Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#86826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

otkrivenje wrote:Kamo sreće da kod nas uđu u područje mobilnih usluga.

Tele2 Hrvatska prodan United Grupi:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2089772

Pa moraju kupiti jednog od tri operatera, a to je tesko izvodljivo kod nas, jedino mozda mtel da kupe
crnivrag

#86827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Pa moraju kupiti jednog od tri operatera, a to je tesko izvodljivo kod nas, jedino mozda mtel da kupe
m:tel nema teorije, jer im je vlasnik glavni rival United grupe - Telekom Srbija.

Jedino Eronet može zaginuti :D
vkmiro

#86828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Telemach wrote:
vkmiro wrote:Čitam ove neke postove pa se ibretim. To kao cudno da neko stari ( penzioner ) nema mobitela. Pa ja ih znam više koji nemaju nego one koji imaju.I u mojoj familiji neki imaju, ali ne znaju poslati ni poruku a kamali koristiti Viber ili neku drugu aplikaciju.
Sada pitanje:
Radil taj Unifon, morao sam vratiti telefon na tvornicke postavke, instalirao Unifon i nema teorije da se logujem.Stalno izbacuje grešku da nije dobar user ili pasvord?? Na portalu nemam niti jedan uređaj, da neko ne kaže da je do toga.
Zdravo vkmiro,
Zamolićemo Vas da nam u pp dostavite kontakt broj telefona na kojem je instalirana aplikacija.
Zanimljivo, dva dana pokušavam i neče, sad pročitam ovaj post,pokušam i konektova se.Jel Vi tamo nešto tajno uradite :)
Telemach

#86829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote:
Telemach wrote:
vkmiro wrote:Čitam ove neke postove pa se ibretim. To kao cudno da neko stari ( penzioner ) nema mobitela. Pa ja ih znam više koji nemaju nego one koji imaju.I u mojoj familiji neki imaju, ali ne znaju poslati ni poruku a kamali koristiti Viber ili neku drugu aplikaciju.
Sada pitanje:
Radil taj Unifon, morao sam vratiti telefon na tvornicke postavke, instalirao Unifon i nema teorije da se logujem.Stalno izbacuje grešku da nije dobar user ili pasvord?? Na portalu nemam niti jedan uređaj, da neko ne kaže da je do toga.
Zdravo vkmiro,
Zamolićemo Vas da nam u pp dostavite kontakt broj telefona na kojem je instalirana aplikacija.
Zanimljivo, dva dana pokušavam i neče, sad pročitam ovaj post,pokušam i konektova se.Jel Vi tamo nešto tajno uradite :)
;)
crnivrag

#86830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Sad bila na N1 vijest da su dali 200 miliona eura za Tele2 HR.
drug_profi

#86831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
zikmu

#86832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zikmu »

REDDEVILS wrote:
zikmu wrote:Kada planirate riješiti problem instalacije Netflixa na EON boxu?
Neće ga rješiti jer box nije certificiran od Googla
Glupost, nadam se da rade na tome...

EDIT:
Mada ima na listi, ali nema pored Netflix i PrimeVideo ikonicu.
https://sites.google.com/view/droid-tv/ ... ast-africa
Maharadza

#86833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

drug_profi wrote:Znači ulaze u HR, a samo još u BiH nemaju mobilnu telefoniju.
Koliko sam skontao ovi ameri imaju mobilnu samo u Sloveniji i eto sada vjerovatno i Hrvatskoj?! Jel u Srbiji nemaju?! Interesantno bi bilo onda kako samo u ovim Evropskim zemljama imaju i mobilnu dok u druge dvije ne-evropske (Srbija i BiH) nemaju.

btw. Eto neka nama sada povećaju malo ove DL/UL brzine (makar da ih izjednače sa onima iz srbije i slovenije) dok čekamo da i ovdje dođu sa mobilnom. #gigamegamreža :P
crnivrag

#86834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Maharadza wrote:
Koliko sam skontao ovi ameri imaju mobilnu samo u Sloveniji i eto sada vjerovatno i Hrvatskoj?! Jel u Srbiji nemaju?! Interesantno bi bilo onda kako samo u ovim Evropskim zemljama imaju i mobilnu dok u druge dvije ne-evropske (Srbija i BiH) nemaju.

btw. Eto neka nama sada povećaju malo ove DL/UL brzine (makar da ih izjednače sa onima iz srbije i slovenije) dok čekamo da i ovdje dođu sa mobilnom. #gigamegamreža :P
U Srbiji imaju ugovor sa Telenorom, pa nude pakete sa mobilnom telefonijom i specijalnim paketima za SBB korisnike.

Samo CG i mi nemamo ništa vezano za mobilnu :place:
StihNaAsfaltu

#86835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StihNaAsfaltu »

Pošto me telemach evo 2 dana uznemirava s pozivima na telefon zbog kasnjenja uplate racuna ako se to može nazvat kasnjenjem, zamolio bih ih javno da me ne zovu, inače ću i ja početi zvati za svaki najmanji problem, pa ćemo vidjeti ko će prije popustiti.

Znači došao iz noćne, likovi zovu u 8 ujutru 2x, pa na dan prije toga 2x. Ako se ne javim znači da ne mogu i da me ne zovete više!
Znam da trebam platiti račun kao što ga uvijek i platim i ne znam da je za 10 godina kako sam korisnik kako BHB-a i Telemacha usluga bila iskljucena mojom krivicom, a ja ću nabrojati barem 20x kad nisam imao usluga vašom krivicom!
Hvala lijepo!

Znači slobodno isključite, nemojte me zvati!!!
PlayItCoolowski

#86836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlayItCoolowski »

crnivrag wrote:
Maharadza wrote:

U Srbiji imaju ugovor sa Telenorom, pa nude pakete sa mobilnom telefonijom i specijalnim paketima za SBB korisnike.

Samo CG i mi nemamo ništa vezano za mobilnu :place:
Mislim da i u Crnoj Gori imaju, jer i tamo ima Telenor. Nedavno kad se prvi put pojavio HBO GO u Crnoj Gori, zvanicno je bilo od Telemacha i Telenora zajedno, tako da provjereno, posluju zajedno (ili isti je vlasnik, kako god).
strider_sm

#86837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Mehemed wrote:
strider_sm wrote: Pozdrav,
Trenutno: Trio Grande Family.
Dvoumim se izmedju EON Full i EON Premium. Vjerovatnije Full, Premium bih mozda odabrao u slucaju da mogu koristiti ovu akciju s popustom sto je imaju novi korisnici.
Ne možeš NIKAKO iskoristiti akciju s popustom koju imaju novi korisnici. Mogao bi da si bio korisnik samo TV-a, a ti si bio korisnik i TV-a i Interneta i Telefona. Nikakav popust ne možeš dobiti.
Ok, hvala. Ali rekao si to jednom. :)
Last edited by strider_sm on 01/06/2019 12:59, edited 1 time in total.
strider_sm

#86838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Telemach wrote: @strider_sm,
Potpisivanjem Ugovora za Eon Full paket, na 24 mjeseca, biste 6 mjeseci plaćali staru cijenu paketa. Potpisivanjem Ugovora za Eon Premium paket, na 24 mjeseca, biste 12 mjeseci plaćali staru cijenu paketa. Arena Sport Sd paket i Pink paket biste, također, dobili na period od 24 mjeseca.

Velikodusno. Ali ne hvala. :)
crnivrag

#86839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cjenovnik koji stupa na snagu danas: https://telemach.ba/Binary/20712/Cjenov ... 6.2019.pdf

Izmjene: Unesene cijene za mirovanje usluge i za ponovno uključenje usluga nakon isključenja.
shape of despair

#86840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Ne valja vam praksa da nakon nekoliko dana nakod što je monter/serviser bio na adresi pitate je li sada sve uredu i nakon toga prikačite priču o novim EON paketima.
Znate kako razgovor ide: "Poštovani da li je sada sve uredu sa uslugom?",
Ja: Da ured......, (bukvalno me prekida) :lol:
Telemach: E odlčno, a da vam ponudimo nove EON pakete, bla bla
crnivrag

#86841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shape of despair wrote:Ne valja vam praksa da nakon nekoliko dana nakod što je monter/serviser bio na adresi pitate je li sada sve uredu i nakon toga prikačite priču o novim EON paketima.
Pređeš li na EON paket, život će ti biti ljepši i ugodniji :D
shape of despair

#86842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

crnivrag wrote:
shape of despair wrote:Ne valja vam praksa da nakon nekoliko dana nakod što je monter/serviser bio na adresi pitate je li sada sve uredu i nakon toga prikačite priču o novim EON paketima.
Pređeš li na EON paket, život će ti biti ljepši i ugodniji :D
Jel ovo neka piramida?
Preporučio me crnivrag: gratis 1 mjesec pretplata :lol:
crnivrag

#86843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shape of despair wrote: Jel ovo neka piramida?
Preporučio me crnivrag: gratis 1 mjesec pretplata :lol:
Samo im kažeš ;-) ;-)

I odmah cijena za 50% jeftinija :D
Tiger 033

#86844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

@Telemach
Mislite li nam pustiti HRT i Novu hr u HD-u eventualno ubaciti Doma tv ? Hvala...
crnivrag

#86845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Tiger 033 wrote:@Telemach
Mislite li nam pustiti HRT i Novu hr u HD-u eventualno ubaciti Doma tv ? Hvala...
Bilo bi super da Domu ubace u ponudu, a inače ovi kanali se emitiraju u HD rezoluciji, ali ih Telemach odbija uvrstiti kao takve u ponudu:

BN HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, (RTS 1 HD, RTS 2 HD), Nova TV HR HD, Kanal 6 HD, Naša TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, (RTS Svet HD), RTV SLO 1 HD, Hayat Plus HD, Hayatovci HD, Discovery Channel HD, Viasat Explore HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Discovery ID HD, BN Music HD, Hayat Folk HD, Hayat Music HD.
Ravenn

#86846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

@Telemach
jel' vas stvarno nije sramota?! i još me nastavljate ignorisati a problem niti ste riješili niti poduzimate nešto
PS trenutno:
Image
Dr_Proka

#86847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
Tiger 033 wrote:@Telemach
Bilo bi super da Domu ubace u ponudu, a inače ovi kanali se emitiraju u HD rezoluciji, ali ih Telemach odbija uvrstiti kao takve u ponudu:

BN HD, HRT 1 HD, HRT 2 HD, HRT 3 HD, HRT 4 HD, (RTS 1 HD, RTS 2 HD), Nova TV HR HD, Kanal 6 HD, Naša TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, (RTS Svet HD), RTV SLO 1 HD, Hayat Plus HD, Hayatovci HD, Discovery Channel HD, Viasat Explore HD, Viasat History HD, Viasat Nature HD, Discovery ID HD, BN Music HD, Hayat Folk HD, Hayat Music HD.
Odkad imamo to opet rts kad su ga odranije zbog visoke takse izbacili???? Sam tu informaciju i znaš.
MTV

#86848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

RTS kanale ima Total TV BiH.

Inace Total TV HR i SBB su izbacili OBN jer je tako OBN trazio.
crnivrag

#86849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote:
Odkad imamo to opet rts kad su ga odranije zbog visoke takse izbacili???? Sam tu informaciju i znaš.
Nemamo, zato sam i stavio u zagrade i boldirao, ako ga ikad vrate, da ga makar vrate u HD-u :D
Tiger 033

#86850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Ne vidim niti jedan razlog zašto ne puste HRT , Novu i Discovery ch. jer se vec emituju u HD kao i Doma tv
Locked