Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
5 0 5
#8701 Re: Poplave u cijeloj BiH
Teska situacija u Orasju! Tok Save bukvalno promijenjen - Samir Agic, Ministarstvo sigurnosti BiH.

- It_is_a_Leclerc
#8702 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nek' vide ljudi.Ned071 wrote:apel za pomoc
ako iko ide ka maglaju, i ako moze, neka ponese makar pet litara nafte u prihvatni centar u begovom hanu. tamo su ljudi iz zeljeznog polja, hrane imaju jos za koji dan ali fali nafte za prevoz traktorima i motokultivatorima. hvala
- Not My Idea
#8703 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo je tacno. I nama.su jucer rekli da im je najgore za naftu. Nemaju cim prevozit pomocNed071 wrote:apel za pomoc
ako iko ide ka maglaju, i ako moze, neka ponese makar pet litara nafte u prihvatni centar u begovom hanu. tamo su ljudi iz zeljeznog polja, hrane imaju jos za koji dan ali fali nafte za prevoz traktorima i motokultivatorima. hvala
-
5 0 5
#8705 Re: Poplave u cijeloj BiH
Potrebne mobilne spalionice za leševe, NATO prisutan sa 21 saveznicom - Bakir Izetbegovic.
Racunajte na pomoc NATO-a nakon ove katastrofe, moje saucesce porodicama - Anders Fogh Rasmussen.
Racunajte na pomoc NATO-a nakon ove katastrofe, moje saucesce porodicama - Anders Fogh Rasmussen.
- art vandeley
-
sha_ba
#8708 Re: Poplave u cijeloj BiH
skafiskafsnjak wrote:Ako neko zna cije je ovo, da se ime objavi.Janjicar wrote:Hvala Bogu, konacno da se nesto preduzme a trgovcima zabraniti poslovanje dozivotno.eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zdk-u-pr ... /140521120
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bravo za stanovništvo koje je javilo, ali konačno i bravo za inspekciju
Da mu se mame najebemo kad god stignemo. NOge polomiti necovjeku![]()
![]()
![]()
jojjjjjjjjjj ne mogu da vjerujem da postoje takve zivotinje..to su zivotinje, nisu ljudi
Prilikom kontrole iz svoje nadležnosti inspektori su u Zavidovićima u trgovinskoj radnji "Boss" zatekli robu bez porijekla (brašno i eurokrem) i u Žepču u trgovinskoj radnji "Kristina" (mineralnu vodu i brašno).
- snaga_znanja
- guber90
#8710 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo, neka se vidi, a poserem ja onog kod od ovog trenutka kupi zvaku od njih!sha_ba wrote: Prilikom kontrole iz svoje nadležnosti inspektori su u Zavidovićima u trgovinskoj radnji "Boss" zatekli robu bez porijekla (brašno i eurokrem) i u Žepču u trgovinskoj radnji "Kristina" (mineralnu vodu i brašno).
- Havatar
#8711 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iz Hamburga narod skuplja i već smo 2 kamiona napunili i narod svaki dan nešto donese Masallah.
Iz islamske zajednice Hamburg !
-
5 0 5
#8712 Re: Poplave u cijeloj BiH
znao sam. navijac real madrida.guber90 wrote:Evo, neka se vidi, a poserem ja onog kod od ovog trenutka kupi zvaku od njih!sha_ba wrote: Prilikom kontrole iz svoje nadležnosti inspektori su u Zavidovićima u trgovinskoj radnji "Boss" zatekli robu bez porijekla (brašno i eurokrem) i u Žepču u trgovinskoj radnji "Kristina" (mineralnu vodu i brašno).
- Janjicar
#8713 Re: Poplave u cijeloj BiH
Je li ovo ta ?guber90 wrote:Evo, neka se vidi, a poserem ja onog kod od ovog trenutka kupi zvaku od njih!sha_ba wrote: Prilikom kontrole iz svoje nadležnosti inspektori su u Zavidovićima u trgovinskoj radnji "Boss" zatekli robu bez porijekla (brašno i eurokrem) i u Žepču u trgovinskoj radnji "Kristina" (mineralnu vodu i brašno).
TR "BOSS" VL. HADŽIĆ ASIM ZAVIDOVIĆI
http://www.poslovanje.ba/registar/49615 ... zavidovici
- neMir
#8714 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zasto razvodnjavate ovako bitnu temu ? Previse mahalanja, nepotrebnih informacija i neumjesnog humora. 
- cyprus
#8716 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sutra idem u Maglaj, pa imam koje pitanje... Dobio sam takve savjete šta sve da spremim i kako da se pripremim, maltene ko da idem u Černobil... E sad, može li mi neko iz prve ruke reći - kako je tamo? Šta je od opreme zaista nužno? Naročito su mi naglašavali dezinfekciju, pa kakva je situacija sa tim?
Znam da opreza nikad dosta, ali nekako previše sam uputa dobio... Kontam kako onda to stanovništvo tamo živi
Znam da opreza nikad dosta, ali nekako previše sam uputa dobio... Kontam kako onda to stanovništvo tamo živi
- Not My Idea
#8717 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sajpruse,eto citaj. Evo mi zivi,zdravi I neoshugani.
- cyprus
#8718 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo pročito... JeboteNot My Idea wrote:Sajpruse,eto citaj. Evo mi zivi,zdravi I neoshugani.
Što se tiče maski, jesul dovoljne hirurške ili trebaju one neke zajebane? Pitam jer zaista ne mogu takvu neku situaciju sebi pojmit
- snaga_znanja
#8719 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo ranije sta sam napisao...cyprus wrote:Sutra idem u Maglaj, pa imam koje pitanje... Dobio sam takve savjete šta sve da spremim i kako da se pripremim, maltene ko da idem u Černobil... E sad, može li mi neko iz prve ruke reći - kako je tamo? Šta je od opreme zaista nužno? Naročito su mi naglašavali dezinfekciju, pa kakva je situacija sa tim?
U Maglaj bez full opreme nemojte ni pomisljati da idete. Kod jedne ekipe (mislim da se radi o randicima jedne firme iz Gorazda... da ne lupam reklamu iako je zasluzuju) sam vidio jednokratna radna odijela (kao kod policije kad radi uvidjaj). To je idealno i ako neko zna gdje se ima nabaviti neka obavezno kupi.
Maska obavezno. Rukavice radne da ne porezete ruke i ispod njih obucite hirurske da vam ruka ne dolazi u kontakt sa vodom (sve je mokro ili bar vlazno). Idealna kombinacija.
Cizme obavezno ako mislite pomoci ljudima rascistiti mulj, a mulja ima kao u najludjim pricama.
Ko pusi neka dobro vodi racuna o kontaktu ruku i usta! Ista stvar vam je i sa vodom. Otvaranjem i zatvaranjem flase za vodu. Hrana isto tako. Prije pusenja, pijenja, jedenja dobro ruke operite (vodite racuna da voda kojom perete ruke u Maglaju nije za pice, samim tim nije pogodna niti za higijenu), a nakon toga namazite ruke onim antibakterijskim gelom.
Ako mozete kad idete dole ponesite i lopatu za snijeg i obicnu lopatu. Negdje ima zemlje, a negdje mulja. Ovaj mulj dok je jos vlazan lakse se izbacuje sa ovom lopatom za snijeg (ona koja ima zakrivljene bocne strane).
Sto se tice odjece. Ponesite najstariju mogucu odjecu koju imate i koju ce te baciti nakon sto posao zavrsite, a presvucite se u jednako tako staru odjecu. Ne idete na modnu reviju idete pomoci ljudima. A najmanje cete pomoci, ako na odjeci ponesete bakterije kuci nazad i otrujete sebe i svoje ukucane.
I pripremite se na jako neugodan miris i prodoran miris.
Sto se tice hrane. Za 3 dana rada dole, definitivno nisam skonto nista. Neki imaju, neki nemaju. Neki kukaju, a imaju, drugi sute, a nemaju itd. itd. Nisam stvarno mogao razmisljati o tome. Nadjite nekog ko vam lici na postenog covjeka i nek vam on kaze kome bi trebalo.
I jedna dobronamjerna kritika. Ono dole je kataklizma koju svako hoce da uslika. Ali majke vam ga daj to malo suptilnije radite. Nije safari. Ljudi su to. Snimate njihove rusevine, a njima to vec polako pocinje ici na zivce...
Jedan primjer kako to ne treba raditi...
I kad smo kod papanskog ponasanja. Kad vec tu pomoc dovezete ne morate biti najgrlatiji... U miru i tisini bez puno price i pametovanja podijelite to i razlaz.
I jos da dodam. Krenulo me.
Dobicete od Civilne zastite, ukoliko dolazite organizovano, lanc pakete. Zivi bili podjelite to narodu, sebi ponesite da jedete.
Cuvaj se i sretno!I jos da dodam.
Podjelicete se u timove. Vjerovatno po 10 ljudi, nekad i po 5. Zavisi kako ko. Slusajte onog ko vam je vodja tima makar bio i najgluplji covjek na svijetu. Ako vas 10 pametuje necete nista napravit.
Trudite se biti sto vise smireni. To dosta djeluje na ljude. Ako vi placete placu i oni.
Ponesite i po koju cokoladicu za malisane...
- Not My Idea
#8720 Re: Poplave u cijeloj BiH
Obavezno maske,tacno
Sajpruse,znaci ni slucajno gepek ne otvaraj na putu. Zavuci se negdje s autom. I ne govori nikom da ista imas,samo govori da si iskljucivo tu zbog fizickog rada. Od onih sto te vuku za rukav I kukaju,bjezi. Mi smo bili u bijeloj ploci I omerdovom polju..I to je opisano u tom gore postu. Oni sto stoje sa strana,njih odvedi sa strane I pitaj sta im.treba I znajul.kome treba pomoc
Sajpruse,znaci ni slucajno gepek ne otvaraj na putu. Zavuci se negdje s autom. I ne govori nikom da ista imas,samo govori da si iskljucivo tu zbog fizickog rada. Od onih sto te vuku za rukav I kukaju,bjezi. Mi smo bili u bijeloj ploci I omerdovom polju..I to je opisano u tom gore postu. Oni sto stoje sa strana,njih odvedi sa strane I pitaj sta im.treba I znajul.kome treba pomoc
-
fukara_tz
#8721 Re: Poplave u cijeloj BiH
Požarnica Tuzla 21.05.
- Krizzia
- Mali_Vuk
#8723 Re: Poplave u cijeloj BiH
Najbitnije da nemaš otvorenih rana koje bi došle u kontakt sa vodom, ili sad već onečišćenim predmetima tamo. Mada se te neke bakterije infiltriraju i putem sluzokože. Dakle preko kože koja je zdrava i nije oštećena, bez rana. Mada ne treba praviti paniku. Pa ne radi se o nuklearnoj kataklizmi i radijaciji. Neće ti ništa biti Kiprecyprus wrote:Sutra idem u Maglaj, pa imam koje pitanje... Dobio sam takve savjete šta sve da spremim i kako da se pripremim, maltene ko da idem u Černobil... E sad, može li mi neko iz prve ruke reći - kako je tamo? Šta je od opreme zaista nužno? Naročito su mi naglašavali dezinfekciju, pa kakva je situacija sa tim?
- Not My Idea
#8724 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mi prije nego sto smo krenuli rekli su nam da cemo vidjet stvari koje nikad nismo vidjeli. I bukvalno je tako bilo. Rukavice smo imali I hirurske I one prave gumene I one platnene,tjncyprus wrote:Evo pročito... JeboteNot My Idea wrote:Sajpruse,eto citaj. Evo mi zivi,zdravi I neoshugani.nemam riječi...
Što se tiče maski, jesul dovoljne hirurške ili trebaju one neke zajebane? Pitam jer zaista ne mogu takvu neku situaciju sebi pojmit
-
StupskaBitanga