Po tebi je, dakle, reći istinu = sa nekim koketirati. Upravo radi takvih kao ti, ŽK i dokazuje da nije dobar političar, jer je preiksren.-LIBERO- wrote:Slican osjecaj poslije ovog gostovanja kod Senada.
Zeljko napokon, NAPOKON, treba raskrstiti sa koketiranjem sa SDA, i to javno i konkretno, i krenuti u okrupljavanje anti feudalno orjentisanih gradjana. A svi zanmo ko je uspostavio ovaj, trenutno aktuelni, feudalni sistem. Kao sto i znamo da su ga, kasnije kada su dobili priliku, prigrlili ovi iz SDP-a.
Dakle, Zeljko ako misli barem se prestaviti kao neka alternativa politicko-moralnim-etickim principima, koji su evoluirali u ovaj stranacki feudalizam, treba to ostro i javno izreci i djelima i istupima prestaviti.
Ili, jednostavno reci, sto po meni ovakvim dosadasnjim toplo-hladno istupima indirektno i govori, da sjedi na dvije-tri stolice, cisto kao potencijal u postizbornim koalicijama, pa bilo to i sa SDA i SDP.
I to je stav. Ali stav koji ga automatizmom izbacuje iz bilo koje opcije koja bi mogla prestaviti barem nesto slicno alternativi postojecim.
Kurs mu je konfuzan, da li namjerno ili zbog lose profilacije, jos uvijek, ali pod hitno mora zauzeti konkretan kurs. Gdje bih ja, kao potencijalni glasac (sto jos uvijek jesam, mada i sve manje i manje) mogao precizno znati cemu i kome dajem svoju podrsku ako zaokruzim DF.
Ovako, kako je to sada...
Rekao je da je SDA jaka stranka. Jel slagao? Nije. I kad gubi osvaja puno glasova, dokaz prošli opći
Rekao je da SDA ima infrastrukturu. Jel slagao? NIje. Pored SDP-a, najjaču
Rekao je da SDA ima nacionalnu ideju. Jel slagao? Nije. To im je jedina tema i ideja i kec u rukavu kojeg izvade uvijek po potrebi i imaju mogućnost da ga izvade.
Prema tome, nikakvog koketiranja tu nema. Poslije samoproklamiranih raznih političkih analitičara koji niču kao gljive poslije kiše, sumnjivog diskursa i titule, konačno nešto konkretno i juasno. Što ne prija tvojim uhicama? Druga stvar.
E, sad u čemu je ŽK, po meni, bio usudila bih se reći, drzak , je povišavanje tona kako tobože tužilaštvo i sudstvo nemaju veze sa politikom. Kao da je iz Švedske sa socijele došao prije dva mjeseca, pa pojma nema, a posebno da direktnom nominovanju, uplitanju i političkim pritiskom nije svjedočio ili morao svjedočiti kod bivšeg mu šefa, a majstora tih rabota Lagumdžije. I sad nam kao ŽK otkriva toplu vodu, Joj, jao nemojte mješat tužilaštvo i politiku. Pa šta radiš 8 godina u predsjedništvu, što im to prije svake sjednice ne kažeš. nego si došo na Tv meni da pričaš?