Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
The 51st State

#8701 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by The 51st State »

Bloo wrote:
The 51st State wrote:pa imaju jos i donju granicu, moze i sa 14, sta cemo sad? hocemo li i u njih izpotiha uperiti prstom?
Moze moze :mrgreen:
Udaj se i onda cekaj jos godina da izvadis licnu, polozis vozacki, kupis pivu... :mrgreen:
pa nisi fer u aludiranju, to je sve sto htjedoh reci :wink:
Sara03

#8702 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

The 51st State wrote:sto lupas, kad je i u americi tako ko i kod nas 16 godina uz saglasnost roditelja.
Nije uz saglasnost roditelja, već uz dozvolu suda u postupku dispenzacije.
Porodični zakon Federacije BiH wrote:Član 15.
(1) Brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života.
(2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je navršila 16 godina života ako utvrdi da postoje opravdani razlozi da je ta osoba tjelesno i duševno sposobna za vršenje prava i dužnosti koje proizlaze iz braka i da je brak u njenom interesu.
Bloo
Globalna šefica

#8703 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

The 51st State wrote:
Bloo wrote:
The 51st State wrote:pa imaju jos i donju granicu, moze i sa 14, sta cemo sad? hocemo li i u njih izpotiha uperiti prstom?
Moze moze :mrgreen:
Udaj se i onda cekaj jos godina da izvadis licnu, polozis vozacki, kupis pivu... :mrgreen:
pa nisi fer u aludiranju, to je sve sto htjedoh reci :wink:
Ne aludiram ja nista.
:mrgreen:
Meni je taj institut nejasan, a pricamo o heteroseksualnim brakovima odobrenim od strane drzave.

U vecini slucajeva, mladozenja je punoljetan, a mlada je u godinama.koje zahtijevaju odobrenje zakonskih staratelja - roditelja.

Ergo, heteroseksualni muskarci su efebofili. Sto ti je samo stepen iznad pedofila. :mrgreen:
SmokingMan

#8704 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

mO k3 wrote:
Bloo wrote:
Ne znam fakat, pitaj ove što odobravaju i legaliziraju brakove sa maloljetnicama, ja nisam u toku.

Vecinom su bradonje kratkih pantola koje ovo odobravaju , negdje sam vidio plakat gdje pise
pedofilija=homoseksualnost ... neznam kako ovo tumaciti
Doduše ja lično nisam na našao/vidio da je neko u mojoj okolini dozvolio ovakav brak,iako "bradonja" ima na bacanje u mojoj blizni!Bilo bi lijepo,kada već govorite o maloljetnim brakovima,da budete konkretni sa dokazima.
tandmand

#8705 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tandmand »

Blixen wrote:
Bloo wrote: I raspustenice su ljudi, zar ne?
kamenovati ili prisilno udati :D :D :D
po nauku Svetog Pavla, onaj ko oženi pušćenicu čini grijeh
treba njegove poslanice protabiriti glede raznih pitanja

ljudi čitajte da se spasite ovozemaljskih patnji :D
mO k3

#8706 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

SmokingMan wrote:
mO k3 wrote:
Bloo wrote:
Ne znam fakat, pitaj ove što odobravaju i legaliziraju brakove sa maloljetnicama, ja nisam u toku.

Vecinom su bradonje kratkih pantola koje ovo odobravaju , negdje sam vidio plakat gdje pise
pedofilija=homoseksualnost ... neznam kako ovo tumaciti
Doduše ja lično nisam na našao/vidio da je neko u mojoj okolini dozvolio ovakav brak,iako "bradonja" ima na bacanje u mojoj blizni!Bilo bi lijepo,kada već govorite o maloljetnim brakovima,da budete konkretni sa dokazima.
imenom i prezimenom ??

Da to nije malo previse ??
SmokingMan

#8707 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Kod mene nije ništa "malo",niti sakriveno,niti je za mene nešto"previše",kada je istina posrijedi....
sale07

#8708 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sale07 »

Hajlac wrote: Pa izvini, ako mozes objasniti prosvjetli me?
Tako morbidan mentalitet koji poistovjecuje KRIMINAL odrasle prema MALOLJETNIM osobama, opcenje s ovcama(cesta pojava na ovim prostorima) sa svjesnim stupanjem u ljubavnu i seksualnu vezu dvije ODRASLE osobe nikad i ne moze biti prosvijetljen :twisted:[/quote]
Pa cekaj zar ta ista lgbt populacija ne radi na tome da maloljetne osobe imaju pravo izbora,da biraju nesto sto nije prirodno, promjenu spola i slicno, to onda nije kriminal?
The 51st State

#8709 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by The 51st State »

Sara03 wrote:
The 51st State wrote:sto lupas, kad je i u americi tako ko i kod nas 16 godina uz saglasnost roditelja.
Nije uz saglasnost roditelja, već uz dozvolu suda u postupku dispenzacije.
Porodični zakon Federacije BiH wrote:Član 15.
(1) Brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života.
(2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je navršila 16 godina života ako utvrdi da postoje opravdani razlozi da je ta osoba tjelesno i duševno sposobna za vršenje prava i dužnosti koje proizlaze iz braka i da je brak u njenom interesu.
formalnost...
славянин

#8710 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Bloo wrote: Ne aludiram ja nista.
Meni je taj institut nejasan, a pricamo o heteroseksualnim brakovima odobrenim od strane drzave.

U vecini slucajeva, mladozenja je punoljetan, a mlada je u godinama.koje zahtijevaju odobrenje zakonskih staratelja - roditelja.

Ergo, heteroseksualni muskarci su efebofili. Sto ti je samo stepen iznad pedofila. :mrgreen:
Nesto si puno opterecena heteroseksualnim muskarcima i to izgleda pretezno u negativnom svjetlu- sada isti jos ispadose svi “stepen iznad pedofila” :D sa kakvim si to muskarcima izlazila pa tako lose misljenje :D :evil:
piupiu

#8711 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.

Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.
Bravo! Bravo! Bravo! :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#8712 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

славянин wrote:
Bloo wrote: Ne aludiram ja nista.

Nesto si puno opterecena heteroseksualnim muskarcima i to izgleda pretezno u negativnom svjetlu- sada isti jos ispadose svi “stepen iznad pedofila” :D sa kakvim si to muskarcima izlazila pa tako lose misljenje :D :evil:
Konstitutivnim :|
Kikibombona

#8713 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

S4mpion wrote:"Sarajlije, kakvi ste to vi ljudi!? Niko ni kamenicu da baci na nas. Šmrc" :bih:
Svaka cast sarajevskim vlastima i Sarajlijama.

Povrka ponosa ce prerasti u tradiciju a svi se nadamo da za 10 godina nece biti potrebno policijsko osiguranje. :thumbup:
славянин

#8714 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

piupiu wrote:
Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.

Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.
Srecom mi u bosni se samo na nargilu mozemo mobilizirati :lol: a 92 se kukalo sto se ne odazivaju ljudi na mobilizaciju - sada se kuka sto bi se mozda neko i odazvao :D
piupiu

#8715 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

славянин wrote:
piupiu wrote:

Srecom mi u bosni se samo na nargilu mozemo mobilizirati :lol: a 92 se kukalo sto se ne odazivaju ljudi na mobilizaciju - sada se kuka sto bi se mozda neko i odazvao :D
Poenta je u ideologiji, ne u mobilizaciji.
Kikibombona

#8716 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

statixx wrote:Komsije su, u pokusaju kulturnog dodvoravanja Zapadu, podcijenile klero-nacionalisticki potencijal vlastitog drustva sto im se odbilo od glavu. Mi bar znamo kakvih budala imamo, pa smo se potrudili da klikcu i poskakuju pod snajperima. :D
:thumbup: :D :lol:

Samo je histerija na drustvenim mrezama bila nevjerovatna, nista ludje nisam dozivio...

Pucali cirOvi na sve strane.
Bloo
Globalna šefica

#8717 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka :thumbup:
славянин

#8718 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Kikibombona wrote:
statixx wrote:Komsije su, u pokusaju kulturnog dodvoravanja Zapadu, podcijenile klero-nacionalisticki potencijal vlastitog drustva sto im se odbilo od glavu. Mi bar znamo kakvih budala imamo, pa smo se potrudili da klikcu i poskakuju pod snajperima. :D
:thumbup: :D :lol:

Samo je histerija na drustvenim mrezama bila nevjerovatna, nista ludje nisam dozivio...

Pucali cirOvi na sve strane.
Kiki kavi su kurdski stavovi prema lgbt paradama :D koliko sam citao oni su prilicno konzervativni u tom pogledu :D
славянин

#8719 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Bloo wrote:SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka :thumbup:
Kakav napredak sad napokon smo rijesili gro problema - da nebi parade nebi se ovo sve promijenilo masala :D (iako mislim da je nakon ove parade porastao nivo homofobije )
Sara03

#8720 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

The 51st State wrote:formalnost...
Poenta je, kako i navode zakonske odredbe, da sud u svakom konkretnom slučaju raspravlja i odlučuje, koliko je maloljetna osoba sposobna za stupanje u brak i vršenje prava i obaveza, koji iz takve zajednice proizlaze.
Bloo
Globalna šefica

#8721 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Sara03 wrote:
Poenta je, kako i navode zakonske odredbe, da sud u svakom konkretnom slučaju raspravlja i odlučuje, koliko je maloljetna osoba sposobna za stupanje u brak i vršenje prava i obaveza, koji iz takve zajednice proizlaze.
Zapravo je sve veoma jednostavno...
jel ima sise? Ima
Jel ima guzove? Ima
Jel ima menstruaciju? Ima

More izvršavati bračne dužnosti

Ima li šta u glavi i da li je psihički zrela?
Ko je jebe...
ah..da
piupiu

#8722 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by piupiu »

:lol:
Last edited by piupiu on 09/09/2019 13:34, edited 1 time in total.
Sara03

#8723 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

:sretan:

Očekujem Taylor Swift za kumu Prajda. :D

Bloo
Globalna šefica

#8724 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

славянин wrote:
Kakav napredak sad napokon smo rijesili gro problema - da nebi parade nebi se ovo sve promijenilo masala :D (iako mislim da je nakon ove parade porastao nivo homofobije )
Sladak si ti meni i sve...ali nadam se da trolaš na ovoj temi. U suprotnom, količina kognitivne ograničenosti koju povremeno ispoljavaš me zabrinjava. :mrgreen:
The 51st State

#8725 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by The 51st State »

Sara03 wrote:
opet ponavljam formalnost, roditelji i mlada sve afirmiraju, sud moze raspravljati do beskonacno i donijece odobrenje.
Locked