Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Slican osjecaj poslije ovog gostovanja kod Senada.

Zeljko napokon, NAPOKON, treba raskrstiti sa koketiranjem sa SDA, i to javno i konkretno, i krenuti u okrupljavanje anti feudalno orjentisanih gradjana. A svi zanmo ko je uspostavio ovaj, trenutno aktuelni, feudalni sistem. Kao sto i znamo da su ga, kasnije kada su dobili priliku, prigrlili ovi iz SDP-a.

Dakle, Zeljko ako misli barem se prestaviti kao neka alternativa politicko-moralnim-etickim principima, koji su evoluirali u ovaj stranacki feudalizam, treba to ostro i javno izreci i djelima i istupima prestaviti.

Ili, jednostavno reci, sto po meni ovakvim dosadasnjim toplo-hladno istupima indirektno i govori, da sjedi na dvije-tri stolice, cisto kao potencijal u postizbornim koalicijama, pa bilo to i sa SDA i SDP.

I to je stav. Ali stav koji ga automatizmom izbacuje iz bilo koje opcije koja bi mogla prestaviti barem nesto slicno alternativi postojecim.

Kurs mu je konfuzan, da li namjerno ili zbog lose profilacije, jos uvijek, ali pod hitno mora zauzeti konkretan kurs. Gdje bih ja, kao potencijalni glasac (sto jos uvijek jesam, mada i sve manje i manje :roll: ) mogao precizno znati cemu i kome dajem svoju podrsku ako zaokruzim DF.
Ovako, kako je to sada... :run:
Po tebi je, dakle, reći istinu = sa nekim koketirati. Upravo radi takvih kao ti, ŽK i dokazuje da nije dobar političar, jer je preiksren.
Rekao je da je SDA jaka stranka. Jel slagao? Nije. I kad gubi osvaja puno glasova, dokaz prošli opći
Rekao je da SDA ima infrastrukturu. Jel slagao? NIje. Pored SDP-a, najjaču
Rekao je da SDA ima nacionalnu ideju. Jel slagao? Nije. To im je jedina tema i ideja i kec u rukavu kojeg izvade uvijek po potrebi i imaju mogućnost da ga izvade.
Prema tome, nikakvog koketiranja tu nema. Poslije samoproklamiranih raznih političkih analitičara koji niču kao gljive poslije kiše, sumnjivog diskursa i titule, konačno nešto konkretno i juasno. Što ne prija tvojim uhicama? Druga stvar.
E, sad u čemu je ŽK, po meni, bio usudila bih se reći, drzak , je povišavanje tona kako tobože tužilaštvo i sudstvo nemaju veze sa politikom. Kao da je iz Švedske sa socijele došao prije dva mjeseca, pa pojma nema, a posebno da direktnom nominovanju, uplitanju i političkim pritiskom nije svjedočio ili morao svjedočiti kod bivšeg mu šefa, a majstora tih rabota Lagumdžije. I sad nam kao ŽK otkriva toplu vodu, Joj, jao nemojte mješat tužilaštvo i politiku. Pa šta radiš 8 godina u predsjedništvu, što im to prije svake sjednice ne kažeš. nego si došo na Tv meni da pričaš?
oakville

#8702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

vatrogasac wrote:
HM 2011 wrote: Suština je da niti ne radi ništa na tom polju..... AvMau dušebrižništvo.....
Pa nešto je vrlo tiho kroz zube rekao kako skoro oni nemaju nikakvih ovlasti ni moći nego da se konci vuku iz vana.
Ako ništa to je iskreno rekao. Nadajmo se da će biti iskren i onda kada ga strani savjetodavci puste niz vodu.
Altsa

#8703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

bio je makar iskren...za ono sto ne zna ni dzemila nece reci da zna i oplesti po nekoj nebuloznoj teoriji....da je sda kolko god nam bila mrska mocna stranka je opet tacno...mocnost se odnosila na biracko tijelo...a sda ima najmnogobrojnije biracko tijelo na zalost...prema tome nista nije obecao i nista nije slagao.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Havatar wrote:
-LIBERO- wrote:
hornet wrote:Gledao sam Komsica veceras na FACE-u i mogu reci da sam razocaran. Od komplimenata koje je uputio SDA, govoreci kako je to mocna i ozbiljna stranka, pa davanjem vjetra u leđa istoj, smatrajuci kako ce SDA najvise profitirati od protesta ili uopste situacije u kojoj se danas nalazimo. Krajnje je vrijeme da Željko 'pokaze zube' ako misli nesto ozbiljno uraditi, jer ne mogu se promjene praviti sa onima koji i jesu najodgovorniji za ovo stanje. To bi trebao biti jasan stav DF-a, odmah sada. Mislio sam glasati, al sad i bas nisam siguran. Ne ulijeva mi povjerenje i odlucnost, izgledao jer kao nekakav los politicki analiticar. :sad:

Slican osjecaj poslije ovog gostovanja kod Senada.

Zeljko napokon, NAPOKON, treba raskrstiti sa koketiranjem sa SDA, i to javno i konkretno, i krenuti u okrupljavanje anti feudalno orjentisanih gradjana. A svi zanmo ko je uspostavio ovaj, trenutno aktuelni, feudalni sistem. Kao sto i znamo da su ga, kasnije kada su dobili priliku, prigrlili ovi iz SDP-a.

Dakle, Zeljko ako misli barem se prestaviti kao neka alternativa politicko-moralnim-etickim principima, koji su evoluirali u ovaj stranacki feudalizam, treba to ostro i javno izreci i djelima i istupima prestaviti.

Ili, jednostavno reci, sto po meni ovakvim dosadasnjim toplo-hladno istupima indirektno i govori, da sjedi na dvije-tri stolice, cisto kao potencijal u postizbornim koalicijama, pa bilo to i sa SDA i SDP.

I to je stav. Ali stav koji ga automatizmom izbacuje iz bilo koje opcije koja bi mogla prestaviti barem nesto slicno alternativi postojecim.

Kurs mu je konfuzan, da li namjerno ili zbog lose profilacije, jos uvijek, ali pod hitno mora zauzeti konkretan kurs. Gdje bih ja, kao potencijalni glasac (sto jos uvijek jesam, mada i sve manje i manje :roll: ) mogao precizno znati cemu i kome dajem svoju podrsku ako zaokruzim DF.
Da li su ti "anti-feudalni gradjani" za ponovno uvodjenje agrarne reforme :?:
Mislim da su "antifeudalni građani" živo zainteresovani da se kriminalcima oduzme nelegalno stečena imovina - ali to je nemoguće u feudalizmu.
Isto tako "antifeudalni građani" su za to da se poništi nametnuta privatizacija s kraja devedesetih koja je "ubila zadnji hljeb u nama".
A kad bi se ponovila nacionalizacija privatne imovine kao što se desilo 1945 , to bi bio totalni krah feudalizma.

Agrarna reforma se ipak ne može sprovesti jer "raja iz agrara" danas mahom živi u najstrožim centrima gradova....
hornet

#8705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

tvsabina wrote:
Havatar wrote:
-LIBERO- wrote:
Slican osjecaj poslije ovog gostovanja kod Senada.

Da li su ti "anti-feudalni gradjani" za ponovno uvodjenje agrarne reforme :?:
Mislim da su "antifeudalni građani" živo zainteresovani da se kriminalcima oduzme nelegalno stečena imovina - ali to je nemoguće u feudalizmu.
Isto tako "antifeudalni građani" su za to da se poništi nametnuta privatizacija s kraja devedesetih koja je "ubila zadnji hljeb u nama".
A kad bi se ponovila nacionalizacija privatne imovine kao što se desilo 1945 , to bi bio totalni krah feudalizma.

Agrarna reforma se ipak ne može sprovesti jer "raja iz agrara" danas mahom živi u najstrožim centrima gradova....
Agrarnom reformom i nisu bili pogodjeni ljudi sa sela, vec veleposjednici (begovi) koji su vecinom zivjeli u gradovima a pripadali su im veliki zemljisni posjedi koje su kmetovi obradjivali. Uglavnom. Ta reforma je bila u korist seljaka na racun veleposjednika. :izet:
Havatar

#8706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Nacionalizacija i ponavljanje kompletne privatizacije sigurno ne bi naislo na odobravanje medjunarodne zajednice tako da to mozes da obrises kao neki plan . Oduzimanje nelegalno stecene imovine je moguce samo nakon pravosnazne presude i to sigurno nece biti brz proces nego i da se sad pocne sa tim trebale bi godine a i to ako se dokaze da je nelegalno stecena. Dobro je sto agrarna reforma vise nije moguca posto je Bosnjake i ona jedna mnogo kostala .
Havatar

#8707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

hornet wrote: Agrarnom reformom i nisu bili pogodjeni ljudi sa sela, vec veleposjednici (begovi) koji su vecinom zivjeli u gradovima a pripadali su im veliki zemljisni posjedi koje su kmetovi obradjivali. Uglavnom. Ta reforma je bila u korist seljaka na racun veleposjednika. :izet:
Ta reforma je bila u korist Srba na racun Bosnjaka..
JThomas

#8708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

hornet wrote:Gledao sam Komsica veceras na FACE-u i mogu reci da sam razocaran. Od komplimenata koje je uputio SDA, govoreci kako je to mocna i ozbiljna stranka, pa davanjem vjetra u leđa istoj, smatrajuci kako ce SDA najvise profitirati od protesta ili uopste situacije u kojoj se danas nalazimo. Krajnje je vrijeme da Željko 'pokaze zube' ako misli nesto ozbiljno uraditi, jer ne mogu se promjene praviti sa onima koji i jesu najodgovorniji za ovo stanje. To bi trebao biti jasan stav DF-a, odmah sada. Mislio sam glasati, al sad i bas nisam siguran. Ne ulijeva mi povjerenje i odlucnost, izgledao jer kao nekakav los politicki analiticar. :sad:
ko god planira u vlast neće moći pokazati zube SDA, jer vlasti u federaciji bez nje neće biti. usprkos slučaju zara, zaboraviće se to do izbora, a možda i mnogo prije, već nakon svečanog otvorenja shiddija. govoriti protiv SDA će samo oni koji nemaju ništa protiv da ostanu opozicija radi principa, a sve sam skeptičniji da je željko takav...

i možda fahro jer nema vremena do izbora da ponovo mijenja kompletnu paradigmu, nije da on ne bi, ali jednostavno nema kad a da bude iole uvjerljivo...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Zeljko ne prica ono sto bi svi mi voljeli cuti nego ono sto je istina a obicno se to mnogima ne svidja. Takav je bio i intervju na FACE TV. Istina je da je SDA i te kako organizovana i ozbiljna stranka jer da nije ne bi bila ovoliko u vlasti. Istina je da u SBB-u nema ljudi koji bi se mogli prozivati a i sto se tice samog Fahre sve je rekla-kazala. To nije koketiranje niti dodvoravanje nego istina kao i obicno sve ono sto kaze najnormalnijim recenicima bez uvijanja u celofan i izraza koje 80% gradjana ne razumije ili mora da trazi po Kljajicu. Jasni i glasno....narodski!!!
JThomas

#8710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

najozbiljnija, najorganizovanija i najveći krivac za govna u kojima smo. toliko organizovana da su svi drugi preuzeli njihove obrasce i načine djelovanja, a dok se sa tim obrascima ne raščisti napretka nam nema. ja sam pesimista i trenutno ne vidim ko može biti barem pokretač tog raščišćavanja uključujući i ŽK.
Styling

#8711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Zeljko Komsic je jedna strasna kukavica. Prije 8 godina (prije prvog kandidovanja za hrvatskog clana Predsjednistva) malo je nedostajalo da potpuno odustane. Covjek koji je tada bio clan IO SDP mi je pricao da su i Odbor i Zatko imali strasnih problema s njim jer je pokazao ogromuu nesigurnost i strah, pricao je kako se boji da ga ne ubiju, kako su ubili Leutara pa ce i njega, da on to ne smije... i sve je zamalo propalo. Predmetni skup je odrzan u Jablanici.
sabina1

#8712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Havatar wrote:
hornet wrote: Agrarnom reformom i nisu bili pogodjeni ljudi sa sela, vec veleposjednici (begovi) koji su vecinom zivjeli u gradovima a pripadali su im veliki zemljisni posjedi koje su kmetovi obradjivali. Uglavnom. Ta reforma je bila u korist seljaka na racun veleposjednika. :izet:
Baš tako. :thumbup:
Agrarna reforma je sporevedena samo u BiH s jasnim planom da se Bošnjacima oduzme zemlja.
Nigdje u ostatku bivše Jugoslavije nije bilo agrarne reforme.

Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine je trebalo izglasati čim su se pojavili uslovi da se ista oduzme , dakle kraj 1995 , početak 1996.
Do 2006 bi sve bilo oduzeto a do 2016 završen kompletan proces.
Pod uslovom da se ne živi u feudalnom sistemu.
A živi se.
hornet

#8713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

Havatar wrote:
Uglavnom. Na racun bosanske aristokracije koju su cinili begovi Bosnjaci. Sve je to placano nekom mizernom nadoknadom. Slicno je bilo i sa nacionalizacijom. Znam iz prve ruke.
Last edited by hornet on 16/03/2014 20:15, edited 1 time in total.
Styling

#8714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

hornet wrote:
HM 2011 wrote:
dustaban wrote:
To ti je bas tako kod nas prijatelju. Drugacije zasad ne ide. Ustvari islo je nekako dok SDP nije razyebo tu opciju.

Sad je tako kako je. Oporavak gradjanske opcije je jedino moguc preko "nacionalnih gradjanskih blokova". Znam da zvuci kontradiktorno, ali tako je, drugacije ne ide.
Ne-Ne... :jok:

Ovdje nema Građana - samo konstirutivni i nekonstitutivni narodi.

Građanin sa izjašnjavanjem kao građanin BiH je svrstan u kategoriju ostali narodi.....

Probao ni sam ne znam koliko puta - uvjek bio odgovor - Ti si onda ostali, od prve lične karte projekta CIPS, pa prijava na konkurs...

Probao graditi građansko društvo - zbog pokušaja gradnje građanskog društva (kao da ja mogu išta sam izgraditi - :roll: ) zbog samog govora o tome - bio okarakteriziran kao fašista, nacista, čovjek koji radi protiv svetih tekovina ZAVNOBIH-a od istih ljudi koji se "bore" protiv "troglave aždaje"...

Isti ti ljudi žive - primaju platu za "borbu" protiv "Troglave aždaje" - ja za to nikada nisam plaćen i to sam radio iz entuzijazma, čak sam im i dao koju marku sadake.

Ali dragi moji - nema -

Govorite i pišite o stvarima kakvim jesu - možda onda identifikujete probleme, ovako skrećete pažnju javnosti sa bitnih pitanja.

Ponavljam u BIH je pojam građanin izbrisan i predstavljen formalno pravno kao pojam Državljanin.

I Željko Komšić je prije popisa stanovništva bio pozvan da pegla, dosađuje na tu temu - džaba, ništa - oglušio se na poziv.....

Sad nakon popisa stanovništva i izjašnjavanja nacionalnost/narodnost -

Kakvi građani ????????????????????????????????????

I dalje to stoji u Ustavu BiH - istom onom Daytonu kojeg svi pljujete -

u našem kolokvijalnom govoru i zakonskim tekstovima prevodi se kao državljani,

a narod iako piše da je narod (Ethnic group) prevodi se kao nacija..... Mi ni te stvari nismo aposlvirali na prostoru BiH - kako planiramo apsolvirati pojam Građanin BiH ????????????? Posebno uz koncept Av Mau dušebrižništva...

Prema našem jezičkom shvatanju u engleskom jeziku ne postoji riječ građanin.....

Citizen = Državljanin
Cizizenship = Državljanstvo...

Nema....
Pa i ne treba da imas mogucnost da se izjasnis kao gradjanin na pitanje o nacionalnoj/etnickoj pripadnosti. Gradjani smo svi koji zivimo u BiH. Neki su vise gradjanski orijentisani (sto ne znaci da su anacionalni) a neki su nacionalisti ili vjerski sovinisti.
Citizen se moze prevoditi i kao "gradjanin" i kao "drzavljanin" a moze i kao "podanik" zavisno od konteksta (Citizen o New York, American citizen).
Citizenship je "gradjanstvo" i "drzavljanstvo".

Kod nas se ocigledno uzima ona prevod koji odgovara onima koji su na vlasti. :run:
sabina1

#8715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Styling wrote:
Zeljko Komsic je jedna strasna kukavica. Prije 8 godina (prije prvog kandidovanja za hrvatskog clana Predsjednistva) malo je nedostajalo da potpuno odustane. Covjek koji je tada bio clan IO SDP mi je pricao da su i Odbor i Zatko imali strasnih problema s njim jer je pokazao ogromuu nesigurnost i strah, pricao je kako se boji da ga ne ubiju, kako su ubili Leutara pa ce i njega, da on to ne smije... i sve je zamalo propalo. Predmetni skup je odrzan u Jablanici.
Kakva sreća.
Jer s takvim strahom je uspio pobijediti (kako Zlatko reče) i Ivu i Miru i Jovića.
Zamisli da je morao ići u duel sa Ivom Andrićem - Lužanskim ?
Sigurno bi odustao jer nije lako pobijediti i Ivu i Miru i Jovića i Andrića i Lužanskog...vjerovatno bi se kandidovao Zlatko :D
Styling

#8716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

tvsabina wrote:
Styling wrote:
Kakva sreća.
Jer s takvim strahom je uspio pobijediti (kako Zlatko reče) i Ivu i Miru i Jovića.
Zamisli da je morao ići u duel sa Ivom Andrićem - Lužanskim ?
Sigurno bi odustao jer nije lako pobijediti i Ivu i Miru i Jovića i Andrića i Lužanskog...vjerovatno bi se kandidovao Zlatko :D
Pa svi znamo da je njegovu kampanju vodila stranka a ne on i da je osvojio glasove na ime kredibiiteta SDP-a (u tom trenutku). Da je on morao sam za sebe da se bori, bojim se da ne bi ni do mjesne zajednice.
sabina1

#8717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Styling wrote: Pa svi znamo da je njegovu kampanju vodila stranka a ne on i da je osvojio glasove na ime kredibiiteta SDP-a (u tom trenutku). Da je on morao sam za sebe da se bori, bojim se da ne bi ni do mjesne zajednice.
Aha , glasalo se za SDP a ne za Komšića.
Čisto da mi vi objasnite za kog sam glasala 2006.
(2010 nisam glasala prvenstveno zbog Željka)
JThomas

#8718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

pa mu je bolje odradila kampanju nego za sebe samu i ostale drugove.

pa će neko reći da je drug lagumdžija sebičan, jelde...? :lol:
casica

#8719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

Komšiću su protukandidati bili Bakir, Fahro, Borjana, Ivo, miro, lepi.....nije imao šanse da izgubi
JThomas

#8720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

a inače su ostalih godina protukandidati tipa gandi, nehru, kenedi, vili brant, josip broz, kemal ataturk...
sabina1

#8721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

casica wrote:Komšiću su protukandidati bili Bakir, Fahro, Borjana, Ivo, miro, lepi.....nije imao šanse da izgubi
Bakir i Fahro nisu bili kandidati 2006 godine.
casica

#8722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

tvsabina wrote:
casica wrote:Komšiću su protukandidati bili Bakir, Fahro, Borjana, Ivo, miro, lepi.....nije imao šanse da izgubi
Tihić, M. Ajanović, ...
daxon

#8723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daxon »

casica wrote:
tvsabina wrote:
Tihić, M. Ajanović, ...
Bio je kandidat za hrvatskog člana predsjedništva, tako da mu niti jedan Bošnjak nije mogao biti konkurencija niti protukandidat.
Ali da se ne pravimo ludi, znamo zašto je uopšte i kandidiran za tu funkciju, a i zašto je glasačka mašinerija SDP-a glasala za njega.
Inače, da je kojim slučajem dobio glasove jer je sposoban i elokventan političar, a ne zato jer je bio puko sredstvo izbornog inžinjeringa, za očekivati bi bilo da onda i na slijedećim izborima dobije tih 300K glasova, zar ne ?
Međutim, gotovo sam siguran, da on slijedeći put neće dobiti ni 300 glasova, ma za koju god se funkciju kandidirao, jedino da se kandidira za predsjednika kućnog savjeta i to u svojoj zgradi, e tu možda i prođe.
Corto Maltese

#8724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

daxon wrote: Ali da se ne pravimo ludi, znamo zašto je uopšte i kandidiran za tu funkciju, a i zašto je glasačka mašinerija SDP-a glasala za njega.
Inače, da je kojim slučajem dobio glasove jer je sposoban i elokventan političar, a ne zato jer je bio puko sredstvo izbornog inžinjeringa, za očekivati bi bilo da onda i na slijedećim izborima dobije tih 300K glasova, zar ne ?
Međutim, gotovo sam siguran, da on slijedeći put neće dobiti ni 300 glasova, ma za koju god se funkciju kandidirao, jedino da se kandidira za predsjednika kućnog savjeta i to u svojoj zgradi, e tu možda i prođe.
U svojoj zgradi neće proći, sigurno. Tu ga već znaju. Da se kandiduje u nekoj zgradi u kojoj nikada nije stanovao, i u kojoj ga ljudi nikad nisu vidjeli, osim na televiziji... e tu bi možda i prošao.
casica

#8725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by casica »

daxon wrote:Bio je kandidat za hrvatskog člana predsjedništva, tako da mu niti jedan Bošnjak nije mogao biti konkurencija niti protukandidat
postoje glasači kojima je to nebitno i nikad neće glasati za ove što su im usta puna bošnjaštva i hrvatstva
Post Reply