Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Boban0726
#86851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Veca naknada je za HD verzije.
- crnivrag
#86852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povećali su cijene za 1.60 KM, taman da ulože u te HD verzije kanala.Boban0726 wrote:Veca naknada je za HD verzije.
- thekupus
#86853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Raja, kako uđem u postavke ubee modema preko 192.168.0.1. ?
Username i password kad ostavim prazne i samo kliknem login, neće.
- crnivrag
#86854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Username i password si sam trebao kreirati prilikom prve postavke Ubee uređaja.thekupus wrote:Raja, kako uđem u postavke ubee modema preko 192.168.0.1. ?
Ako se ne možeš sjetiti, bocni ga u reset rupicu, i opet ih postavi kad se uređaj boot-a.
- thekupus
#86855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala.crnivrag wrote:Username i password si sam trebao kreirati prilikom prve postavke Ubee uređaja.thekupus wrote:Raja, kako uđem u postavke ubee modema preko 192.168.0.1. ?
Ako se ne možeš sjetiti, bocni ga u reset rupicu, i opet ih postavi kad se uređaj boot-a.
Ma maloprije gospodin iz telemacha bio, zamijenio stari modem. Nisam bio kući nažalost, a stari pojma nema ni šta se desilo
Ne idu tu naziv i šifra mreže, je li tako?
- crnivrag
#86856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne idu, to se postavi username i pass po želji za pristup postavkama modema.thekupus wrote: Hvala.
Ma maloprije gospodin iz telemacha bio, zamijenio stari modem. Nisam bio kući nažalost, a stari pojma nema ni šta se desilo![]()
Zato ga bocni, i postavi kako želiš
-
solidsnake
#86857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Probaj sa admin u oba poljathekupus wrote:Raja, kako uđem u postavke ubee modema preko 192.168.0.1. ?
username : admin
password : admin
-
Anno Domini
#86858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne vidim uopšte bilo kakvu isplativost telemaha i mobilne u BiH, sem neke avanture koja će ih puno koštati.drug_profi wrote:Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
- crnivrag
#86859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako kupe Eronet, ulože u postavljanje novih 4G+ baznih stanica, i samim tim imaju mobilnu u cijeloj državi.Anno Domini wrote:ne vidim uopšte bilo kakvu isplativost telemaha i mobilne u BiH, sem neke avanture koja će ih puno koštati.drug_profi wrote:Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
Ponude jeftine cijene, uz combo Telemach pakete, a još imaju i dodatnu lovu koju im plaća Haloo kao virtuelni operater koji koristi resurse njihove mreže.
- Tesla Edison
#86860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eronet je vlasništvo T-Com-a od oko 40% tako da od te priče nema ništa.crnivrag wrote:Ako kupe Eronet, ulože u postavljanje novih 4G+ baznih stanica, i samim tim imaju mobilnu u cijeloj državi.Anno Domini wrote:ne vidim uopšte bilo kakvu isplativost telemaha i mobilne u BiH, sem neke avanture koja će ih puno koštati.drug_profi wrote:Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
Ponude jeftine cijene, uz combo Telemach pakete, a još imaju i dodatnu lovu koju im plaća Haloo kao virtuelni operater koji koristi resurse njihove mreže.
-
Anno Domini
#86861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
WLAN Ubee modem gdje se mjenja šifra za wifi?
Našo!
Našo!
- thekupus
#86862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bocnuo, resetovao se, opet ništa, ne mogu ućicrnivrag wrote:Ne idu, to se postavi username i pass po želji za pristup postavkama modema.thekupus wrote: Hvala.
Ma maloprije gospodin iz telemacha bio, zamijenio stari modem. Nisam bio kući nažalost, a stari pojma nema ni šta se desilo![]()
Zato ga bocni, i postavi kako želiš
Ništa, nazvat ću ih na besplatni broj
Sjećam se da mi je ovo moglo na starom modemu, sad ne radi. Hvala svakako.solidsnake wrote:
Probaj sa admin u oba polja
username : admin
password : admin
- Telemach
#86863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Ravenn,Ravenn wrote:@Telemach
jel' vas stvarno nije sramota?! i još me nastavljate ignorisati a problem niti ste riješili niti poduzimate nešto
PS trenutno:
Trenutni parametri signala na Vašem modemu su odlični, nemamo osnova za intervenciju na adresi.
Uradili smo restart uređaja iz tehničkog sistema.
Možete ponovo provjeriti uslugu.
-
Dzontra_Volta
#86864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by Dzontra_Volta on 01/06/2019 18:13, edited 2 times in total.
- Telemach
#86865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Tiger 033,Tiger 033 wrote:@Telemach
Mislite li nam pustiti HRT i Novu hr u HD-u eventualno ubaciti Doma tv ? Hvala...
Za sada nemamo preciznije informacije vezane za Vaš upit.
O svim novitetima ćemo Vas blagovremeno informisati.
- Ravenn
#86866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
naročito me iritira što me nastavljate praviti budalom
jesam li možda izmislila screenshotove? koje je vaše objašnjenje? da pošaljete dvije potpune neznalice na adresu da provjere i tvrde da "parametri" savršeno funkcionišu a to što je brzina pada ispod dvociferene "nije vaš problem" iako plaćam ekstremno skup paket (btw, došao sa laptopom i mjeru brzinu kaže "kod mene je sve ok", ja kažem "ali kod mene nije", čovjek slijegnu ramenima, pokupi krpice i ode)?
zašto mi 5G ne radi? hoće li opet neko iz "napredne" podrške nazvati sa obećanjem da se čujemo za sat vremena i onda više nikada ne nazvati?
jesam li možda izmislila screenshotove? koje je vaše objašnjenje? da pošaljete dvije potpune neznalice na adresu da provjere i tvrde da "parametri" savršeno funkcionišu a to što je brzina pada ispod dvociferene "nije vaš problem" iako plaćam ekstremno skup paket (btw, došao sa laptopom i mjeru brzinu kaže "kod mene je sve ok", ja kažem "ali kod mene nije", čovjek slijegnu ramenima, pokupi krpice i ode)?
zašto mi 5G ne radi? hoće li opet neko iz "napredne" podrške nazvati sa obećanjem da se čujemo za sat vremena i onda više nikada ne nazvati?
- Telemach
#86867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ravenn wrote:@Telemach
Proslijedili smo Vaše podatke kolegama na naprednu podršku.
- thekupus
#86868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uspio sam promijeniti šifru i naziv mreže preko mojtelemach portala

EDIT:
Čini se da sam napravio duplikat mreže
Ne trebam ja ovo čačkati više. Sad imam ovu sa default imenom i šifrom, i ovu koju sam ja napravio.
A još nisam skontao kako ući na ono 192.
EDIT 2:
Trebam naći nešto drugo da radim. Na portalu sam imao dvije mreže ponuđene, i obje sam promijenio u isto ime i šifru, i sad se preko telefona i laptopa nudi samo jedna. Kao da sam ih spojio
Poslat će telemach naprednu podršku da mi oduzmu aparat
EDIT:
Čini se da sam napravio duplikat mreže
A još nisam skontao kako ući na ono 192.
EDIT 2:
Trebam naći nešto drugo da radim. Na portalu sam imao dvije mreže ponuđene, i obje sam promijenio u isto ime i šifru, i sad se preko telefona i laptopa nudi samo jedna. Kao da sam ih spojio
Poslat će telemach naprednu podršku da mi oduzmu aparat
-
NediM17
#86869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za Ubee po defaultu username je "user" i mislim da se cak ne moze promijeniti. Password probaj "administrator", ako nece, onda probaj sa "user" u oba polja.
Ja sam sifru promijenio odmah kad sam dobio Ubee, da ne bi kome od slucajno naumpalo sta da cacka, osim mene.
Imao prije njega Cisco EPC3925, i sada sa sigurnoscu mogu reci, Ubee je bolji!
Imam i 5GHz mrezu ali je ne koristim jer nema potrebe, dodatni izvor zracenja, a imam konekciju od 40Mbps koja bez problema izadje u fullu na 2.4GHz.
Ja sam sifru promijenio odmah kad sam dobio Ubee, da ne bi kome od slucajno naumpalo sta da cacka, osim mene.
Imao prije njega Cisco EPC3925, i sada sa sigurnoscu mogu reci, Ubee je bolji!
Imam i 5GHz mrezu ali je ne koristim jer nema potrebe, dodatni izvor zracenja, a imam konekciju od 40Mbps koja bez problema izadje u fullu na 2.4GHz.
- cenecimoveocino
- Tesla Edison
#86871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako mjeriš preko wifi-a onda ti i ne mogu puno pomoći. Wifi je privatna mreža korisnika i niti jedan operater nije nadležan za isti. To što modem ima ugrađen wifi router u sebi je stvar slučajnosti-opreme koja se trenutno isporučuje. Ako su rekli da su parametri odlični, onda i jesu odlični. Niko ti neće reći da su dobri a u stvarnosti loši. Izmjeri preko UTP-a i imaćeš brzinu koju i treba da imaš.Ravenn wrote:@Telemach
Problem je u tome što korisnici ostave postavke wifi-a na default i još ako ima kakvih zidova između, brzina pada. Podesi ispravne parametre i biće u redu. Ako znaš izmjeriti brzinu i postaviti ss, trebala bi znati i podesiti svoju mrežu kako treba.
-
Anno Domini
#86872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda nešto se valja iza brda David Petraeus najavio posjetu tročlanom predsjedništvu, KKR opet nešto muti.crnivrag wrote:Ako kupe Eronet, ulože u postavljanje novih 4G+ baznih stanica, i samim tim imaju mobilnu u cijeloj državi.Anno Domini wrote:ne vidim uopšte bilo kakvu isplativost telemaha i mobilne u BiH, sem neke avanture koja će ih puno koštati.drug_profi wrote:Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
- fusion_ba
#86873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji KKR kad su oni prodali United Grupu Britancima?Anno Domini wrote: Izgleda nešto se valja iza brda David Petraeus najavio posjetu tročlanom predsjedništvu, KKR opet nešto muti.
- Nogatrans
#86874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko EON aplikacije (iphone) hocu da prebacim sliku i zvuk na Samsung TV (Airplay) ali samo dobijem zvuk,sliku nikako. Ovo sam slicno probao direkt sa mobitela slike i klipove na tv prebaciti i to radi,isto tako radi i youtube i hayat aplikacija. Samo EON aplikacija nece. Ako je neko imao problem a rijesio,bio bi zahvalan.
- Dr_Proka
#86875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vratit će ga jedino ako prestane prepucavanja i ako smanje takse iliti da prevedem kad na vrbi rodi grožđe.crnivrag wrote:Nemamo, zato sam i stavio u zagrade i boldirao, ako ga ikad vrate, da ga makar vrate u HD-uDr_Proka wrote:
Odkad imamo to opet rts kad su ga odranije zbog visoke takse izbacili???? Sam tu informaciju i znaš.