučkog drugoligaša Krajina, televizijski novinar, ratnik, posljednji ministar informacija Republike Srpske, inicijator osnivanja žurnalistike na banjalučkom Filozofskom fakultetu i portparol Dodikove SNS, pravo se iznenadio na svom blogu gde je pod šumskim naslovom „počasni Sarajnik“ tugovao što je Petar Luković kandidat za počasnog građanina Sarajeva. Njegov menstrualni odliv glede pomenutog Lukovića, prenosimo u blood formi, s obaveznim SNS krilcima

C’MON, RAJKO: Izvjesni beogradski, što ne znači i srbijanski, rok-kritičar, Petar Luković, kandidat je za status i zvanje počasnog građanina Sarajeva. Tu lentu već nosi Nataša Kandić, također Beograđanka.

TKO SU TI ANTISRBI: Oboje su, i još mnogi, iz svojevrsnog soja egzibicionih nacioautista kojima je glavno obilježje da djeluju „protiv svojih“, da ponižavaju naciju kojoj bi trebalo da pripadaju, dokazujući svoju realnost i mnogonacijstvo forsiranom jednostranošću koja je toliko daleko od svake realanosti kao i tvrdnja da je u prvoj bračnoj noći neko silovan.Iz soja egzibicionih nacioautista svojstvenog samo Srbima beograđanske endemske intelektualpatije.

KLALI SMO KOLIKO SMO MOGLI I UMELI: Radi se o zavaravanju sebe samih ali i javnosti, vlastite ali i tuđe nacije. Petar Luković tvrdi da su se sve vrste fašista, nacista, četnika, koljača, digle u odbranu srpskog zločina. To govori najmanje dvije stvari: On Srbe, ili dio Srba, naziva fašistima i nacistima što može da sugeriše da su Bakir Video Uradak i Luković iz iste radionice. I drugo, on laže. Niko ne brani zločine Srba. Radi se o egzaktiranju nasuprot egzaltiranju i propagiranju utvrđenog i neutvrđenog zločina kao vladavine nacije nad nacijom. Elementarna istrorijskonaučna postavka jeste da se u ratu bitke, zločini, vojske i političke odluke ne mogu posmatrati izdvojeno.

ŠTA LUKOVIĆ & SLIČNI SUGERIŠU: Luković i slični, sugerišu da zastupaju drugačiju političku opciju, da su rijetka i probrana opozicija zvaničnoj vlasti, vladajućim strankama i ideologijama, režimu i sistemu.

A JESU LI LUKOVIĆ & OSTALI OPOZICIJA: Nisu. Oni su opozicija čija je ideologija jevtino pišanje uz vjetar ponukano unutrašnjim bolesnim porivom da se bez ikakvog koncepta, koncepcije, sistema, političkog programa, ideologije ili stava, bude u centru pažnje kao neko ko narodu otvara oči. Njihov glavni politički poriv je u kafanskoj rečenici: Jesam im ga vikno, a?
Imagehttp://www.e-novine.com/files.php?file= ... 519621.jpg
Budala sam, tim se dičim, to ne može biti svak: Ljudski uložak bez krilaca, Rajko Vasić
KAŽI NAM, RAJKO, PLEASE: Ta jevtina beograđanska dodvoričavost nedobronamjernima, nekidan je pokazana u Sandžačkom dnevnom listu Danas, kada je jedna gospođa sa tog nenacionalnog strništa, izgrdila taj list ko gospođa štene, što malo, malo pa objavljuje viceve o Hasi i Husi. To je rasizam. Ili nešto slično, rekla je. A vicevi o plavušama su najdublji umjetnički poriv. Kao i o Piroćancima, Lalama, Crnogorcima.Taj nevjerovatno sniženi prag međunacionalnog dostojanstva i činjeničnosti, govori o nezrelosti nacija i nacionalnih pripadnika.
DA LI TI SE, RAJKO, JEBE ZA LUKOVIĆA: Jebe mi se za Lukovića i počasno sarajgrađanstvo. Ali Sarajevo na taj način ponižava Srbe. Probira ih. Selektira.

KAO: Kao da će se taj Luković samooprašivanjem razroditi i namnožiti u Sarajevu pogodne Srbe.

MENE, RAJKA DODIKOVOG VASIĆA, BOLI KAPA, A EVO ZAŠTO: S druge strane, Sarajevo time pokazuje i svoj negativistički odnos prema svojim bivšim Srbima. Dodjelom lente počasnog građanima dvoma Srba, Sarajevo pokazuje da je grad bez Srba. To je kao da se u parku mira zasađuje japanska trešnja. Nešto što ne živi ovdje.

POČASNI ODGOVOR PETRA LUKOVIĆA:

Da se Odliv Od Dodika (OOD) nije javio protestom što me je glavni grad Bosne i Hercegovine izabrao za počasnog građanina 2010, smatrao bih da mi je čitav život promašen. Jebeš život koji ti ne zasere stolar Vasić, spretan sa rečima kao Dodik sa verbalnim genocidom & pobožnim smislom za koljački humor. Umesto da odgovaram budali koju je Milorad ubedio da je književnik posebnog, srebreničkog soja likvidacije reči s neophodnom zaklanom gramatikom šumske provenijencije, koristim naslov meni najomiljenijeg benda Archive koji su to već odavno odradili s dve reči, uz prigodnu muziku: Fuck U.

Jesmo li se na engleskom razumeli, nesrećni Vasiću?
Link http://www.e-novine.com/entertainment/e ... jetar.html
Last edited by Bosnolog on 16/02/2010 18:37, edited 1 time in total.
dallton

#8719 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ja se samo nadam da zbog ovo malo para sto je ukrao i nekih aferica dodo nece izgubiti vlast, ko bi pocinjao sve ponovo s nekim navodnim opozicionim ljubimcima BiH iz pc-a, ovako bar znas na cemu si
felipe kajetano

#8720 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Jah moj brate..a taman smo dosli do 200 000 postova :P ..valja opet Jovo nanovo :x
dallton

#8721 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

felipe kajetano wrote:Jah moj brate..a taman smo dosli do 200 000 postova :P ..valja opet Jovo nanovo :x
sta je tu lose, bolje da stedimo memoriju na serverima sa-x, ko bi sad otvarao cavic all about i ovo i ono, pa onda slusao lazi o zajednickoj drzavi i institucijama, ovako te bar nista ne moze iznenaditi a stvari se krecu u ispravnom smjeru...nadam se samo da ce sda u pc-u spasiti svog jarana dodu
felipe kajetano

#8722 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

dallton wrote:
felipe kajetano wrote:Jah moj brate..a taman smo dosli do 200 000 postova :P ..valja opet Jovo nanovo :x
sta je tu lose, bolje da stedimo memoriju na serverima sa-x, ko bi sad otvarao cavic all about i ovo i ono, pa onda slusao lazi o zajednickoj drzavi i institucijama, ovako te bar nista ne moze iznenaditi a stvari se krecu u ispravnom smjeru...nadam se samo da ce sda u pc-u spasiti svog jarana dodu
Ma jasno samo me hastra da se nece server sta poremetiti ne d'o Bog...ako nista valjace se spojiti sa ovim http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =2&t=68344 pa da bude neke vajde od ovoga :)
dallton

#8723 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

nista se nece poremetiti, samo da nas dodo pobjedi, bolje prava srpska opozicija protiv bih nego lazna srpska opozicija za bih
_BaD_BoY

#8724 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by _BaD_BoY »

dallton wrote:nista se nece poremetiti, samo da nas dodo pobjedi, bolje prava srpska opozicija protiv bih nego lazna srpska opozicija za bih
da..ovoj drvosjeci Milokradu se makar mozemo smijati :D ..zajebano bi bilo da kakav ozbiljan politicar dodje u RS..da suti i radi a ne ovako prica pricice :)
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#8725 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

oj doooddoooooo dodo dobri moj dooodoooooooo......
Locked