Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
finansijska kriza

#8701 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by finansijska kriza »

Ubio Dino šakama u glavu...
drug_profi

#8702 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Dobar je bio. Fino pravi sebi poziciju na nekom desnom centru.
Mozda cak i da napravi rebranding u "Narodi i pravda".
Sad sam stvarno blizu zakljucka da je ovakav politicar prijeko potreban Bosnjackom narodu da odraste politicki i demokratski, a istovremeno on nije tip politicara koji ce dizati tenzije prema drugim narodima bez ikakve potrebe.
MUNAFIK

#8703 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

SDA botovi na aparatima...

Na sve strane alarmi se pale, botovi reze i laju... Dino samo naprijed.
horkesh

#8704 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by horkesh »

Patton44 wrote: 13/10/2020 10:09
RunnerX wrote: 13/10/2020 09:43
Patton44 wrote: 13/10/2020 09:01Ono sto znam je da su u vjecnici bili predstavnici svi pro BiH stranaka koji su dali Bakiru podrsku.
Naravno, kad ih je prevario i predstavio im lažnu sliku.
:lol: :lol: :lol:
E mozes misliti kakvi su kad puse Bakirove fore,pa im ti daj glas.
A sunce ti žarko, kakva win-win situacija.

Za to što je Bake svekolikoj bh. javnosti zastro vunu preko očiju je kriv, ko? Pa, logično, predstavnici stranaka koje su bile u Vijećnici.

Jerbo su odmah trebali shvatiti da se Bakiru i SDA ne može vjerovati i da slažu čim zinu.

Dakle, ko je u konačnici kriv? Opet, logično, glasači svih tih drugih stranaka jer su glasali za stranke koje "puše Bakirove fore" :roll:

Koja šisofrenija, mati mila...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8705 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Entropio »

Jak Dino, nema sta.
Billy The Pljuc

#8706 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Billy The Pljuc »

Zrelo ja bih rekao.

Kiflu možemo voljeti ili ne ali ovo o čemu priča je za svakog ponaosob za stati i razmisliti. Ako je zaista sve ovako kao što kaže u pogledu djelovanja tzv. četvorke onda mislim da je krajnje vrijeme i među nama glasačima da zaboravimo međusobna trvenja i prebacujemo jedni drugima greške i eventualne lopovluke političkih nam "uzora".

Ja lično nikad nisam "šmekao" Kiflu, čak naprotiv, kao bivšeg SDA vojnika i na osnovu njegovog dosadašnjeg političkog djelovanja ja sam donedavno gledao na njega sa izrazitom nesimpatijom. U međuvremenu se, ja bih rekao, desilo da je Kifla politički sazrio, možda i shvatio da sam ne može potući one koji su nas unazadili i razorili ovu državu i izbjegao ideju revanšizma. Koliko vidim a mislim da ne griješim, potiskuju se lični animoziteti i država se stavlja u prvi plan i svi se trebamo okrenuti toj ideji, porazom SDA poražavamo i daljnje destrukcije ove države i našeg "sutra".

Nadam se da će se izbori ipak održati i da uspijemo izbjeći SDA/HDZ/SNSD "kuhinju", neka mi šuhva da isti mogu iskoristiti pogoršanu epidemiološku situaciju za eventualno odgađanje izbora.

Znači nebitno je za koju smo stranku, podrška zajedničkim kandidatima i generalno osvajanju većine na nižim nivoima vlasti je jedino o čemu trebamo voditi računa.
muha_sa

#8707 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Billy The Pljuc wrote: 15/10/2020 07:46

Zrelo ja bih rekao.

Kiflu možemo voljeti ili ne ali ovo o čemu priča je za svakog ponaosob za stati i razmisliti. Ako je zaista sve ovako kao što kaže u pogledu djelovanja tzv. četvorke onda mislim da je krajnje vrijeme i među nama glasačima da zaboravimo međusobna trvenja i prebacujemo jedni drugima greške i eventualne lopovluke političkih nam "uzora".

Ja lično nikad nisam "šmekao" Kiflu, čak naprotiv, kao bivšeg SDA vojnika i na osnovu njegovog dosadašnjeg političkog djelovanja ja sam donedavno gledao na njega sa izrazitom nesimpatijom. U međuvremenu se, ja bih rekao, desilo da je Kifla politički sazrio, možda i shvatio da sam ne može potući one koji su nas unazadili i razorili ovu državu i izbjegao ideju revanšizma. Koliko vidim a mislim da ne griješim, potiskuju se lični animoziteti i država se stavlja u prvi plan i svi se trebamo okrenuti toj ideji, porazom SDA poražavamo i daljnje destrukcije ove države i našeg "sutra".

Nadam se da će se izbori ipak održati i da uspijemo izbjeći SDA/HDZ/SNSD "kuhinju", neka mi šuhva da isti mogu iskoristiti pogoršanu epidemiološku situaciju za eventualno odgađanje izbora.

Znači nebitno je za koju smo stranku, podrška zajedničkim kandidatima i generalno osvajanju većine na nižim nivoima vlasti je jedino o čemu trebamo voditi računa.
Sve ukazuje da se ide prema tomU :-)
Milenkov buraz

#8708 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

E da mi je neko prije par godina rekao da će mi kao lijevo orjentisanoj osobi izborna opcija biti i desni centar reko bih mu da je lud. Dino zaista barata argumentima, bar se tako čini, pogađa suštinu problema bez pardona. Treba ostaviti sve animozitete između stranaka i četvorka se čini kao logičan izbor. Ja im želim svu sreću na izborima!
Billy The Pljuc

#8709 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

muha_sa wrote: 15/10/2020 07:50
Billy The Pljuc wrote: 15/10/2020 07:46

Zrelo ja bih rekao.

Sve ukazuje da se ide prema tomU :-)
A dobri moj muha vrlo moguć razvoj situVacije, pogotovo što isti pogoduje SDA. Nemam sumnje da bi isti bio podržan od njihovih partnera sa druge dvije strane, ne toliko zbog njihove "ugroženosti" i eventualnog poraza istih na izborima, čak naprotiv, i jedni i drugi bi "pomeli" na izborima jer kod njih opozicija ne postoji ALI zato SDA ozbiljno strahuje.

Vidimo šta nam sutra nosi svakako, ja kontam ako ih odgode a s obzirom na postojeću krizu kako zdravstvenu tako i ekonomsku a koja će se bezbeli produbljivati da bi nas mogli vrlo lako istjerati na ulice. Takav razvoj situVacije bi čak pogodovao ovim dvjema drugim stranama u pogledu daljnje destrukcije države što u konačnici stavlja vrlo teško breme SDA na pleća ali i pruža fantastičan alibi ako kola krenu nizbrdo.
El_comadante

#8710 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

ono što je još pohvalno da je spreman prepustiti premijersko mjestu NS i Edinu Forti mada NiP ima najviše zastupnika (7).
muha_sa

#8711 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Da mi je docekat zakon o porjeklu imovine i sve procešljat pa oduzet a lopine poslat na dugogodišnju robiju u Zenicu pa da odma umrem.
Cjeli život pošteno radio i sad radim a jedan malo veci kvar na aVtu ili registracija istog me vrati unazad pola godine :( O kakvoj dšcari zvana vikendica mogu samo sanjat a Poljine krcate poštenim insanima i njihovim stracarama :-)
Ne do mi bog da se protumaci da sam nekom zavidan :-) volio bih da su mi komšije sve milioneri a neka mene ovakvog kakav sam--al milioneri koji su pošteno zaradili svoje milione a ne kojekakvi kokuzaneri koji su do rata maštali da im je stojadina provozat a sad se milionima koje su lopovlukom stekli kurce.
Billy The Pljuc

#8712 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

A identično razmišljam, od rata na ovamo se borim kako znam i umijem, jebale su me konkretno i SDA i HDZ u svakom pokušaju rješavanja prava na rad i egzistenciju, gubio poslove i prilike da radim zahvaljujući isključivo njima i njihovim kadrovima samo zato jer se nisam priklonio i nikad neću idejama koje isti nameću u formama članstva.

Nisam zavidan k'o što veliš, dabogda svi imali pa i ja makar nešto s njima, da živim normalno, luksuz mi ne treba jer za isti i nisam, kako ja tako mi i porodica.
RunnerX

#8713 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Dino sve bolji i bolji.
muha_sa

#8714 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

Billy The Pljuc wrote: 15/10/2020 09:26 A identično razmišljam, od rata na ovamo se borim kako znam i umijem, jebale su me konkretno i SDA i HDZ u svakom pokušaju rješavanja prava na rad i egzistenciju, gubio poslove i prilike da radim zahvaljujući isključivo njima i njihovim kadrovima samo zato jer se nisam priklonio i nikad neću idejama koje isti nameću u formama članstva.

Nisam zavidan k'o što veliš, dabogda svi imali pa i ja makar nešto s njima, da živim normalno, luksuz mi ne treba jer za isti i nisam, kako ja tako mi i porodica.
:thumbup:

Ove novokonponovane lopine nit obraza imaju nit se guzici boje :-) još je to nabusito i nafurano da ti se život smuci---a ja kad bih klepio paštetu u granapu jebo bi sebi sve po spisku što sam si to dozvolio.
Billy The Pljuc

#8715 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Akobogda dohakaćemo im na jedan ili drugi način, apropo Kifle, elokventno, smireno, vladanje materijom i direktno u srž problema. Da se ne stekne utisak da mu neke hvalospjeve držim (a biće onih koji će isto tvrditi), mislim da politička scena do sada nije imala ovakvog političara, dovoljno je izvrtjeti film unazad, izvršiti usporedbe i uvidjeti isto. Ono o čemu mnogi strahuju, pa i ja sam, jeste da Kifla ne "prevrne" i počne raditi ono što su mu dojučerašnje kolege i stranka radile a što nas je i dovelo do ovakvog stanja.

Iskreno, kod mene lično, svakim novim nastupom Kifle taj strah je sve manji i manji, moje povjerenje je uspio zadobiti. Nastavi li ići ispravnim putem a mislim da hoće, čeka ga vrlo svijetla budućnost, napravi li sa druge strane kakav pogrešan korak vjerujem da bi mu tu i bio kraj.
General War

#8716 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by General War »

Dobra koalicija ( bez df i sbb ako je moguce), Sarajlijama zelim sve najbolje da eto ta nova vlast kad tad uspije
Patton44

#8717 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

horkesh wrote: 15/10/2020 01:44
Patton44 wrote: 13/10/2020 10:09
RunnerX wrote: 13/10/2020 09:43

Naravno, kad ih je prevario i predstavio im lažnu sliku.
:lol: :lol: :lol:

Za to što je Bake svekolikoj bh. javnosti zastro vunu preko očiju je kriv, ko? Pa, logično, predstavnici stranaka koje su bile u Vijećnici.

Jerbo su odmah trebali shvatiti da se Bakiru i SDA ne može vjerovati i da slažu čim zinu.

Dakle, ko je u konačnici kriv? Opet, logično, glasači svih tih drugih stranaka jer su glasali za stranke koje "puše Bakirove fore" :roll:

:lol: :lol:
Pametnice drage,uvjek im neko zastre vunu preko ociju.Haris , Zlatko , Fahro , Bakir .
Nemoj da za par godina kukate kako vam je i kifla zastro vunu preko ociju.
Kako GS-u nezastra oci.

Sinoc cetnici u Srebrenici ponovo orgijaju
Hadzibajric kaze u Srebrenici je bio strasan zlocin.
Kifla ko vulin salje poruku Komsicu,zali zbog izbacivanja stevandica i ponosan na ognjena tadica.
Pedja dopusta da njihova fondacija dovede cetnika spasoja da prica mladima o traumama rata.
Navolju vam i glasajte kako hocete, naknadno kmecanje nepriznajem.
JThomas

#8718 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

a pravi je pristup - hajd' vi nešto napišite, a napisaće i ovi drugi, pa ćemo to mi sastaviti i predaće sakib na protokol, da mu udare pečat i da imamo da smo predali, valjda neće prebrzo riješiti...k'o da je legalizacija kuće u dobroševićima. bagro.
Idemedosumom

#8719 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Nodi priznaje greske prethodne, tako nesto je uvijek lijepo cuti :thumbup:
Billy The Pljuc

#8720 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Orgijaju četnici u Srebrenici, kako i neće, kad SDA daje Fikri malinaru 200.000,00 KM nepovratnih sredstava pa ga još uvale u deal sa respiratorima umjesto da su te pare dali preživjelima i pomogli povratak i opstanak istih a koje su zdušno raselili po FBiH a neke su i pouhljebljavali u drugim sredinama.

Orgijaju četnici u Srebrenici, pa kako i ne bi, kad SDA zdušno decenijama potpomaže aparthejd i održava sistem na vlasti tamo svojim neinsistiranjem na pravosudnom gonjenju kako ratnih zločinaca tako i kriminalaca iz tog istog sistema, svojim pristajanjem na nova i nova zaduženja države raznim kreditima koji finansijski prije svega služe da se finansira taj isti aparthejd.

Orgijaju četnici u Srebrenici, pa što i ne bi, kad SDA decenijama obezvrjeđuje i degradira institucije ove države zarad plasmana svojih nekompetentnih kadrova a u kojima nema ni promila zainteresovanosti da se donese kakav zakon i eventualno procesuira ovakvo ponašanje.

I mogao bih ja ovako do sutra, ništa slagao ne bih i pogrešno napisao, sve i jednu negativnu stvar u ovoj državi se treba adresirati drito na adresu njima.
Last edited by Billy The Pljuc on 15/10/2020 11:33, edited 1 time in total.
agnostic_front

#8721 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agnostic_front »

A sta je fazon ovim botinama sendvicarima sa ovim smajlijima?

:lol: :?
Tvrtko II Kotromanić

#8722 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Patton44 wrote: 15/10/2020 10:43
horkesh wrote: 15/10/2020 01:44
Patton44 wrote: 13/10/2020 10:09 :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:
Pametnice drage,uvjek im neko zastre vunu preko ociju.Haris , Zlatko , Fahro , Bakir .
Nemoj da za par godina kukate kako vam je i kifla zastro vunu preko ociju.
Kako GS-u nezastra oci.

Pedja dopusta da njihova fondacija dovede cetnika spasoja da prica mladima o traumama rata.
da se ne osvrcem na ostalo
samo mi reci, da li si licno upoznao Spasoja i da li mozda imao priliku da ucestvujes u njihovim radionicama.
znas, posto sam upucen u njihov rad, njegovo udruzenje radi skupa sa udruzenjima veterana i vrs i hvo i ARBiH kroz radionice psiholoske pomoci veteranima (inace sto niko ne radi jer vlast izgleda boli neka stvar za ptsp) i radionice sa mladima na kojima ucestvuju skupa bivsi vojnici sve 3 strane
na tim radionicama ljudi, svako iz svoje perspektive, govore o svom dozivljaju rata
tako da razlicitu perspektivu imaju vojnici hvo, vrs i Armije
a zajednicka im je stvar da djeci govore da je rat odvratna stvar i da sve sto budu radili, rade da u buducnosti rat i sukobe izbjegnu

pa mi reci sta tebi tu smeta
ili si samo copy paste status Zahiragica bez imas ikakvog pojma o tim stvarima
RunnerX

#8723 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

agnostic_front wrote: 15/10/2020 11:28 A sta je fazon ovim botinama sendvicarima sa ovim smajlijima?

:lol: :?
Fazon je da se nešto mora napisati, a nemaš više šta, jer braniti SDA ili DF je postao pretežak posao. Nikad ih nije bilo lakše ispresavijati i svi su svjesni toga.
RunnerX

#8724 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Billy The Pljuc wrote: 15/10/2020 11:20svojim pristajanjem na nova i nova zaduženja države raznim kreditima koji finansijski prije svega služe da se finansira taj isti aparthejd.
Ovo je toliko važna tema, a toliko zapostavljena da je nevjerovatno. SDA im svakim novim kreditom produžava život i vijek trajanja, umjesto da se to jednom zaustavi pa da nemaju za plate i penzije, da narod izađe na ulice, oni rade suprotno, kupuju im mir.
Billy The Pljuc

#8725 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

RunnerX wrote: 15/10/2020 12:05
Billy The Pljuc wrote: 15/10/2020 11:20svojim pristajanjem na nova i nova zaduženja države raznim kreditima koji finansijski prije svega služe da se finansira taj isti aparthejd.
Ovo je toliko važna tema, a toliko zapostavljena da je nevjerovatno. SDA im svakim kreditom produžava život i vijek trajanja, umjesto da se to jednom zaustavi pa da nemaju za plate i penzije, da narod izađe na ulice, oni rade suprotno, kupuju im mir.
Pa druže tako je od rata na ovamo, ne samo sa tim, pisao sam do sada o mnogim oblicima nedjelovanja SDA kad je u pitanju opstajanje RS-a i generalno političke strukture tamo a nije da nisu i nemaju elemente da ih ako ništa o jadu zabave.

NE, oni biraju zaštitu vlastitog kriminala zarad prodaje države, tako postupaju i sa trećom stranom, njima je bitnije da su oni jamili i da neće odgovarati za isto a sve negativno što se dešava njihovom narodu je nebitno i to nam plasiraju od svog postanka.
Post Reply