Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
r_faruk
#86801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vjerujem da je prica tacna jer su i meni rekli da se mogu zaliti samo preko telefona i da ne mogu podnijeti reklamaciju ili zalbu na licu mjesta. u pitanju je takodjer BBI i djevojka koja stoji na ulazu desno.
a isao sam da se zalim jer me Slobodanka prebaci na tehnicku sluzbu, a tamo mi se niko ne javi, i tako par puta. istina bila je subota, ali telemach se reklamira da ima podrsku 24/7, a u ovih sedam je i subota i nedelja...
na kraju sam rijesio problem u ponedeljak... tako da ono odrzavanje mozemo macku o rep. svaki dan mi je sve draze i draze sto nikada nisam potpisao novi ugovor.
a isao sam da se zalim jer me Slobodanka prebaci na tehnicku sluzbu, a tamo mi se niko ne javi, i tako par puta. istina bila je subota, ali telemach se reklamira da ima podrsku 24/7, a u ovih sedam je i subota i nedelja...
na kraju sam rijesio problem u ponedeljak... tako da ono odrzavanje mozemo macku o rep. svaki dan mi je sve draze i draze sto nikada nisam potpisao novi ugovor.
- Plavo-bijeli
#86802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ok razumijem da su im takva pravila, ali kad već radiš na toj poziciji gdje si non stop u kontaktu sa ljudima i neko ti se požali na taj način onda valjda možeš reći " žao mi je, imate li nekoga drugog da nazove za vas?" ako kaže stvarno nemam " dobro onda pričekajte možda može neko od kolega nazvati i prijaviti vašu adresu pa da vam dođu" i sl... a ne doslovno odjebati ženu ..fuj. Robot bi pokazao više suosjećanja. Sinoć u pekari cura koja radi za duplo manje para, duplo teži i gori posao me naziva "srcem", a ova se ponaša ko da radi besplatno, a cilj joj je otjerati mušterije.
-
Kralj Tvrtko I.
#86803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lako je biti moderator i psovatiBobi wrote:Jebo me svak(moram biti prost) ovo je teža izmišljotina
Ipak, mislim da plavo-bjeli lažu uvijek.
- i agree
#86804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cuj srce,pretjera ga pekarkaPlavo-bijeli wrote:Pa ok razumijem da su im takva pravila, ali kad već radiš na toj poziciji gdje si non stop u kontaktu sa ljudima i neko ti se požali na taj način onda valjda možeš reći " žao mi je, imate li nekoga drugog da nazove za vas?" ako kaže stvarno nemam " dobro onda pričekajte možda može neko od kolega nazvati i prijaviti vašu adresu pa da vam dođu" i sl... a ne doslovno odjebati ženu ..fuj. Robot bi pokazao više suosjećanja. Sinoć u pekari cura koja radi za duplo manje para, duplo teži i gori posao me naziva "srcem", a ova se ponaša ko da radi besplatno, a cilj joj je otjerati mušterije.
Salu ne stranu ako salteri u bbi nisu samo naplatni cudi me ako primaju prijave za nove korisnike kako ne primaju i reklamacije.Ne treba od njih trazit da zovu telefonom ali mogu primit pa prosljedit prijavu kvara valjda napismeno ili cak uputit na adresu ako ovako ne rade od sluzbe koja se bavi popravkom pa da se licno ode,ko nema telefon
- Benq
#86805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U BBI-u imas akvizitere i naplatne saltere, oni nemaju nikakve veze sa tehnickom stranom niti su kompetentni da odlucuju da li nekome treba napraviti nalog za neku uslugu. Ugovor ti moze svako napravit, cak i ti se mozes prijavit, dobijes materijal i hodas od vrata do vrata, predstavljas usluge i pravis ugovore.i agree wrote: Salu ne stranu ako salteri u bbi nisu samo naplatni cudi me ako primaju prijave za nove korisnike kako ne primaju i reklamacije.Ne treba od njih trazit da zovu telefonom ali mogu primit pa prosljedit prijavu kvara valjda napismeno ili cak uputit na adresu ako ovako ne rade od sluzbe koja se bavi popravkom pa da se licno ode,ko nema telefon
Ova prica da baba nema mobitel, slabo drzi vodu, jer smo svjedoci da i najugrozenije porodice danas imaju mobitele, a tu je i besplatan broj Telemacha kad se poziva preko drugih operatera, i kao sto neko rece (mozda si i ti, nisam upratio postove), ako i nema mobitel, ima valjda nekog komsiju s kojim prica pa da nazove preko njega, ako nema ni to, bjezi od te babe
- diablobih
#86806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A i ove price, ne valja mi usluga, ali ne zelim ni da mi je poprave su mi bas smijesne 
-
nedobih
#86807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje se zaista ne može iznijeti više nikakva poštena kritika, primjedba, problem ili bilo šta što nije u skladu sa kakvom god ''politikom'' Telemacha. Za ostale svaka kritička informacija je vrijedna. Kao i ova moja: Plaćam od 2010 godine najskuplje pakete.
Zadnja nevolja. Od 19. 05. slika konstantno mrzne. Dva puta dolaze 'kućni' serviseri i konstatuju da su instalacije u kući ispravne ali eto da promijene kabal od stupa do risivera kao možda je to. Prije tri dana eto momaka i ekspresno promijene kabal, konstatuju da se ništa nije promijenilo i kažu treba 'preštelovati pojačala' šta god to značilo. OK. Pozovem prekjučer pozivni centar, kaže cura da je sve evidentirano ali da takve opravke radi druga ekipa i da ona ne zna kada će kvar biti otklonjen. Na moju primjedbu da bi mi u tu tom slučaju trebali umanjiti račun za ovaj period odgovor je bio da kad dobijem račun podnesem zahtjev na uobičajen način za umanjenje a onda će Telemach odlučiti. Šta je ovo značilo 'uobičajen način' pojma nemam jer do sada to nisam radio.
Evo mazalice navalite sa komentarima ali vas ne čitam i ništa što napišete ne tangira me ali potrudite se, ispunite svoju kvotu amortizovanja nezadovoljstva korisnika.
A za ove oficijelne moj broj ugovora je 601222538. Molim nikakvih poruka javite se u PP ili imate poruku u PP. Sve što imate reći ili napisati napišite ovdje i javno. Ono što vrijedi meni vrijedi i svima. Pa i to kada će mi specijalci otkloniti kvar.
Zadnja nevolja. Od 19. 05. slika konstantno mrzne. Dva puta dolaze 'kućni' serviseri i konstatuju da su instalacije u kući ispravne ali eto da promijene kabal od stupa do risivera kao možda je to. Prije tri dana eto momaka i ekspresno promijene kabal, konstatuju da se ništa nije promijenilo i kažu treba 'preštelovati pojačala' šta god to značilo. OK. Pozovem prekjučer pozivni centar, kaže cura da je sve evidentirano ali da takve opravke radi druga ekipa i da ona ne zna kada će kvar biti otklonjen. Na moju primjedbu da bi mi u tu tom slučaju trebali umanjiti račun za ovaj period odgovor je bio da kad dobijem račun podnesem zahtjev na uobičajen način za umanjenje a onda će Telemach odlučiti. Šta je ovo značilo 'uobičajen način' pojma nemam jer do sada to nisam radio.
Evo mazalice navalite sa komentarima ali vas ne čitam i ništa što napišete ne tangira me ali potrudite se, ispunite svoju kvotu amortizovanja nezadovoljstva korisnika.
A za ove oficijelne moj broj ugovora je 601222538. Molim nikakvih poruka javite se u PP ili imate poruku u PP. Sve što imate reći ili napisati napišite ovdje i javno. Ono što vrijedi meni vrijedi i svima. Pa i to kada će mi specijalci otkloniti kvar.
- Telemach
#86808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo drug_profi,drug_profi wrote:@telemach
imate PP. Molio bih za odgovor.
Provjerili smo Vaš zahtjev i dostavili povratne informacije u pp.
- drug_profi
#86809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo pročitao. Hvala!Telemach wrote:Zdravo drug_profi,drug_profi wrote:@telemach
imate PP. Molio bih za odgovor.
Provjerili smo Vaš zahtjev i dostavili povratne informacije u pp.
- vkmiro
#86810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čitam ove neke postove pa se ibretim. To kao cudno da neko stari ( penzioner ) nema mobitela. Pa ja ih znam više koji nemaju nego one koji imaju.I u mojoj familiji neki imaju, ali ne znaju poslati ni poruku a kamali koristiti Viber ili neku drugu aplikaciju.
Sada pitanje:
Radil taj Unifon, morao sam vratiti telefon na tvornicke postavke, instalirao Unifon i nema teorije da se logujem.Stalno izbacuje grešku da nije dobar user ili pasvord?? Na portalu nemam niti jedan uređaj, da neko ne kaže da je do toga.
Sada pitanje:
Radil taj Unifon, morao sam vratiti telefon na tvornicke postavke, instalirao Unifon i nema teorije da se logujem.Stalno izbacuje grešku da nije dobar user ili pasvord?? Na portalu nemam niti jedan uređaj, da neko ne kaže da je do toga.
- Telemach
#86811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo nedobih,nedobih wrote:Ovdje se zaista ne može iznijeti više nikakva poštena kritika, primjedba, problem ili bilo šta što nije u skladu sa kakvom god ''politikom'' Telemacha. Odjednom se javi desetak pretplaćenih branilaca - guznih mazalica koji ce svakog kritičara ismijavati. Ali bez obzira na njih treba stoku zanemariti i ne obazirati se na njihove postove. Za ostale svaka kritička informacija je vrijedna. Kao i ova moja: Plaćam od 2010 godine najskuplje pakete.
Nalog za provjeru Vašeg Ugovora i korekciju računa je evidentiran.
Umanjenje zaduženja se vrši na osnovu zabilježenih poziva, dolazaka kolega na adresu, vremena koji je potreban za otklanjanje poteškoća.
O ishodu se možete informisati na ovaj način ili pozivom na broj 1360.
- Telemach
#86812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo vkmiro,vkmiro wrote:Čitam ove neke postove pa se ibretim. To kao cudno da neko stari ( penzioner ) nema mobitela. Pa ja ih znam više koji nemaju nego one koji imaju.I u mojoj familiji neki imaju, ali ne znaju poslati ni poruku a kamali koristiti Viber ili neku drugu aplikaciju.
Sada pitanje:
Zamolićemo Vas da nam u pp dostavite kontakt broj telefona na kojem je instalirana aplikacija.
- dječak sa šibicama
#86813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aha, znaci jos jedna ucjena da predjem na EON paketcrnivrag wrote:Možeš gledati bilo gdje u BiH na internet mreži bilo kog operatera, ali se moraš pretplatiti na jedan od EON TV paketa van Telemach mreže, a uslove, cjenovnik i samo prijavu na uslugu možeš odraditi putem ovog linka: https://bh.eon.tv/paketi#paketidječak sa šibicama wrote:
Jel ovo znaci da sad mogu gledati EON na mobitelu ako sam recimo na Telekom internetu u odredjenom trenutku?
jasno
- crnivrag
#86814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Volim svog MersihičićaTelemach wrote:
-
nedobih
#86815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zahvaljujem ali vaš odgovor ne daje ništa potpuniju, jasniju sliku:Nalog za provjeru Vašeg Ugovora i korekciju računa je evidentiran.
Umanjenje zaduženja se vrši na osnovu zabilježenih poziva, dolazaka kolega na adresu, vremena koji je potreban za otklanjanje poteškoća.
O ishodu se možete informisati na ovaj način ili pozivom na broj 1360.
1. Kada se vrši umanjenje računa? Na osnovu zahtjeva korisnika ili automatski na temelju podataka o intervencijama. Ako je automatski bravo to je profesionalizam ali ako je na zahtjev korisnika e to ima drugi karakter a i drugi naziv.
2. Način obračuna - kako? Fino ste poredali osim onog temeljnog što niste naveli. Po zakonu! Da se sve radi na osnovu pisanog naoga i da je krajnji korisnik potpisao da je intervencija izvršena. E nije. Nikada za sve ove godine nije došao serviser sa pismenim nalogom koji bih po izvršenoj intervnciji kao korisnik potpisao. Dakle obračun za umanjenje vršite isključivo na osnovu vlastite volje 'ovo hoću a ovo neću priznati' a ne na osnovu stvarno izvršene usluge.
3. Dalje pitanje identifikacije vašeg zaposelnika. Eventualna jakna sa logom i nazivom firme nije identifikacija - zakon propisuje šta je identifikacija. I bilo ko može ulaziti kako hoće u kuće i stanove pogotovo starijih ljudi a i svjedoci smo šta se sve događa. Ovo ide pogotovo u kombinaciji najave dolaska mobitelom sa skrivenim brojem. Nema se šta prigovoriti. Ovako nastupaju ili državni agenti ili ... oni drugi.
4. I krajnje pitao sam kada će kvar biti otklonjen a vi odgovarate da se o tome mogu informisati ovdje ili na 1360.
Ma bravo.
- i agree
#86816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj bogati,kraj je mjeseca a ovog jos nisi nijednom reko odo sa forumacrnivrag wrote:Volim svog MersihičićaTelemach wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Nego sta bi sa provjerom,rekose brzo ce a nista
- PlayItCoolowski
#86817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedan tip za korisnike EON-a a koji placaju videoteku. Na Google Chrome-u imate dodatak CAST. Nadjete sta god zelite na net-u (a mozete da nadjete svaki film i u HD-u (sa prevodom)), pustite film i samo idete na CAST, povezete sa TV-om i uzivate.
- crnivrag
#86818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proradiloi agree wrote: Nego sta bi sa provjerom,rekose brzo ce a nista
- Ravenn
#86819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

AFERIM
PS idiot a.k.a ja, još uvijek REDOVNO plaća EON DUO PREMIUM
-
otkrivenje
#86820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kamo sreće da kod nas uđu u područje mobilnih usluga.
Tele2 Hrvatska prodan United Grupi:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2089772
Tele2 Hrvatska prodan United Grupi:
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2089772
-
nlt
#86821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prebacio sam kompjuter u sobu, a volio bih ovaj modem ubee ostaviti u dnevnom boravku zbog telefona i wifi-a.
Imam stari modem koji sam kupio kad je bio HS, imam razdjelnik imam i kabal. Je li moguće da koristim ova dva modema, pošto mi nešto neće ovaj stari modem da spoji internet na kompjuter?
Možda treba neke druvere instalirati ili nešto?
Imam stari modem koji sam kupio kad je bio HS, imam razdjelnik imam i kabal. Je li moguće da koristim ova dva modema, pošto mi nešto neće ovaj stari modem da spoji internet na kompjuter?
- Benq
#86822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije moguce koristiti dva modema, stari modem se ne moze spojiti na internet jer je iskljucen iz baze cim su ti postavili novi Ubee modem. Mozes provuci mrezni kabal direktno iz Ubee do racunara ili kupit neki wifi adapter pa se bezicno spojit, ali to ne preporucujem zbog brzine, zidova..nlt wrote:Prebacio sam kompjuter u sobu, a volio bih ovaj modem ubee ostaviti u dnevnom boravku zbog telefona i wifi-a.
-
zikmu
#86823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada planirate riješiti problem instalacije Netflixa na EON boxu?
- REDDEVILS
#86824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neće ga rješiti jer box nije certificiran od Googlazikmu wrote:Kada planirate riješiti problem instalacije Netflixa na EON boxu?
- crnivrag