challmander wrote: ↑22/12/2022 10:02
teskeredzic_22 wrote: ↑21/12/2022 23:32
Kako vas dvojica u dvije sekunde prodaste i sjebaste TUĐE , ŠTO JE NEKO 70 GODINA stvarao i gradio.
Taj teren ne treba da služi nekoj jebenoj Tibri da nagura još jednu čelično-staklenu skalameriju , da dodatno zaguši vazduh , da poveća broj auta , da dodatno naprca ionako prebukirane parkinge , ta površina dušebriznici služi da Željine selekcije TRENIRAJU I IGRAJU FUDBAL , TO JE NAŠE , KLUPSKO.
Gradite vi vaša čelično-armaturna govna po Butmiru ili bilo kakvim drugim predrgađima , svakako osim Sarajeva i još desetak gradova , manje više nigdje žive duše , sve se raselilo jer se sve sjebalo.
Najlakše je tuđe prodavati i krčmiti.
FUJ
Jarane, moj prijateljski savjet ti je da se manis tih jugoslovenskih sranja o stvaranju zajednickim silama, solidarnosti i slicno. Ja ovdje govorim cisto s perspektive ekonomske isplativosti da je prevelik luksuz imati jebeni pomocni teren u samom centru grada. Mi nismo do grla u govnima, mi jarane jedva plivamo a roje se dusmani koji bi da rasparcaju klub i imovinu za sicu da bi pravili tibre i slicno. Htio ti to priznati sebi ili ne, pomocni teren ce otici i nesto ce se graditi tu, samo je pitanje vremena.
Ja bih radije da gledam svoj klub jos dugo godina, makar i trenirali u Visokom, nego da se tvrdoglavo drzimo nekih principa koji u modernom svijetu jednostavno nemaju mjesta i da gubimo sve sto vrijedi za sicu. Nemoj mi price o moralu, molim te.
I molim te da me ne stavljas u isti kos sa forumasem iznad mene, ja za Amara i slicne nisam.
Popravljanje govana time što prodaješ kuću koju je neko drugi pravio nije priprema za budućnost nego za grob.
I to nema nikakve veze ni sa kakvom Jugoslavijom nego sa životom , opstankom.
Teren je s razlogom tu , da je pristupačan svima svoj djeci i onoj s Ilidže i onoj s Čaršije i onoj koja će na trening doći na roušulama i onoj koju će tata dovesti u džipu , Željo je uvijek pravio svoje igrače , kada ih bude formirao i gradio u Visokom nek se fuzioniše sa Bosnom , bliže je , jeftinije a to je svakako simpatičan klub iz lijepog grada.
Klub može postojati i opstati bez prodaje vlastite imovine i bez nove staklene skalamerije u centru grada jer je od 1921 bilo tako sve evo do danas kad ćete nam vi objasniti da ne može , da će nas Tibra spasiti.
Znam da je samo pitanje vremena kad ćete razjebati imovinu , to vam i jeste bila namjera i vama i Amaru i Senadu i Violini , svima.
FUJ.