Probao sam više puta obje te postavke i isto je. Ima na još jednom mjestu u box-u podešavanje rezolucije ekrana ali ne znam jeli se to odnosi na kvalitet reprodukcije videa tj sadržaja ili se odnosi na nešto drugo. Imaju postavke kad pritisneš onu sjajnu EON tipku i ideš gore desno pored sata na ikonu zupčanika. Drugo mjesto podešavanja je kad pritisneš tipku sa simbolom kruga ( u donjem redu u sredini, odmah ispod OK tipke na sredini daljinskog) . Tu ideš na sistemska podesavanja i dobiješ rezoluciju ekrana i kvalitet videa ( koliko se ovako napamet sjecam sad ovoga svega) Tu sam na kvalitetu videa stavio na najveći.Benq wrote:Nemam takav problem ni na LG ni na VOX-u. U postavkama boxa, stavi rezoluciju 1080p 50Hz ili 2160p 50Hz i testiraj. Ako i dalje bude isto, moguce da je do primjerka box-a.nadžak wrote: Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!
Hvala za info.