pa nisi fer u aludiranju, to je sve sto htjedoh reciBloo wrote:Moze mozeThe 51st State wrote:pa imaju jos i donju granicu, moze i sa 14, sta cemo sad? hocemo li i u njih izpotiha uperiti prstom?![]()
Udaj se i onda cekaj jos godina da izvadis licnu, polozis vozacki, kupis pivu...
Povorka ponosa u Sarajevu
-
The 51st State
#8701 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Sara03
#8702 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije uz saglasnost roditelja, već uz dozvolu suda u postupku dispenzacije.The 51st State wrote:sto lupas, kad je i u americi tako ko i kod nas 16 godina uz saglasnost roditelja.
Porodični zakon Federacije BiH wrote:Član 15.
(1) Brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života.
(2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je navršila 16 godina života ako utvrdi da postoje opravdani razlozi da je ta osoba tjelesno i duševno sposobna za vršenje prava i dužnosti koje proizlaze iz braka i da je brak u njenom interesu.
- Bloo
- Globalna šefica
#8703 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne aludiram ja nista.The 51st State wrote:pa nisi fer u aludiranju, to je sve sto htjedoh reciBloo wrote:Moze mozeThe 51st State wrote:pa imaju jos i donju granicu, moze i sa 14, sta cemo sad? hocemo li i u njih izpotiha uperiti prstom?![]()
Udaj se i onda cekaj jos godina da izvadis licnu, polozis vozacki, kupis pivu...
Meni je taj institut nejasan, a pricamo o heteroseksualnim brakovima odobrenim od strane drzave.
U vecini slucajeva, mladozenja je punoljetan, a mlada je u godinama.koje zahtijevaju odobrenje zakonskih staratelja - roditelja.
Ergo, heteroseksualni muskarci su efebofili. Sto ti je samo stepen iznad pedofila.
- SmokingMan
#8704 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Doduše ja lično nisam na našao/vidio da je neko u mojoj okolini dozvolio ovakav brak,iako "bradonja" ima na bacanje u mojoj blizni!Bilo bi lijepo,kada već govorite o maloljetnim brakovima,da budete konkretni sa dokazima.mO k3 wrote:Bloo wrote:
Ne znam fakat, pitaj ove što odobravaju i legaliziraju brakove sa maloljetnicama, ja nisam u toku.
Vecinom su bradonje kratkih pantola koje ovo odobravaju , negdje sam vidio plakat gdje pise
pedofilija=homoseksualnost ... neznam kako ovo tumaciti
- tandmand
#8705 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
po nauku Svetog Pavla, onaj ko oženi pušćenicu čini grijehBlixen wrote:kamenovati ili prisilno udatiBloo wrote: I raspustenice su ljudi, zar ne?![]()
![]()
treba njegove poslanice protabiriti glede raznih pitanja
ljudi čitajte da se spasite ovozemaljskih patnji
- mO k3
#8706 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
imenom i prezimenom ??SmokingMan wrote:Doduše ja lično nisam na našao/vidio da je neko u mojoj okolini dozvolio ovakav brak,iako "bradonja" ima na bacanje u mojoj blizni!Bilo bi lijepo,kada već govorite o maloljetnim brakovima,da budete konkretni sa dokazima.mO k3 wrote:Bloo wrote:
Ne znam fakat, pitaj ove što odobravaju i legaliziraju brakove sa maloljetnicama, ja nisam u toku.
Vecinom su bradonje kratkih pantola koje ovo odobravaju , negdje sam vidio plakat gdje pise
pedofilija=homoseksualnost ... neznam kako ovo tumaciti
Da to nije malo previse ??
- SmokingMan
#8707 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kod mene nije ništa "malo",niti sakriveno,niti je za mene nešto"previše",kada je istina posrijedi....
-
sale07
#8708 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tako morbidan mentalitet koji poistovjecuje KRIMINAL odrasle prema MALOLJETNIM osobama, opcenje s ovcama(cesta pojava na ovim prostorima) sa svjesnim stupanjem u ljubavnu i seksualnu vezu dvije ODRASLE osobe nikad i ne moze biti prosvijetljenHajlac wrote: Pa izvini, ako mozes objasniti prosvjetli me?
Pa cekaj zar ta ista lgbt populacija ne radi na tome da maloljetne osobe imaju pravo izbora,da biraju nesto sto nije prirodno, promjenu spola i slicno, to onda nije kriminal?
-
The 51st State
#8709 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
formalnost...Sara03 wrote:Nije uz saglasnost roditelja, već uz dozvolu suda u postupku dispenzacije.The 51st State wrote:sto lupas, kad je i u americi tako ko i kod nas 16 godina uz saglasnost roditelja.
Porodični zakon Federacije BiH wrote:Član 15.
(1) Brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života.
(2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je navršila 16 godina života ako utvrdi da postoje opravdani razlozi da je ta osoba tjelesno i duševno sposobna za vršenje prava i dužnosti koje proizlaze iz braka i da je brak u njenom interesu.
- славянин
#8710 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nesto si puno opterecena heteroseksualnim muskarcima i to izgleda pretezno u negativnom svjetlu- sada isti jos ispadose svi “stepen iznad pedofila”Bloo wrote: Ne aludiram ja nista.
![]()
Meni je taj institut nejasan, a pricamo o heteroseksualnim brakovima odobrenim od strane drzave.
U vecini slucajeva, mladozenja je punoljetan, a mlada je u godinama.koje zahtijevaju odobrenje zakonskih staratelja - roditelja.
Ergo, heteroseksualni muskarci su efebofili. Sto ti je samo stepen iznad pedofila.
- piupiu
#8711 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bravo! Bravo! Bravo!Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.
Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.
- Bloo
- Globalna šefica
#8712 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Konstitutivnimславянин wrote:Nesto si puno opterecena heteroseksualnim muskarcima i to izgleda pretezno u negativnom svjetlu- sada isti jos ispadose svi “stepen iznad pedofila”Bloo wrote: Ne aludiram ja nista.
![]()
Ergo, heteroseksualni muskarci su efebofili. Sto ti je samo stepen iznad pedofila.sa kakvim si to muskarcima izlazila pa tako lose misljenje
![]()
- Kikibombona
#8713 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Svaka cast sarajevskim vlastima i Sarajlijama.S4mpion wrote:"Sarajlije, kakvi ste to vi ljudi!? Niko ni kamenicu da baci na nas. Šmrc"
Povrka ponosa ce prerasti u tradiciju a svi se nadamo da za 10 godina nece biti potrebno policijsko osiguranje.
- славянин
#8714 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Srecom mi u bosni se samo na nargilu mozemo mobiliziratipiupiu wrote:Bravo! Bravo! Bravo!Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.
Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.
- piupiu
#8715 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Poenta je u ideologiji, ne u mobilizaciji.славянин wrote:Srecom mi u bosni se samo na nargilu mozemo mobiliziratipiupiu wrote:Bravo! Bravo! Bravo!Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.a 92 se kukalo sto se ne odazivaju ljudi na mobilizaciju - sada se kuka sto bi se mozda neko i odazvao
- Kikibombona
#8716 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
statixx wrote:Komsije su, u pokusaju kulturnog dodvoravanja Zapadu, podcijenile klero-nacionalisticki potencijal vlastitog drustva sto im se odbilo od glavu. Mi bar znamo kakvih budala imamo, pa smo se potrudili da klikcu i poskakuju pod snajperima.
Samo je histerija na drustvenim mrezama bila nevjerovatna, nista ludje nisam dozivio...
Pucali cirOvi na sve strane.
- Bloo
- Globalna šefica
#8717 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka 
- славянин
#8718 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kiki kavi su kurdski stavovi prema lgbt paradamaKikibombona wrote:statixx wrote:Komsije su, u pokusaju kulturnog dodvoravanja Zapadu, podcijenile klero-nacionalisticki potencijal vlastitog drustva sto im se odbilo od glavu. Mi bar znamo kakvih budala imamo, pa smo se potrudili da klikcu i poskakuju pod snajperima.![]()
![]()
![]()
Samo je histerija na drustvenim mrezama bila nevjerovatna, nista ludje nisam dozivio...
Pucali cirOvi na sve strane.
- славянин
#8719 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kakav napredak sad napokon smo rijesili gro problema - da nebi parade nebi se ovo sve promijenilo masalaBloo wrote:SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka
- Sara03
#8720 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Poenta je, kako i navode zakonske odredbe, da sud u svakom konkretnom slučaju raspravlja i odlučuje, koliko je maloljetna osoba sposobna za stupanje u brak i vršenje prava i obaveza, koji iz takve zajednice proizlaze.The 51st State wrote:formalnost...
- Bloo
- Globalna šefica
#8721 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Zapravo je sve veoma jednostavno...Sara03 wrote:Poenta je, kako i navode zakonske odredbe, da sud u svakom konkretnom slučaju raspravlja i odlučuje, koliko je maloljetna osoba sposobna za stupanje u brak i vršenje prava i obaveza, koji iz takve zajednice proizlaze.The 51st State wrote:formalnost...
jel ima sise? Ima
Jel ima guzove? Ima
Jel ima menstruaciju? Ima
More izvršavati bračne dužnosti
Ima li šta u glavi i da li je psihički zrela?
Ko je jebe...
ah..da
- piupiu
#8722 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
statixx wrote:Komsije su, u pokusaju kulturnog dodvoravanja Zapadu, podcijenile klero-nacionalisticki potencijal vlastitog drustva sto im se odbilo od glavu. Mi bar znamo kakvih budala imamo, pa smo se potrudili da klikcu i poskakuju pod snajperima.
Last edited by piupiu on 09/09/2019 13:34, edited 1 time in total.
- Sara03
#8723 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bloo wrote:SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka
Očekujem Taylor Swift za kumu Prajda.
- Bloo
- Globalna šefica
#8724 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sladak si ti meni i sve...ali nadam se da trolaš na ovoj temi. U suprotnom, količina kognitivne ograničenosti koju povremeno ispoljavaš me zabrinjava.славянин wrote:Kakav napredak sad napokon smo rijesili gro problema - da nebi parade nebi se ovo sve promijenilo masalaBloo wrote:SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka(iako mislim da je nakon ove parade porastao nivo homofobije )
-
The 51st State
#8725 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
opet ponavljam formalnost, roditelji i mlada sve afirmiraju, sud moze raspravljati do beskonacno i donijece odobrenje.Sara03 wrote:Poenta je, kako i navode zakonske odredbe, da sud u svakom konkretnom slučaju raspravlja i odlučuje, koliko je maloljetna osoba sposobna za stupanje u brak i vršenje prava i obaveza, koji iz takve zajednice proizlaze.The 51st State wrote:formalnost...