Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8701 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

ne razumim se u lampice, muziku i ostale šljaštave tričarije za zabavu narodnih masa, ali mi je nekako racionalno bliža ona Marksova misao da se prvo rješava materijalna baza, pa onda ide duhovna nadgradnja.

No mi imamo khurchinu od društva u kome se sve raspada, a posebno komunalni i socijalni servisi....u ambulantama nemamo ni osnovnih lijekova, dok su temeljne kulturne institucije u prosjačkom modu, tako da je kršenje ovolikih para na jednodnevni kičeraj mrtvi primjer školskog populizma.

Ovo se radi kad vlast ne zna šta da radi...otprilike isto kao roditelji koji ne znaju kako da smire dijete pa mu tutnu mobitel u ruke ili kupe kakvu šljaštavu igračku što skače i svijetli, a hoće li dijete biti gladno i ne misle o tome :-)

Al hajde biće fin VIP backstage za ministre i ostale genetski odabrane djelatnike, da se guzovače ždere i pije :evil:
JoseMujica

#8702 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Image

tek viđoh ovaj biser...pa mogla nas je grupa naših građana iz UAE-a počastiti džabnim koncertom...šta je njima par grama?

nije valjda da Aca mjesto nosa ima usisivač :lol:
JohnnyS

#8703 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

dječak sa šibicama wrote: 28/08/2024 16:53 Ako se ne varam, prije godinu dvije tri bili su cjenovnici nastupa za NG, Colic Merlin i slicni nastupaju za nesto vise od 100 milja. Mozda lose pamtim, ali ako Severini placaju i 100 milja, onda je to notorna budalastina. Za te pare puno boljeg zabavljaca mozes dovesti, ili vise njih.
Kojeg?
JohnnyS

#8704 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Jel Selma slobodna za doček?
joint union

#8705 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by joint union »

VladaFBiH wrote: 27/08/2024 12:19
joint union wrote: 27/08/2024 11:56
VladaFBiH wrote: 27/08/2024 10:54
možda sve jeste tako ali se prvo treba pitati koliko je uložio u marketing odnosno kako je došao do potencijalnih birača i predstavio se njima?

Očito je nikako i da nije imao nikakav marketing iza sebe jer imati samo 7 glasova a osnovati stranku sa rajom znači da ni tvoja raja nije glasala za tebe a porodicu neću ni spominjati...
Opstinski nivo, marketing slovom i brojem 0 KM.
Samo porodica je i glasala, on, mama mu i dvije tetke + jos tri glasa nepoznatog porijekla.
Ostali glasali za sebe, bilo ih je mescini 4-5 na listi.
Ne mogu da se sjetim kako se stranka zvala, odoh probati naci.
upravo to i jeste razlog neuspjeha - da bi se "prodao" nekome mora i čuti za tebe i zbog čega si tu a ovako si samo jedno od mora imena na spiskovima... meni je samo žao kada se to desi jer ljudi jednostavno ne znaju da je sve u tome kako se "prodaš" a ne zapravo šta su ti namjere i koliko su časne jer to niko ne zna sem tebe...
Dakle lova golema ili vec postojeca stranka. Golema lova ne dolazi bez zaduženja, kao i pripadnost stranci uostalom.
Tu smo đe smo.
Better Man

#8706 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Better Man »

suspect_zero wrote: 28/08/2024 16:18
tramvajtrojka wrote: 28/08/2024 16:07
dječak sa šibicama wrote: 28/08/2024 16:01 Takodje ljudi nemaju pamcenje covjecije ribice pa se sjecaju blamaza sa zadnjeg doceka, i opcenito mutljavina oko iznosa koji se placaju odredjenim izvodjacima, i za sta.
Sta je bilo blamaza sa zadnjeg doceka de nas prosvijetli, il po obicaju pricas nesto samo da bi se pricalo
Jeli ono trebao Toni pjevati pa se isto ovako raja uzdigla i na kraju Dubioza?....ili sam pobrkala, svakako sa Novom godinom imam veze ko sa Hanukom.

Kako je krenulo otkazati će Severini....pa će dovesti Adija Š.
Tony je trebao pjevati povodom obilježavanja 40 godina olimpijade. Danas vidjeh gradonačelnicu. Sjedila u nekom caffeu u Hamdije Čemerlića sa dvojicom mlađih likova. To vam je onaj slijepi dio ulice ispod dijela ulice gdje je EP pumpa. Ako radiš dobro svoj posao, onda ne bježiš od njega. Znači treba je opet biti kandidat za gradonačelnicu. Ali očito baš to nije tako, čim ona bježi iz grada u općinu. Sigurno je htjela da bude prva žena općine Centar, jer tu je i najveći budžet, ali Mandić joj je pomrsio planove i silom prilika ide u općinu Novo Sarajevo. Rekao sam i opet ponavljam da žena se ni uputu nije susrela sa istinskom socijaldemokratijom i njenim vrijednostima. Ona je običninpopulista i bliža je desničarskih idejama, nego idejama ljevice. To isto mislim i za 90% kadrova SDP-a.
Last edited by Better Man on 28/08/2024 21:26, edited 1 time in total.
RtrnOfSalisbury

#8707 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by RtrnOfSalisbury »

Chmoljo wrote: 28/08/2024 15:36
JohnnyS wrote: 28/08/2024 15:35
Chmoljo wrote: 28/08/2024 15:30

Pa zar nije interesantno da se u kratkom roku vrte bar 4 poznate albanske pjevacice po svjetskim top listama.

I sta milijarde, desetine milijardi. Sama Dua nakuca te milijarde.
Dua Lipa, Rita ORA i Bebe Rexha. Koja je četvrta?
Eno velkoski napisa, ava max.
... a peta???

bajrami selma :thumbup: :bih:
Styling

#8708 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 28/08/2024 16:18
Styling wrote: 28/08/2024 16:07 Znaci, nedostatak originalnosti i licnog rada.
Znaci da nemas pojma o cemu pises.
A, ti si, vidim, dezurni pametnjakovic na formu cija se svaka prati i posmatra kao sveto slovo od strane forumasa pa smatras da mozes sa nipodastavanjem komunicirati sa svakim. Malo se koriguj.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8709 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Styling wrote: 29/08/2024 10:02
Styling wrote: 28/08/2024 16:07 Znaci, nedostatak originalnosti i licnog rada.
A, ti si, vidim, dezurni pametnjakovic na formu cija se svaka prati i posmatra kao sveto slovo od strane forumasa pa smatras da mozes sa nipodastavanjem komunicirati sa svakim. Malo se koriguj.
Nismo u osnovnoj skoli da se na taj nacin vadis nakon sto si se prosula.

Lupila si glupost i sad treba neko biti ekstra pazljiv da ti ne povrijedi osjecaje. Docim, dok si lupala tu istu glupost, bila si vrlo samouvjerena i nabijedjena.

Odrasti zeno.
Santic_Aleksa

#8710 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Santic_Aleksa »

Usput budi rečeno, prepjevi su bukvalno samo izmjena teksta na identičnu vokalno-melodijsku liniju čitave kompozicije, a što Dua Lipa ne radi. To što ima čitav album sa motivima iz osamdesetih je druga stvar, album nosi ime Future Nostalgia, pa se iz samog imena vidi da mu je baš to i poenta.
Chmoljo

#8711 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Santic_Aleksa wrote: 29/08/2024 11:44 Usput budi rečeno, prepjevi su bukvalno samo izmjena teksta na identičnu vokalno-melodijsku liniju čitave kompozicije, a što Dua Lipa ne radi. To što ima čitav album sa motivima iz osamdesetih je druga stvar, album nosi ime Future Nostalgia, pa se iz samog imena vidi da mu je baš to i poenta.
Dzaba pricati...
JohnnyS

#8712 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Prepjevi su ono što Dino Merlin radi :D
Styling

#8713 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 29/08/2024 11:37

Lupila si glupost i sad treba neko biti ekstra pazljiv da ti ne povrijedi osjecaje. Docim, dok si lupala tu istu glupost, bila si vrlo samouvjerena i nabijedjena.

Odrasti zeno.
Moje osjecaje nikada ne moze povrijediti neko anonimno piskaralo na forumu, A, vidim da spadas u kategoriju onih koji nadobudnim stavom pokusavaju nekoga poniziti i pokazati se nadmocnim. Jadno. Na tebe ne vrijedi gubiti vrijeme. Haj, cao.
JMGuti

#8714 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JMGuti »

tramvajtrojka wrote: 28/08/2024 15:36
Lupaju ljudi kao maksim po diviziji vide po obucaju cifru a ne vide sta dodje do te cifre , kompletan program od mjesec i vise dana kosta 800000KM

Za te pare ide
- ukrasavanje grada sa ukrasima da ljudi ne kukaju kako su dvadeset godina stari ukrasi po gradu
- postavljanje ukrasnih jelki i ostalog novogodisnjeg asortimana
- rentanje bine i ozvucenja
- troskovi organizacije
- troskovi za klizalište na skenderiji
- placanje izvodjaca
- organizacija bozicnog koncerta ispred katedrale
- organizacija filharmonije da svira pred novu godinu
- plaćanje izvodjaca
Prema podacima javnih nabavki, stanje je ovakvo:

Početak trajanja ugovora sa firmom Kraljica d.o.o., kojoj je dodijeljen ugovor kroz pregovarački postupak, je 30.12.2024. godine, završetak je 01.01.2024. godine, rok izvršenja 2 dana, vrijednost ugovora 679.950,00 KM bez PDV-a, rok plaćanja 60%+30% avansa do 30.09.2024. godine i 10% nakon pruženih usluga.

Dakle, prema ovim podacima (koje je objavila i gradska uprava), nešto manje od 800 hiljada maraka sa PDV-om neće biti utrošeno na jednomjesečni program, već na program koji će trajati 30.12. i 31.12.2024. godine.

Što se tiče pobrojanih stavki, evo šta stoji u ugovoru:

-Tehnička oprema
-Postavljanje bine i scenografija
-Obezbjeđenje
-Pokretni toaleti
-3 izvođača: Salvatore Ganacci, Severina Vučković i Adi Šoše
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8715 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 28/08/2024 17:36 ne razumim se u lampice, muziku i ostale šljaštave tričarije za zabavu narodnih masa, ali mi je nekako racionalno bliža ona Marksova misao da se prvo rješava materijalna baza, pa onda ide duhovna nadgradnja.
Tipicno sda-ovsko razmisljanje. Vidi se skola.
Daji narodu do znanja da je sirotinja i ne daj im da vide da moze bolje a ni da osjete ljepse. Pa u tom duhu je uvijek prioritet imala donacija raspalih vozila gradskog prevoza umjesto kupovina novih. Jer nema para narode, sirotinja ste!!
A u medjuvremenu oni koji imaju potrebu za duhovnom nadogradnjom neka idu u inostranstvo.

Pametna stvar od trojke je i ona gdje su rekli da zele da poboljsaju kvalitet zivota svih kako bi ih zadrzali u sarajevu.
Haris.ba

#8716 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

RtrnOfSalisbury wrote: 28/08/2024 21:23
... a peta???

Selma bi razvalila novu godinu. :D
DaysleepeR

#8717 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by DaysleepeR »

JMGuti wrote: 29/08/2024 13:10
tramvajtrojka wrote: 28/08/2024 15:36
Lupaju ljudi kao maksim po diviziji vide po obucaju cifru a ne vide sta dodje do te cifre , kompletan program od mjesec i vise dana kosta 800000KM

Za te pare ide
- ukrasavanje grada sa ukrasima da ljudi ne kukaju kako su dvadeset godina stari ukrasi po gradu
- postavljanje ukrasnih jelki i ostalog novogodisnjeg asortimana
- rentanje bine i ozvucenja
- troskovi organizacije
- troskovi za klizalište na skenderiji
- placanje izvodjaca
- organizacija bozicnog koncerta ispred katedrale
- organizacija filharmonije da svira pred novu godinu
- plaćanje izvodjaca
Prema podacima javnih nabavki, stanje je ovakvo:

Početak trajanja ugovora sa firmom Kraljica d.o.o., kojoj je dodijeljen ugovor kroz pregovarački postupak, je 30.12.2024. godine, završetak je 01.01.2024. godine, rok izvršenja 2 dana, vrijednost ugovora 679.950,00 KM bez PDV-a, rok plaćanja 60%+30% avansa do 30.09.2024. godine i 10% nakon pruženih usluga.

Dakle, prema ovim podacima (koje je objavila i gradska uprava), nešto manje od 800 hiljada maraka sa PDV-om neće biti utrošeno na jednomjesečni program, već na program koji će trajati 30.12. i 31.12.2024. godine.

Što se tiče pobrojanih stavki, evo šta stoji u ugovoru:

-Tehnička oprema
-Postavljanje bine i scenografija
-Obezbjeđenje
-Pokretni toaleti
-3 izvođača: Salvatore Ganacci, Severina Vučković i Adi Šoše
Kraljica d.o.o., vlasnik Asim Kraljić, menadžer Dine Merlina i vlasnik MBA Centra, firmu vodi sin trenutno.
Styling

#8718 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Santic_Aleksa wrote: 29/08/2024 11:44 Usput budi rečeno, prepjevi su bukvalno samo izmjena teksta na identičnu vokalno-melodijsku liniju čitave kompozicije, a što Dua Lipa ne radi. To što ima čitav album sa motivima iz osamdesetih je druga stvar, album nosi ime Future Nostalgia, pa se iz samog imena vidi da mu je baš to i poenta.
Ok. Slazem se. Mozda sam upotrijebila pogresan izraz, ali i dalje ostaje cinjenica da je uzela neciji tudji rad (platila autorska prava) i uz manje izmjene napravila album. Nista novo ni originalno. To je bila moja poenta.
RtrnOfSalisbury

#8719 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by RtrnOfSalisbury »

Haris.ba wrote: 29/08/2024 13:17
RtrnOfSalisbury wrote: 28/08/2024 21:23
... a peta???

Selma bi razvalila novu godinu. :D
... mene brine ako bi bilo hladno dal bi vizualni efekt bio efektan :? doduse imaju one hajtek strample ...
JoseMujica

#8720 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

izvrsni direktor wrote: 29/08/2024 13:16
JoseMujica wrote: 28/08/2024 17:36 ne razumim se u lampice, muziku i ostale šljaštave tričarije za zabavu narodnih masa, ali mi je nekako racionalno bliža ona Marksova misao da se prvo rješava materijalna baza, pa onda ide duhovna nadgradnja.
Tipicno sda-ovsko razmisljanje. Vidi se skola.
Daji narodu do znanja da je sirotinja i ne daj im da vide da moze bolje a ni da osjete ljepse. Pa u tom duhu je uvijek prioritet imala donacija raspalih vozila gradskog prevoza umjesto kupovina novih. Jer nema para narode, sirotinja ste!!
A u medjuvremenu oni koji imaju potrebu za duhovnom nadogradnjom neka idu u inostranstvo.

Pametna stvar od trojke je i ona gdje su rekli da zele da poboljsaju kvalitet zivota svih kako bi ih zadrzali u sarajevu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mislim da bi vas par sektaša dernek napravilo kad bih se ja učlanio u SDA :D

a kolko je meni poznato Kratka Devetka je članica SDP-a, koji bi baš trebao da slijedi, ako ništa drugo barem ublaženu Marksovu doktrinu

ali lakše je dati narodu hljeba i igra iz njihovog džepa, nego zasukati rukave pa raditi svoj posao i rješavati probleme.

Evo ovi što svršavaš na njih su rekli da para ima kada se ne krade, pa hop-cup svako malo daj kredit, daj novo zaduženje i daj da se derneči, a zavrći pipu tamo đe su najugroženiji, kao npr. u Mjedenici.

da su SDAovce razmišljale kao što razmišljam ja ovo bi bila Švajcarska. A ovi tvoji su samo nastavili đe su SDAovce stale :roll:

I fakat ne znam kako vas nije stid pričati o poboljšanju kvalitete života :?

vama bliskima vladajućim strukturama vjerovatno nikad nije bilo bolje, kao i Škutorima po Hercegovini.
Santic_Aleksa

#8721 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Santic_Aleksa »

Styling wrote: 29/08/2024 13:23
Ok. Slazem se. Mozda sam upotrijebila pogresan izraz, ali i dalje ostaje cinjenica da je uzela neciji tudji rad (platila autorska prava) i uz manje izmjene napravila album. Nista novo ni originalno. To je bila moja poenta.
Nije tačno. Razumijem da ti se ne sviđa, donekle mogu shvatit da to čuješ i percipiraš kao nešto davno ižvakano, ali tuđi rad nije. Autorka je muzike za svaku numeru na albumu. Uostalom, u oftopiku smo debelo.
Styling

#8722 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Santic_Aleksa wrote: 29/08/2024 15:06
Styling wrote: 29/08/2024 13:23
Nije tačno. Razumijem da ti se ne sviđa, donekle mogu shvatit da to čuješ i percipiraš kao nešto davno ižvakano, ali tuđi rad nije. Autorka je muzike za svaku numeru na albumu. Uostalom, u oftopiku smo debelo.
Kako pjesme iz 80-tih nisu tudji rad? Ciji su?
detroit-mercy

#8723 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by detroit-mercy »

JoseMujica wrote: 28/08/2024 17:46 Image

tek viđoh ovaj biser...pa mogla nas je grupa naših građana iz UAE-a počastiti džabnim koncertom...šta je njima par grama?

nije valjda da Aca mjesto nosa ima usisivač :lol:
Da je pametna, prihvatila bi ponudu da ovaj pjeva za dzabe, barem nek' ga izroka a i puku ne bi bilo mrsko. Ionako redovno puni Zetru :skoljka:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8724 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 29/08/2024 14:30 [
I fakat ne znam kako vas nije stid pričati o poboljšanju kvalitete života :?
Ili sto bi u mehmeda spahe rekli: trojka ista sda, nema se za koga glasati
:run:
Chmoljo

#8725 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Styling wrote: 29/08/2024 13:05
Chmoljo wrote: 29/08/2024 11:37

Odrasti zeno.
Moje osjecaje nikada ne moze povrijediti neko anonimno piskaralo na forumu, A, vidim da spadas u kategoriju onih koji nadobudnim stavom pokusavaju nekoga poniziti i pokazati se nadmocnim. Jadno. Na tebe ne vrijedi gubiti vrijeme. Haj, cao.
Ne, prva si ti pametovala pa ispala suplja. Sad samo pokusavas prebaciti lopticu i ispasti zrtva. Jos glumis neki moralni kompas :lol:

Aj ba cao.
Post Reply