Čula si konektovanog. On ti je stručnjak, ali mu treba uvid u stanjeZvijezdica91 wrote:Nema slike dok ne smrsam
Samo, ja radim i zavrsim faks, pa nemam vremena svaki dan da vjezbam. Hoce li vjezbanje tri puta sedmicno biti dovoljno za neke promjene?
Kontala sam trcati 40 min i uraditi 30 min trening snage....tako nesto.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Dr Baltazar
#8701 Re: RE: Re: Teretana
- Daryl Dixon
#8702 Re: RE: Re: Teretana
ti ako budes trenirala 3x sedmicno i imala pravilnu ishranu - bit ces ko bombonZvijezdica91 wrote:Nema slike dok ne smrsam
Samo, ja radim i zavrsim faks, pa nemam vremena svaki dan da vjezbam. Hoce li vjezbanje tri puta sedmicno biti dovoljno za neke promjene?
Kontala sam trcati 40 min i uraditi 30 min trening snage....tako nesto.
za detalje oko ishrane i slicnih pitanja javi se @konektovan u inbox
- MOSALJOZE
#8703 Re: Teretana
Ja preporučujem mog kolegu mustanga,koji je jedan od najpopularnijih modela u BIH,za više informacija instagram profil i slično na pp.
Poyy
Poyy
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8704 Re: Teretana
Ne bi bilo lose da gospodjica, za pocetak pocne sa laganim trckaranjem, pa onda da ubaci sprint, koji ce sagoriti visak masnoce i rijesiti problem, veoma brzo. Al' za najbolje rezultate, potrebne su slike,[emoji4] bez zezanja.[emoji1] Analiza tijela je jako bitna, kako bi se mogla odrediti prehrana, optimalni trening koji ce voditi smanjenju masnog tkiva, a povecanju misicnog i poboljsanju kondicije. Mislim, kako bez slika da odredimo koji je postotak misica, masnoce, vode, kako?! Pa samo uz slike!!!!![emoji1]
Samo da napomenem cijenjeno pucanstvo, da imam dobar kaliper, a on je jako vazan u ovoj analizi.[emoji12] [emoji1]
poslano sa Sonija Ze
Samo da napomenem cijenjeno pucanstvo, da imam dobar kaliper, a on je jako vazan u ovoj analizi.[emoji12] [emoji1]
poslano sa Sonija Ze
-
Mustang1
#8705 Re: Teretana
Nemoj da mi sta ukrades preko reda!MOSALJOZE wrote:Ja preporučujem mog kolegu mustanga,koji je jedan od najpopularnijih modela u BIH,za više informacija instagram profil i slično na pp.
Poyy
- konahawaii
#8706 Re: Teretana
Ima li se u Sarajevu kupiti to bjelance u tecnom obliku 
i koje teretane daju da mozes na tremin uzimat i za koje pare (ja samo mislim da importane ima i da je 5KM ternim, ako ne grijesim)
i koje teretane daju da mozes na tremin uzimat i za koje pare (ja samo mislim da importane ima i da je 5KM ternim, ako ne grijesim)
-
Kataklinger
#8707 Re: Teretana
U Importanneu je Fitness Universe i jedan trening je 15KM. Nekad je bio 10.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8708 Re: RE: Re: Teretana
Ja budala, pa to je necija dnevnica?!Kataklinger wrote:U Importanneu je Fitness Universe i jedan trening je 15KM. Nekad je bio 10.
poslano sa Sonija Ze
-
enisss
#8709 Re: Teretana
Jeftinija clanarina u svakoj teretani u Americi nego u BosniKataklinger wrote:U Importanneu je Fitness Universe i jedan trening je 15KM. Nekad je bio 10.
Sto se tice suplemenata, tu je jos gora situacija...
- edo82
#8710 Re: Teretana
Ima u svakoj teretani u koju sam išao. Obično bude 5 KM. Ne znam kako je u ovim fensi teretanama.konahawaii wrote:Ima li se u Sarajevu kupiti to bjelance u tecnom obliku
-
neko_sa_strane
#8711 Re: Teretana
Imate i bjelance u prahu kupiti. Ja sam kupovao u shopu suplementi.ba. Imaju štand u Robotu na Socijalnom. Isti proizvod nešto jeftiniji imate u Elitnutrition shop-u na Ilidži (Sara centar) ili u ulici Kralja Tomislava (sada Koševo).
-
Beavis
#8712 Re: Teretana
Koristil iko ZMA, kakva su iskustva i gdje je najpovoljnije uzeti u Sarajevu.
-
SukiJr
#8713 Re: Teretana
Ako može jedno pitanjce
Da li je premalo da imam trening 10 puta mjesecno po sat i po
tj.2-3 puta sedmicno a cilj treninga je da malo ojacam ruke bicepse,tricepse i prsa a usput i da malo stanjim šlauf oko stomaka
i ako može još jedno pitanje koliko je zapravo vremena potrebno da se primjete rezultati vjezbanja?
tj.2-3 puta sedmicno a cilj treninga je da malo ojacam ruke bicepse,tricepse i prsa a usput i da malo stanjim šlauf oko stomaka
i ako može još jedno pitanje koliko je zapravo vremena potrebno da se primjete rezultati vjezbanja?
-
Mustang1
#8714 Re: Teretana
Eh da moze da se lezi a da se nabildaSukiJr wrote:Ako može jedno pitanjce
tj.2-3 puta sedmicno a cilj treninga je da malo ojacam ruke bicepse,tricepse i prsa a usput i da malo stanjim šlauf oko stomaka![]()
- Warashii
#8715 Re: Teretana
Probaj http://www.ironmanmagazine.com/heavy-du ... e-routine/SukiJr wrote:Ako može jedno pitanjce
tj.2-3 puta sedmicno a cilj treninga je da malo ojacam ruke bicepse,tricepse i prsa a usput i da malo stanjim šlauf oko stomaka![]()
-
enisss
#8716 Re: Teretana
Ako mozes odvojiti vremena za 10 treninga mjesecno onda mozes sigurno i za 15 sto ce dati mnogo bolje rezultate..SukiJr wrote:Ako može jedno pitanjce
Vidim ne planiras da radis noge a cilj ti je da izgubis salo oko stomaka, hm, radeci noge ces to salo najbrze da izgubis, pa zasto ih preskakati?
-
Dr Baltazar
#8717 Re: Teretana
Ja počeo prije sedmicu (opet). Iskreno, bolje spavam iako i nisam imao vremena u ovih sedmicu za spavanje. Tih nekih 4-5h me dobro ušuškaBeavis wrote:Koristil iko ZMA, kakva su iskustva i gdje je najpovoljnije uzeti u Sarajevu.
Mislim da će biti dio moje stalne suplementacije ubuduće uz Omega 3 i Whey Protein. Sve ostalo je, možda, i nepotrebno za rekreativca. Iako sljedeće što ću uzeti je neki dobar pre workout stack. Enise šta bi ti preporučio i koje količine ? Mislio sam o nekoj kombinaciji taurin + citrulin malat + beta alanin + arginin - svaku ak pojedinačno kupiti. Možda i agmatin ?
Universal ZMA, 34 KM, 90 tab.
-
enisss
#8718 Re: Teretana
Baltazar, probao sam barem 30 tak, mozda i vise preworkouta, i svaki on radi na drugaciji nacin i svaki ti da taj neki drugaciji buzz, no , nakon nekog vremena sam shvatio da je ipak najbolji preworkout onaj koji ti zapravo da rezultat i koji ti da ono sto misic treba, a ne samo taj buzz koji traje nekih 15 min i onda si gotov...Dr Baltazar wrote:Ja počeo prije sedmicu (opet). Iskreno, bolje spavam iako i nisam imao vremena u ovih sedmicu za spavanje. Tih nekih 4-5h me dobro ušuškaBeavis wrote:Koristil iko ZMA, kakva su iskustva i gdje je najpovoljnije uzeti u Sarajevu.
Mislim da će biti dio moje stalne suplementacije ubuduće uz Omega 3 i Whey Protein. Sve ostalo je, možda, i nepotrebno za rekreativca. Iako sljedeće što ću uzeti je neki dobar pre workout stack. Enise šta bi ti preporučio i koje količine ? Mislio sam o nekoj kombinaciji taurin + citrulin malat + beta alanin + arginin - svaku ak pojedinačno kupiti. Možda i agmatin ?
Universal ZMA, 34 KM, 90 tab.
Preworkout moze biti od velike pomoci ako je su dijeta i odmor optimalni, ako nemas ovo dvoje onda ti ni 10 preworkouta nece pomoci, nego ces samo dobiti kontra efekat, ovo govorim za ljude kojima je cilj dobiti misicnu masu.
Znaci prije svega, dijeta mora biti savrsena, i naravno odmor...
Jedini preworkout koji sad koristim je PreJym, znam da ga ljudi tamo u Bosni ne mogu kupiti jer se samo moze naruciti sa bodybuilding.com, ja iskreno nemam pojma mozda oni rade dostavu i tamo,, no cisto sumnjam....
eh sad.. ja sam kao i ti tako radio prije, uzmem bcaa, creatin, glutamine i neki preworkout i sve to pomijesam, jos obicno bude sve sa razlicitim ukusom hahaha...ljudi su mi se uvijek smijali kako to mogu progutati..al ,, jbg,,ne jede se za uzivanje..nego za funkciju , kako je rekao Jay Cutler
Uploadovacu sastojke od prejym pa mozes da vidis sta i koliko cega ima, probaj da napravis slican miks, to je mnogo bitno jer mnoge aminokiseline rade i daju najbolje rezultate u konbinaciji sa nekom drugom aminokiselinom...
Sve u svemu, najbolji preworkout je tvoj mozak, ma koliko cudno zvucalo, vidim dosta ljudi onako vuku se po teretani...mislim..ako si dosao da treniras brate mora to da puca...moras biti motivisan i moras da imas tu zelju, nema tog preworkouta koji ce ti pomoci ako si se natjerao da dodjes...
Baj d vej, trebao sam da izadjem na takmicenje 5. Novembra, no izgleda nista od toga jer planiram da idem malo za Bosnu,
Pozdrav

-
Dr Baltazar
#8719 Re: Teretana
Hvala ti puno. Za ovo ostalo se sve slažem. Ne može preworkout dizati tegove za tebe
-
rayman90
#8720 Re: Teretana
ocel mi nastetit litar zelenog caja pred trening
jel bolje radit hiit + plankove, od mog 40-50 min trcanja poslije utega
nakon mjeseca treninga, bez jedenja hljeba, u zelji da se skine stomacina
izgubio sam samo kvalitetne misicne sa torsa 
ps. pwm mi je grozan, iscrpim se u teretani, pa nisam ni gladan i zaspim bez vecere onda, nekad saku grozdjica

jel bolje radit hiit + plankove, od mog 40-50 min trcanja poslije utega
nakon mjeseca treninga, bez jedenja hljeba, u zelji da se skine stomacina
ps. pwm mi je grozan, iscrpim se u teretani, pa nisam ni gladan i zaspim bez vecere onda, nekad saku grozdjica
-
enisss
#8721 Re: Teretana
Ja kome god sam dao da proba ovaj prejym, svako ga je nastavio koristiti..sama kolicina od 26,5 grama u jednom serviranju ti sve kaze obicno su preworkouti od 6 do 10 gramaDr Baltazar wrote:![]()
Hvala ti puno. Za ovo ostalo se sve slažem. Ne može preworkout dizati tegove za tebeMeni je ishrana maksimalno dotjerana i još nekih sedmicu-dvije sam na cut phase i onda idem na lean bulk par mjeseci, možda čak i do proljeća. Zadnji preworkout koji sam koristio je bio Outlift (Nutrex) i mogu reći da je stvar odlična. Međutim, vidim da u svakom pw ponešto fali ili stave sve, ali im doze budu manje. Pre Jym bismo mi i mogli sigurno nabaviti, ali bi nas carina opalila po ušima i platili bismo shipping ko sam suplement
Jedino što iz USA uzmem je Creactor (Muscletech) 20$ i provjereno mi ne naplate carinu na tome. Tako da čim krenem sa bulkom, uzet ću stack ovih aminokiselina koje su navedene u Pre Jym.
-
enisss
#8722 Re: Teretana
Nije ni cudo da gubis misic ako ne jedes poslije treningarayman90 wrote:ocel mi nastetit litar zelenog caja pred trening![]()
![]()
jel bolje radit hiit + plankove, od mog 40-50 min trcanja poslije utega![]()
nakon mjeseca treninga, bez jedenja hljeba, u zelji da se skine stomacinaizgubio sam samo kvalitetne misicne sa torsa
ps. pwm mi je grozan, iscrpim se u teretani, pa nisam ni gladan i zaspim bez vecere onda, nekad saku grozdjica![]()
Najbolje ti je da miksas oboje, trcanje niskim intenzitetom ali i HIT.
Nisi nam dao mnogo informacija tako da je tesko reci sta bi bilo dobro za tebe, no, ako gubis misic , prvenstveno je to sto ne unosis dovoljno proteina i pod hitno uvesti obrok poslije treninga, neke brze ugljikohidrate i protein.
-
rayman90
#8723 Re: Teretana
ej hvala ti drug, to je to sigurnoenisss wrote:Nije ni cudo da gubis misic ako ne jedes poslije treningarayman90 wrote:ocel mi nastetit litar zelenog caja pred trening![]()
![]()
nakon mjeseca treninga, bez jedenja hljeba, u zelji da se skine stomacinaizgubio sam samo kvalitetne misicne sa torsa
ps. pwm mi je grozan, iscrpim se u teretani, pa nisam ni gladan i zaspim bez vecere onda, nekad saku grozdjica![]()
![]()
Nisi nam dao mnogo informacija tako da je tesko reci sta bi bilo dobro za tebe, no, ako gubis misic , prvenstveno je to sto ne unosis dovoljno proteina i pod hitno uvesti obrok poslije treninga, neke brze ugljikohidrate i protein.
ja se pokusam rijesit stomaka, al bez trbusnjaka (garant greska, trebo bih abs + cardio)
tako da radim samo cardio i standardno tegovi za vece grupe misica (prije trcanja), al nisam izgleda od onih ljudi koju se tranformisu u "4 weeks"
mogu pazit na hranu, al ne mogu 6x jest i stalno spremat
plus imam osjecaj da se nekad izgladnjujem jer mi je mrsko skontat racunjanje kalorija, nisam uspio isprve dok ste ovdje pisali
ovako izgleda izgladnjivanje:
za dorucak pojedem 1 file pileci + kupus/paradajz salata, za rucak pojedem tunu, crveni grah, kukuruz, paradajz pire, chili, feferone + 1 l zelenog caja, odem u teretanu odradim svoje, dodjem kuci i ne budem gladan
a cheat day mi izgleda ko sve ovo, samo dodaj cokoladu, pitu/krompir, piletinu s kozicom
sad kontam, izgleda da jedem 2x dnevno
-
enisss
#8724 Re: Teretana
Ne mozes jesti samo dva puta i ocekivati da se tijelo transformise, ako vec jedes dva puta onda su sigurno ova dva obroka obimna, sto je opet pogresno...rayman90 wrote:ej hvala ti drug, to je to sigurnoenisss wrote:Nije ni cudo da gubis misic ako ne jedes poslije treningarayman90 wrote:ocel mi nastetit litar zelenog caja pred trening![]()
![]()
![]()
Nisi nam dao mnogo informacija tako da je tesko reci sta bi bilo dobro za tebe, no, ako gubis misic , prvenstveno je to sto ne unosis dovoljno proteina i pod hitno uvesti obrok poslije treninga, neke brze ugljikohidrate i protein.i sam sam razmisljo o nekom kazeinu pred spavanje mozda, mada pwm treba ic odma pa cu vidjet ipak standardan pwm pravit, protein, dextroza i kreatin
![]()
ja se pokusam rijesit stomaka, al bez trbusnjaka (garant greska, trebo bih abs + cardio)![]()
tako da radim samo cardio i standardno tegovi za vece grupe misica (prije trcanja), al nisam izgleda od onih ljudi koju se tranformisu u "4 weeks"
mogu pazit na hranu, al ne mogu 6x jest i stalno spremat![]()
plus imam osjecaj da se nekad izgladnjujem jer mi je mrsko skontat racunjanje kalorija, nisam uspio isprve dok ste ovdje pisali![]()
ovako izgleda izgladnjivanje:
za dorucak pojedem 1 file pileci + kupus/paradajz salata, za rucak pojedem tunu, crveni grah, kukuruz, paradajz pire, chili, feferone + 1 l zelenog caja, odem u teretanu odradim svoje, dodjem kuci i ne budem gladan![]()
![]()
a cheat day mi izgleda ko sve ovo, samo dodaj cokoladu, pitu/krompir, piletinu s kozicomustipke i pizze
![]()
sad kontam, izgleda da jedem 2x dnevno
Tijelo ce formirati salo kao skladiste energije, kao visak kalorija koje unosis, ali isto tako kao i prevenciju od izgladnjivanja....
Ako ne jedes duzi vremenski period, mozak reaguje na nacin da prisiljava tijelo da pravi skladiste energije koja ti je potrebna dok gladujes.
Obroci su ti solidni, ima povrca sto je mnogo dobro ako zelis da smrsas, ja bi tu samo ubacio jaja ujutro i zobene pahuljice..
Takodje bi od ova dva, napravio 5 obroka i jeo frekventnije sto bi dovelo do znatnog ubrzavanja metabolizma.
Stomak ces izgubiti radeci vise na velikim misicnim grupama, pogotovo radeci noge, trbusnjake ne moras nikako da radis, jer je i nemoguce izgubiti salo samo sa jednog dijela tijela, to ti ide sve u kompletu.
Pozdrav
-
rayman90
#8725 Re: Teretana
e hvala jos jednom
nista, probacemo malo mijenjat sta sad kad sam dobio energije u prvom mjesecu gyma
jaja, zobene pahulje su tu ponekad
kvinoja, crna riza (malo), piletina, riba, nekad slatki krompir, brokule, prokulice i budalastinje lan, chia, maslinovo, omega, sve to jedem, samo imam osjecaj da sporije napredujem dal zbog sna il gladovanja i gomilanja zaliha, vidjecemo sad
probacemooo uglavnom

jaja, zobene pahulje su tu ponekad