Po mojoj logici u fc5 ti nije stabilan OC cim se javljaju artefakti; zasto to ne primjecujes u drugim igrama moze biti do % utlizacije gpu chipa u tim igrama... kad vec koristis msi afterburner upali OSD opcije za prikazivanje temp, OC, mem usage i mhz speed u afterburneru.rolltroll wrote:imam jedno pitanje, pa ko zna...
overclockao sam grafiku preko msi afterburnera, stabilnost testirao u valley-u i kombustoru. Kartica je stabilna i izvukao sam nevjerovatnih 30 fps u prosjeku. Međutim, problem ipak postoji a ogleda se igri FarCry 5 gdje se pojavuljuju velike narandžasto-žute tačke, kako bih objasnio...kao da stojite ispred vatre i vatra izbacuje one iskrice...Vraćanjem na tvornički clock, problem također nestaje. U igrama AC Origins i Forza Horizon 3 nema nikakvih problema, osim što je vidljiva razlika u performasama clockane grafike. Nemam još neku igru sad na kompu da probam, ali od ove tri samo na FC je ovaj problem...
Naravno cudno da ti nije pokazivao nikakve artefakte u kombustoru a u fc5 jeste.