Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Ndare
#86976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Otoka naselje od 1974 godine sastavljeno od dva dijela nizova i tri dvospojna nebodera kao stambenih kompleksa i skole M M Dizdar ex Zivko Josilo, Vrtica Dunje s nazivima ulica Brcanska ex Socijalisticke Revolucije i Zrtava Fasizma. Sve ostalo ko kaze da je Otoka, je il dosao u Sarajevo u skorasnjoj proslosti ili rodjen ovamo iza rata i needukovan o naseljima u Sarajevu od strane roditelja koji isto tako ne poznaju grad iz gore navedenih razloga dolaska u Sarajevo.
-
duffy_duck
#86977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tema je Telemach. A ne otoka.
- Tesla Edison
#86978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma Otočane opalio kompleks. Nisu čuli za pojam širenja naselja. Neki govore da Sarajevo završava na Marijin Dvoru.
Otoka, Čvila, AP,... sve su to novija naselja napravljena kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina pa pričati o nekim autohtonim stanovnicima tih naselja i nekim "starim" naseljima i ulicama je smiješno. Zna se koji je stari dio grada. Sve ostalo su vještačka naselja i opštine napravljene za radničku klasu (čitaj: obične radničke spavaonice).
Dakle Otoka-Nova Otoka, jedno te isto (prošireno) naselje.
Nećemo više off.
Otoka, Čvila, AP,... sve su to novija naselja napravljena kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina pa pričati o nekim autohtonim stanovnicima tih naselja i nekim "starim" naseljima i ulicama je smiješno. Zna se koji je stari dio grada. Sve ostalo su vještačka naselja i opštine napravljene za radničku klasu (čitaj: obične radničke spavaonice).
Nećemo više off.
-
Ndare
#86979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I necemo vise al necemo ni lupati. Nikakvi kompleksi i nikakvo sirenje naselja. To sto se nesto zove Nova Otoka ne znaci da pripada naselju Otoka. Tema jeste telemach i ti treba postovati a pitanje je bilo za kompetan prekid usluga na tom dijelu koje je trajalo 4 5 ili vise sati i nije se dao odgovor.TESLA_EDISON wrote:Ma Otočane opalio kompleks. Nisu čuli za pojam širenja naselja. Neki govore da Sarajevo završava na Marijin Dvoru.
Nećemo više off.
- Tesla Edison
#86980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To i jeste bit problema. Nema usluge satima a pojedinci počinju pisati o Otoci te šta pripada a šta ne. Kompleksi niže vrijednosti. Zato nam i jeste država u k.... kada se svi bave nevažnim temama a ispred nosa im se gomilaju suštinski problemi.Ndare wrote:I necemo vise al necemo ni lupati. Nikakvi kompleksi i nikakvo sirenje naselja. To sto se nesto zove Nova Otoka ne znaci da pripada naselju Otoka. Tema jeste telemach i ti treba postovati a pitanje je bilo za kompetan prekid usluga na tom dijelu koje je trajalo 4 5 ili vise sati i nije se dao odgovor.TESLA_EDISON wrote:Ma Otočane opalio kompleks. Nisu čuli za pojam širenja naselja. Neki govore da Sarajevo završava na Marijin Dvoru.
Nećemo više off.
-
nedobih
#86981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Update 09.06.2019 - UG: 601222538.
Reklamacija lošeg prijema - zamrzavanje slike od 19.05.2019
- U petak bili serviseri, sve poštelovali, pritegnuli i etc... ko tambura.
- A onda subota:
,
,
Nazovem centar sa molbom da samo 'jave' ili prenesu poruku 'posebnoj brizi za korisnike'. Cura me spoji sa 'naprednom podrškom' koja mi predloži jedino reset signala a 'posebni' joj nekako nisu tu. Elem reset signala. Isključim iz struje 10 min box opet isto, ponovo da javim da nije ok a cura mi očita zabilješku 'napredne' da je ssada sve ok. Elem subota malo gledaj više ne gledaj.
- A onda jutros:
,
,
,
I sitnica ako nešto znači - ako pauziram desetak sec slika poslije ide uredno a čim vratim na tekuće u EONU krš i lom.
Očito - to be continued
----------------------------------
Ako može pojašnjenje za 2 uređaja. Na portalu imam ovo
OK pretpostavljam da je ovo EON aplikacija na Smart TV i za taj jedan je ok. E ali kad sam pokušao pokrenuti ovu app da zaobiđem box rečeno mi kod prijave da sam ispunio kvotu. Na šta se tačno odnosi ova 'kvota'.
- U petak bili serviseri, sve poštelovali, pritegnuli i etc... ko tambura.
- A onda subota:
,
,Nazovem centar sa molbom da samo 'jave' ili prenesu poruku 'posebnoj brizi za korisnike'. Cura me spoji sa 'naprednom podrškom' koja mi predloži jedino reset signala a 'posebni' joj nekako nisu tu. Elem reset signala. Isključim iz struje 10 min box opet isto, ponovo da javim da nije ok a cura mi očita zabilješku 'napredne' da je ssada sve ok. Elem subota malo gledaj više ne gledaj.
- A onda jutros:
,
,
,
I sitnica ako nešto znači - ako pauziram desetak sec slika poslije ide uredno a čim vratim na tekuće u EONU krš i lom.
Očito - to be continued
----------------------------------
Ako može pojašnjenje za 2 uređaja. Na portalu imam ovo

OK pretpostavljam da je ovo EON aplikacija na Smart TV i za taj jedan je ok. E ali kad sam pokušao pokrenuti ovu app da zaobiđem box rečeno mi kod prijave da sam ispunio kvotu. Na šta se tačno odnosi ova 'kvota'.
- diablobih
#86982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To ti je za smart tv. A za ostalo, zovi i ne pustaj dok ti ne poprave.
-
bocaboca
#86983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prešao sam ba EON Premium paket sa trio grande paketa, i primjetio sam problem, sada mi zvuk pravi problem sam se signam pojačava i smanjuje sve sam postavke za audio izmjenjao da probam al sve je isto zignal zvuka se pojača i smanji, spojen je na isti tv ka i raniji STB Cisko V2 sa kojima nisam imao tih problema,
-
nedobih
#86984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dva smart TV sa EON app
Evo stručno objašnjenje poz. centra. Imam pravo na dva smart uređaja. Na jedan smart TV je instaliran EON app a na drugi mi je priključen EON box tako da sam iskoristio kvotu a to što stoji na portalu da je jedan slobodan e to nije tačno. Pitam zbog tekućih problema jel mogu isključiti EON box pa instalirati app e ne može EON mora biti priključen.
Pa ako je tako dajte naznačite na portalu da sam iskoristio mogućnosti a ne jedno je EON app a drugo neizrečeno je android box sa EON app. Uglavnom razjasnili.
Evo stručno objašnjenje poz. centra. Imam pravo na dva smart uređaja. Na jedan smart TV je instaliran EON app a na drugi mi je priključen EON box tako da sam iskoristio kvotu a to što stoji na portalu da je jedan slobodan e to nije tačno. Pitam zbog tekućih problema jel mogu isključiti EON box pa instalirati app e ne može EON mora biti priključen.
Pa ako je tako dajte naznačite na portalu da sam iskoristio mogućnosti a ne jedno je EON app a drugo neizrečeno je android box sa EON app. Uglavnom razjasnili.
- Telemach
#86985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo nedobih,nedobih wrote:Update 09.06.2019 - UG: 601222538.
Provjerićemo Vaše navode i uslugu.
-
nedobih
#86986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Interesantno:Zdravo nedobih,
Provjerićemo Vaše navode i uslugu
,
To be continued
--------------------
UPDATE INFO
Slika mrzne i kod direktnog kopčanja koaksijalnog kabla na TV Box. Dakle otkačen splitter i ethernet kabl. Konektvani samo power i koaksijalni kabl. Ako je od kakve pomoći.
Btw UBEE wifi na pola metra ne 'dobaci' niti do 50 megabita. Preko 'kanafe' ide i preko 150.
Naravno: To be continued
Last edited by nedobih on 09/06/2019 22:22, edited 1 time in total.
-
tnt-tunja
#86987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo tnt-tunja,Telemach wrote:tnt-tunja wrote:@Telemach, zamolio bih vas da provjerite sta se desava sa mojim upload-om. Koliko sam upucen brzina uploada na mom paketu treba da je 6, medjutim u zadnje vrijeme ja ni pola od toga ne mogu dostici.
Stvarno nema smisla, ukoliko par dana covjek ne vrsi mjerenje brzine, odmah se "obara" konekcija...
Parametri signala su uredni u ovom trenutku.
Osvježili smo Vaš servis, molimo Vas provjerite ponovo.[/quote
I dalje isto....
-
j66o
#86988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach....
Zasto je smanjena velicina fonta/titla na kanalima Tv 1000,Epic drama,Viasat nature i Viasat expolre??
Zasto je smanjena velicina fonta/titla na kanalima Tv 1000,Epic drama,Viasat nature i Viasat expolre??
-
Boban0726
#86989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je do tv kuca.
-
hipija
#86990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@j66o
Biće da to nije do njih budući da svi kanali pripadaju Viasat grupaciji
Biće da to nije do njih budući da svi kanali pripadaju Viasat grupaciji
- MTV
#86991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TxTV i Logosoft isto mali titlovi.
Znaci do TV kuce je.
Znaci do TV kuce je.
-
R-Viking
#86992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam da li se kod ostalih korisnika dešava, ali od prije par dana kod mene postoje određeni problemi s tonom kod NOVA BH. Radi se o nekom šuštanju, koje se pojavljuje ukoliko komentator povisi ton, kod nešto jače muzike s basovima. Tada je najviše primjetno...
-
probook
#86993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je tako na svakoj utakmici koju prenose, tako da ja nikada ne gledam utakmicu na tom kanalu.R-Viking wrote:Ne znam da li se kod ostalih korisnika dešava, ali od prije par dana kod mene postoje određeni problemi s tonom kod NOVA BH. Radi se o nekom šuštanju, koje se pojavljuje ukoliko komentator povisi ton, kod nešto jače muzike s basovima. Tada je najviše primjetno...
- biggrin
#86994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
s obzirom da sam ostao na godinu dana ugovora, zainteresovan sam ugovorno produžiti vjernost na dvije godine. dva bitna uslova za to produženje bi bila da cijena za vrijeme trajanja bude 55KM i da dobijem sve VOD-ove. Deal?
- Telemach
#86995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@tnt-tunja,tnt-tunja wrote:Zdravo tnt-tunja,Telemach wrote:tnt-tunja wrote:@Telemach, zamolio bih vas da provjerite sta se desava sa mojim upload-om. Koliko sam upucen brzina uploada na mom paketu treba da je 6, medjutim u zadnje vrijeme ja ni pola od toga ne mogu dostici.
Stvarno nema smisla, ukoliko par dana covjek ne vrsi mjerenje brzine, odmah se "obara" konekcija...
Parametri signala su uredni u ovom trenutku.
Osvježili smo Vaš servis, molimo Vas provjerite ponovo.[/quote
I dalje isto....
Ok. Uskoro ćete biti kontaktirani.
- Telemach
#86996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@j66o,j66o wrote:Telemach....
Podsjećamo da smo distributer kanala, a ne emiter ali ćemo, u svakom slučaju, izvršiti rpovjere s kolegama.
-
yasaq
#86997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imali još neko sa CI modulom da od sinoć ne može gledati sve kanale ?
-
brazzo19
#86998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je bolje i stabilnije gledati telemach preko one eon aplikacije na tv.u ili preko boxa jer sa gledanjem na tv se izbjegne dodatni resiver daljinski kao i povezivanje istoga mreznim kablom
ovako se samo instalira app na tv i to je to 
-
nedobih
#86999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Update 10.06.2019 - UG: 601222538.
,
,
,
,
To be continued
Btw ranija napomena da pauziranje od cca 10 sec dakle sa zakašnjenjem - ne pije vode jer vrlo brzo dobijem NO SIGNAL. Ostaje mi samo da sve gledam kad prođe, kao reprizu.
E da, do sadašnjeg nivoa je dobacila "posebna briga za korisnike" - valjda ću saznati koji je sljedeći nivo.
I naravno ovaj redovan info je i edukativnog karaktera uz bitnu napomenu - nikakvih ružnih riječi, drskosti, beezobrazluka sa bilo čije strane. I činjenica da mi glasovne sposobnosti ne dozvoljavaju da ponavljam jedno te isto pozivnom centru i "naprednoj podršci".
,
,
,
,
To be continued
Btw ranija napomena da pauziranje od cca 10 sec dakle sa zakašnjenjem - ne pije vode jer vrlo brzo dobijem NO SIGNAL. Ostaje mi samo da sve gledam kad prođe, kao reprizu.
E da, do sadašnjeg nivoa je dobacila "posebna briga za korisnike" - valjda ću saznati koji je sljedeći nivo.
I naravno ovaj redovan info je i edukativnog karaktera uz bitnu napomenu - nikakvih ružnih riječi, drskosti, beezobrazluka sa bilo čije strane. I činjenica da mi glasovne sposobnosti ne dozvoljavaju da ponavljam jedno te isto pozivnom centru i "naprednoj podršci".
- Telemach
#87000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@nedobih,nedobih wrote:Update 10.06.2019 - UG: 601222538.
,
,
,
,
To be continued
Primjedba je evidentirana. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.