Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#8701 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Turska natjera bradate budale da napadaju Kurde... Zestoko su napali Efrin i Sejh Maksud... i kako sada stvari stoje trpe batine...
:pisnuo:

Kakav su penicilin sirijski Kurdi za ove ublehaše to je za nevjerovati... :skoljka: I to samo zato što su potpuno imuni na dvije najveće bliskoistočne ideološke ublehe - vehabizam i ihvanluk. Te dvije fejk ideologije - potpuno komplementarne neoliberalizmu i korporativnom fašizmu - su korištene kao sredstvo rušenja i preoblikovanja Sirije, a umjesto toga, svjedočimo njihovom porazu koji neće biti samo lokalan, sirijski, nego globalan.

"Sirija, katalizator regionalnih i globalnih procesa..."
Idiotima gori pod nogama, SAA ih pritisce, imaju ISIL za vratom, a oni radi Erdogana moraju napadati Kurde koji su do neba motivisani. :lol: :lol: :lol: :lol:

I evo, naravno, opet su ih zgazili! YPG je zauzeo Malakiju, tu su pred Azazom. :D :D

Sada kada je YPG navalio sa istoka, SAA ce biti u poziciji da prilicno lako slomi otpor ISILa i zauzme El Bab. Koliko sam upratio, El Bab Kurde ne zanima. Oni zele Manbij, sela na sjeveru i na kraju Azaz.

Pobunjenici trenutno nisu u mogucnosti da sudjeluju u raspodjeli ISILovog teritorija.

Jedino oni nesretnici iz Liwa Thuwar al Raqqa (il kako se vec zovu), koji se nalaze ugl sjeverno od Rake... Mislim da su oni nesposobni za vece podvige, iako Patak u njih polaze velike nade. Cak je obecao da ce napraviti mapu koja ce vjerujem pokazati da pomenuta grupa drzi pola Rojave. :lol:

Nakon sto su borci ove grupe skontali da su obicne korisne budale koje Turska pokusava iskoristiti za svoje ciljeve, poceli su se osipati i pristupati koaliciji SDF. Ako se budu kurcili, bice ekspresno rasfrormirani. Vec su jednom pokusali sprijeciti YPG da hapsi bivse pripadnike ISILa, sto se naravno zavrsilo neslavno po njih.
walter kurtz

#8702 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

ubise kurdi sve redom
sarajevoxxxx

#8703 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ne vjerujem da to ima veze sa Erdogan om.Ima ova jedna formacija Liva Suvar i izvjesni Ahmed Afeš k9ji je na čelu te formacije on je odmah rekao da neće prihvatiti primirje.

Al Malikija je u rukama opozicije.
Challenger__

#8704 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- nešto što nikada nećete pročitati od supportera terorizma:

U Turskoj, u Gaziantepu, likvidiran još jedan sirijski anti-ISIL aktivista Naji al-Jourf:

Image
Image
Syrian Activist Naji al-Jourf assassinated in #Gaziantep. He produced anti-#ISIL documentary "Daesh in Aleppo"
:arrow: LINK

No comment.
sarajevoxxxx

#8705 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Anti Isil i anti režimski aktivista.
Kikibombona

#8706 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

nixon69 wrote:
Kikibombona wrote:Kurdi iz Iraka se bore za interese svih Kurda na racionalan nacin. Oprezni su, ujedale su ih zmije i krokodili. Ne vjeruju nikome. Partnerski odnos prihvataju sa svima od koga mogu imati koristi. To je bit politike, izvuci sto vise za svoj narod u odredjenim okolnostima.
Pa vec se rokaju sa Turcima preko 40 godina,pa jos se nista nije promijenilo.
I oni Turcima postavljaju bombe i ubijaju civile i ti onda to vidis kao heroizam.?
Nisam ja expert SI kao ti,pa da znam svako pleme,grupaciju i interese.Znam samo da ce Turci na*ebati i platiti dugove kad dodje vrijeme za to.

Buraz,ja tu nikog ne branim,niti sam protiv koga tamo. Samo gljedim ta trane. :D Nek ginu za tudje interese kad su glupi.
Njihov problem,njihova stvar.
Daleko im kuca od moje. :)
Rokaju se Kurdi u Turskoj.

Kurdi iz Iraka i Sirije se u to ne trebaju mijesati. Trebaju praviti drzavu na teritoriju dvije vjestacke arapske tvorevine. I dobro im ide za sada, posebno irackim Kurdima. Nezavisnost je veoma blizu. Jacaju politicki, vojno i ekonomski. Bilo bi kontraproduktivno da se sada konfrontiraju sa Turskom. Nista ne bi postigli, samo bi MZ okrenuli protiv sebe i ucinili Turke agresivnijim, sto bi na svojoj kozi osjetili kurdski civili. Politika je igra za lukave. Ovaj Barzani iz Iraka je lukav i za sada radi odlican posao. Niko osim Bagdada ne rezi na njegovu spiku o nezavisnom Kurdistanu. Bio bi kolosalna budala kada bi pokvario tako komotnu poziciju koja je mukotrpno gradjena.

A kada budu neovisni i DOVOLJNO JAKI, onda ce moci konkretno i drsko pomoci bracu u Siriji i Iraku. Sada bi agresivnim potezom nastetili i sebi i njima.
sarajevoxxxx

#8707 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Jedan komentar o Kurdima na Orientu:

والله اﻻكراد اخطر من اليهود ﻻنهم مثل الكرة الدائرية ﻻتعرف رأسهم من مؤخرتهم ينسقون مع العالم كله

"Bogami Kurdi su opasniji od Jevreja.Oni su kao okrugla lopta, ne znaš gdje im je glava a gdje zadnjica. Sa cijelim svijetom su dogovoru".
sunceKOtepsija

#8708 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote:- nešto što nikada nećete pročitati od supportera terorizma:

U Turskoj, u Gaziantepu, likvidiran još jedan sirijski anti-ISIL aktivista Naji al-Jourf:

Image
Image
Syrian Activist Naji al-Jourf assassinated in #Gaziantep. He produced anti-#ISIL documentary "Daesh in Aleppo"
:arrow: LINK

No comment.
sto bi reko brat Freddie :lol: Another One Bites the Dust :lol:
sarajevoxxxx

#8709 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
nixon69 wrote:
Kikibombona wrote:Kurdi iz Iraka se bore za interese svih Kurda na racionalan nacin. Oprezni su, ujedale su ih zmije i krokodili. Ne vjeruju nikome. Partnerski odnos prihvataju sa svima od koga mogu imati koristi. To je bit politike, izvuci sto vise za svoj narod u odredjenim okolnostima.
Pa vec se rokaju sa Turcima preko 40 godina,pa jos se nista nije promijenilo.
I oni Turcima postavljaju bombe i ubijaju civile i ti onda to vidis kao heroizam.?
Nisam ja expert SI kao ti,pa da znam svako pleme,grupaciju i interese.Znam samo da ce Turci na*ebati i platiti dugove kad dodje vrijeme za to.

Buraz,ja tu nikog ne branim,niti sam protiv koga tamo. Samo gljedim ta trane. :D Nek ginu za tudje interese kad su glupi.
Njihov problem,njihova stvar.
Daleko im kuca od moje. :)
Rokaju se Kurdi u Turskoj.

Kurdi iz Iraka i Sirije se u to ne trebaju mijesati. Trebaju praviti drzavu na teritoriju dvije vjestacke arapske tvorevine. I dobro im ide za sada, posebno irackim Kurdima. Nezavisnost je veoma blizu. Jacaju politicki, vojno i ekonomski. Bilo bi kontraproduktivno da se sada konfrontiraju sa Turskom. Nista ne bi postigli, samo bi MZ okrenuli protiv sebe i ucinili Turke agresivnijim, sto bi na svojoj kozi osjetili kurdski civili. Politika je igra za lukave. Ovaj Barzani iz Iraka je lukav i za sada radi odlican posao. Niko osim Bagdada ne rezi na njegovu spiku o nezavisnom Kurdistanu. Bio bi kolosalna budala kada bi pokvario tako komotnu poziciju koja je mukotrpno gradjena.

A kada budu neovisni i DOVOLJNO JAKI, onda ce moci konkretno i drsko pomoci bracu u Siriji i Iraku. Sada bi agresivnim potezom nastetili i sebi i njima.
Igraju se sa vatrom. Prije par dana Iran je dvadesetak Kurda sunita osudio na smrt. U svim zemljama su im porasli apetiti.
Challenger__

#8710 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sunceKOtepsija wrote:sto bi reko brat Freddie :lol: Another One Bites the Dust :lol:
:thumbup:

U to ime, "One Vision"

Fredijevi roditelji su Zoroastrijanci.

:wink:
Challenger__

#8711 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Igraju se sa vatrom. Prije par dana Iran je dvadesetak Kurda sunita osudio na smrt. U svim zemljama su im porasli apetiti.
Ne brini ti ni za Iran ni za Kurde. Brini ti za svoje favorite koje niko na svijetu ne može spasiti.

sarajevoxxxx

#8712 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Igraju se sa vatrom. Prije par dana Iran je dvadesetak Kurda sunita osudio na smrt. U svim zemljama su im porasli apetiti.
Ne brini ti za Iran. Brini ti za svoje favorite koje niko na svijetu ne može spasiti.

Isil nisu oni moji favoriti. Kurdi se još od 2004. bore protiv porodice Asad. Dakle mnogo prije sirijske revolucije. Davno sam rekao da su najnormalniji dole u tom loncu, i njihovo napredovanje nije nikakvo iznenađenje.
Kikibombona

#8713 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Jedan komentar o Kurdima na Orientu:

والله اﻻكراد اخطر من اليهود ﻻنهم مثل الكرة الدائرية ﻻتعرف رأسهم من مؤخرتهم ينسقون مع العالم كله

"Bogami Kurdi su opasniji od Jevreja.Oni su kao okrugla lopta, ne znaš gdje im je glava a gdje zadnjica. Sa cijelim svijetom su dogovoru".
:lol: :lol: :lol: :lol:

Uvijek su mi bile smijesne ove arapske metafore!

Sta bi tek za sebe trebali reci, ako su Kurdi zaista ovakvi...!?? :-) :shock: :lol: :lol:
Challenger__

#8714 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Isil nisu oni moji favoriti. Kurdi se još od 2004. bore protiv porodice Asad. Dakle mnogo prije sirijske revolucije. Davno sam rekao da su najnormalniji dole u tom loncu, i njihovo napredovanje nije nikakvo iznenađenje.
Ne mislim na ISIL. Oni su niko i ništa. Mislim na ideologiju koja ih je iznjedrila. Toj i ihvanijskoj ideologiji nema spasa. Ona je osporena u Siriji i to je samo početak njihovog globalnog kolapsa.
insomnia78

#8715 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Smorise na twitteru sa ovim Anoushom
Ucero im on, ne mozes skoro nista drugo procitati
sarajevoxxxx

#8716 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Isil nisu oni moji favoriti. Kurdi se još od 2004. bore protiv porodice Asad. Dakle mnogo prije sirijske revolucije. Davno sam rekao da su najnormalniji dole u tom loncu, i njihovo napredovanje nije nikakvo iznenađenje.
Ne mislim na ISIL. Oni su niko i ništa. Mislim na ideologiju koja ih je iznjedrila. Toj i ihvanijskoj ideologiji nema spasa. Ona je osporena u Siriji i to je samo početak njihovog globalnog kolapsa.
Zna se koje Mosul predao isilovim radikalima i do zuba ih naoružao. Nisu ihvanije već Maliki koji je za tu gestu imao podršku i od Zapada i od Teherana.
sarajevoxxxx

#8717 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

I to sve uredno potvrdila nezavisna komisija iračkog parlamenta.
sunceKOtepsija

#8718 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote:
sunceKOtepsija wrote:sto bi reko brat Freddie :lol: Another One Bites the Dust :lol:
:thumbup:

U to ime, "One Vision"

Fredijevi roditelji su Zoroastrijanci.

hahaha znam :thumbup:
https://www.facebook.com/Bay%C4%B1r-Buc ... 448606956/
0bjava "turkmena" od juce:"Na podrucju Bayirbucaka nema sigurnog mjesta, ruski avionu gadaju cak i kampove uz granicu..."zar nas turska nece zastitit cak ni uz svoju granicu"...
neko je neki dan cini mi se postavio sliku sirijskih vojnika pored ovog Image spomen kamena :lol:
Kikibombona

#8719 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Smorise na twitteru sa ovim Anoushom
Ucero im on, ne mozes skoro nista drugo procitati
Prevod obraćanja Džebhetun-nusre povodom pogibije Zahrana Aljuša

U ime Allaha ,Milostivog, Samilosnog.
“Allah je od vjernika kupio njihove živote i imetke u zamjenu za džennet. Oni se bore na Allahovom putu, pa ubijaju ili bivaju ubijani. To im je On obećao u Tewratu, Indžilu i Kur'anu. A ko je preči od Allaha da svoj zavjet ispuni. Pa radujte se trgovini koju ste s Njim sklopili! To je veliki uspjeh! (sura et-Tewbe)

Šejh, mudžahid Muhammed Zahran Aljuš je preselio kao šehid, tako mi smatramo a Allah će mu suditi, nakon dugog niza godina zalaganja i žrtvovanja. Za to vrijeme je ubijao kafire i borio se protiv Nusajrija i rafidija sve dok nije sreo svoga Gospodara.

Mi, u Džebhetun-nusri, izražavamo saučešće njegovoj porodici, rodbini i mudžahidima na zemlji Šama a posebno mudžahidima Džejšul-islama (Vojske islama).

Kao što molimo Allaha da pomogne novog vođu Džejšul-islama ebu Hemmama Asima Bujedanija, da mu dadne da ispravno i razborito postupa i da ga učini ključem hajra i da sa njim zatvori zlo! On subhanehu se tea'la je najpreči da to uradi i On je to kadar.

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova!
sunceKOtepsija

#8720 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan komentar o Kurdima na Orientu:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uvijek su mi bile smijesne ove arapske metafore!
okrugla lopta :lol:
Kikibombona

#8721 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sunceKOtepsija wrote: okrugla lopta :lol:
Kao sto mi imamo 'kockaste glave', tako i Arapi imaju 'okrugle lopte'. :D

Poruka lidera Dzejsul Fetah, lidera Idliba, Rusima! :D

Nigdje da nadjem te umjerene majku mu... Mlohavi navija za njih, ali ih jos uvijek nije uspjeo pronaci... :D
DuckZz

#8722 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Pripadnici 30.Divizije zauzeli selo Dudijan na sjeveru Aleppa.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.63 ... 8&z=16&m=b
Image
Image
Image
Image
Maystor

#8723 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

- Nakon što je isil prošlog mjeseca ponizio SAA i pregazio ih u Mehinu, poslane su nove jedinice kao pojačanje i Mehin će uskoro biti oslobođen, aBd.

- u Ramadiju isil pregažen brže nego što se očekivalo. Činjenica je (ne pitajto zašto i zašto baš sad) da amerikanci sada tuku po isilu ono pravo i da se to osjeti na terenu. Poslije Ramadija ide Faludža, a onda - vatromet u Mosulu. Imajte razumijevanja za Ristu, ovo za Ramadi mu je teško palo. Kad se samo sjetim koliko je kliktao i prštao od sreće kad je isil zauzeo Ramadi...

- Almasdarnews piše da su američki komandosi u Iraku uhvatili Šišanija. Ne vjerujem, ali pouzdano se zna da je 200 komandosa na terenu i da je premijer Iraka dao odobrenje za njihovo djelovanje. Misija im je da eliminišu lidere isila.
Challenger__

#8724 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Poruka lidera Dzejsul Fetah, lidera Idliba, Rusima! :D

Koji dezorijentisani jadnik...

- U gradu koji je prije aktuelne okupacije brojao 165.000 ljudi na njegov "miting" dođe 100 ljudi i nešto dječice. Da zna s kim ima posla, odmah bi se raznio. Plus, nesretnici ne znaju da preostalo lokalno stanovništvo obavještajne podatke o pozicijama esktremista dostavlja ruskoj komandi i jedva čeka oslobođenje grada od ovih mamlaza. Jad, jad, jad...

BTW, snimak je star, ko zna da li su ovi sa snimka uopšte živi.

_____

Laku noć.
Kikibombona

#8725 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Vijestiummeta prevele nadahnut govor halife Bagdadija! :D
Locked