Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dzipalo

#8701 Re: Sarajevo Construction

Post by dzipalo »

_Scarlett_ wrote:
GarfieldLover wrote:
Pa da živimo u neadekvatnom stanu, davno bismo se preselili. Ali, kao što rekoh, PRILIČNO je adekvatan. Zato i možemo godinama čekati da naiđe nešto što će nam odgovarati (lokacija, kvadratura, starost). Živimo veoma ugodan život u međuvremenu... A mislim da j evrlo lijepo stalno težiti boljem i ljepšem, u skladu sa mogućnostima
Ne slusaj hejtere.

Nadam se da cete naci stan iz snova :)
Kad ga nisu nasli za 14 godina nece ga nikad nac. 100%.
Na kraju ce ili ostati cijeli zivot u trenutnom stanu ili uzeti neki koji sa ovim dosadasnjim razmisljanjem ne bi uzeli.
Haris033

#8702 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris033 »

veliki_ah wrote:Živim cijeli život u zgradama, a po raznim gradovima sam promijenio 9-10 lokacija. Živio sam i u novogradnjama i starogradnjama i sve i mogu ti potvrditi da svaka zgrada ima taj problem sa zvučnom izolacijom. Naravno, neko ima veći, a neko manji. Npr, u trenutnom stanu zid moje dnevne sobe dijeli zid sa kuhinjom kod komšija. Ja čujem sve kad se posvadjaju u kuhinji ili kad voda teče. Starija je zgradaTo me naučilo da pri izboru nekog budućeg stana gledam da imam što manje dodirnih tačaka sa ostalim stanovima ili ako su te dodirne tačke obavezne da budu u dnevnoj sobi, kupatilu i sl, da ne čujem nikoga kada spavam.

Npr, živio sam na čvili u zgradi od 4 sprata sa 2 stana na spratu. Zgrada na dobrom glasu, ekstra lokacija, komunistička gradnja. Stan je dvosoban, a složilo se tako da je moja spavaća iznad dnevne sobe od komšija. U neka doba sam i ja morao zamijeniti sobe jer nisam mogao navečer zaspati kad komšije igraju plejke ili im dođu gosti.

Ta buka je sastavni dio života u zgradi i to je lutrija, kao i sa izborom komšija.
Buraz, uvijek sam živio i trenutno živim u zgradi i naravno da će se čuti kada neko pusti glasnije TV, muziku ili ako neko zaderneči...
Ako nekad budeš imao prilike, otiđi i obiđi samo jedan haustor u zgradi Moja Malta, vidjet ćeš o čemu pričam. Ono je baš odron od izolacije. :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8703 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Jedina sreca u nesreci je sto bar polovicu stanova kupuje raja koja tu ne zivi 365 dana u godini.
VladaFBiH

#8704 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

veliki_ah wrote: Živim cijeli život u zgradama, a po raznim gradovima sam promijenio 9-10 lokacija. Živio sam i u novogradnjama i starogradnjama i sve i mogu ti potvrditi da svaka zgrada ima taj problem sa zvučnom izolacijom. Naravno, neko ima veći, a neko manji. Npr, u trenutnom stanu zid moje dnevne sobe dijeli zid sa kuhinjom kod komšija. Ja čujem sve kad se posvadjaju u kuhinji ili kad voda teče. Starija je zgradaTo me naučilo da pri izboru nekog budućeg stana gledam da imam što manje dodirnih tačaka sa ostalim stanovima ili ako su te dodirne tačke obavezne da budu u dnevnoj sobi, kupatilu i sl, da ne čujem nikoga kada spavam.

Npr, živio sam na čvili u zgradi od 4 sprata sa 2 stana na spratu. Zgrada na dobrom glasu, ekstra lokacija, komunistička gradnja. Stan je dvosoban, a složilo se tako da je moja spavaća iznad dnevne sobe od komšija. U neka doba sam i ja morao zamijeniti sobe jer nisam mogao navečer zaspati kad komšije igraju plejke ili im dođu gosti.

Ta buka je sastavni dio života u zgradi i to je lutrija, kao i sa izborom komšija.
a zamisli kako je bilo komšiji kada je mora da sluša uzdahe i gleda TV a još ako nema kokica :)
selma 83

#8705 Re: Sarajevo Construction

Post by selma 83 »

Ne znam gdje je tvoj kolega živio prije, ali ako mu ona buka od komšija ne smeta, onda respect. Mada ima i ona da će slabo ko kritikovati nešto što je skupo platio. Rodica i strina koje žive tamo od samog useljenja se žale na zvučnu izolaciju.[/quote]
Upravo, ja znam par ljudi koji tamo žive i svi se žale na zvučnu izolaciju i na neurotične komšije kojima i hodanje smeta... realno ovo je mana velikog broja zgrada tako da...[/quote] moja malta je zgrada naslonjena uz staru od bijele cigle?? a stara zgrada jel ona dobre izolacije? i jedna i druga djeluju stilski i kvadratima impozantno.. kako zovu blok što se gradi kod silosa. :?:
selma 83

#8706 Re: Sarajevo Construction

Post by selma 83 »

nosara wrote:Super ideja.

Ljude koji zive na tom potezu pobacati u Miljacku. Setnica je vaznija.

:D
da upravo. one zgrade predstavljaju pogled u Austro-ugarsku i nisu sređene, to je greška. ali sa onom žutom ciglom prikazuju grad iz 1914. i šta fali preći preko Vrbanje pa drugom stranom :run: :D
Last edited by selma 83 on 16/05/2019 21:43, edited 1 time in total.
selma 83

#8707 Re: Sarajevo Construction

Post by selma 83 »

mislim od Vrbanje do Skenderije. ondje ima dosta objekata, nacionalnih spomenika, u tom smislu. ali eto oni sruše ako im se ćefne, kao na Čobaniji :-D
Last edited by selma 83 on 16/05/2019 21:43, edited 1 time in total.
Cossack

#8708 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Šta ti je ljubomora :) Dok za ovu zgradu kod Hitne nije postalo izvjesno da će se završiti prelo se mjesecima kako do toga nikada neće doći jer investitori nemaju para. Sada kada izgradnja uveliko napreduje kreće nova priča o nedovoljnoj kvaliteti iste. A pri tome se živi u 30+ godina staroj zgradi ili u Buljakovom potoku :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8709 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Pa i visila je dugo u zraku sto zbog nerijesenih imovinsko pravnih odnosa, sto zbog nedostatka para. Kad su banke uletile sa parama krenulo je. Koliko je trebalo da izroni na ovu visinu, najmanje toliko, a vjerovatno i duze je bila samo rupa u zemlji i lijepi renderi.
славянин

#8710 Re: Sarajevo Construction

Post by славянин »

Cossack wrote:Šta ti je ljubomora :) Dok za ovu zgradu kod Hitne nije postalo izvjesno da će se završiti prelo se mjesecima kako do toga nikada neće doći jer investitori nemaju para. Sada kada izgradnja uveliko napreduje kreće nova priča o nedovoljnoj kvaliteti iste. A pri tome se živi u 30+ godina staroj zgradi ili u Buljakovom potoku :)
Dobro , realno kasnjenja su bila velika sto je i uzrokovalo sumnju - pogledaj prvobitne rokove..
Dosadno mii

#8711 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

Cossack wrote:Šta ti je ljubomora :) Dok za ovu zgradu kod Hitne nije postalo izvjesno da će se završiti prelo se mjesecima kako do toga nikada neće doći jer investitori nemaju para. Sada kada izgradnja uveliko napreduje kreće nova priča o nedovoljnoj kvaliteti iste. A pri tome se živi u 30+ godina staroj zgradi ili u Buljakovom potoku :)

:thumbup:
nosara

#8712 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Zgrada je sramota, ogromna kasarna bez adekvatnog prilaza, ruzna u svakom smislu. Zasto investitor nije kupio sve od hitne do energoinvesta pa napravio ljudsko naselje sa zgradama nize spratnosti, da ne zatvara novo Sarajevo, kao sto je zatvoren M. dvor onom rugobom?

Papci unistavaju grad. Uspjesno i dugorocno.
high_volume

#8713 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

nosara wrote:Zgrada je sramota, ogromna kasarna bez adekvatnog prilaza, ruzna u svakom smislu. Zasto investitor nije kupio sve od hitne do energoinvesta pa napravio ljudsko naselje sa zgradama nize spratnosti, da ne zatvara novo Sarajevo, kao sto je zatvoren M. dvor onom rugobom?

Papci unistavaju grad. Uspjesno i dugorocno.
Pretjeruješ, bez osnova. Niti će zgrada biti ružna, niti će biti bez adekvatnog prilaza, izuzev ako pod adekvatnim prilazom ne misliš prilaz za šlepere i avione :-) Nije čak ni previsoka, iako sada donekle strši, jer je jedina zgrada te visine u okolini, iako je Energoinvestova slične visine.

I da, kad je građena Energoinvestva smeđa skalamerija, koja je slične visine, i tada u tom dijelu Sarajeva jedina vikoka zgrada, niko nije pametovao kojekakvim prigovorima za prilaz, za zatvaranje vjetrova i slično, niti se ko bunio na izgled njene fasade. A od ove "ogromne kasarne" ružnija je nekoliko puta :-)
nosara

#8714 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Lupetas. Veze s mozgom. Kakve veze ima energoinvestova poslovna zgrada?

Zgrada nema prilaz niti ce ga imati, ne mozes naknadno praviti prilaz kad nema mjesta. Imas jednu traku i 10 semafora u krug 100 metara. Vec sad je ovdje problem guzvi kad je spica, a parking se moze naci samo nedjeljom.

Tipicna papanska logika, napravi ogromnu zgradu, pa poslije skontaj da si se zajebao.

A po RP planiraju papci jos ovakvih zgrada pored ove. Samo trpaj, uzmi lovu, zagusi sve, boli te kurac.
high_volume

#8715 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

nosara wrote:Lupetas. Veze s mozgom. Kakve veze ima energoinvestova poslovna zgrada?

Zgrada nema prilaz niti ce ga imati, ne mozes naknadno praviti prilaz kad nema mjesta. Imas jednu traku i 10 semafora u krug 100 metara. Vec sad je ovdje problem guzvi kad je spica, a parking se moze naci samo nedjeljom.

Tipicna papanska logika, napravi ogromnu zgradu, pa poslije skontaj da si se zajebao.

A po RP planiraju papci jos ovakvih zgrada pored ove. Samo trpaj, uzmi lovu, zagusi sve, boli te kurac.
Kad je špica i kad nastane začepljenje saobraćaja, gužva je u cijelom ravnom dijelu Novog Sarajeva, čak i tamo u K. Kapetanovića kod pekare Pal, a ne tu gdje je prometnije. Saobraćajnu gužvu ne rješava adekvatan prilaz zgradi, i saobraćajna gužva je redovni pratilac širenja naselja i izgradnje stambeno-poslovnih objekata, odnosno urbanizacije.
nosara

#8716 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Širenje naselja :lol: Urbanizacija :lol:

Mislis nabijanja sve glomaznijih zgrada u istih 1000 metara kvadratnih, pa kako se ko snadje, ko vas jebe kad ste stoka? :D

Shvatam ja da je nekom ko je naplavljen u grad sve bolje od onog sto je imao u zavicaju, ali stvari treba nazivati pravim imenima. Urbicid.

Nego, gdje ce ljudi s drvima i cumurom, to se ja pitam? Jel' predvidio investitor kak'ih supa i to? :D
thekupus

#8717 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Kod Druge gimnazije postavljena ograda i klupe u dijelu parka prema ulici Koševo. Pretpostavljam da se radi o ograđenom prostoru za pse, što je odličan potez!
high_volume

#8718 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

nosara wrote:Širenje naselja :lol: Urbanizacija :lol:

Mislis nabijanja sve glomaznijih zgrada u istih 1000 metara kvadratnih, pa kako se ko snadje, ko vas jebe kad ste stoka? :D

Shvatam ja da je nekom ko je naplavljen u grad sve bolje od onog sto je imao u zavicaju, ali stvari treba nazivati pravim imenima. Urbicid.

Nego, gdje ce ljudi s drvima i cumurom, to se ja pitam? Jel' predvidio investitor kak'ih supa i to? :D
Te seljačke upadice zadrži za svoju raju. Moraš shvatiti da ćeš jednog dana ostati bez livada, pašnjaka i lugova u užem gradskom području, i da grad nije privatna prćija njegovih samozvanih vlasnika, uzbuđenih u osjećaju nadgradnje nad drugim ljudima koji su, kao i oni nekad, naselili zajednička područja.
wewa

#8719 Re: Sarajevo Construction

Post by wewa »

umjesto svih zelenih povrsina na potezu dariva-stup natakariti SPO-ove s minimumom od 10 spratova, plus visoko prizemlje, a na svakih 50 metara parkirati led displej na kojem ce se prikazivati slike cvijeca i drveca

jer narod zna!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8720 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

wewa wrote:umjesto svih zelenih povrsina na potezu dariva-stup natakariti SPO-ove s minimumom od 10 spratova, plus visoko prizemlje, a na svakih 50 metara parkirati led displej na kojem ce se prikazivati slike cvijeca i drveca

jer narod zna!
baš me zanima trenutna naseljenost stanova u sarajevu... kome se više pravi i zašto, zar ne postoji neki drugi vid ulaganja novca :?
nosara

#8721 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Kakvih livada i pasnjaka, osvjezi se malo, buncas.

Politika prenaseljavanja uzeg gradskog jezgra ubija grad i zivot dugorocno cini nemogucim. U buducnosti ce samo izvirati sve vise problema koji ce biti nerjesivi. Partizani su izlazili iz kotline na zapad, jug, to je urbanizacija i sirenje. Ovo danas je prije svega papanluk, jer je grad jednostavno malesan, ne mozes u bidon od 5 litara nabit 100, ne ide. Skontacete, polako.
Mišo_Kovač

#8722 Re: Sarajevo Construction

Post by Mišo_Kovač »

Ima mjesta da se prave nova urbana naselja, samo ko će reći da živi u Azićima i slično, đe to ima... Ova skalamerija je samo odraz neukusa i nestruke koja je prisutna godinama ovdje.

Konkavna megašibica s 1+1 prilaznom uličicom - vrh urbanog življenja za modernog sarajliju :P hau jes nou :P
ja1977

#8723 Re: Sarajevo Construction

Post by ja1977 »

Kod Holidaja pocela izgradnja kino sale.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8724 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

A u placenim clancima pise investitor je posebnu paznju obratio na prilazne saobracajnice :lol:

Jedina sreca u nesreci je sto ce tu stanove u velikom broju pokupovati oni koji nisu stalno tu. Ali opet kad krene krkljanac ujutro bice veselo :D
yasaq

#8725 Re: Sarajevo Construction

Post by yasaq »

high_volume wrote:
nosara wrote:Širenje naselja :lol: Urbanizacija :lol:

Te seljačke upadice zadrži za svoju raju. Moraš shvatiti da ćeš jednog dana ostati bez livada, pašnjaka i lugova u užem gradskom području, i da grad nije privatna prćija njegovih samozvanih vlasnika, uzbuđenih u osjećaju nadgradnje nad drugim ljudima koji su, kao i oni nekad, naselili zajednička područja.
Lijepa vremena kad ovi dođoši nisu imali prava glasa u ovome gradu. Nije to bilo bez razloga ! Do Malte i Višegradske kapije, nema dalje !
Post Reply