FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Didier

#86926 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

challmander wrote: 20/12/2022 10:46 Za pocetak bih te zamolio da ne stavljas u isti kos Misimovica i Osima. Jedan je osposobio evropsku Grbavicu, tribinu i nov teren ostavio iza sebe i najtrasparentniji rad u zadnjih 20 godina. S druge strane, Amar je prekinuo uplate poreznoj na osnovu reprograma koji je potpisala Misketova uprava (10 milja mjesecno), prestao odrzavati nov teren i marke poreza nije uplatio.
Tribinu smo izgradili svi mi koji smo platili po 1.000 KM za desetogodišnje ulaznice koje većinom ne koristimo, nešto sponzori i to je to. Misimović čak nema ni svoju stolicu na Grbavici. Teren je obezbijedio Savez.

Kroz eru raznih viljuškara je prošlo preko 100 igrača, a tad je Misimović tvrdio da "zarađujemo od raskida ugovora". Potvorio je Amara za namještene titule, i danas to Pitari i ostali zlikovci koriste kao argument iako realno nema nijednog dokaza, osim te njegove famozne rečenice "mi ćemo raditi legalno, ne kao oni prije nas", a onda se poslije toga čudio što Amar neće s njim da sjedi u istoj prostoriji.

Doveo je dva najveća promašaja od trenera, Kostića i Krčmarevića, pa je srećom ovaj drugi imao obraz i sam je otišao.

Uveo je strahovladu tokom Odinog mandata, kada je svakog igrača bilo strah otići na trening jer je tada redom suspendovao Vranješa, Zakarića, Arežinu itd., a mogao je hladno da se prošeta ligom s tim igračima.

U vrijeme Misimovića smo se bukvalno zamjerili s čitavom državom. Svaki igrač kojeg smo otjerali nam je dao gol, pa čak i deklarisani Željovci poput Asima Zeca ili Samira Bekrića. I onaj glupi Crnov se izdrkavao na nama i pokvario nam slavlje. I sve to u eri Senada Misimovića.

Trošio je pare koje nije imao, a povukao se kad je vidio da daleko odosmo u minus, isto kao Dino Konaković iz Bosne. I onda Amar kriv za nešto, a Amar bio samo trener.

Prestanite lagati jer sto puta ponovljena laž neće postati istina.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#86927 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Nije Misimović potpisao ugovor sa Poreznom. nego Gredić krajem 2014 ako se ne varam. 10 godina po 10k mjesecno.
challmander

#86928 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Didier wrote: 20/12/2022 10:57
challmander wrote: 20/12/2022 10:46 Za pocetak bih te zamolio da ne stavljas u isti kos Misimovica i Osima. Jedan je osposobio evropsku Grbavicu, tribinu i nov teren ostavio iza sebe i najtrasparentniji rad u zadnjih 20 godina. S druge strane, Amar je prekinuo uplate poreznoj na osnovu reprograma koji je potpisala Misketova uprava (10 milja mjesecno), prestao odrzavati nov teren i marke poreza nije uplatio.
Tribinu smo izgradili svi mi koji smo platili po 1.000 KM za desetogodišnje ulaznice koje većinom ne koristimo, nešto sponzori i to je to. Misimović čak nema ni svoju stolicu na Grbavici. Teren je obezbijedio Savez.

Kroz eru raznih viljuškara je prošlo preko 100 igrača, a tad je Misimović tvrdio da "zarađujemo od raskida ugovora". Potvorio je Amara za namještene titule, i danas to Pitari i ostali zlikovci koriste kao argument iako realno nema nijednog dokaza, osim te njegove famozne rečenice "mi ćemo raditi legalno, ne kao oni prije nas", a onda se poslije toga čudio što Amar neće s njim da sjedi u istoj prostoriji.

Doveo je dva najveća promašaja od trenera, Kostića i Krčmarevića, pa je srećom ovaj drugi imao obraz i sam je otišao.

Uveo je strahovladu tokom Odinog mandata, kada je svakog igrača bilo strah otići na trening jer je tada redom suspendovao Vranješa, Zakarića, Arežinu itd., a mogao je hladno da se prošeta ligom s tim igračima.

U vrijeme Misimovića smo se bukvalno zamjerili s čitavom državom. Svaki igrač kojeg smo otjerali nam je dao gol, pa čak i deklarisani Željovci poput Asima Zeca ili Samira Bekrića. I onaj glupi Crnov se izdrkavao na nama i pokvario nam slavlje. I sve to u eri Senada Misimovića.

Trošio je pare koje nije imao, a povukao se kad je vidio da daleko odosmo u minus, isto kao Dino Konaković iz Bosne. I onda Amar kriv za nešto, a Amar bio samo trener.

Prestanite lagati jer sto puta ponovljena laž neće postati istina.
Sve sam citao i razumio kao protu-argument dok nisam procitao ovu recenicu. Ako stvarno vjerujes da je Amar bio "samo" trener, ti nemas pojma sta se desavalo u klubu.

Ako je tako lako sve ovo iznad uradit, sto nije niko prije Misimovica pokrenuo inicijativu? Zasto istocnu tribinu nismo izgradili 2010te i igrali nase najvaznije evropske utakmice na Grbavici a ne na lavoru?
Plavo-bijeli

#86929 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

E čuj Amar bio samo trener hahahha ti ko da si na Marsu bio dok je on trener bio... frajer jači bio nego Misimović u klubu, za sve se pita na terenu i van terena.

Amar ne bi nikad izgradio stadion i ne bi ovim tempom nikad dogurali da mozemo igrati Evropske tekme na Grbavici, davno je rekao 'kome graditi??' dobro se sjecam tog intervjua... kome graditi za tih nekoliko utakmica godisnje.
Didier

#86930 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Sjajno, zato sad Velež i Tuzla igraju Evropu na Grbavici.

Ne serite, Tita vam, znam ja bolje od vas šta je sve Amar bio u Klubu, ali bilo je tu još raznih ljudi koji su u vrijeme pandemije najebali zajedno s njim.

Uopšte ne uzimate objektivne okolnosti u obzir, a ignorišete činjenicu da je Megamiks potrošio pare koje je namakao Gredić.

Btw, i ideja o tribini nije Megamiksova nego Amirina, a on je samo tada bio predsjednik NO i glavni diktator. I sada glumi nekog spasioca, ali ne da pare, nego bi opet preko navijača da sakuplja.
sime_cipol

#86931 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Kako je namaknuta lova?
Željina djeca izborila evropu, igrala evropu protiv Ferenca i Standarda. Prodali se Amir i Rijad.
Ko je potpisao ugovore sa Amirom i Rijadom? Amar.
Haris.ba

#86932 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

lavi wrote: 19/12/2022 03:14
Hajduk je u vlasništvu navijača a koliko belaja naprave godišnje?
Crvena Zvezda je imala sličan pokret a koliko su belaja DELIJE pravile godišnje?
Čelik je u vlasništvu navijača pa kakve belaje pravi Robija?
Real Madrid i Barselona su u vlasništvu navijača.
Ne bih sada kako je vani, ali Celik nije u vlasnistvu navijaca.

Nazalost, taj zakon iz niza razloga se ne zeli donijeti.
challmander

#86933 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Didier wrote: 20/12/2022 15:50 Sjajno, zato sad Velež i Tuzla igraju Evropu na Grbavici.

Ne serite, Tita vam, znam ja bolje od vas šta je sve Amar bio u Klubu, ali bilo je tu još raznih ljudi koji su u vrijeme pandemije najebali zajedno s njim.

Uopšte ne uzimate objektivne okolnosti u obzir, a ignorišete činjenicu da je Megamiks potrošio pare koje je namakao Gredić.

Btw, i ideja o tribini nije Megamiksova nego Amirina, a on je samo tada bio predsjednik NO i glavni diktator. I sada glumi nekog spasioca, ali ne da pare, nego bi opet preko navijača da sakuplja.
Daj druze, Amar u autobusu prije utakmica davao plate igracima na ruke... o cemu pricamo ovdje? Ko je odrzao famozni "futbol" govor na skupstini kad je pala Misketova uprava? Sampanjac ekipa...

Ja ne govorim da je Amar jedini krivac, ali je itekako jedan od najvecih. Nije slucajnost da je nakon svakog njegovog mandata ostalo rasulo u klubu. Amar se javno hvalio da je Bekrica prodao za vise od 2m maraka (bruto) a ja se nesto ne sjecam da smo mi te pare vidjeli u klubu.
Didier

#86934 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

challmander wrote: 20/12/2022 18:05 Daj druze, Amar u autobusu prije utakmica davao plate igracima na ruke...
Ja, i?

Zato nam je Megamiks donio novu naviku u Klubu da isplaćujemo doprinose na pune plate, što samo radimo mi i FK Sarajevo, i otad smo pod lupom Porezne uprave. Svi ostali u drugim klubovima budale, a mi eto pametni, pa Zrinjski onda potroši manje na igrače nego mi, a o Tuzli i drugim klubovima da ne pričam. Samo se u Sarajevu poštuju zakoni, ostatak zemlje ne postoji. Sve je to Misketova zaostavština, milione smo potrošili samo na bespotrebne plate i doprinose.

Pa samo Vranješ je koštao 250.000 KM godišnje bruto, a frajer nije odigrao utakmicu kako treba. Filip Arežina je imao platu sličnu Vranješu. I onda pričamo o trošenju para.
challmander

#86935 Re: FK Željezničar

Post by challmander »

Didier wrote: 20/12/2022 19:03
challmander wrote: 20/12/2022 18:05 Daj druze, Amar u autobusu prije utakmica davao plate igracima na ruke...
Ja, i?

Zato nam je Megamiks donio novu naviku u Klubu da isplaćujemo doprinose na pune plate, što samo radimo mi i FK Sarajevo, i otad smo pod lupom Porezne uprave. Svi ostali u drugim klubovima budale, a mi eto pametni, pa Zrinjski onda potroši manje na igrače nego mi, a o Tuzli i drugim klubovima da ne pričam. Samo se u Sarajevu poštuju zakoni, ostatak zemlje ne postoji. Sve je to Misketova zaostavština, milione smo potrošili samo na bespotrebne plate i doprinose.

Pa samo Vranješ je koštao 250.000 KM godišnje bruto, a frajer nije odigrao utakmicu kako treba. Filip Arežina je imao platu sličnu Vranješu. I onda pričamo o trošenju para.
Pa ovo otprilike i jeste tacno. Samo po Sarajevu zalaze inspekcije u svaki cosak i gledaju gdje da lupe kaznu. Odlicno sto si spomenuo Zrinjski iza kojeg stoji citava Hercegovina i HDZ. Mislis da ce tamo ikad inspekcija uci da vidi je li sve po papirima? Ili u Borac slucajno? Nesto ne vjerujem u to.

Pa pitarima su prije nekoliko godina poslali inspekciju iz sluzbe za strance, ili nesto slicno ako se ne varam, tacno pred utakmicu u svlacionicu. Ja za to nisam nigdje cuo.

Sjecam se ja dobro Vranjesa, imao najbolju platu u ekipi a nije kilometra po tekmi pretrcao. Vjerujem da je tad bilo dosta i price o bojkotu unutar ekipe koji su vodili Kjosevski i jos par starijih igraca a jos dodatno potpaljivali neki pojedinci van kluba. Ja smijem u zivot da nije bilo uprave koja je bila vise sabotirana s vana a da je bolje radila.
Didier

#86936 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Sve u svemu, svi nose svoj dio krivice za trenutno stanje u Klubu, ali nefer je optuživati isključivo čovjeka koji nam je donio deset trofeja. Bez tih trofeja danas bismo bili na nivou Slobode, ako i toliko.

A zajebali su realno s nekim stvarima svi koji su od 2010. do danas bili u Klubu, neko više, a neko manje.

Realno, da je Amar htio strovaliti Klub kao što mu neki spočitavaju, mogao je to uraditi i nikad ne otići. Mogao je privatizovati Klub da je htio zbog dugova prema njemu. Ali nije, nikad nas čak ni za licencu nije zajebao.

Priča se o nekakvim kamatama, a zna se da je Senad Misimović uzeo kamate i zadnje pare od Omladinskog pogona prije nego će otići iz Kluba, pravdajući to "zakonom", kao da nije mogao naknadno kamate uplatiti u Klub. A s današnjom inflacijom, svako treba uzeti kamate, i to ne znači da je kamatar, nego samo da mu se vrati ono što je posudio u protuvrijednosti koliko to sada vrijedi. I opet će biti oštećen jer je te pare mogao vrtiti negdje drugo.
Dead Man Walking

#86937 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Lijepo, lijepo, pocela se opet potezati prica, taman sad kad je opet bez posla da dodje i da nas spasi. E svasta majko moja. Ali ovaj put nece moci ni prismrditi klubu, dzaba se trudite.
Didier

#86938 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Dead Man Walking wrote: 20/12/2022 21:57 Lijepo, lijepo, pocela se opet potezati prica, taman sad kad je opet bez posla da dodje i da nas spasi. E svasta majko moja. Ali ovaj put nece moci ni prismrditi klubu, dzaba se trudite.
Mislim da će on biti jedini koji će odlučivati o tome. Ima barem 800.000 razloga što je to tako.
Charuga
Globalni moderator

#86939 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Nema toliko razloga.
LSD

#86940 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Nema pametovanja sad.
Nazovi, plati 2 marke i završena priča :run:
Didier

#86941 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Charuga wrote: 20/12/2022 22:58 Nema toliko razloga.
Ima više od pola...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#86942 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Didier wrote: 20/12/2022 23:04
Ima više od pola...
Eh tu cemo se tek svi odazvati i isplatiti uhljupa
Charuga
Globalni moderator

#86943 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Didier wrote: 20/12/2022 23:04
Ima više od pola...
Nema.
kakotakonikako

#86944 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Ja, i?

Cim ti pises Megamix, zna se kome taboru pripadas - sampanjac ekipi, koja je Zelju u crno zavila. Jos samo da kazes gradjevinci.

Ali ima nas koji pamtimo vise od dva dana ( i Zeljo nam je na prvom mjestu, a ne licni interesi i kojekave violine, selimovici, siljci i ini ) i dobro pamtimo i znamo sta se sve desavalo i ko je sprijecio da se Zeljo brani na sudu i ko je izdavao krivotvorene potvrde da se namaknu kamate i ko je davao pare u Zelju ali i uzimao od transfera u svoj dzep - a za to se cuti , itd...

Medjutim FK Zeljeznicar ima najbolje navijace i oni su snaga i garant opstanka i da ce doci bolji dani.

Zato se trebaju jos jace pokrenuti svi koji vole FK Zeljeznicar i vratiti ga na staze slave, gdje i pripada.
Didier

#86945 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

kakotakonikako wrote: 20/12/2022 23:21

Ja, i?

Cim ti pises Megamix, zna se kome taboru pripadas - sampanjac ekipi, koja je Zelju u crno zavila. Jos samo da kazes gradjevinci.

Ali ima nas koji pamtimo vise od dva dana ( i Zeljo nam je na prvom mjestu, a ne licni interesi i kojekave violine, selimovici, siljci i ini ) i dobro pamtimo i znamo sta se sve desavalo i ko je sprijecio da se Zeljo brani na sudu i ko je izdavao krivotvorene potvrde da se namaknu kamate i ko je davao pare u Zelju ali i uzimao od transfera u svoj dzep - a za to se cuti , itd...

Medjutim FK Zeljeznicar ima najbolje navijace i oni su snaga i garant opstanka i da ce doci bolji dani.

Zato se trebaju jos jace pokrenuti svi koji vole FK Zeljeznicar i vratiti ga na staze slave, gdje i pripada.
Čim si ti protiv najtrofejnijeg trenera bez kojeg bismo bili poput Slobode, zna se kojem taboru pripadaš.

Uzimao je i Mamić procente za transfere, pa je zahvaljujući njemu Hrvatska uzela dvije zadnje medalje na prvenstvima.
Dead Man Walking

#86946 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Didier wrote: 20/12/2022 22:41
Dead Man Walking wrote: 20/12/2022 21:57 Lijepo, lijepo, pocela se opet potezati prica, taman sad kad je opet bez posla da dodje i da nas spasi. E svasta majko moja. Ali ovaj put nece moci ni prismrditi klubu, dzaba se trudite.
Mislim da će on biti jedini koji će odlučivati o tome. Ima barem 800.000 razloga što je to tako.
Garantujem ti da nece, prije cemo se ugasiti nego ce ga opet pustiti u Zelju ovi koji se danas pitaju.
ultima_palabra

#86947 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Hvala im obojici za sve, ali nemoj da se vise ista pitaju oko kluba.
kakotakonikako

#86948 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Didier wrote: 21/12/2022 01:13
kakotakonikako wrote: 20/12/2022 23:21

Čim si ti protiv najtrofejnijeg trenera bez kojeg bismo bili poput Slobode, zna se kojem taboru pripadaš.

Uzimao je i Mamić procente za transfere, pa je zahvaljujući njemu Hrvatska uzela dvije zadnje medalje na prvenstvima.
Ja pripadam velikom, velikom taboru onih koji su za FK Zeljeznicar. Nikada pojedinac ne moze biti ispred njega. A porediti Mamica , kome je Dinamo na prvom mjestu i za koga je ucinio mnogo - smijesno je i neozniljno.
Didier

#86949 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

kakotakonikako wrote: 21/12/2022 06:50 Ja pripadam velikom, velikom taboru onih koji su za FK Zeljeznicar. Nikada pojedinac ne moze biti ispred njega. A porediti Mamica , kome je Dinamo na prvom mjestu i za koga je ucinio mnogo - smijesno je i neozniljno.
To svi vi viljuškari kažete.

A šta, Mamić to može raditi, a neko kod nas ne može? On je vizionar, a naši su lopovi? Ili šta hoćeš reći time?
sime_cipol

#86950 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Mamić je u Dinamo donio 200 miliona €.
Kod nas su svi ostavljali samo dugove.
Post Reply