Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#86876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Ima li kod vas prijenosa ovog boksa na Hr RTL-u, bilo na tv-u ili preko eon aplikacije?
crnivrag

#86877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:Ima li kod vas prijenosa ovog boksa na Hr RTL-u, bilo na tv-u ili preko eon aplikacije?
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#86878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

NediM17 wrote:Za Ubee po defaultu username je "user" i mislim da se cak ne moze promijeniti. Password probaj "administrator", ako nece, onda probaj sa "user" u oba polja.

Ja sam sifru promijenio odmah kad sam dobio Ubee, da ne bi kome od slucajno naumpalo sta da cacka, osim mene.
Imao prije njega Cisco EPC3925, i sada sa sigurnoscu mogu reci, Ubee je bolji!
Imam i 5GHz mrezu ali je ne koristim jer nema potrebe, dodatni izvor zracenja, a imam konekciju od 40Mbps koja bez problema izadje u fullu na 2.4GHz.

cisco nije los dapace(na zaru) odlican je al ga Ubee ipak sije za klasu :thumbup:
pici

#86879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:Ima li kod vas prijenosa ovog boksa na Hr RTL-u, bilo na tv-u ili preko eon aplikacije?
Image
vrati na jutarnji prenos uzivo meni ima
crnivrag

#86880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pici wrote:
U tom terminu je radilo, sad provjerio.
channel10

#86881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

pici wrote:
crnivrag wrote:
Image
Ok, hvala :thumbup:
pici

#86882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

crnivrag wrote:
pici wrote:
U tom terminu je radilo, sad provjerio.
ja upravo gledam... evo poceo box :thumbup:
south

#86883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

Anno Domini wrote:
drug_profi wrote:Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
ne vidim uopšte bilo kakvu isplativost telemaha i mobilne u BiH, sem neke avanture koja će ih puno koštati.
ma ja ne treba nama nista :roll: neka samo ulazu u zemlje okruzenja, a nama neka poskupljuju uslugu svake godine ;-) :bih:
Anno Domini

#86884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Anno Domini »

south wrote: ma ja ne treba nama nista :roll: neka samo ulazu u zemlje okruzenja, a nama neka poskupljuju uslugu svake godine ;-) :bih:
a ti bi ko odmah bio korisnik mobilne telefonije novog operatera koji ne samo da bi bio enormno skup već i prvu godinu nepouzdan, ne vidim uopšte zašto bi se telemah upuštao u te vode, sem ako ne kupe bh telekom ili ht eronet.
drug_profi

#86885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Anno Domini wrote:
south wrote: ma ja ne treba nama nista :roll: neka samo ulazu u zemlje okruzenja, a nama neka poskupljuju uslugu svake godine ;-) :bih:
a ti bi ko odmah bio korisnik mobilne telefonije novog operatera koji ne samo da bi bio enormno skup već i prvu godinu nepouzdan, ne vidim uopšte zašto bi se telemah upuštao u te vode, sem ako ne kupe bh telekom ili ht eronet.
Ako nisi skontao, zasad ne postoji mogucnost cetvrte licence za mobilnu telefoniju, te je jedini nacin da TM udje u te vode isti kao i u HR. Kupovina jednog postojeceg operatera.
To moze biti Eronet ili BHT. A nije iskljuceno i da mts pozeli prodati metel.
fusion_ba

#86886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ubjedjen sam da mts nece prodati mtel. Kupuju sve i svasta po regionu odnosno mts u Srbiji, a mtel u BiH.
Cetvrta licenca je trenutno naucna fantastika, a sjecam se da je nekad pocetkom 2000ih Zepter htio licencu za svoju mobilnu mrezu pa su tri drzavna operatera to kocila
Gentleman

#86887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gentleman »

Kako u EON aplikaciji napraviti listu favorita?
crnivrag

#86888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gentleman wrote:Kako u EON aplikaciji napraviti listu favorita?
https://telemach.ba/a33518/podrska/serv ... -Boxu.html

Za ostale, klik na ekrančić na opciji kanali, pa na izmjeni listu i onda dodaj novu.
odmor

#86889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Na telemach stranici vidim reklamu za neki tenis na eurosport 4K!
Nisam bas u toku.. jesu li to osim sk 4k, pustili i taj eurosport 4k i ima li kanala?
zikmu

#86890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zikmu »

odmor wrote:Na telemach stranici vidim reklamu za neki tenis na eurosport 4K!
Nisam bas u toku.. jesu li to osim sk 4k, pustili i taj eurosport 4k i ima li kanala?
Da... EON kanal 216 ili na TV-u skeniraj 434.000

https://telemach.ba/a53806/podrska/vije ... analu.html
odmor

#86891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

zikmu wrote:

Ma TV mi podrzava samo 1080p, a svakako nemam taj EON resiver. Jos mi je stari D3 resiver
MTV

#86892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Onda ne mozes gledati.
Dr_Proka

#86893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

odmor wrote:
zikmu wrote:

Ma TV mi podrzava samo 1080p, a svakako nemam taj EON resiver. Jos mi je stari D3 resiver
Pa mijenjaj ga. Ja sam se začudio da mogu gledati 4k kanale iako mi tv ne podržava - prije mislim da mi sliku stavlja u obični hd.
crnivrag

#86894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje o izmjeni radnog vremena Telemach poslovnica tokom praznika

Image

Obavještavamo vas da povodom predstojećeg praznika, utorak 04.06.2019. godine je neradni dan za sve poslovnice Telemacha osim poslovnica u Zagrebačkoj Mostar, Kiseljak, Novi Travnik, Vitez, Mrkonjić Grad, Banja Luka i Brčko.

U srijedu, 05.06.2019. godine poslovnica u BBI centru će raditi od 10 do 18, dok ostale poslovnice rade po redovnom rasporedu.

Bajram Šerif Mubarek Olsun želi vam Telemach!
https://telemach.ba/a53809/podrska/vije ... znika.html
The BEN10

#86895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

zikmu wrote:

Hvala na info, evo baš gledam. Jest da slika ponekad malo trza, ali OK. Ekstra!
nadžak

#86896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Pozz svima.
Nikako da počnem da u potpunosti uživam u ovom EON premium paket, vazda neke zezancije. Ne izmisljam, svega mi, al ima nekih bagova kojih nikako da se riješim. Danas sam opet resetovao BOX prema uputi sa 1360 ( šta bi drugo :D ) pa cemo vidjet sta se desava.

Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!

To se po pravilu dešava kad gledam snimak neke emisije ili nešto iz videoteke. Ružno stvarno! TV je nov Sony 4K i ne mogu nikako da uživam u HDu, čak ni onom 1080!
Kaže jedan od tehničara koji je dolazio na intervenciju da je moguće da se iz nekog razloga ne slažu rezolucije na TV i BOXu i predlaže mi da smanjim rezoluciju u postavkama! Ne znam da li je to tačno i kako to može biti ali nema teroije da ostanem na ovome, ganjacu dok se nesto ne riješi. Svi tehničari kažu da je signal odličan, konektore provjerili, svi dobro krimpovani, instalacija dobra, ekipa iz tehničke podrške na telefonu ne zna za takav slučaj da se rezolucije ne slažu i da mogu praviti problem jedna drugoj tako da ja više nemam pojma šta da radim. :shock: :?

Imaju li još kakve mogućnosti u postavkama BOX koje bi mogao probati da vidim hoće li se šta promjeniti?

Pozz
nadžak

#86897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Drugo pitanje je u stvari molbica za neke od korisnika da provjere nešto!

Iz videoteke da pustite npr drugu epizodu one animirane serije SIMONs CAT. Imam problem i tu jer na mnogim epizodama dolazi do prekida i samo se pojavi crna slika i počne da preskače reprodukcija. Ne kod svih epizoda tako da nisam siguran jeli do mene ili je tako postavljen serijal sa greškom!

Ko voli mačke eto mu i prilike da se malo opusti, ako nije već gledao, jedna super zezancija za ove jadnike koji imaju tu privilegiju da žive sa mačkom :D

Odete na serije u videotekama, izaberete Best rated i tamo oko 8,1 ocjene se nalazi taj serijal Simos cat.

Hvala.
semirsar

#86898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

nadžak wrote:Pozz svima.
Nikako da počnem da u potpunosti uživam u ovom EON premium paket, vazda neke zezancije. Ne izmisljam, svega mi, al ima nekih bagova kojih nikako da se riješim. Danas sam opet resetovao BOX prema uputi sa 1360 ( šta bi drugo :D ) pa cemo vidjet sta se desava.

Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!

To se po pravilu dešava kad gledam snimak neke emisije ili nešto iz videoteke. Ružno stvarno! TV je nov Sony 4K i ne mogu nikako da uživam u HDu, čak ni onom 1080!
Kaže jedan od tehničara koji je dolazio na intervenciju da je moguće da se iz nekog razloga ne slažu rezolucije na TV i BOXu i predlaže mi da smanjim rezoluciju u postavkama! Ne znam da li je to tačno i kako to može biti ali nema teroije da ostanem na ovome, ganjacu dok se nesto ne riješi. Svi tehničari kažu da je signal odličan, konektore provjerili, svi dobro krimpovani, instalacija dobra, ekipa iz tehničke podrške na telefonu ne zna za takav slučaj da se rezolucije ne slažu i da mogu praviti problem jedna drugoj tako da ja više nemam pojma šta da radim. :shock: :?

Imaju li još kakve mogućnosti u postavkama BOX koje bi mogao probati da vidim hoće li se šta promjeniti?

Pozz
Instaliraj EON Smart TV aplikaciju, ona naprosto leti na tom tv.
Box je po meni obicno smece i ne vrijedi se patiti sa njim, a tebe je ocito zapao problematican primjerak.

P.S. sto se tice serije, na kraju druge epizode dolazi do crnila na sekundu, prilikom otvaranja vrata :mrgreen:
Benq

#86899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nadžak wrote: Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!
Nemam takav problem ni na LG ni na VOX-u. U postavkama boxa, stavi rezoluciju 1080p 50Hz ili 2160p 50Hz i testiraj. Ako i dalje bude isto, moguce da je do primjerka box-a.
nadžak

#86900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

semirsar wrote:
nadžak wrote:Pozz svima.

Pozz
Instaliraj EON Smart TV aplikaciju, ona naprosto leti na tom tv.
Box je po meni obicno smece i ne vrijedi se patiti sa njim, a tebe je ocito zapao problematican primjerak.

P.S. sto se tice serije, na kraju druge epizode dolazi do crnila na sekundu, prilikom otvaranja vrata :mrgreen:
Tačno cu probat tu varijantu pa cu vidjet.
Hvala puno za provjeru ove serije. Sad moram pokukat telemahu da to popravi. Skoro pola epizoda je sa greškom. Ne može se gledat onako. :thumbup: Hvala još jednom i pozz.
Locked