Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sarajevoxxxx
#8701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
100 poginulih i oko 600 ranjenih (od kojih su većina žene i djeca) u zadnjim izraelskim napadima na Gazu!

-
Kat
#8702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne moze se reci da nema slobode media u USA.
-
sarajevoxxxx
#8703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam nešto posebno pratio, je li bilo neko izvinjenje Hamasa za ubistvo ona tri tinejđera.NeenaSa wrote:Zasto uvijek, al' bas uvijek, kad je k'o nekakvo primijre, dodje do eskalacije? Cemu otmica i ubistvo djece?
I, ... nastavlja se niz.
Zasto?
Znam da je Hamas prije ovih sukoba bio u totalnoj krizi, 6 mjeseci radnici nisu dobijali plate, u potpunosti je bio predao svu vlast Mahmudu Abasu,
- no_mani=no_fjučr
#8704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo je ludo, zovu te kuci da ti kazu da ce bomba pasti tu. Posteni su Zidofi, bolji od Srba kako god.Uoči zračnog napada, izraelska vojska telefonskim putem kontaktira stanovnike pojasa Gaze. Sawsan Kawarea, stanovnica Khan Younisa, u utorak je bila u kući kada je zazvonio njezin telefon. Javila se, a na drugoj strani bio je 'David' koji je tvrdio da je izraelski vojnik, piše Washington Post.
'Tražio me po imenu, a onda rekao 'Imate žene i djecu u kući. Izlazite van. Imate pet minuta do udara rakete'', rekla je. Poslušala je i s djecom istrčala van, a ubrzo je kuću pogodila mala raketa. Bilo je to posljednje upozorenje, jer je pet minuta kasnije veći projektil uništio njezin dom.
- Gojeni H
#8705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Slazem se i na kraju to i jeste poenta. Ovakvo stanje odgovara Americi, Izraelu, zemljama Arapske lige ... svima osim Palestini. Palestinci su ovoga svjesni.jefferson wrote: Palestina kakva jeste svima odgovara u regionu.
Izrael nece dvije drzave jer moraju praviti kompromis, a znaju da su jaci, pa sto bi. Dosada su se izvlacili sa svime, nema razloga da mjenjaju politiku. Bibiju i ostalim tvrdolinijasima to odgovara jer tako dolaze na vlast. Sve dok ne dodje 3-4 generacija potomaka jevrejskih emigranata iz bivseg SSSR-a, do tada ce tvrdolinijasi radit sta rade.
S druge strane maju glupi Hamas koji je OK s time da ratuju jos jedno 1000 godina jer je svrha postojanja Hamasa rat.
Sta bi vodje Hamasa radile kada bi hipoteticki se sutra stvorile dvije drzave tu? Privlacili strane investicije u Palestinu?
Arapskim drzavama ovo sve odgovara da kazu eto kako je Palestinska muka njihova muka, i da kada gledaju utakmice City-a i slicno, ne mogu s mirom da to rade. Muka im je to, pogotovo kada narucuju zlatna auta i slicno.
Ali, Palestina je tu, da bi opravdali svoje poteze sirom bliskog istoka, a sve u ime palestinksog naroda.
I to je, prvi su ovi fasisti iz Izraela, ali oni samo cekaju povod da mogu vjezbat gadjanje, i onda to iskoristiti kao izgovor da uzmu jos zemlje.
Drugi su ovi primitivci iz Hamasa koji nikak da skontaju da moraju anci drugi nacin, kakav god on bio.
A treci su Arapi, koji sve to koriste da bi opravdali svoju politiku, a kad se svijet prebaci na elektricna auta, opet ce zivjeti u pustinji i gadjati se kopljima.
I da se naguze, Izrael nikad ne bi stao. Ako se bore, onda je prica o terorizmu.
Pored SAD-a i Izraela, Slobodna Palestina je san, cisti idealizam. Mozes da se boris i umres kao covjek za ono u sto vjerujes ili da zivis, robujes i gledas ovo:

-
romeomoraprezivjeti
#8706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Slike govore,zar ne vidis? Vama cionistima mozda smeta,jer je ovo sto grover postavlja realna slika stanja na terenu. Ne nazivajte covjeka trolom,a i ako jest,bolje i to nego biti na strani cionista.Avetinho wrote:Uzalud se nadas da ce Grover ista reci. To je bot koji umije samo ctrl-c i ctrl-v.bogoljub wrote:Grover wrote:{nista}![]()
![]()
1000 riječi!
-
L u c i f e r
#8707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Lahko je tudjim kurcem gloginje mlatit.
-
Objektivni navijac
#8708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iz iskustva znam da je Palestincima treca opcija koju nisi naveo najdraza a to je ispaliti se u US ili EvropuGojeni H wrote:Slazem se i na kraju to i jeste poenta. Ovakvo stanje odgovara Americi, Izraelu, zemljama Arapske lige ... svima osim Palestini. Palestinci su ovoga svjesni.jefferson wrote: Palestina kakva jeste svima odgovara u regionu.
Izrael nece dvije drzave jer moraju praviti kompromis, a znaju da su jaci, pa sto bi. Dosada su se izvlacili sa svime, nema razloga da mjenjaju politiku. Bibiju i ostalim tvrdolinijasima to odgovara jer tako dolaze na vlast. Sve dok ne dodje 3-4 generacija potomaka jevrejskih emigranata iz bivseg SSSR-a, do tada ce tvrdolinijasi radit sta rade.
S druge strane maju glupi Hamas koji je OK s time da ratuju jos jedno 1000 godina jer je svrha postojanja Hamasa rat.
Sta bi vodje Hamasa radile kada bi hipoteticki se sutra stvorile dvije drzave tu? Privlacili strane investicije u Palestinu?
Arapskim drzavama ovo sve odgovara da kazu eto kako je Palestinska muka njihova muka, i da kada gledaju utakmice City-a i slicno, ne mogu s mirom da to rade. Muka im je to, pogotovo kada narucuju zlatna auta i slicno.
Ali, Palestina je tu, da bi opravdali svoje poteze sirom bliskog istoka, a sve u ime palestinksog naroda.
I to je, prvi su ovi fasisti iz Izraela, ali oni samo cekaju povod da mogu vjezbat gadjanje, i onda to iskoristiti kao izgovor da uzmu jos zemlje.
Drugi su ovi primitivci iz Hamasa koji nikak da skontaju da moraju anci drugi nacin, kakav god on bio.
A treci su Arapi, koji sve to koriste da bi opravdali svoju politiku, a kad se svijet prebaci na elektricna auta, opet ce zivjeti u pustinji i gadjati se kopljima.
I da se naguze, Izrael nikad ne bi stao. Ako se bore, onda je prica o terorizmu.
Pored SAD-a i Izraela, Slobodna Palestina je san, cisti idealizam. Mozes da se boris i umres kao covjek za ono u sto vjerujes ili da zivis, robujes i gledas ovo:
Kada palestinska djeca bacaju kamenje na policiju,to su heroji a kada sarajevska djeca bacaju kamenje na policiju,to su huligani
Btw,slike su ti stare ali bas stare.
-
Avetinho
#8709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
LOL!romeomoraprezivjeti wrote:Slike govore,zar ne vidis? Vama cionistima mozda smeta,jer je ovo sto grover postavlja realna slika stanja na terenu. Ne nazivajte covjeka trolom,a i ako jest,bolje i to nego biti na strani cionista.Avetinho wrote:Uzalud se nadas da ce Grover ista reci. To je bot koji umije samo ctrl-c i ctrl-v.bogoljub wrote:![]()
![]()
1000 riječi!
Procitate li vi mladi ruski dobrovoljci svoj vlastiti tekst prije nego se pritisne [Send]?
- Gojeni H
#8710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jest nekad lijepo sutit'.Objektivni navijac wrote: Iz iskustva znam da je Palestincima treca opcija koju nisi naveo najdraza a to je ispaliti se u US ili Evropu![]()
Kada palestinska djeca bacaju kamenje na policiju,to su heroji a kada sarajevska djeca bacaju kamenje na policiju,to su huligani![]()
![]()
Btw,slike su ti stare ali bas stare.
- Gojeni H
#8711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelski "civili - naseljenici"

-
Objektivni navijac
#8712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tema se zove : Izrael je PONOVO pocinio zlocin,pa bi bilo logicno ocekivati aktuelne slike. No,vrte se jedne te iste slike,kojima se siri pro-hamas propaganda,bez ikakvoga razmisljanja. Ljudi bez kalibra i bez ideja,prodaju nam istine crno-bijelepismo-nosa wrote:![]()
one slike sa ZDF info iz Aušvica su još starije, ali se stalno vrte, treba li ih zaboraviti jer su stare nekoliko decenija ?
-
jefferson
#8713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma ovo je sve i krenulo upravo jer je Hamas zapeo u krizu. Takodje, vamo je Bibi u politickom skripcu, skontali su da ce ovaj bilo kakvu provokaciju docekati ko kec na desetku.sarajevoxxxx wrote:Nisam nešto posebno pratio, je li bilo neko izvinjenje Hamasa za ubistvo ona tri tinejđera.NeenaSa wrote:Zasto uvijek, al' bas uvijek, kad je k'o nekakvo primijre, dodje do eskalacije? Cemu otmica i ubistvo djece?
I, ... nastavlja se niz.
Zasto?
Znam da je Hamas prije ovih sukoba bio u totalnoj krizi, 6 mjeseci radnici nisu dobijali plate, u potpunosti je bio predao svu vlast Mahmudu Abasu,
Eto sad opet 2-3 godine nekakvog zivotarenja, onda Palestinci opet skontaju da ih Hamas zrtvuje radi svojih ciljeva (koji ce usput sada skupiti para od kojekakvih donatora) i onda opet par raketa i slicno, onda ovi Izraelci istresu par hiljada tona bombi, onda ovi opet skupe pare, onda opet 2-3 godine mira, i tako dok im Izrael skroz ne uzme zemlju.
-
romeomoraprezivjeti
#8714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Procitamo tebe,havetinjo.Avetinho wrote:LOL!romeomoraprezivjeti wrote:Slike govore,zar ne vidis? Vama cionistima mozda smeta,jer je ovo sto grover postavlja realna slika stanja na terenu. Ne nazivajte covjeka trolom,a i ako jest,bolje i to nego biti na strani cionista.Avetinho wrote: Uzalud se nadas da ce Grover ista reci. To je bot koji umije samo ctrl-c i ctrl-v.![]()
Procitate li vi mladi ruski dobrovoljci svoj vlastiti tekst prije nego se pritisne [Send]?
-
Kat
#8715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto je super ova opcija ignore za cionisticke trolove.
Ne znam kako se ikome da raspravljati sa ovakvim likovima.

Ne znam kako se ikome da raspravljati sa ovakvim likovima.

-
Avetinho
#8716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Posto vidim da mladi ruski dobrovoljci ne mare kako ce ispasti njihov post, evo malo sam popravio.romeomoraprezivjeti wrote:Procitamo tebe,havetinjo.Avetinho wrote:LOL!romeomoraprezivjeti wrote: Slike govore,zar ne vidis? Vama cionistima mozda smeta,jer je ovo sto grover postavlja realna slika stanja na terenu. Ne nazivajte covjeka trolom,a i ako jest,bolje i to nego biti na strani cionista.![]()
Procitate li vi mladi ruski dobrovoljci svoj vlastiti tekst prije nego se pritisne [Send]?Vidim uzivas ovih dana opet,nasladjujete se palestinskom mukom,tugóm,njihovom krvlju.
Gdje tacno vidis da se nasladjujem tudjom krvlju? Haluciniras? Citiraj lazove. Predlazem ti da umjesto ispred monitora, krenes hrabro ispred izraelskih tenkova.
- Gojeni H
#8717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
IntelektualacObjektivni navijac wrote:Tema se zove : Izrael je PONOVO pocinio zlocin,pa bi bilo logicno ocekivati aktuelne slike. No,vrte se jedne te iste slike,kojima se siri pro-hamas propaganda,bez ikakvoga razmisljanja. Ljudi bez kalibra i bez ideja,prodaju nam istine crno-bijelepismo-nosa wrote:![]()
one slike sa ZDF info iz Aušvica su još starije, ali se stalno vrte, treba li ih zaboraviti jer su stare nekoliko decenija ?
Tema je otvorena 2008 godine.
Datum kada su slike napravljene su N E V A Z N E. Slike trebaju da pokazu korijen i sistem najduzeg genocida modernog doba, a ne P O S LJ E D I C E.
Hamas je frisak proizvod i veoma je upitno za cije interese radi. Kao sto je kolega @jefferson istakao, paznja svjetskih medija je bila uperena ka brutalnom ubistvu palestinskog tinejdzera, i odjednom rakete pocinju padati na Izrael.
Mogu ja razloziti ovo i na slogove ako treba.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8718 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ovo je najveća podvala na internetu u vezi sa ovom temom
dole ti je vako... trči trči pa ništa
kako su to ništa mogli oteti 1948 kad nije bilo ništa niti je bilo vlasništva nad pustinjom
podmetanja
-
Breathless
#8719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Black swan wrote:
ovo je najveća podvala na internetu u vezi sa ovom temom
dole ti je vako... trči trči pa ništa
kako su to ništa mogli oteti 1948 kad nije bilo ništa niti je bilo vlasništva nad pustinjom
podmetanja
Nek si nam ti otvorio oci. Boze sacuvaj sta sve ovdje ima.
- Cyrax
#8720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
http://en.wikipedia.org/wiki/1948_Palestinian_exodusBlack swan wrote: podmetanja
http://en.wikipedia.org/wiki/1949%E2%80 ... ian_exodus
I ovo su podmetanja? Hamas je kriv za ovo naravno.
- Truba
#8721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ma dajte ljudi ba uozbiljte se
palestinci nisu imali državu da im se to otima kako možeš uzeti nešto što neko nema... tu je bila britanska uprava
a zemlju su prodavali kasnije židovima kako su ovi dolazili
ili su židovi od pustinje pravili zemlju... vjerovatno je bilo otimanja... ali slika je podvala
vidio sam ih u nazaretu kako normalno žive pod izraelom
iako je teško dobiti građevinsku dozvolu stoga očevi prave kuće na 3 kata zbog sinova
ali im je omiljeni sport jebavanje kršćana arapa koji je bilo 75% u betlehemu a sada ih je 15%
i tako
taj se segment zaboravlja
židovi jebu arape-palestince a arapi muslimani jebu kršćane
palestinci nisu imali državu da im se to otima kako možeš uzeti nešto što neko nema... tu je bila britanska uprava
ili su židovi od pustinje pravili zemlju... vjerovatno je bilo otimanja... ali slika je podvala
iako je teško dobiti građevinsku dozvolu stoga očevi prave kuće na 3 kata zbog sinova
ali im je omiljeni sport jebavanje kršćana arapa koji je bilo 75% u betlehemu a sada ih je 15%
i tako
- Truba
#8722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

poruka kršćanima
guze nas mi ćemo vas
- Cyrax
#8723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bog me ubio ako ti sam znas, kamo li vjerujes, sta pises. 
Last edited by Cyrax on 11/07/2014 23:02, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#8724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odes na hodocasce na Isusov grob i kontas da poznajes prilike u Palestini. Jadno.Black swan wrote:ma dajte ljudi ba uozbiljte se
i tako
Za Palestince krscane ovo jednostavno nije tacno. Zastupljeni su u administraciji na Zapadnoj obali kao i muslimani.
Ne znam s kim si ti razgovarao, ali nijedan Palestinac krscanin s kojim sam ja pricao ovo nikad nije ni spomenuo.
A ne pise mi na celu da sam musliman.
Najveci neprijatelj Palestinaca krscana je Izrael, kao i muslimana Palestinaca.
Krscani odlaze zbog nemogucih uslova, a lakse dobijaju vize.
U britanskoj, temeljito preciznoj administraciji, se vodilo tacno ko je vlasnik kojeg zemljista.
Mapa prikazuje vlasnistvo nad zemljom, a imas google da utvrdis broj Zidova prije i poslije 1948. godine.
Nisi neznalica vec si zlonamjeran.
- Cyrax
#8725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Haganah, Irgun, Lehi, Plan Dalet...sve podmetanja.