FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kakotakonikako

#86951 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Didier wrote: 21/12/2022 07:50
kakotakonikako wrote: 21/12/2022 06:50 Ja pripadam velikom, velikom taboru onih koji su za FK Zeljeznicar. Nikada pojedinac ne moze biti ispred njega. A porediti Mamica , kome je Dinamo na prvom mjestu i za koga je ucinio mnogo - smijesno je i neozniljno.
To svi vi viljuškari kažete.

A šta, Mamić to može raditi, a neko kod nas ne može? On je vizionar, a naši su lopovi? Ili šta hoćeš reći time?
To viljuskari mozes govoriti nekome drugom, sa sampanjcem .

Odgovorio ti je za Mamica forumas sime_cipol :thumbup:
challmander

#86952 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Didier wrote: 21/12/2022 01:13
kakotakonikako wrote: 20/12/2022 23:21

Cim ti pises Megamix, zna se kome taboru pripadas - sampanjac ekipi, koja je Zelju u crno zavila. Jos samo da kazes gradjevinci.

Ali ima nas koji pamtimo vise od dva dana ( i Zeljo nam je na prvom mjestu, a ne licni interesi i kojekave violine, selimovici, siljci i ini ) i dobro pamtimo i znamo sta se sve desavalo i ko je sprijecio da se Zeljo brani na sudu i ko je izdavao krivotvorene potvrde da se namaknu kamate i ko je davao pare u Zelju ali i uzimao od transfera u svoj dzep - a za to se cuti , itd...

Medjutim FK Zeljeznicar ima najbolje navijace i oni su snaga i garant opstanka i da ce doci bolji dani.

Zato se trebaju jos jace pokrenuti svi koji vole FK Zeljeznicar i vratiti ga na staze slave, gdje i pripada.
Čim si ti protiv najtrofejnijeg trenera bez kojeg bismo bili poput Slobode, zna se kojem taboru pripadaš.

Uzimao je i Mamić procente za transfere, pa je zahvaljujući njemu Hrvatska uzela dvije zadnje medalje na prvenstvima.
Kako nam pomazu sad ti trofeji kad smo pred gubitkom imovine? Ko ce nam popravit teren koji je skoro unisten zbog neodrzavanja? Ko ce vratit dugove koji su napravljeni za Amarovo vrijeme?

Amar je svoje zavrsio u ovom klubu za sva vremena i to je svima jasno. Isplatice se i njegov dug kad tad a onda se nadam da ce se crnim slovima upisati njegovo ime negdje na stadionu. Covjek koji je na sastanku rekao "nek' se ugasi".
Haris.ba

#86953 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

challmander wrote: 21/12/2022 09:57 Kako nam pomazu sad ti trofeji kad smo pred gubitkom imovine?
Porezna ce uzeti pomocni stadion. Isti ce se otkupiti na javnoj prodaji. Mnogo laksa procedura za dolaska do te zemlje nego da sportsko drustvo je ukljuceno u taj posao. I pitanje je da li bi se ikada moglo doci do vlasnistva, vjerovatno bi bilo pravo gradjenja investitoru.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#86954 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

U klubu trebaju pod hitno naci vještaka koji ce procijeniti vrijednost pomocnog terena, a ne da ga PU prodaje u bescjenje. I da pocetna cijena na licitaciji ide po procjeni.
Prvi put. Ako niko ne bude, ide druga licitacija sa cijenom -10%. Ako opet ne bude, treci put ide -20% i to je cijena ispod koje se ne moze ici.

P.S. za ne daj Bože, opet se nadam da ce se riješiti na najbolji način
Haris.ba

#86955 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

sime_cipol wrote: 21/12/2022 10:09 U klubu trebaju pod hitno naci vještaka koji ce procijeniti vrijednost pomocnog terena, a ne da ga PU prodaje u bescjenje. I da pocetna cijena na licitaciji ide po procjeni.
Prvi put. Ako niko ne bude, ide druga licitacija sa cijenom -10%. Ako opet ne bude, treci put ide -20% i to je cijena ispod koje se ne moze ici.
Heheheh. Cijena ce biti za pomocni stadion kao pomocni stadion. Jer to jeste i za to moze ici cijena. Ne mozes izmastati nesta sto nema.

Ali, kada se otkupi - onda idu promjene i izmjene u prostornim dokumentima gdje ta povrsina se prenamjeni u mnogo vrijedniju namjenu.
Didier

#86956 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

challmander wrote: 21/12/2022 09:57
Didier wrote: 21/12/2022 01:13

Čim si ti protiv najtrofejnijeg trenera bez kojeg bismo bili poput Slobode, zna se kojem taboru pripadaš.

Uzimao je i Mamić procente za transfere, pa je zahvaljujući njemu Hrvatska uzela dvije zadnje medalje na prvenstvima.
Kako nam pomazu sad ti trofeji kad smo pred gubitkom imovine? Ko ce nam popravit teren koji je skoro unisten zbog neodrzavanja? Ko ce vratit dugove koji su napravljeni za Amarovo vrijeme?

Amar je svoje zavrsio u ovom klubu za sva vremena i to je svima jasno. Isplatice se i njegov dug kad tad a onda se nadam da ce se crnim slovima upisati njegovo ime negdje na stadionu. Covjek koji je na sastanku rekao "nek' se ugasi".
Klub je davno trebalo da proda tu imovinu, ili da od nje napravi nešto perspektivno. Eno Voždovac ima i stadion na vrhu tržnog centra, mogao se kamp preseliti i negdje drugo, nema nijednog razloga da Željo mora biti tu, pored stadiona. Ali to je druga priča. Kad je Amar govorio da se to proda, dušebrižnici su pizdili jer "rasipa imovinu", a vidi sad šta se može desiti.

Nemamo ništa od ove priče.

Ja vjerujem da će trenutna garnitura uspjeti ponovo dobiti odgodu plaćanja, a i ako ne dobije, ne može se uzeti značajno veća imovina zbog duga. Nema to logike, a ni Poreznoj upravi nije baš u cilju da se Klub ugasi, ipak mi godišnje plaćamo mnogo.
challmander

#86957 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Didier wrote: 21/12/2022 10:26
challmander wrote: 21/12/2022 09:57

Klub je davno trebalo da proda tu imovinu, ili da od nje napravi nešto perspektivno. Eno Voždovac ima i stadion na vrhu tržnog centra, mogao se kamp preseliti i negdje drugo, nema nijednog razloga da Željo mora biti tu, pored stadiona. Ali to je druga priča. Kad je Amar govorio da se to proda, dušebrižnici su pizdili jer "rasipa imovinu", a vidi sad šta se može desiti.

Ja vjerujem da će trenutna garnitura uspjeti ponovo dobiti odgodu plaćanja, a i ako ne dobije, ne može se uzeti značajno veća imovina zbog duga. Nema to logike, a ni Poreznoj upravi nije baš u cilju da se Klub ugasi, ipak mi godišnje plaćamo mnogo.
Slazem se da treba prodat. Jednostavno nema nikakve ekonomske opravdanosti drzati onakav komad zemlje, na odlicnoj lokaciji kao pomocni teren. Ja se nadam da cemo nekako spasiti od porezne pa onda prodati i uraditi nesto s tim parama.

Amaru ne bih ni golfa dvojku dao da proda za mene :D
Fast87

#86958 Re: FK Željezničar

Post by Fast87 »

challmander wrote: 21/12/2022 10:37 Amaru ne bih ni golfa dvojku dao da proda za mene :D
Kako ne bi, ako je trener razumije se vidis i u pomocne terene i zemljiste...
I tu bi te negdje sa golfom zavrno da se uplati ne njegov racun pa ce on dalje....
Haris.ba

#86959 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

challmander wrote: 21/12/2022 10:37
Slazem se da treba prodat. Jednostavno nema nikakve ekonomske opravdanosti drzati onakav komad zemlje, na odlicnoj lokaciji kao pomocni teren. Ja se nadam da cemo nekako spasiti od porezne pa onda prodati i uraditi nesto s tim parama.

Stvar je sto se ne mora prodati. Moze se dati pravo gradjenja. Nek neko izgradi neki objekat, ali vlasnistvo zemljista ostaje. Pa za 100 godina sta donese vrijeme donese.
Didier

#86960 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Haris.ba wrote: 21/12/2022 10:44

Stvar je sto se ne mora prodati. Moze se dati pravo gradjenja. Nek neko izgradi neki objekat, ali vlasnistvo zemljista ostaje. Pa za 100 godina sta donese vrijeme donese.
Hajde dođi i izgradi kuću na mom zemljištu.
Haris.ba

#86961 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

Didier wrote: 21/12/2022 10:49 Hajde dođi i izgradi kuću na mom zemljištu.
Pa ako imas zemljiste na atraktivnoj lokaciji das mi pravo gradjenja i ja izgradim. Dogovorimo se da otplatim tvoje dugove i napravim ti pomocni stadion na nekoj drugoj lokaciji, i kasnije kad pokrijem troskove izgradnje tog pomocnog stadiona placam ti neku godinju rentu sto koristim tvoje zemljiste.

U cemu je problem?
Didier

#86962 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Haris.ba wrote: 21/12/2022 10:52
Pa ako imas zemljiste na atraktivnoj lokaciji das mi pravo gradjenja i ja izgradim. Dogovorimo se da otplatim tvoje dugove i napravim ti pomocni stadion na nekoj drugoj lokaciji, i kasnije kad pokrijem troskove izgradnje tog pomocnog stadiona placam ti neku godinju rentu sto koristim tvoje zemljiste.

U cemu je problem?
Lijepo to zvuči, ali teško je naći nekoga ko će to uraditi. Daj Bože da ima...
Haris.ba

#86963 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

Didier wrote: 21/12/2022 10:57 Lijepo to zvuči, ali teško je naći nekoga ko će to uraditi. Daj Bože da ima...
7000KM je kvadrat stana novogradnje tu kod stadiona. Pa ti vidi.
challmander

#86964 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Haris.ba wrote: 21/12/2022 10:44

Ma to ne moze proci kod nas, osim u nekom bas bratskom scenariju gdje se mozemo dogovorit s nekim s kim smo bas dobri a nesto ne vidim da Zeljo ima puno prijatelja danas.

Ili prodaja ili koncesija na 30+ godina, treceg nema.
Haris.ba

#86965 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

challmander wrote: 21/12/2022 11:00 Ili prodaja ili koncesija na 30+ godina, treceg nema.
Napisao sam ti najbolju opciju.

Nego, kakva koncesija? Kako to funkcionise?
challmander

#86966 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Haris.ba wrote: 21/12/2022 11:02
challmander wrote: 21/12/2022 11:00 Ili prodaja ili koncesija na 30+ godina, treceg nema.
Napisao sam ti najbolju opciju.

Nego, kakva koncesija? Kako to funkcionise?
Dodje neko, napravi tu trzni centar i ubire sav prihod narednih 30-50 godina, nakon toga ostaje nama.

Ovo sto si ti napisao je neki idealni, imaginarni scenarij.
kakotakonikako

#86967 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

U cemu je problem?
:thumbup:

Problem je sto lesinari, uz sampanjac, hoce dio kolaca.
ultima_palabra

#86968 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

U cemu je problem?
Problem je sto zemljiste nije namijenjeno gradjenju i sto je prenamjenu skoro nemoguce izdjestvovati (kada klub to radi, neko drugi mozda moze bolje i brze). Drugi problem je sto su neki subjekti ocigledno zapikirali teren, pa se preko PU trenira strogoca na Zelji. Treci problem je, i da klub proda zemlju, naci ce se stvarnih i izmisljenih dobavljaca da probaju da se namire.
Haris.ba

#86969 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

ultima_palabra wrote: 21/12/2022 13:45 Problem je sto zemljiste nije namijenjeno gradjenju i sto je prenamjenu skoro nemoguce izdjestvovati (kada klub to radi, neko drugi mozda moze bolje i brze). Drugi problem je sto su neki subjekti ocigledno zapikirali teren, pa se preko PU trenira strogoca na Zelji. Treci problem je, i da klub proda zemlju, naci ce se stvarnih i izmisljenih dobavljaca da probaju da se namire.
Pa napisao sam.

Prenamjena ce se zavrsiti nakon sto vise Zeljo ne bude vlasnik.

A, kad se pojave pare i rodjaci se pojavljuju. :D
Dead Man Walking

#86970 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Kakva zamjena teza jbt. Je li ti fakat mislis da smo mi ovdje covjecije ribice? Selam za @nosara i ekipu "odnese nam Miske grunt." Nesto ih nema nakon sampanjca, a evo i grunt na korak da nam izmigolji iz ruku.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#86971 Re: FK Željezničar

Post by teskeredzic_22 »

Kako vas dvojica u dvije sekunde prodaste i sjebaste TUĐE , ŠTO JE NEKO 70 GODINA stvarao i gradio.

Taj teren ne treba da služi nekoj jebenoj Tibri da nagura još jednu čelično-staklenu skalameriju , da dodatno zaguši vazduh , da poveća broj auta , da dodatno naprca ionako prebukirane parkinge , ta površina dušebriznici služi da Željine selekcije TRENIRAJU I IGRAJU FUDBAL , TO JE NAŠE , KLUPSKO.

Gradite vi vaša čelično-armaturna govna po Butmiru ili bilo kakvim drugim predrgađima , svakako osim Sarajeva i još desetak gradova , manje više nigdje žive duše , sve se raselilo jer se sve sjebalo.

Najlakše je tuđe prodavati i krčmiti.

FUJ
challmander

#86972 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

teskeredzic_22 wrote: 21/12/2022 23:32

Kako vas dvojica u dvije sekunde prodaste i sjebaste TUĐE , ŠTO JE NEKO 70 GODINA stvarao i gradio.

Taj teren ne treba da služi nekoj jebenoj Tibri da nagura još jednu čelično-staklenu skalameriju , da dodatno zaguši vazduh , da poveća broj auta , da dodatno naprca ionako prebukirane parkinge , ta površina dušebriznici služi da Željine selekcije TRENIRAJU I IGRAJU FUDBAL , TO JE NAŠE , KLUPSKO.

Gradite vi vaša čelično-armaturna govna po Butmiru ili bilo kakvim drugim predrgađima , svakako osim Sarajeva i još desetak gradova , manje više nigdje žive duše , sve se raselilo jer se sve sjebalo.

FUJ
Jarane, moj prijateljski savjet ti je da se manis tih jugoslovenskih sranja o stvaranju zajednickim silama, solidarnosti i slicno. Ja ovdje govorim cisto s perspektive ekonomske isplativosti da je prevelik luksuz imati jebeni pomocni teren u samom centru grada. Mi nismo do grla u govnima, mi jarane jedva plivamo a roje se dusmani koji bi da rasparcaju klub i imovinu za sicu da bi pravili tibre i slicno. Htio ti to priznati sebi ili ne, pomocni teren ce otici i nesto ce se graditi tu, samo je pitanje vremena.

Ja bih radije da gledam svoj klub jos dugo godina, makar i trenirali u Visokom, nego da se tvrdoglavo drzimo nekih principa koji u modernom svijetu jednostavno nemaju mjesta i da gubimo sve sto vrijedi za sicu. Nemoj mi price o moralu, molim te.

I molim te da me ne stavljas u isti kos sa forumasem iznad mene, ja za Amara i slicne nisam.
kakotakonikako

#86973 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Dead Man Walking wrote: 21/12/2022 20:47

Kakva zamjena teza jbt. Je li ti fakat mislis da smo mi ovdje covjecije ribice? Selam za @nosara i ekipu "odnese nam Miske grunt." Nesto ih nema nakon sampanjca, a evo i grunt na korak da nam izmigolji iz ruku.
:thumbup:

Kao da se ne sjecamo dogadjaja prije 4-5 godina. Eh da je tada bilo pameti i da se nije podleglo pritisku pojedinaca.

Valjda aBda ce i ovo proci i opet ce FK Zeljeznicar da se vrati i pored dusmana ( na zalost i medju nama ) koji sve rade da ga ne bude.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#86974 Re: FK Željezničar

Post by teskeredzic_22 »

challmander wrote: 22/12/2022 10:02
teskeredzic_22 wrote: 21/12/2022 23:32

FUJ
Jarane, moj prijateljski savjet ti je da se manis tih jugoslovenskih sranja o stvaranju zajednickim silama, solidarnosti i slicno. Ja ovdje govorim cisto s perspektive ekonomske isplativosti da je prevelik luksuz imati jebeni pomocni teren u samom centru grada. Mi nismo do grla u govnima, mi jarane jedva plivamo a roje se dusmani koji bi da rasparcaju klub i imovinu za sicu da bi pravili tibre i slicno. Htio ti to priznati sebi ili ne, pomocni teren ce otici i nesto ce se graditi tu, samo je pitanje vremena.

Ja bih radije da gledam svoj klub jos dugo godina, makar i trenirali u Visokom, nego da se tvrdoglavo drzimo nekih principa koji u modernom svijetu jednostavno nemaju mjesta i da gubimo sve sto vrijedi za sicu. Nemoj mi price o moralu, molim te.

I molim te da me ne stavljas u isti kos sa forumasem iznad mene, ja za Amara i slicne nisam.
Popravljanje govana time što prodaješ kuću koju je neko drugi pravio nije priprema za budućnost nego za grob.
I to nema nikakve veze ni sa kakvom Jugoslavijom nego sa životom , opstankom.
Teren je s razlogom tu , da je pristupačan svima svoj djeci i onoj s Ilidže i onoj s Čaršije i onoj koja će na trening doći na roušulama i onoj koju će tata dovesti u džipu , Željo je uvijek pravio svoje igrače , kada ih bude formirao i gradio u Visokom nek se fuzioniše sa Bosnom , bliže je , jeftinije a to je svakako simpatičan klub iz lijepog grada.

Klub može postojati i opstati bez prodaje vlastite imovine i bez nove staklene skalamerije u centru grada jer je od 1921 bilo tako sve evo do danas kad ćete nam vi objasniti da ne može , da će nas Tibra spasiti.
Znam da je samo pitanje vremena kad ćete razjebati imovinu , to vam i jeste bila namjera i vama i Amaru i Senadu i Violini , svima.

FUJ.
challmander

#86975 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

teskeredzic_22 wrote: 22/12/2022 13:04
challmander wrote: 22/12/2022 10:02

Popravljanje govana time što prodaješ kuću koju je neko drugi pravio nije priprema za budućnost nego za grob.
I to nema nikakve veze ni sa kakvom Jugoslavijom nego sa životom , opstankom.
Teren je s razlogom tu , da je pristupačan svima svoj djeci i onoj s Ilidže i onoj s Čaršije i onoj koja će na trening doći na roušulama i onoj koju će tata dovesti u džipu , Željo je uvijek pravio svoje igrače , kada ih bude formirao i gradio u Visokom nek se fuzioniše sa Bosnom , bliže je , jeftinije a to je svakako simpatičan klub iz lijepog grada.

Klub može postojati i opstati bez prodaje vlastite imovine i bez nove staklene skalamerije u centru grada jer je od 1921 bilo tako sve evo do danas kad ćete nam vi objasniti da ne može , da će nas Tibra spasiti.
Znam da je samo pitanje vremena kad ćete razjebati imovinu , to vam i jeste bila namjera i vama i Amaru i Senadu i Violini , svima.

FUJ.
Pa hajde reci kako onda spasiti sve ovo? Niko ti nece uci u klub kao investitor/partner/nesto trece bez da mu das nesto zauzvrat.

Ta djeca, o kojoj pricas, treniraju na drugom terenu pored dvorane a na ovom pomocnom trenira samo prvi tim koliko ja znam. Ja ne znam za klub u evropi da mu je trening centar odmah uz glavni stadion.

Ja da sam u dugovima i da imam kucu sa dvoristem i 2 duluma zemlje pored, gledao bih da barem prodam dio te zemlje dok se ne snadjem i ne krenem normalno funkcionisat.

Meni nemas apsolutno nikakvo pravo nista reci, svaku akciju sam podrzao i podrzacu svaku ali doci ce vakat kad ce svima dosadit da bacaju pare u rupu.
Post Reply