Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#86876 Re: Sirija vol. 2
Zarobljeni pripadnici Isila na najvećem plinskom polju u Siriji "Koniko" koje je jutros palo u ruke SDF-a.
video
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0542600637
video
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0542600637
- muhafuca
#86877 Re: Sirija vol. 2
Pocele glasine da je referendum odgodjen
Vidjecemo u narednim satima koliko istine ima u tome
Vidjecemo u narednim satima koliko istine ima u tome
- NajdraziVodjaa
#86878 Re: Sirija vol. 2
Ne volim Izrael ali sto se mene tice nema sumnje da su Hamas teroristi isti kao i ovi u Idlibu sa istom ideologijom i ciljevima. Ne znam zasto bi iko ko je na strani SAA imao simpatije prema ovoj organizaciji koja je od pocetka sukoba bila na strani pobunjenika jer su oni isto i podrzavali su rusenje Assada, tek kasnije kad su vijdeli da od toga nema nista promjenili su plocu i usutili su se jer im je ranije Iran pomagao u borbi protiv Izraela.
- GIVI
#86879 Re: Sirija vol. 2
Rusi službeno nisu u Ukrajini.U Siriju su došli na zahtjev međunarodno priznate vlade.A u Ukrajinu su stigli dobrovoljci da zaštite lokalno Rusko stanovništvo.Razlika je u tome što je u Ukrajini obojena revolucija prošla a u Siriji nije.Princip je isti sve su ostalo nijanse.solar7 wrote:ha ha ha,a sta oni rade u Ukrajini,beru lisicarke.Il su oni tamo legalno pa ih ne treba ispratitimuhafuca wrote:Lavrov trenutno uzivo - O Sirji , Libiji Izrael Palestina itd
"Treba sve one koji su ilegalno u Siriji , ispratiti iz Sirije"![]()
- GIVI
#86880 Re: Sirija vol. 2
Chelli.Moje mišljenje je da su naftna polja ipak svijesno prepuštena SDFu odnosno jenkijima.Očito je dogovor njih i Rusa bio Eufrat.Tko zna što je značio ovaj prelaz.Realno SAA je prošla Eufrat prije tri dana.Imala je dosta vremena da se probije do naftnih polja.Ali več tri dana stoji praktički na mjestu.Kao razina Eufrata je porasla pa se nemože preko.Koliko vojnika može prebaciti helikopter u jednom letu.Deset?Dvanaest?E sad pet šet komada puta 12 vojnika pa puta jedno pet šest letova iz aerodroma na Zoiru tjekom jedne noči to je oko tristo ljudi.Plus kontam ako SAA i nije sposobna sama ovo izvesti brate Rusi jesu.Tako da mislim rezultati dogovora.Challenger__ wrote:- SAA silovito ide uzvodno (iz provincije DeZ) i nizvodno (iz provincije Raqqa) uz Eufrat. Sada je, nadam se, jasno kolegi Muhafuci koliko je velika opstrukcija bila za SAA kada su se USA proxy-snage spustile na branu Tabqa i njenu širu okolinu.
Značajno su usporile SAA, taman toliko da mogu sada da kradu naftna polja sjeveroistočno od grada Zor.
- GIVI
#86881 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Dok je Irana, ne beri brigu, Mile nece dalje od one stokrlice u Putinovom hodniku, a i to kada ga zvanicno najavi ambasada BiH u Moskvisolar7 wrote: Ma jasna je meni tvoja mantra,u Bosni zivi milion pravoslavnijeh pa Srbija ima pravo pomoci braci.Kristalno jasno zar ne.![]()
Kao sto sam na samom pocetku agresije na Siriju rekao - onaj na cijoj strani je Iran ne moze izgubiti, niti ce biti ostavljen na cjedilu.
- GIVI
#86882 Re: Sirija vol. 2
Смерть с небес: новые кадры точных попаданий ракет «Калибр» по террористам в Сирии
https://tvzvezda.ru/news/forces/content ... 5-ik0o.htm
https://tvzvezda.ru/news/forces/content ... 5-ik0o.htm
- Čitalac
#86884 Re: Sirija vol. 2
Sinan Hatahet iz turskog Omran Centra za strateške studije kaže da će, u skladu sa dogovorom Turske, Rusije i Irana, pobunjenici morati da napuste prostor istočno od pruge Alepo-Damask.
Idlib će biti podeljen duž autoputa M5, istočni deo pokrajine kontrolisaće Rusija i Iran, a zapadni deo Turska u saradnji sa nekim pobunjeničkim grupama. HTS će, prema Hatahetu, biti eliminisan pritiskom sa dve strane.
http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... urkey.html
Idlib će biti podeljen duž autoputa M5, istočni deo pokrajine kontrolisaće Rusija i Iran, a zapadni deo Turska u saradnji sa nekim pobunjeničkim grupama. HTS će, prema Hatahetu, biti eliminisan pritiskom sa dve strane.
http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... urkey.html
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#86885 Re: Sirija vol. 2
зар није овај GIVI додиковац
мислим на истој су страни по питању новорусије и руског (не)ангажмана у украјини у одбрани православне браће, па чудно изгледа онај пост горе
мислим на истој су страни по питању новорусије и руског (не)ангажмана у украјини у одбрани православне браће, па чудно изгледа онај пост горе
- Kikibombona
#86887 Re: Sirija vol. 2
E moj Cheli, pogledaj sta je vojnik, heroj... u poredjenju sa dugovratim babinim sinom...

Israel Endorsed Kurdish Independence. Saladin Would Have Been Proud.
https://www.nytimes.com/2017/09/22/worl ... d=tw-share
Saladin bi bio ponosan. Mesud Barzani, legitimni nasljednik Saladina Ejubija!

This is quite a story about @Masoud_Barzani who helped a #Jewish family escape from #Iraq in 1970

Israel Endorsed Kurdish Independence. Saladin Would Have Been Proud.
https://www.nytimes.com/2017/09/22/worl ... d=tw-share
Saladin bi bio ponosan. Mesud Barzani, legitimni nasljednik Saladina Ejubija!
- insomnia78
#86888 Re: Sirija vol. 2
Gospodin, patriJota i bizMismen
- ioannes
#86889 Re: Sirija vol. 2
sve crno-bijelo jel?asurbanipal wrote:ioannes wrote:
Hamas nije teroristička organizacija
Nego, dobrotvorna ustanova?
Sve što ima veze sa MB je šupljak.
hamas u gazi preuzima manje više sve slojeve društvenog uređivanja koje bi trebala obavljati drzava da postoji.
- salik79
#86890 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:ништа ми ниси објаснио, ал јебо додика, русија вазда има вето кад треба помоћи бих
шта иран каже на то
Haj'mo konkretno, kakva pomoc BiH je u pitanju, a da Rusija stavlja veto?! Ako mislis na rezolucije o genocidu, kojima zemlje predlagaci, ustvari, "peru" vlastitu savjest, onda da. Samo mi nije jasno sta bi to, konkretno, pomoglo BiH?! Dakle, zemlje (konkretno Britanija, koja nam je uz Francusku najvise grebala znanje) koje su dozvolile (cak i pomogle, proglasenjem "zasticene zone" i razoruzavanjem srebrenickih branitelja) i nijemo posmatrale izvrsenje genocida (a imale sve poluge da ga sprijece), sada kao predlazu kojekakve rezolucije, a Rusi ih kao blokiraju?! Nemojmo biti djeca...
A Iran, Iran je bio i bit ce uz nas kada nam god konkretna pomoc zatreba. Pomoci ce nam iako smo im visestruko okrenuli ledja, zadnji puta glasavsi za uvodjenje sankcija, jer - kako je rahmetli armijski general Rasim Delic rekao: "Bio sam ushicen takvim odnosom Irana prema nama. Nicim to nismo zasluzili." - mi smo im ostavljeni u amanet, do Sudnjeg dana.
- Kikibombona
#86891 Re: Sirija vol. 2
Konstantin Krammer
For this #Assadist, liberating #Syrian people, #DeirEzzor etc. from #ISIS means nothing, it's all about oil fields (money)... How honorable.
Pohlepa se nece isplatiti, SDF napreduje u Zoru!Instead of liberating #DeirEzzor city, #SAA even crossed the #Euphrates river to capture the oil and gas fields.
Ne znam samo od cega ce Asad platiti Putinu angazman u Siriji!?
Samo 2km od strateski vaznog grada Suvara!

Naftna polja u Siriji!

ISIL je zapalio plinska i naftna polja koja je SDF zauzeo nakon dva dana opsade.
SDF zarobio 8 ISILovaca u Zoru!

SAA na celu sa Tirgrom sa lakocom uzima sve gradove i sela uz Raku. Bice da na tom prostoru nije ostalo puno zombija. Danas su uzeli grad Madan bez vecih borbi.
- salik79
#86892 Re: Sirija vol. 2
NajdraziVodjaa wrote:Ne volim Izrael ali sto se mene tice nema sumnje da su Hamas teroristi isti kao i ovi u Idlibu sa istom ideologijom i ciljevima. Ne znam zasto bi iko ko je na strani SAA imao simpatije prema ovoj organizaciji koja je od pocetka sukoba bila na strani pobunjenika jer su oni isto i podrzavali su rusenje Assada, tek kasnije kad su vijdeli da od toga nema nista promjenili su plocu i usutili su se jer im je ranije Iran pomagao u borbi protiv Izraela.
Razlicite struje u Hamasu. Kasnije se to iskristaliziralo, iako je od samog pocetka bilo protivljenja tom djelovanju i stavovima pojedinaca u Hamasu. Detaljnije o tome mozes procitati ovdje:
https://www.logicno.com/politika/osovin ... lider.html
- salik79
#86893 Re: Sirija vol. 2
Ma nema sta, dos'o coj'k tobe u zatvoru/zatvorimaaratet wrote:Ne Mossad nego Shin Bet, on je vise puta hapsen dok nije otisao u saradnju s SHin Betom.salik79 wrote:On je jedan od onih koje je Mosad uzeo po svoje. Jedan od onih koji paradiraju s Davidovim zvijezdama oko vrata. Procitaj nesto o njemu, nema nikakvih tajni.aratet wrote:
Ko bi nam bolje objasnio sta je Hamas, nego sin Hamasa?
Prvi put je uhapsen s 10 godina dok je ucestvovao u prvoj intifiadi, sa 19 godina se opametio, do tad je bio dugo godina hapsen i zivot mu je bio pakao, i u zatvoru je vidio neke stvari koje nije znao, kasnije je postao aktivist.
Zahvaljuci njemu su uhapseni mnogi teroristi Hamasa, a njegov uslov je bio da nijedan od njih ne bude ubijen ni pod kojim slucajem jer su to likovi koji su ga okruzilivali citavo njegovo djetinjstvo.
Teroristi Hamasa su isti oni likovi koji su htjeli preuzeti primat u Siriji, isti oni likovi koji kontrolisu Tripoli u Libiji i isti oni likovi koji su mogli izazavati gradjanski rat u Egiptu, radi se o teroristima muslimanskog bratstva.
Odlicno, a sada nam objasni otkud "casni" Izrael na njihovoj strani u Siriji?!
Edit: Ako je Mossad = Isreali Secret Intelligence Service, sta je onda Shin Bet?
Last edited by salik79 on 23/09/2017 19:05, edited 3 times in total.
- Kikibombona
- fosna2014
#86895 Re: Sirija vol. 2
Sve ide po dogovoru u Siriji izmedju Rusa i Amera. Dzaba se svadjate ovdje.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#86896 Re: Sirija vol. 2
конкретно сам мислио на додика и како то иран утиче на русију по том питањуsalik79 wrote:japin_mutapi wrote:ништа ми ниси објаснио, ал јебо додика, русија вазда има вето кад треба помоћи бих
шта иран каже на то
Haj'mo konkretno,
- salik79
#86897 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:конкретно сам мислио на додика и како то иран утиче на русију по том питањуsalik79 wrote:japin_mutapi wrote:ништа ми ниси објаснио, ал јебо додика, русија вазда има вето кад треба помоћи бих
шта иран каже на то
Haj'mo konkretno,
WTFjapin_mutapi wrote:ништа ми ниси објаснио, ал јебо додика, русија вазда има вето кад треба помоћи бих
шта иран каже на то
- insomnia78
#86898 Re: Sirija vol. 2
Mislim da ni ti sam ne vjerujes u ove gluposti oko Irana, Rusije i Dodika 
- salik79
#86899 Re: Sirija vol. 2
Ma ja, gluposti. Glupost je bila i sto su nam pomogli kada niko drugi nije htio. Trebali su nas pustiti, barem danas ne bi pljuvali po njima. Jos jednom cu ponoviti rahmetli Rasimove rijeci:" Nicim to nismo zasluzili.".insomnia78 wrote:Mislim da ni ti sam ne vjerujes u ove gluposti oko Irana, Rusije i Dodika
- Kaligrafija
#86900 Re: Sirija vol. 2
[
Uglavnom nije isto, ne mogu vise da pisem....Ovi su nesto kao NSA americka, ...poredjenja radi...otprilike...Imali su uspjeha u spijunazi, a i neuspjeha, nisu zastitili Yizhaka Rabina, mada su imali neka saznanja o atentatu...Najpoznatiji su u psihickom ljomljenju i ucjenama Palestinaca, nakon kojih bi oni poceli raditi za njih...
Salik ispisah stranu zbog tebe na tel. o Shin Bet i kliknuh nazad i ode sve u helac...salik79 wrote:
Edit: Ako je Mossad = Isreali Secret Intelligence Service, sta je onda Shin Bet?