Global version.nlt wrote:Je li global version ili global romGrom2017 wrote:Prilikom azuriranja na Android 9 RN 5 PRo zaglavio na MI logo. Samo to stoji. Pokusao reboot, wipe clear nista ne pomaze. Mi pc suite ne prepozaje ga.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
Grom2017
#8701 Re: Xiaomi mobiteli
- i agree
#8702 Re: Xiaomi mobiteli
Otidji do radnje gdje si uzeo i neka ti naprave vjerovatno je pod garancijomGrom2017 wrote:Ne, ne. Kupio i dao sestri. Ma nista.i agree wrote:Jesi li ranije unlockao bootloader?OCe li fastboot?Grom2017 wrote:Prilikom azuriranja na Android 9 RN 5 PRo zaglavio na MI logo. Samo to stoji. Pokusao reboot, wipe clear nista ne pomaze. Mi pc suite ne prepozaje ga.
-
nlt
#8703 Re: Xiaomi mobiteli
Nosi u radnju gdje je kupljen.Grom2017 wrote:Global version.nlt wrote:Je li global version ili global romGrom2017 wrote:Prilikom azuriranja na Android 9 RN 5 PRo zaglavio na MI logo. Samo to stoji. Pokusao reboot, wipe clear nista ne pomaze. Mi pc suite ne prepozaje ga.
-
djama
#8704 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Redmi 7 ili Xiaomi Redmi S2 (Redmi Y2)...
nikakva pretjerana upotreba , surfanje i viber radi poziva nista vise
- fortaleza
#8705 Re: Xiaomi mobiteli
Radit ce ti oba ok za ono sto tebi treba, Redmi S2 iako je harverski slabiji je dobar telefon, upravo kucam s njega.djama wrote:Xiaomi Redmi 7 ili Xiaomi Redmi S2 (Redmi Y2)...
Al svejedno bi prije preporucio Redmi 7 ako nesto visa cijena nije problem, samo zbog toga sto S2 vrti 32-bitni OS na 64-bitnom procesoru te ce kad tad podrska za 32-bitne aplikacije izostati, vec ove godine pocinje.
Ja cu problem rjesiti custom romom, al i za to treba dodatno vremena izdvojiti.
- i agree
#8706 Re: Xiaomi mobiteli
Kazu da je redmi 7 nasljednik s2 pa je nekako logicnije uzet noviji model.
-
Grom2017
#8707 Re: Xiaomi mobiteli
Da, da IQ MOBILE, odnio i ostavio. 24 mjeseca garancije dobio kad je kupljen.
-
Android Knego
#8708 Re: Xiaomi mobiteli
Htio bih prvi put kupiti mobitel preko interneta. Dosad generalno nisam preko web-a kupovao ništa skuplje od 30 KM, ali kad sam detaljnije pogledao razliku u cijenama mislim da ima smisla i malo riziknuti...
Odlučio sam se za Redmi Note 7. Pročitao zadnjih 15-ak stranica ove teme i našao dovoljno imformacija. Dilema je jedino 3 ili 4 GB RAM-a. Ova jača verzija malkice prelazi onih "preporučenih" <300 KM cijene. Pa me u vezi toga zanimaju dvije stvari:
1. Koliko se carine plati na, recimo, 350 KM vrijednosti?
2. Na osnovu čega u Carini procjenjuju vrijednost mobitela? Da li prodavac obavezno šalje neki račun ili to ide na osnovu nečeg drugog? I šta ako prodavac na računu umanji vrijednost ispod realne?
Odlučio sam se za Redmi Note 7. Pročitao zadnjih 15-ak stranica ove teme i našao dovoljno imformacija. Dilema je jedino 3 ili 4 GB RAM-a. Ova jača verzija malkice prelazi onih "preporučenih" <300 KM cijene. Pa me u vezi toga zanimaju dvije stvari:
2. Na osnovu čega u Carini procjenjuju vrijednost mobitela? Da li prodavac obavezno šalje neki račun ili to ide na osnovu nečeg drugog? I šta ako prodavac na računu umanji vrijednost ispod realne?
-
zposao
#8709 Re: Xiaomi mobiteli
Pogledaj malo usporedbe na internetu, ja osobno mislim da se ne isplati kupovati verziju sa 4 gb rama jer Xiaomi ima preagresivan ram menadžment i jednako ubija pozadinske aplikacije i verzija sa 3 i sa 4 gb rama...Android Knego wrote:Htio bih prvi put kupiti mobitel preko interneta. Dosad generalno nisam preko web-a kupovao ništa skuplje od 30 KM, ali kad sam detaljnije pogledao razliku u cijenama mislim da ima smisla i malo riziknuti...![]()
To je stvar ličnog izbora, ali ja nisam vidio nikakvu prednost modela od 4 gb.
To bi ti bio moj savjet
-
Android Knego
#8710 Re: Xiaomi mobiteli
Želiš reći da je dovoljno 3 GB?zposao wrote:Pogledaj malo usporedbe na internetu, ja osobno mislim da se ne isplati kupovati verziju sa 4 gb rama jer Xiaomi ima preagresivan ram menadžment i jednako ubija pozadinske aplikacije i verzija sa 3 i sa 4 gb rama...Android Knego wrote:Htio bih prvi put kupiti mobitel preko interneta. Dosad generalno nisam preko web-a kupovao ništa skuplje od 30 KM, ali kad sam detaljnije pogledao razliku u cijenama mislim da ima smisla i malo riziknuti...![]()
To bi ti bio moj savjet
OK, hvala za preporuku.
- i agree
#8711 Re: Xiaomi mobiteli
A kolko bi te izasao taj sto bi narucio sa recimo 3gb rama?Android Knego wrote:Htio bih prvi put kupiti mobitel preko interneta. Dosad generalno nisam preko web-a kupovao ništa skuplje od 30 KM, ali kad sam detaljnije pogledao razliku u cijenama mislim da ima smisla i malo riziknuti...![]()
-
sabanss
#8712 Re: Xiaomi mobiteli
3 GB se može naći ispod 300 KM. Jedino je šteta što je i storage 32 GB vs 64 GB na jačoj verziji.
- i agree
#8713 Re: Xiaomi mobiteli
Ako je razlika nekih 50-tak maraka barem ja licno nebi rizikovao.Evo sta se desi kad kupis kod nas,bezazleni update i telefon zablokira,sta ces ga vracat u kinu na popravak?Ovako odneses u radnju nek ima i godina garancije na makar taj software rahat si kolko tolko.
-
zposao
#8714 Re: Xiaomi mobiteli
Moje mišljenje je da je za normalan rad na modernim mobitelima sasvim dovoljno 3gb rama.Android Knego wrote:Želiš reći da je dovoljno 3 GB?zposao wrote:Pogledaj malo usporedbe na internetu, ja osobno mislim da se ne isplati kupovati verziju sa 4 gb rama jer Xiaomi ima preagresivan ram menadžment i jednako ubija pozadinske aplikacije i verzija sa 3 i sa 4 gb rama...Android Knego wrote:Htio bih prvi put kupiti mobitel preko interneta. Dosad generalno nisam preko web-a kupovao ništa skuplje od 30 KM, ali kad sam detaljnije pogledao razliku u cijenama mislim da ima smisla i malo riziknuti...![]()
To bi ti bio moj savjet
OK, hvala za preporuku.
Pogledaj uostalom ajfone i google pixele koliko imaju rama.
A sama količina ram memorije i ne znači puno, važno je kako je softver optimiziran.
Koliko sam uspio vidjeti na usporedbama na youtubeu, Redmi Note 7 verzija sa 4 i sa 4 gb rama skoro jednako rade, tj ne vidi se razlika u multitaskingu jer Xiaomi ima dosta agresivan ram menadzment. Tako da je moje misljenje da je pametnije kupiti 3 gb rama.
A prostor za pohranu se uvijek moze prosiriti micro sd karticama, bar one nisu vise foliko skupe.
-
wolfie
#8715 Re: Xiaomi mobiteli
Gdje je najjeftinije kupiti Redmi (Note) 7 online?
- diablobih
#8716 Re: Xiaomi mobiteli
aliexpress, ona goldway radnja.wolfie wrote:Gdje je najjeftinije kupiti Redmi (Note) 7 online?
-
wolfie
#8717 Re: Xiaomi mobiteli
Mnogo hvala.diablobih wrote:aliexpress, ona goldway radnja.wolfie wrote:Gdje je najjeftinije kupiti Redmi (Note) 7 online?
-
sabanss
#8718 Re: Xiaomi mobiteli
155 USD je trenutno na Gearbestu - verzija sa 3 GB memorije
-
Android Knego
#8719 Re: Xiaomi mobiteli
Slažem se da je gubljenje garancije nedostatak, ali razlika u cijeni je prevelika. Nisam detaljno gledao šta se tačno dobije (slušalice, zaštitno staklo itd.) u online i offline ponudi, ali koliko sam ja upratio razlika je 100-150 km (za model RN 7). Ispravite me ako griješim.i agree wrote:Ako je razlika nekih 50-tak maraka barem ja licno nebi rizikovao.Evo sta se desi kad kupis kod nas,bezazleni update i telefon zablokira,sta ces ga vracat u kinu na popravak?Ovako odneses u radnju nek ima i godina garancije na makar taj software rahat si kolko tolko.
-
Android Knego
#8720 Re: Xiaomi mobiteli
I mene ovo zanima.wolfie wrote:Mnogo hvala.diablobih wrote:aliexpress, ona goldway radnja.wolfie wrote:Gdje je najjeftinije kupiti Redmi (Note) 7 online?
A je li jeftiniji Gearbest ili Aliexpress?sabanss wrote:155 USD je trenutno na Gearbestu - verzija sa 3 GB memorije
-
Android Knego
#8721 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala ti za objašnjenje. Uzimam za ženu, ona je manje zahtjevan korisnik pa sam i ja računao da bi 3 GB bilo sasvim dovoljno.zposao wrote: Moje mišljenje je da je za normalan rad na modernim mobitelima sasvim dovoljno 3gb rama.
Pogledaj uostalom ajfone i google pixele koliko imaju rama.
A sama količina ram memorije i ne znači puno, važno je kako je softver optimiziran.
Koliko sam uspio vidjeti na usporedbama na youtubeu, Redmi Note 7 verzija sa 4 i sa 4 gb rama skoro jednako rade, tj ne vidi se razlika u multitaskingu jer Xiaomi ima dosta agresivan ram menadzment. Tako da je moje misljenje da je pametnije kupiti 3 gb rama.
A prostor za pohranu se uvijek moze prosiriti micro sd karticama, bar one nisu vise foliko skupe.
- SONY_91
#8722 Re: Xiaomi mobiteli
@Android Knego - Poslao sam ti pp. Ukoliko budeš imao dodatnih pitanja u vezi carine pitaj
.
-
sabanss
#8723 Re: Xiaomi mobiteli
Koliko vidim u pola dolara suAndroid Knego wrote:A je li jeftiniji Gearbest ili Aliexpress?sabanss wrote:155 USD je trenutno na Gearbestu - verzija sa 3 GB memorije
-
house MD
#8724 Re: Xiaomi mobiteli
Koristim ga 10 dana. Veliki dio radnog vremena mi treba za komunikaciju (pozivi, viber, watsapp...) i opet mi navece ostane 40 - 50% baterije. Zub na ekranu ne smeta ni najmanje. O performansama nije potrebno ni pricati. Nisam mogao vjerovati da telefon moze biti ovako brz i fluidan...sad sam vec navikaoBecky7 wrote:Ima li neko xiaomi mi 9, da li mu je dobra kamera, baterija? Kakva je opcenito kvaliteta vrijedili ga kupiti? Razmisljam izmedju njega i iphone 8 plus...
KamerE fenomenalne!
Dvoumio sam se izmedju mi9 i f1 ali sam se odlucio za mi9 i ni najmanje se ne kajem.
-
Mala sova
#8725 Re: Xiaomi mobiteli
Da li ko ima problema posle azuriranja na 9 pie, sa kamerom pre svega snimanjem videa. Gdje posle zaustavljanja snimka zaglavi kamera, a video se uopste ne snimi.
U pitanju je Redmi Note 5
U pitanju je Redmi Note 5