Nisam te prepozno internet mangupedirestraits0078 wrote:Nemojte da više peglate ovog ego magarca, da citiram baketa, možete misliti kako je njemu sa samim sobom, dosta mu je ta kazna, plus što ne razumije osnovne stvari u životu.![]()
No, nadoći će suprcali u vožnji, ima da vozi desnom i još da stane i upita da li je dovoljno brzo ili sporo.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#8701 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8702 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ja njemu nista ne uskracujem, a vozim po pravilima kao i on, samo sto on vozi debelo ispod ogranicenja
Lahko je zaobici jednog, dvojicu, hajd u 17 00 zaobidji citavu armiju sporaca
Nije ba stvar da li ja zurim negdje, ako pise 60 ogranicenje, ne znam sto ne bi vozio 60?! Koji valjan razlog je za to?!
I jos jednom, pricamo o citavoj armiji tih saburasa.
Lahko je zaobici jednog, dvojicu, hajd u 17 00 zaobidji citavu armiju sporaca
Nije ba stvar da li ja zurim negdje, ako pise 60 ogranicenje, ne znam sto ne bi vozio 60?! Koji valjan razlog je za to?!
I jos jednom, pricamo o citavoj armiji tih saburasa.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8703 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Hajmo ovako. Ograničenje je 60 km/h. No ima magle, a i klizav je kolovoz. Ti voziš 50 km/h (dakle manje od ograničenja), no ipak spucaš u nekog/nešto, jer se nisi mogao na vrijeme zaustaviti.
Pitanje za one koji misle da zakon mora imati posebne članove za svaku moguću situaciju u saobraćaju: Da li se u takvoj situaciji možete vaditi na konstataciju da niste krivi, jer nigdje u zakonu ne piše da u otežanim uslovima morate voziti tačno određenom brzinom, već postoji ona čuvena da se vožnja prilagođava uslovima na putu?!
Kako se određuje da li ste ili niste prilagodili brzinu uslovima na putu?! Hint, nigdje nema člana zakona koji određuje o kojoj se tačno brzini radi izraženo u km/h.
Zbog čega?
Pitanje za one koji misle da zakon mora imati posebne članove za svaku moguću situaciju u saobraćaju: Da li se u takvoj situaciji možete vaditi na konstataciju da niste krivi, jer nigdje u zakonu ne piše da u otežanim uslovima morate voziti tačno određenom brzinom, već postoji ona čuvena da se vožnja prilagođava uslovima na putu?!
Kako se određuje da li ste ili niste prilagodili brzinu uslovima na putu?! Hint, nigdje nema člana zakona koji određuje o kojoj se tačno brzini radi izraženo u km/h.
- ned424
#8704 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Malo prije ja uz vrbanjusu kad lola isfura sa onom crvenom pandom od telemacha, kao zakoci opali od trotoar odose lotre u PM ja stao gledam opreme po ulici svega e hajvana majko mila. A kod dzamije milicija sjedi i slusa ezan bilo u 12 sati danas.
-
quarterback
#8705 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mozda nije bila plataned424 wrote:Malo prije ja uz vrbanjusu kad lola isfura sa onom crvenom pandom od telemacha, kao zakoci opali od trotoar odose lotre u PM ja stao gledam opreme po ulici svega e hajvana majko mila. A kod dzamije milicija sjedi i slusa ezan bilo u 12 sati danas.
-
tempuser
#8706 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne vrijedi...Romeo 80 wrote:Hajmo ovako. Ograničenje je 60 km/h. No ima magle, a i klizav je kolovoz. Ti voziš 50 km/h (dakle manje od ograničenja), no ipak spucaš u nekog/nešto, jer se nisi mogao na vrijeme zaustaviti.
Kako se određuje da li ste ili niste prilagodili brzinu uslovima na putu?! Hint, nigdje nema člana zakona koji određuje o kojoj se tačno brzini radi izraženo u km/h.Zbog čega?
-
autoskolee
#8707 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne voze oni sporo nego se vi ne znate prestrojiti

-
mirzet87sa
#8708 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakav opis, slike i prilike gorana/bitange
- supercali
#8709 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne treba zakon za svaku mogucu situaciju nego eventualno da je voznja od 40 ometanje a koja situacija je tu sasvim nije bitnoRomeo 80 wrote:Hajmo ovako. Ograničenje je 60 km/h. No ima magle, a i klizav je kolovoz. Ti voziš 50 km/h (dakle manje od ograničenja), no ipak spucaš u nekog/nešto, jer se nisi mogao na vrijeme zaustaviti.
Kako se određuje da li ste ili niste prilagodili brzinu uslovima na putu?! Hint, nigdje nema člana zakona koji određuje o kojoj se tačno brzini radi izraženo u km/h.Zbog čega?
Ocito si pobrkao to malo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8710 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jah....e sad ovog sporaca umnozi, pa da vidis dernekaautoskolee wrote:Ne voze oni sporo nego se vi ne znate prestrojiti![]()
![]()
-
direstraits0078
#8711 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Je li i tebi bilo trepcuce zeleno? Da on nije mozda prosao na cisto zeleno? U onom trenutku kad je bilo upaljeno, izmedju dva treptaja? Probaj malo vratiti snimak, mislim da bi moglo biti da se radi o tome. Ja sam tako neku vecer kod televizije rizikovao, mislim da sam prosao izmedju dva treptaja zelenog. Semafora, ne oka.sparky wrote:Totalno oftopičarenje na temi, stvarno. Danas ja vozim uredan kao i uvijek a prođe lik pored mene na trepcuce zeleno. Mislim stvarno kakvih divljaka ima. Sve bi ja te trkače u zatvor.
Boki vr5 i po is back.
Jesam li jos tu?
On topic:
Stvarno me nerviraju vozaci koji voze 2/3 ogranicenja, npr. 40 kmh po gradu gdje je 60, 60 kmh gdje je ogranicenje 90, 80 kmh gdje je ogranicenje 120 itd...
- zateznistub
#8712 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ima li kakav moderator, ovo stvarno postaje katastrofalno smarajuće
-
direstraits0078
#8713 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jest, vala. Evo i ja apelujem na vozace da prilagode brzinu pisanja postova uslovima koristenja foruma.zateznistub wrote:Ima li kakav moderator, ovo stvarno postaje katastrofalno smarajuće
On topic: Jos me nerviraju isto vozaci kad se prestrojavaju bez zmigavca. Neku vecer jedan s pezovom cc prestrojava se bez zmigavca. Svi u autu komentarisu: papak.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8714 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ima, evo ja cu sam sebe pobrisat ,svakako vidim da smetam svima ovdje,cao
- zateznistub
#8715 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znaš da smo pričali na tu temu, levata na ignore i lakše dišeš!bitanga_sa_otesa wrote:ima, evo ja cu sam sebe pobrisat ,svakako vidim da smetam svima ovdje,cao
- amar1994
#8716 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jbte ja cijelo vrijeme kontam da se njemu sklanjaju i da ide u rikvercTomahawk11 wrote:Jah....e sad ovog sporaca umnozi, pa da vidis dernekaautoskolee wrote:Ne voze oni sporo nego se vi ne znate prestrojiti![]()
![]()
sta mi je majko draga
- drug_profi
#8717 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Danas u oba pravca pegla. Necete vjerovati, novi level sam dostigao. 30 km/h od Šipa do Hotonja iza Megana preve genercije. U suprotnom pravcu večeras, od Kobilje Glave do Gorice 30 km/h Iza škode fekalije.
... skontao sam da sprinteri trce brze nego sto oni voze...
- amar1994
#8718 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma garant EGR ostao otvoren pa ne mogu brze

- kabal1337
#8719 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jest se nabio na volanautoskolee wrote:Ne voze oni sporo nego se vi ne znate prestrojiti![]()
![]()
-
mahalas505
#8720 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ogranicenje od 60km/h znaci to je MAKSIMALNA dozvoljena brzina, tj. to nije brzina kojom je preporuceno ili da se mora voziti. Cisto da formalno postavimo neke stvari na mjesto.
Brzina od 40km/h direktno nije kaznjiva, ali se ostavljeno na procjenu policajcu u konkretnom slucaju pod onim pasusom da se ne ometaju drugi ucesnici u saobracaju. Sada kod saobracaju u jednom smjeru sa tri trake, to je veoma mala ili nikakva vjerovatnoca da te policija zaustavi i kazni. Medjutim, kod saobracaja u jednom smjeru sa jednom trakom, moze lako desiti da te zaustavi policija, jer si napravio kolonu gdje si vozio 40km/h, a ogranicnje 60km/h.
Brzina od 40km/h direktno nije kaznjiva, ali se ostavljeno na procjenu policajcu u konkretnom slucaju pod onim pasusom da se ne ometaju drugi ucesnici u saobracaju. Sada kod saobracaju u jednom smjeru sa tri trake, to je veoma mala ili nikakva vjerovatnoca da te policija zaustavi i kazni. Medjutim, kod saobracaja u jednom smjeru sa jednom trakom, moze lako desiti da te zaustavi policija, jer si napravio kolonu gdje si vozio 40km/h, a ogranicnje 60km/h.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8721 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nevjerovatno je ovo kako se po gradu vozi, majke mi! Kakav je ovo novi trend spore vožnje zavladao ja ne mogu razumjeti. Štede gorivo kokuzi, šta li?! U čemu je štos voziti debelo ispod ograničenja, šta je ovo ljudi moji?!drugi profil wrote:Danas u oba pravca pegla. Necete vjerovati, novi level sam dostigao. 30 km/h od Šipa do Hotonja iza Megana preve genercije. U suprotnom pravcu večeras, od Kobilje Glave do Gorice 30 km/h Iza škode fekalije.
Najtužnije od svega je što ja koji vozim po ograničenju ili samo mrvu iznad (po brzinomjeru) ispadam neki manijak koji prestiže sve redom
Po nekoj odokativnoj procjeni, jedno 60% vozača su idioti koji su izgubljeni u vremenu i prostoru i voze sporije od Grasa. 30% su manijaci, agresivci i neiživljena bagra koja liječi komplekse i frustracije manijakalnom vožnjom i jedno 10% su normalni vozači koji poštuju propise i neke civilizovane norme ponašanja...
-
Emir92
#8722 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mahalas505 wrote:Ogranicenje od 60km/h znaci to je MAKSIMALNA dozvoljena brzina, tj. to nije brzina kojom je preporuceno ili da se mora voziti. Cisto da formalno postavimo neke stvari na mjesto.
Ovdje bi dodao na tvoj kraj, da ne bi bilo prepirke a magla, a kisa, a snijeg, a cuskije padaju ne moze se 60 voziti, kad uslovi na cesti to dozvoljavaju
- kabal1337
#8723 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kakve ovo sve veze ima sa TRKACIMA ?
- holowey
#8724 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zavisi od perspektive, nekome su i oni sto voze 60 - trkacikabal1337 wrote:kakve ovo sve veze ima sa TRKACIMA ?
-
mahalas505
#8725 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno zavisi sta je referetna tackaholowey wrote:zavisi od perspektive, nekome su i oni sto voze 60 - trkacikabal1337 wrote:kakve ovo sve veze ima sa TRKACIMA ?