Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
nadžak

#86901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Benq wrote:
nadžak wrote: Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!
Nemam takav problem ni na LG ni na VOX-u. U postavkama boxa, stavi rezoluciju 1080p 50Hz ili 2160p 50Hz i testiraj. Ako i dalje bude isto, moguce da je do primjerka box-a.
Probao sam više puta obje te postavke i isto je. Ima na još jednom mjestu u box-u podešavanje rezolucije ekrana ali ne znam jeli se to odnosi na kvalitet reprodukcije videa tj sadržaja ili se odnosi na nešto drugo. Imaju postavke kad pritisneš onu sjajnu EON tipku i ideš gore desno pored sata na ikonu zupčanika. Drugo mjesto podešavanja je kad pritisneš tipku sa simbolom kruga ( u donjem redu u sredini, odmah ispod OK tipke na sredini daljinskog) . Tu ideš na sistemska podesavanja i dobiješ rezoluciju ekrana i kvalitet videa ( koliko se ovako napamet sjecam sad ovoga svega) Tu sam na kvalitetu videa stavio na najveći.

Hvala za info. :thumbup:
nadžak

#86902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

@telemach

Hajte molim vas prenesite dalje da se popravi ona animirana serija na videoteci Simons cat! Skoro pola epizoda ima kritičnu grešku i ne može se gledat! Hvala.
Benq

#86903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nadžak wrote: Probao sam više puta obje te postavke i isto je. Ima na još jednom mjestu u box-u podešavanje rezolucije ekrana ali ne znam jeli se to odnosi na kvalitet reprodukcije videa tj sadržaja ili se odnosi na nešto drugo. Imaju postavke kad pritisneš onu sjajnu EON tipku i ideš gore desno pored sata na ikonu zupčanika. Drugo mjesto podešavanja je kad pritisneš tipku sa simbolom kruga ( u donjem redu u sredini, odmah ispod OK tipke na sredini daljinskog) . Tu ideš na sistemska podesavanja i dobiješ rezoluciju ekrana i kvalitet videa ( koliko se ovako napamet sjecam sad ovoga svega) Tu sam na kvalitetu videa stavio na najveći.

Podesavanje rezolucije u samoj EON aplikaciji se odnosi na Live prikaz (kad gledas kanale), a kad izadjes u glavni Meni, pa na ikonu zupcanika, tu namjestas rezoluciju za glavni Meni, youtube.. Probaj jos sa zamjenom HDMI kabla, i udji u postavke na tv-u za HDMI i vidi ima li tu dodatnih opcija za podesavanje rezolucije i Hz. Ako se bas primijeti to "sjeckanje", trebali bi i tehnicari to uociti, pa mozda i testirati sa drugim boxom ako nista drugo ne pomaze.
nadžak

#86904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Benq wrote:
nadžak wrote: Probao sam više puta obje te postavke i isto je. Ima na još jednom mjestu u box-u podešavanje rezolucije ekrana ali ne znam jeli se to odnosi na kvalitet reprodukcije videa tj sadržaja ili se odnosi na nešto drugo. Imaju postavke kad pritisneš onu sjajnu EON tipku i ideš gore desno pored sata na ikonu zupčanika. Drugo mjesto podešavanja je kad pritisneš tipku sa simbolom kruga ( u donjem redu u sredini, odmah ispod OK tipke na sredini daljinskog) . Tu ideš na sistemska podesavanja i dobiješ rezoluciju ekrana i kvalitet videa ( koliko se ovako napamet sjecam sad ovoga svega) Tu sam na kvalitetu videa stavio na najveći.

Podesavanje rezolucije u samoj EON aplikaciji se odnosi na Live prikaz (kad gledas kanale), a kad izadjes u glavni Meni, pa na ikonu zupcanika, tu namjestas rezoluciju za glavni Meni, youtube.. Probaj jos sa zamjenom HDMI kabla, i udji u postavke na tv-u za HDMI i vidi ima li tu dodatnih opcija za podesavanje rezolucije i Hz. Ako se bas primijeti to "sjeckanje", trebali bi i tehnicari to uociti, pa mozda i testirati sa drugim boxom ako nista drugo ne pomaze.
Dao si mi logičnije i praktičnije savjete nego sve i jedan ovaj tehničar koji je bio. Probaću prve prilike. Hvala drug. :thumbup:
Telemach

#86905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nadžak » Today, 6:37 am

@telemach

Hajte molim vas prenesite dalje da se popravi ona animirana serija na videoteci Simons cat! Skoro pola epizoda ima kritičnu grešku i ne može se gledat! Hvala.
Prenešeno je kolegama :)
Telemach

#86906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image
i agree

#86907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

sta bi telemaše sa onom pricom od neki dan kako neka caplja tjera u bbi korisnike,nista ne napisaste a rekli ste
nadžak

#86908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Telemach wrote:

@telemach

Super. :thumbup:
Nadam se da ce biti uskoro riješeno.
Benq

#86909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

i agree wrote:sta bi telemaše sa onom pricom od neki dan kako neka caplja tjera u bbi korisnike,nista ne napisaste a rekli ste
Nisu rekli da ce javno napisati o cemu je rijec, nego da ce provjeriti njegove navode https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15619883
nadžak

#86910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

nadžak wrote:
Telemach wrote:

@telemach

Super. :thumbup:
Nadam se da ce biti uskoro riješeno.
Evo sad je OK. Bilo je brzo riješeno. HVala... :thumbup:
c_g

#86911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Delete
i agree

#86912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Benq wrote:
i agree wrote:sta bi telemaše sa onom pricom od neki dan kako neka caplja tjera u bbi korisnike,nista ne napisaste a rekli ste
Nisu rekli da ce javno napisati o cemu je rijec, nego da ce provjeriti njegove navode https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15619883
Jasno,samo je red ako vec komentarisemo da budemo obavjesteni jel tacno ili nije i sta se desilo.Drugo bi bilo da nije nista ovako javno izneseno.Ali do njih je i ne ocekujem da ce reci.
rida1976

#86913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Hebo ti operater kojem svaka jača kiša napravi grupni prekid. Al kad im vidite instalacije po stubovima, kablove, kutije itd, nije ni čudo. Jedva čekam prvo poskupljenje :evil: :evil: :evil:
nadžak

#86914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Kako ovaj Eurosport 4k nije na listi sportskih kanala? Da niste pisali o tome ovdje na forumu ne bih ni znao da postoji! :?
crnivrag

#86915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

nadžak wrote:Kako ovaj Eurosport 4k nije na listi sportskih kanala? Da niste pisali o tome ovdje na forumu ne bih ni znao da postoji! :?
Zato što je to kanal koji je Eurosport pustio od 25.05. do 09.06., i tada se gasi i uklanja iz programske sheme.
nadžak

#86916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

crnivrag wrote:
nadžak wrote:Kako ovaj Eurosport 4k nije na listi sportskih kanala? Da niste pisali o tome ovdje na forumu ne bih ni znao da postoji! :?
Zato što je to kanal koji je Eurosport pustio od 25.05. do 09.06., i tada se gasi i uklanja iz programske sheme.
Aha. Čuj privremeni kanal! :D

Hajd hvala na pojašnjenju u svakom slučaju.
crnivrag

#86917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

HBO Family HD kanal koji se emituje sa hrvatskim titlovima, a nije dostupan u ponudi operatera na balkanu:

Image
kokikol

#86918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

:skoljka:
AdrianMole

#86919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

crnivrag wrote:HBO Family HD kanal koji se emituje sa hrvatskim titlovima, a nije dostupan u ponudi operatera na balkanu:

Image
Ovo je piratski kanal.Ne postoji takav kanal za naše područje. Samo u Americi ..
Telemach

#86920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nadžak wrote:Pozz svima.
Nikako da počnem da u potpunosti uživam u ovom EON premium paket, vazda neke zezancije. Ne izmisljam, svega mi, al ima nekih bagova kojih nikako da se riješim. Danas sam opet resetovao BOX prema uputi sa 1360 ( šta bi drugo :D ) pa cemo vidjet sta se desava.

Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!

To se po pravilu dešava kad gledam snimak neke emisije ili nešto iz videoteke. Ružno stvarno! TV je nov Sony 4K i ne mogu nikako da uživam u HDu, čak ni onom 1080!
Kaže jedan od tehničara koji je dolazio na intervenciju da je moguće da se iz nekog razloga ne slažu rezolucije na TV i BOXu i predlaže mi da smanjim rezoluciju u postavkama! Ne znam da li je to tačno i kako to može biti ali nema teroije da ostanem na ovome, ganjacu dok se nesto ne riješi. Svi tehničari kažu da je signal odličan, konektore provjerili, svi dobro krimpovani, instalacija dobra, ekipa iz tehničke podrške na telefonu ne zna za takav slučaj da se rezolucije ne slažu i da mogu praviti problem jedna drugoj tako da ja više nemam pojma šta da radim. :shock: :?

Imaju li još kakve mogućnosti u postavkama BOX koje bi mogao probati da vidim hoće li se šta promjeniti?

Pozz
Zdravo nadžak,
Vaše podatke i opis problema smo proslijedili kolegama u nadležnom sektou na detaljnu provjeru.
nedobih

#86921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedobih »

Reklamacija lošeg prijema - zamrzavanje slike od 19.05.2019.
Update info - status jutros redovno - nepromijenjeno.
Broj ugovora: 601222538.
Image, Image, Image
Btw na jučerašnji poziv na 1360 cura kaže "u skladu sa vašim zahtjevom kolege pripremaju otkaz ugovora".
Rekoh djevojko novi ste a ja sam stari korisnik i nikada neću otkazati Telemach ali hoću tražiti uslugu koju plaćam pa i putem suda. Cura veli "meni ovdje tako nekako piše". Evo sad čekam da vidim i taj otkaz a ne bi me ni čudilo jer nema specijalaca za 'preštelovanje pojačala'.
Sve bolje od boljeg.
Telemach

#86922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nedobih wrote:Reklamacija lošeg prijema - zamrzavanje slike od 19.05.2019.
Image, Image, Image
Btw na jučerašnji poziv na 1360 cura kaže "u skladu sa vašim zahtjevom kolege pripremaju otkaz ugovora".
Rekoh djevojko novi ste a ja sam stari korisnik i nikada neću otkazati Telemach ali hoću tražiti uslugu koju plaćam pa i putem suda. Cura veli "meni ovdje tako nekako piše". Evo sad čekam da vidim i taj otkaz a ne bi me ni čudilo jer nema specijalaca za 'preštelovanje pojačala'.
Sve bolje od boljeg.

Zdravo nedobih,
Nalog za korekciju Vaših usluga je proslijeđen kolegama u nadležnom sektoru.
Zahtjev da se presluša razgovor s operaterima je proslijeđen na provjeru.
Telemach

#86923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote:
nedobih wrote:Reklamacija lošeg prijema - zamrzavanje slike od 19.05.2019.
Image, Image, Image
Sve bolje od boljeg.

Zdravo nedobih,
Nalog za korekciju Vaših usluga je proslijeđen kolegama u nadležnom sektoru.
Preslušali smo razgovor s operaterima, došlo je do nesporazuma u komunikaciji.
Na Vašem Ugovoru nema evidentiran nalog za raskid Ugovora. Najljubaznije VAs molimo da prihvatite izvinjenje.
Kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima će Vas ubrzo kontaktirati
nedobih

#86924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nedobih »

Zahtjev da se presluša razgovor s operaterima je proslijeđen na provjeru.
Ja molim da se razumijemo. Mislim da Telemach ima 3 organzaciona dijela "izložena" direktnoj komunikaciji sa korisnicima - pozivni centar, poslovni centri i serviseri. I po mom iskustvu dva od njih (poslovne centre ne znam, supruga i kćerke tamo izmiruju obaveze) sasvim u okviru svojih kapaciteta korektno obavljaju svoj posao. U pozivnom centru očito je sve usmjereno na ljubazan odnos ali su kapaciteti čini mi se 'skretničarskog karaktera' jer je krajnji tehnički domet reset uređaja. Poziva je sigurno puno a domet tehničke edukacije je objektivno ograničen tako da i kada naprave neku grešku to nije problem. I osobno nemam problem u komunikaciji sa njima.
Serviseri su opet poseban dio priče. Po meni to vam je najbolji dio firme ali sami imaju ograničenje, jednostavno, kablovi po kasabama i mahalama. Sve da sjede i drže kablove u rukama objektivno ne mogu ništa više napraviti jer takvi kablovi ne mogu bez problema propustiti signale najnovijih paketa. I žao mi je kad pročitam da se neko žali na servisera jer kao nije napravio ništa a ustvari nije ni mogao kao niti to da korisniku to i kaže jer logično bolje prešutjeti a čuvati posao.
E ovdje počinje moj problem sa Telemachom. Kompanija privatna, cijene formira na odokativnoj tržnoj osnovi al i sve gura pod tepih činjenicu da sve što nude realizuju isključivo vlastitom infrastrukturom i opremom. I za mene ne postoji opravdanje "mali kapaciteti za Stari Grad" ma nije me briga. Kopaj svaki mjesec dok ne provedeš 'kapacitete'.
I to je suština kako je ja vidim. A pošto sam samo jedinka tako mi samo i preostaje da i na ovakav način izrazim nezadovoljstvo jer se zaista osjećam kao 'ovca za deranje' ali nemam izbora jer ovaj monopolista i stvarno nudi i najnovije i najviše samo što ovdje ne vrijedi 'koliko para toliko muzike' jer je samo prvi dio u igri 'puno para a veoma malo muzike'.
Maharadza

#86925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

@TM: Hoće li to izjednačavanje internet brzina sa onima iz https://sbb.rs/eon-paketi/eon-paketi ili ćemo i za to morati 3KM više plaćati?! :oops:
Locked