HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#8701 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Reisova wrote:Šta mislite koliko će trajati ovo otezanje sa Sport Klubom ? Nešto mi šuhveli, može li se kako žaliti da ne prodje cijela godina... :-)
Ja se nebih previse nadao da sam na tvom mjestu :)
KaGa

#8702 Re: HS kablovska

Post by KaGa »

Poštovani,

Molila bih Vas za informaciju da li i kada namjeravate prebaciti kanal RTL Hrvatska u analognu šemu, obzirom da već imate pomenuti kanal u digitalnoj ponudi. Te apsolutno ne vidim problem da to uradite. Ako smatrate da ćete time na neki način oštetiti korisnike digitalne televizije, onda smatrajte da smo i mi koji plaćamo analogne kanale odavno ostećeni, plaćajući kanal koji ne postoji.

Jer na spisku kanala koji uredno plaćamo i dalje stoji kanal
NOVE TV . Koji, ponavljam, ne postoji.
Iskreno se nadam da će u skorije vrijeme nešto da se popravi sto se tiče televizije i programa na istoj, odmah nakon nestanka NOVE TV, neki od operatera su uveli zamjenski program, ekvalilentan istoimenom programu, tipa RTL, neki su uveli sve Pink programe, dok vi osim pozdravne poruke da je RAK i AKOP naložio isključenje NOVE TV niste nista uradili.
Besmisleno je pričati o kanalima kao što su BEHAR TV, DM SAT,K:CN 2,TV IGMAN itd. Što dovoljno govori o kvaliteti koju sada imamo i plaćamo.

Molim da mi odgovorite konkretno, bez Vaših poznatih okolišanja i odgovora tipa "Mi smo u pregovorima ... itd." , jer vidim da na ovu vrstu pitanja koju Vam postavljaju korisnici na Vašoj FB stranici ne odgovarate, tačnije ignorišete kao što bismo mogli i mi ignorisati račune koji nam stižu jer tražite da platimo nešto što nemate.
Apsurd !

Lijep pozdrav.

RE:Postovani,

Nadamo se uskoro da bi moglo da se ubaci neki drugi kanal umjesto kanala NOVA TV te kad se to desi bit ce obavjestenje na nasoj web stanici i na nasem info kanalu.

Srdacan pozdrav,

Hvala na odgovoru, ali apsolutno me ne interesuje opcija "nadamo se da bi moglo..." jer se onda se možete nadati da bi mi(ja) nekada mogli platiti račune !!
Benq

#8703 Re: HS kablovska

Post by Benq »

@KaGa svaka rijec ti je na mjestu , respect ! A kad vidim kanale tipa BEHAR TV, DM SAT,K:CN 2,TV IGMAN itd , prosto me protjera... :nasolji1:
KaGa

#8704 Re: HS kablovska

Post by KaGa »

Benq wrote:@KaGa svaka rijec ti je na mjestu , respect ! A kad vidim kanale tipa BEHAR TV, DM SAT,K:CN 2,TV IGMAN itd , prosto me protjera... :nasolji1:
Ma ovo više nema ni veze sa kanalima, nego sa principom.

Što ne stavi te krkanske kanale BEHAR TV, DM SAT,K:CN 2,TV IGMAN itd. u poseban paket, pa ko voli nek izvoli !! :jok:
Adriatic

#8705 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

KaGa wrote:
Benq wrote:@KaGa svaka rijec ti je na mjestu , respect ! A kad vidim kanale tipa BEHAR TV, DM SAT,K:CN 2,TV IGMAN itd , prosto me protjera... :nasolji1:

Što ne stavi te krkanske kanale BEHAR TV, DM SAT,K:CN 2,TV IGMAN itd. u poseban paket, pa ko voli nek izvoli !! :jok:
Eh, pa treba nabrati 65 kanala i onda se puhati s tim.
KaGa

#8706 Re: HS kablovska

Post by KaGa »

Adriatic wrote:
KaGa wrote:

Eh, pa treba nabrati 65 kanala i onda se puhati s tim.
Ma gori smo mi sto im išta plaćamo.
Tech-l4

#8707 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

jastuk1 wrote:Pa i HS kad uvede flat biće samo za fixni, a ne za mobilne. Mene dođe prilično telefonija na HS-u jer puno zovem fiksne na drugim mrežama. Puno bi mi bilo jeftinije da sam na Mojoj TV sa internetom i fiksnim nego ovako, jer oni već imaju flat prema svim fiksnim. Al eto, HS-ov internet je dobar, pa još nisam prešao na Moju TV.
Ja koliko znam MojaTV nema flat prema svim fixnim mrežama nego samo unutra njihove(BH-Telekoma) , a koliko znam flat prema svim fixnim znači i prema HT Mostaru kao i Banja Luci (Mislim daje kod njih Telekom RS), kao i prema svim ostalim tu ti je lol ...

Pitao sam u radničkoj i ovo su mi potvrdili, flat prema svim fixnim.
Dady

#8708 Re: Odg: HS kablovska

Post by Dady »

Tech-l4 wrote:
jastuk1 wrote:Pa i HS kad uvede flat biće samo za fixni, a ne za mobilne. Mene dođe prilično telefonija na HS-u jer puno zovem fiksne na drugim mrežama. Puno bi mi bilo jeftinije da sam na Mojoj TV sa internetom i fiksnim nego ovako, jer oni već imaju flat prema svim fiksnim. Al eto, HS-ov internet je dobar, pa još nisam prešao na Moju TV.
Ja koliko znam MojaTV nema flat prema svim fixnim mrežama nego samo unutra njihove(BH-Telekoma) , a koliko znam flat prema svim fixnim znači i prema HT Mostaru kao i Banja Luci (Mislim daje kod njih Telekom RS), kao i prema svim ostalim tu ti je lol ...

Pitao sam u radničkoj i ovo su mi potvrdili, flat prema svim fixnim.
MojaTV full+ ima flat prema svim fiksnim mrežama, ali naplaćuju uspostavu poziva.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Gray

#8709 Re: HS kablovska

Post by Gray »

Je li zna iko šta je potrebno za priključenje na hs kada se iznajmljuje stan? Uvedeni su kablovi u zgradu.
Benq

#8710 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Gray wrote:Je li zna iko šta je potrebno za priključenje na hs kada se iznajmljuje stan? Uvedeni su kablovi u zgradu.
Imam takav slucaj u zgradi , trebat ce potpis i saglasnost stanodavca (vlasnika stana) jer ce racuni ici na njegovo ime , ti si tu samo korisnik usluga.
kockica_kockica

#8711 Re: HS kablovska

Post by kockica_kockica »

JA imam pitanje za ove HS-ovce

Fiksna telefonija
S lijeve strane
Dospjeli dug na dan 3.1 53,36 KM

U isto vrijeme na desnoj strani pise
Saldo iz prethodnog perioda - pretplata 53,35

Kad sam otisla na stranicu provjeriti stanje
Pise u pretplati oko 40 i kusur KM

NA racunu za uplatiti: 0,00 KM naravno

Jesam ja uplatila vise ili sam duzna???? Pa stvarno bi voljela da mi neko to objasni :skoljka:
Gray

#8712 Re: HS kablovska

Post by Gray »

Benq wrote:
Gray wrote:Je li zna iko šta je potrebno za priključenje na hs kada se iznajmljuje stan? Uvedeni su kablovi u zgradu.
Imam takav slucaj u zgradi , trebat ce potpis i saglasnost stanodavca (vlasnika stana) jer ce racuni ici na njegovo ime , ti si tu samo korisnik usluga.

Ja idiotizma, pa ja hoću da uzmem na svoje ime pa neka mene ganjaju ako nešto bude kasnije. Ako je tako onda neću njih ni uzeti nego ću uzeti Telemach ili Telecom, ne mogu ganjati vlasnika po inostranstvu da potpisuje takve gluposti.
Benq

#8713 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Gray wrote:
Benq wrote:

Ja idiotizma, pa ja hoću da uzmem na svoje ime pa neka mene ganjaju ako nešto bude kasnije. Ako je tako onda neću njih ni uzeti nego ću uzeti Telemach ili Telecom, ne mogu ganjati vlasnika po inostranstvu da potpisuje takve gluposti.
Komsija je dao nekom kolegi stan u najam sprat iznad mene , upoznao sam tog covjeka , pricali nesto neobavezno o situaciji u zgradi posto je on novi tu pa da se ne iznenadi :D , pitao me za kablovsku posto je komsija to odjavio kad se odselio u drugi stan , pa smo nazvali HS i oni su rekli da vlasnik stana mora doci i potpisati za prikljucak. Nazovi i ti pa vidi s njima , ovako je bilo za nas.
rizibizi

#8714 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ovo za novu tv, ista je situacija i na mojoj tv samo je tamo "ljepsi ekran" i ima muziku, ali od kako su izbacili novu tv ne desava se nista, istina na mojoj tv su odmah ubacili komplet pink paket ali zamjene za novu tv nema. Pitao na forumu niko nista, mrsko mi se maltretirati pa nesto ganjati po fb i podrsku ali i bht radi isto sto i HS po pitanju nove tv dakle nista.
MH i HS kablovska

#8715 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

kockica_kockica wrote:JA imam pitanje za ove HS-ovce

Fiksna telefonija
S lijeve strane
Dospjeli dug na dan 3.1 53,36 KM

U isto vrijeme na desnoj strani pise
Saldo iz prethodnog perioda - pretplata 53,35

Kad sam otisla na stranicu provjeriti stanje
Pise u pretplati oko 40 i kusur KM

NA racunu za uplatiti: 0,00 KM naravno

Jesam ja uplatila vise ili sam duzna???? Pa stvarno bi voljela da mi neko to objasni :skoljka:
Poslali smo Vam pp :)
MH i HS kablovska

#8716 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Kao što su vam vec napisali, potrebna vam je saglasnost vlasnika stana. Ukoliko je vlasnik u inostranstvu, uvažit cemo ukoliko dostavite kopiju njegove licne karte i njegovu pismenu saglasnost (to sve može biti zajedno na papiru na kojem je kopija LK), zamolite neka Vam pošalje putem maila.
TheWatcher

#8717 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

The Realist wrote:
TheWatcher wrote: za svoje pare se naguzim kome hocu :D a ti se cika enesu i njegovim retardima inzinjerima :lol: :lol:
Bez ulaska u raspravu, ali zar kada se neko na*uzi, ne treba njemu platiti, a ne obrnuto? Ovako ispadaš kao prostitutka koja plaća svojim klijentima :D.
Realni drugi put promuckaj glavom prije upotrebe mozda ti bude jasnije :skoljka:

pitanje za korisnike hs-a :

sta mislite o ideji da jedan mjesec bojkotujemo placanje racuna iz razloga jer nemamo jedan kanal tri mjeseca ( nova tv ) a debili nam uredno isporucuju racune kao da ga ima :?:
udrigaMehmede

#8718 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

TheWatcher wrote:
The Realist wrote:
TheWatcher wrote: za svoje pare se naguzim kome hocu :D a ti se cika enesu i njegovim retardima inzinjerima :lol: :lol:
Bez ulaska u raspravu, ali zar kada se neko na*uzi, ne treba njemu platiti, a ne obrnuto? Ovako ispadaš kao prostitutka koja plaća svojim klijentima :D.
Realni drugi put promuckaj glavom prije upotrebe mozda ti bude jasnije :skoljka:

pitanje za korisnike hs-a :

sta mislite o ideji da jedan mjesec bojkotujemo placanje racuna iz razloga jer nemamo jedan kanal tri mjeseca ( nova tv ) a debili nam uredno isporucuju racune kao da ga ima :?:
ja sam 100% za bojkotovanje klošara HS al vidiš dok je ovakvih kao Realni :? je.u nas u zdrav mozak i uzimaju pare..pa dokle vise da se suti i sve se placa unaprijed :shock:
TheWatcher

#8719 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

ma Realni nije vazan :thumbup: bitno je da nas ima dovoljno koji nismo zadovoljni uslugom pa da vidimo hoce li nas onda DEBILI ignorisati :evil:
The Realist

#8720 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

udrigaMehmede wrote: ja sam 100% za bojkotovanje klošara HS al vidiš dok je ovakvih kao Realni :? je.u nas u zdrav mozak i uzimaju pare..pa dokle vise da se suti i sve se placa unaprijed :shock:
A dobro, pošto se vama nešto ne sviđa ja trebam protestovati sada?

Ja sam zadovoljan i u čemu je problem tačno (zna se čime nisam zadovoljan i šta bih volio da promijene, ali da sada mislim da je nešto užas, vala ne mislim)?

Analognu i ne gledam i planiram uzeti reciever za digitalnu, pa me nešto ne tangira puno što je tu lošija ponuda.

Nemojte platiti račune i kad tad će doći na naplatu, ako je na vaše ime. Oni ne krše ugovor, pročitajte ga ponovo i vidjet će te. Nigdje ne stoji da Nova mora biti u programskoj šemi. Hebote, zar ih je toliko teško odjaviti i riješiti se problema sa njima?
wiki

#8721 Re: HS kablovska

Post by wiki »

Podržavam prijedlog za račune, jer vidim da se njima j..e za korisnike. Bitno je da imam u ponudi i redovno plaćam behar tv, osm tv, kcn tv, dm sat, trt, S. arab tv, slon tv, jer je SHARE gledanosti ovih "TV" nenadjebiv u odnosu na ostale kanale. Neću da plaćam pretplatu za navedene kanale!!!!!!!!!! Pogotovo što ove kanale su postavili FREE, bez ikakve ugovorne obaveze ili plaćanja operatera za reemitovanje "TV PROGRAMA", jer i preko satelita idu pod FREE. Mislim da bi trebali bojkotovati plaćanje minimalno da marta, jer koliko znam tad i "uvode novine i ponudu", bilo da je kablovska tv ili internet.
wiki

#8722 Re: HS kablovska

Post by wiki »

Za Realist_u:
odjavio bih hladno njihovu "uslugu", kada bi dozvolili ostalim cable providerima (LOL, Tmach) da jednako učestvuju na tržištu, na fer osnovi, Zdrava konkurencija, kao na mob. telefoniji. Ovako, nije dovoljno što su državu podijelili, već su u gradu napravili Kablovske torove (svi oni bez izuzetka), pa moraš trpiti uslugu palanačke kablovske i vlasnika koji je lagao o tačnom broju korisnika, pretplatnika!!!
chakany

#8723 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Hoće li se ikada riješiti ovaj problem sa teletekst servisom na pojedinim kanalima?
Nema teleteksta na OBN-u, RTRS-u i RTS-u (digitalna televizija). :twisted:
Ari111

#8724 Re: HS kablovska

Post by Ari111 »

zasto nema vise kanala poput ''viva'' ?? :? :twisted:
udrigaMehmede

#8725 Re: HS kablovska

Post by udrigaMehmede »

The Realist wrote:
udrigaMehmede wrote: ja sam 100% za bojkotovanje klošara HS al vidiš dok je ovakvih kao Realni :? je.u nas u zdrav mozak i uzimaju pare..pa dokle vise da se suti i sve se placa unaprijed :shock:
A dobro, pošto se vama nešto ne sviđa ja trebam protestovati sada?

Ja sam zadovoljan i u čemu je problem tačno (zna se čime nisam zadovoljan i šta bih volio da promijene, ali da sada mislim da je nešto užas, vala ne mislim)?

Analognu i ne gledam i planiram uzeti reciever za digitalnu, pa me nešto ne tangira puno što je tu lošija ponuda.

Nemojte platiti račune i kad tad će doći na naplatu, ako je na vaše ime. Oni ne krše ugovor, pročitajte ga ponovo i vidjet će te. Nigdje ne stoji da Nova mora biti u programskoj šemi. Hebote, zar ih je toliko teško odjaviti i riješiti se problema sa njima?
Kako biti zadovoljan evo jedna primjer;AKOP je udruzenje kabl operatera u tom udruzenju upravni odbor cine vlasnici-mešetari kabl operatera tu spada HS kao sto znas a spada i LOL i ASK ilidza (ovo je samo primjer laganja čika Enesa nas pretplatnika ) i LOL I ask imaju SPORT KLUB a znas sto ga imaju jer ljudi rade ispravno i prijavljuju pravi broj svoji pretplatnika time ne varaju poslovne partnere ne varaju državu i na kraju pretplatnike..70 % kanala na HS JE BESPLATNOO ZA ČIKA ENESA a nama se to sve naplacuje i kada traziš neki program koji i malo bolji tj placa se njega nema jer tu se ne nalazi čika Enes..ovo je banalna primjer varanja a ima jos to ce bro das izadje na vidjelo varanje čika Enesa i druga Kabanice i njihovog AKOPA.. :run:
Locked