GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
goran16v

#8676 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

NEOPLAN wrote:samo da pitam, kad se vec govori nelegalan strak. Ok, nelegalan je to stoji.

A je li legalno obracunavati doprinose i kredite a ne uplacivati ih? Je li legalno tjerati covjeka da vozi NEREGISTROVAN autobus (do nedavno je saobracao jedan za koji 100 posto znam, gb610, plavi karosa, a koliko je takvih jos?)

je li legalno ne uplacivati subvencije za koje ste se ugovorom obavezal? Je li legalno zaposljavati rodbinu i prijatelje iako ne trebaju firmi? Je li legalno vracati u fotelju direktora koji je direktno svojim radom napravio minus od 30-40 miliona?

Hvala.
Osim sto ti vec ocitali bukvicu da sta ce biti uplaceno od subvencija i prihoda od prodaje karata/usluga nije odgovornost vlade nego GRAS-a, upravo ta nelegalno zaposlena rodbina koja ne treba firmi pljuje svoje sofere, jebe im majku firaunsku i glumi majmune u V. Drveta.
The 51st State

#8677 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

zvrk wrote:
CVIKERASH wrote:
zvrk wrote:smijesno jako
ljudi cekaju sukob sa vlastitom policijom

zato sto traze izmirenje dugova: plata, doprinosi od 2008, izmirenje rata kredita
i normalne uslove rada

treba li mrtva glava da padne da ne bude vise smijesno?

ili ce onda biti slavlje proglaseno?

Pa sta radis na forumu? Idi ispred Grasa pomozi svojim istomisljenicima.
da mogu napustiti radno mjesto - rado bih
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
GRAS nije radio.
jalijas74

#8678 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

Jel pocelo ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8679 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: BIH
djes_ba

#8680 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

Nisrin wrote:GRASovci, posto vam ne odgovara posao i uslovi na poslu, ZASTO NE DATE OTKAZ I NE TRAZITE BOLJE NESTO, kao i sav normalan svijet?!

Svjesno smo i mi, GRADJANI ovog grada, da vam situacija nije savrsena, da imate mnogo problema, da trebate da se borite za sebe i svoja prava, ali zasto uskracujete nama prijevoz i to 100%????

Pustite se prica "svakako se vozite dzaba", imate dovoljan broj ljudi zaposlenih u GRASu koje mozete angazovati da sjednu u svaku bus, trmvaj ili trojebus i prate naplatu karata!

Ako bas niko ne kupuje karte ne znam otkud onda svaki mjesec guzve oko 5., u mjesecu, ceka se u redu po sat vremena...pa tolike firme svojim radnicima kupuju kupone, toliko ljudi kupuje one klix, preskupe karte!
Mislim da te karte nemaju samo KLOSARI kojima svakako ne smijete nista ni reci!

A fino ste krenuli i sa planovima o povecanju cijene karata, tek tad vam niko ne bi platio niti kupio kartu, je li bolje imati 50 000 koji plate kartu 15 KM, ili imati 40 000 koji je nece platiti ni 15 KM, a 10 000 ce je platiti?! :S
Sto ne strajkujete i ne trazite efikasniji i bolji sistem naplate?! Da osigurate sebi jos veci broj ljudi koji kupuju karte?
Kako grca firma ut olikim dugovima, a imate medjugradskke linije, KOMERCIJALU, turisticku agenciju, RENTATE autbouse za razne manifestacije, imate reklame-marketing na vozilima, revizori naplacuju mnoge kazne na licu mjesta...
Znamo da pare ne idu VAMA direktno u dzep, ali strajkujte i trazite da te parte idu direktno na racun firme i da svi imate uvid u stanje!
A nas malo zaobidjite i radite svoj posao. tj VOZITE, od vas gradjani Sarajeva nista vise ne ocekuju!
pare i idu na racun grasa od kantona sto dobiju mislim da je to ono 30 miliona na kafu da se ima
sta se desava trenutno???????
vidim eksperti u photoshopu ........
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8681 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sto ga suknu fazliji :lol: :lol: :lol:
goran16v

#8682 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Da ne pise da je krava ja bih kont'o da je zirafa! :D
Domy31

#8683 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Domy31 »

un1ted wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sto ga suknu fazliji :lol: :lol: :lol:
momacki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nookey

#8684 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nookey »

haj malo izvještavajte sa skupštine za nas koji ne gledamo :)
DiplomataSaSela

#8685 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DiplomataSaSela »

Kad procitas komentare,pismenost i ko ih sve postavlja povraca mi se ko nam drzi grad u haosu i ko uopste ovdje zivi...
zvrk

#8686 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

goran16v wrote:
zvrk wrote:
CVIKERASH wrote:
Pa sta radis na forumu? Idi ispred Grasa pomozi svojim istomisljenicima.
da mogu napustiti radno mjesto - rado bih
A podrzavas one koji isto tako nisu mogli a ipak napustili radno mjesto???? :lol:
ha ha
djes_ba

#8687 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

mnogi papci BIH željeli :run: :run: :run: :run:
nego sta se desava na skupstini
kakav suk???
Adriatic

#8688 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Oni se zajebavaju između sebe a mi tabanamo.
Domy31

#8689 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Domy31 »

amir zukic: fazlija kao i obicno promasi pa tako i sad :lol: :lol: :lol: :lol:
zvrk

#8690 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

goran16v wrote:

Da li razumijes da bez smanjenja broja zaposlenih i plata nema rjesenja, a da se upravo za to grasovci bore, a ne samo za dugove i doprinose????
Da li ti je palo napamet da je obustava rada nelegalna, da su ljudi blokirali tudju imovinu i da ne postuju zakon? Za nepostovanje zakona i uzurpaciju tudje imovine sluzi policija.
Za izmirenje dugova (dug je cijela jedna plata u drzavi sa 500 000 nezaplenih i bog te pita koliko ljudi plate kasne mjesecima i godinama) i doprinosa postoje druga sredstva, transparente u ruku pa ispred zgrade Vlade KS, straj po zakonu, minimum funkcija se zna, a zakon MORAS da postujes!
ja ih podrzavam u izmirenju dosadasnjih dugovanja i u kontekstu odgovornosti rukovodilaca i zaustavljanja javasluka vlade, ove, prosle, pretprosle

takvih ljudi ima
i takve podrzavam,
i svo vrijeme o njima pisem
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8691 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

Domy31 wrote:amir zukic: fazlija kao i obicno promasi pa tako i sad :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PapakizSarajeva

#8692 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by PapakizSarajeva »

Ima li kakav stream sa Skupstine KS ?
Nisrin

#8693 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Redeljas je pod moralnom, krivicnom i materijalnom odgovornoscu izjavio da je Music kriv za sve i da ustvari zeli da se vrati na vlast i da je haos izazvan zbog toga! :D

http://www.nettelevizor.com/Televizija-Sarajevo.html
Last edited by Nisrin on 10/04/2013 12:22, edited 1 time in total.
Adriatic

#8694 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

zvrk wrote:
goran16v wrote:

Da li razumijes da bez smanjenja broja zaposlenih i plata nema rjesenja, a da se upravo za to grasovci bore, a ne samo za dugove i doprinose????
Da li ti je palo napamet da je obustava rada nelegalna, da su ljudi blokirali tudju imovinu i da ne postuju zakon? Za nepostovanje zakona i uzurpaciju tudje imovine sluzi policija.
Za izmirenje dugova (dug je cijela jedna plata u drzavi sa 500 000 nezaplenih i bog te pita koliko ljudi plate kasne mjesecima i godinama) i doprinosa postoje druga sredstva, transparente u ruku pa ispred zgrade Vlade KS, straj po zakonu, minimum funkcija se zna, a zakon MORAS da postujes!
ja ih podrzavam u izmirenju dosadasnjih dugovanja i u kontekstu odgovornosti rukovodilaca i zaustavljanja javasluka vlade, ove, prosle, pretprosle

takvih ljudi ima
i takve podrzavam,
i svo vrijeme o njima pisem
O kakvom ti izmirenju dugovanja pričaš? Jel znaš da su oni u gubitku 120 mil?
Odakle će izmiriti i kakva dugovanja kad je firma u dubiozi?
Pravo pitanje je odakle uopšte pare za bilo šta a kamoli za plate od KM 1200, topli obrok ....prevoz 75 KM .....ej čuj njima naknada za prevoz ????
kamen spoticanja

#8695 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kamen spoticanja »

Domy31 wrote:amir zukic: fazlija kao i obicno promasi pa tako i sad :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta mamlazi rade od drzave...institucije parlamenta pretvaraju u cirkusku satru
Adriatic

#8696 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

SDA serator. Nema drugi način da ga spusti argumentom, nego onako šibicarski "vidi mu gloove".
drndalo

#8697 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Adriatic wrote:
SDA serator. Nema drugi način da ga spusti argumentom, nego onako šibicarski "vidi mu gloove".
Kao da on kome moze o glOovi pricati...
Last edited by drndalo on 10/04/2013 12:26, edited 1 time in total.
drndalo

#8699 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Dupli........... :-)
Last edited by drndalo on 10/04/2013 12:26, edited 1 time in total.
zvrk

#8700 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

Adriatic wrote: O kakvom ti izmirenju dugovanja pričaš? Jel znaš da su oni u gubitku 120 mil?
Odakle će izmiriti i kakva dugovanja kad je firma u dubiozi?
Pravo pitanje je odakle uopšte pare za bilo šta a kamoli za plate od KM 1200, topli obrok ....prevoz 75 KM .....ej čuj njima naknada za prevoz ????

pogledaj fotografije objavljene na klixu
prvo o izmirenju doprinosa od 2008 ( za neke, ne sve)
a onda i plata tj rata za kredite koje su obracunate na platnim listama a nisu uplacene
Post Reply