drugi profil wrote:Ovim vozilima, hitna, vatrogasci... treba zavariti cijevi na coskove i nek razgrcu.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakavdanakneiskustvu
#8701 Re: "Majstori" parkiranja
-
XTech
#8702 Re: "Majstori" parkiranja
Ne dirajte @punta, ovo je njegova tema, ne smije mu niko nista, on je poput Caka, vjerovatno je on izmislio saobracaj i pravila a malo je reci da je kontradiktoran. Vamo parking papci, majstori parkiranja ovo-ono, slikavanja a sad parkiranja u raskorak, policija na njegovoj strani i tako dalje. Ovaj vatrogasni kamion cu sebi jednom da kupim, pa da krcim sto smeta 
- sorcerer
#8703 Re: "Majstori" parkiranja
ima boljih kamiona 
-
XTech
#8704 Re: "Majstori" parkiranja
Nesto ovakvo

*Post editovan zbog slike, nesto nije bilo OK.

*Post editovan zbog slike, nesto nije bilo OK.
Last edited by XTech on 05/02/2014 22:42, edited 2 times in total.
- sorcerer
#8705 Re: "Majstori" parkiranja
to to ,samo otkacis prikolicu
a ima i onaj iz filma good day to die hard
to je vozilo uspjeha u sarajevu
a ima i onaj iz filma good day to die hard
to je vozilo uspjeha u sarajevu
- MOSALJOZE
#8707 Re: "Majstori" parkiranja
Ma ne treba im zamjeriti nisu znali gdje im je glava,a gdje guzica,i ako ovi vala i nisu imali nekog poslaNabucco wrote:
Gorazde
- relax11
#8708 Re: "Majstori" parkiranja
Sve im zamjeriti treba!
- Nabucco
#8709 Re: "Majstori" parkiranja
MOSALJOZE wrote:Ma ne treba im zamjeriti nisu znali gdje im je glava,a gdje guzica,i ako ovi vala i nisu imali nekog poslaNabucco wrote:
Gorazde
Nije bilo velike frke u Gorazdu, tako da to nije opravdanje...
-
zLatk0
#8710 Re: "Majstori" parkiranja
Danas u Merkatoru, novi Auris na 2 mjesta - priđe mu covjek, dignu sve brisace i pomjeri stakla u retrovizorima.
Mozda je cak neko i odavde
Mozda je cak neko i odavde
- drug_profi
#8711 Re: "Majstori" parkiranja
Sad nek pregleda da ga nije ko "kucnuo vratima".
- mayab
- drug_profi
#8713 Re: "Majstori" parkiranja
Sto rece jedan drot za slican slucaj na moje oci: "ma ovo je sevap..."
Zna se sta...
Zna se sta...
-
Dendrlix
- sparky
#8715 Re: "Majstori" parkiranja
treba umjesto linija za ocrtavanje parking mjesta koristiti neki zidic visok jedno 30-40cm pa da konji kojima linije nista ne znace pocnu napokon da se parkiraju kako treba. sinoc kod doma armije sam se prisjecao psovki iz mladosti. 
- MOSALJOZE
#8716 Re: "Majstori" parkiranja
Još onde parking širok,nema šta.sparky wrote:treba umjesto linija za ocrtavanje parking mjesta koristiti neki zidic visok jedno 30-40cm pa da konji kojima linije nista ne znace pocnu napokon da se parkiraju kako treba. sinoc kod doma armije sam se prisjecao psovki iz mladosti.
- sparky
#8717 Re: "Majstori" parkiranja
neki je debil na samom ulazu parkirao neki duzi auto, cini mi se audi, tako da mu je pola auta bilo na prolazu...
- Qler
#8718 Re: "Majstori" parkiranja
E ko ce njega odvuci 

- Baby Jane
#8719 Re: "Majstori" parkiranja

Licno sam gledala kraljicu kako se penje na trotoar, i sva sretna odskakuta dalje...boli nju jel kome smeta ili jel ko moze proci.
Na celu joj pise: seljanka
- drndalo
#8720 Re: "Majstori" parkiranja
Kako ti kamen nije ispao iz ruke...? Pravo na sajbu...
- holowey
#8721 Re: "Majstori" parkiranja
mene u petak delegat u garazi importane centra zagradio...ja se parkirao tik do zida, racunam bar jedna strana ce biti zasticena od lupanja vratima... vratim se kad imam sta vidjeti... auto parkirano uz moje tako da mi je jedina opcija bila da udjem kroz gepek... isao sam do info pulta i zamolio da preko razglasa pozovu vozaca tog vozila, prozivali par puta, ali se niko nije pojavio... valjda ce mu uspomena retrovizora koji visi biti lekcija iz parkiranja...
- drug_profi
#8722 Re: "Majstori" parkiranja
Kako mogu zakljuciti, ovo je sluzbeni Clio neke dostave, kurira i sl.
Ne pravdam ovakvo parkiranje, ali mogu razumjeti. Radni zadatak, rokovi, pritisak i sl.
U ovom gradu bi trebalo da postoje rezervirana mjesta za dostavu i kurire ispred svake zgrade sa trgovinama, poslovnim prostorima i sl.
Vjerujem da bi na njima bili parkirani uvijek "majstori" koji nisu tu sluzbeno, tipa audi, pasat, x5...ali eto... da postoji neki sistem kojeg cemo onda moci uhodavati. Nerealno je ocekivati od nekog ko je dosao da isporuci paket ili kutiju robe, da trazi slobodno parking mjesto 200-300-500 metara dalje.
Da se ogradim: ja ne znam da li bih tako radio na njihovom mjestu. Vjerovatno na pocetku ne bih, a poslije bih morao da pođonim obraz. Znam da vozaci odgovaraju za robu. Znam mnoge slucajeve kad su obijana dostavna vozila (razbijana stakla) da se ukrade bilo sta iz tereta, ako nisu pod nadzorom vozaca. Stoga razumijem i oprez i zurbu i seljacko parkiranje.
Opet cu imati vise razumjevanja za kratkotrajno seljacko parkiranje radi obavljanja radnog zadatka, nego takvo parkiranje iz ljenosti i cistog neisforsiranog bezobrazluka jer je gazdi mrsko hodati do kafane, saltera, prodavnice...
Ne pravdam ovakvo parkiranje, ali mogu razumjeti. Radni zadatak, rokovi, pritisak i sl.
U ovom gradu bi trebalo da postoje rezervirana mjesta za dostavu i kurire ispred svake zgrade sa trgovinama, poslovnim prostorima i sl.
Vjerujem da bi na njima bili parkirani uvijek "majstori" koji nisu tu sluzbeno, tipa audi, pasat, x5...ali eto... da postoji neki sistem kojeg cemo onda moci uhodavati. Nerealno je ocekivati od nekog ko je dosao da isporuci paket ili kutiju robe, da trazi slobodno parking mjesto 200-300-500 metara dalje.
Da se ogradim: ja ne znam da li bih tako radio na njihovom mjestu. Vjerovatno na pocetku ne bih, a poslije bih morao da pođonim obraz. Znam da vozaci odgovaraju za robu. Znam mnoge slucajeve kad su obijana dostavna vozila (razbijana stakla) da se ukrade bilo sta iz tereta, ako nisu pod nadzorom vozaca. Stoga razumijem i oprez i zurbu i seljacko parkiranje.
Opet cu imati vise razumjevanja za kratkotrajno seljacko parkiranje radi obavljanja radnog zadatka, nego takvo parkiranje iz ljenosti i cistog neisforsiranog bezobrazluka jer je gazdi mrsko hodati do kafane, saltera, prodavnice...
- Baby Jane
#8723 Re: "Majstori" parkiranja
Ako cemo iskreno, ja nemam sekunde razumijevanja. I ja trazim parking mjesto dok ga ne nadjem, ne parkiram se na sred puta niti palim sva cetiri jer moram samo na 5 minuta trknuti do radnje/opstine/kafane. Ovo je papanluk u kombinaciji sa bezobrazlukom. Nista vise. Da ne spominjem mungose koji kod iste ove zgrade svako jutro zagrade pjesacki prolaz, pa kad pada kisa, moram po blatu da skacem jer krkan ne zna osnovna pravila. Na rubu sam toga da svako jutro razbijem po jednu sofersajbu - po jedna za svaki put kad noga mora krociti u blato pored asfaltirane staze.
- drug_profi
#8724 Re: "Majstori" parkiranja
Ja tebe potpuno razumijem. Cak sam i pisao nacelniku opstine da se nesto poduzme u kvartu u kojem stanujem radi blokiranja ulaza, trotoara i sl, dok istovremeno imamo likove tipa forumas punto koji smatraju da je njihov parking prostor onoliki koliko su u stanju da zauzmu svojim autom.Baby Jane wrote:Ako cemo iskreno, ja nemam sekunde razumijevanja. I ja trazim parking mjesto dok ga ne nadjem, ne parkiram se na sred puta niti palim sva cetiri jer moram samo na 5 minuta trknuti do radnje/opstine/kafane. Ovo je papanluk u kombinaciji sa bezobrazlukom. Nista vise. Da ne spominjem mungose koji kod iste ove zgrade svako jutro zagrade pjesacki prolaz, pa kad pada kisa, moram po blatu da skacem jer krkan ne zna osnovna pravila. Na rubu sam toga da svako jutro razbijem po jednu sofersajbu - po jedna za svaki put kad noga mora krociti u blato pored asfaltirane staze.
Medjutim, ti kad ides u opstinu, kafanu, trgovinu ides radi svojih privatnih stvari i normalno da ces, kao i ja, platiti parking i ostaviti auto propisno i bez brige hoce li ti neko odvaliti retrovizor. Medjutim ljudi koji rade dostavu imaju radne zadatke koji su svakodnevni i meni je sasvim ljudski shvatljivo da u svemu tome vemenom oguglaju na red i pravila, narocito sto ih niko ne prisiljava da ih postuju.
Po meni, trebali bi imati rezervisana 1-2 mjesta u neposrednoj blizini svih objekata gdje ima trgovina. To bi bio posao opstina, a posao policije bi bio da kaznjava SVE koji krse propise.
Medjutim ovdje niko nece da radi svoj posao, okrecu glavu, i zato su nam drustvo i drzava potpuno degradirani u svakom pogledu.
- drug_profi
#8725 Re: "Majstori" parkiranja
Istina. Mada obzirom na sve oko nas, 4-5 radnji se nikad nece dogovoriti oko zajednickog mjesta, a besmisleno je da svaka sebi rezervise jer ce 23 sata dnevno biti prazno. U takvim situacijama, gleda se i opsta korist, pa mozda opstina nadje interes.uskrsno_respo wrote:To nije posao opstina nego tih radnji
Al legalan parking ne gajba
Svakako je vlasnike radnji briga sto se dostavljaci parkiraju bilo gdje. Kazne ne placaju oni.
Jedino kad bi opstine ili kantoni donijeli propis gdje se radnje obavezuju za takvo mjesto. samostalno ili udruzeno sa susjedima. Da to bude u sklopu izdavanja dozvole.