Kažeš Sloboda gubila čitavu sezonu na svom terenu.Pogledaj malo tabelu domaćina.Sloboda je na sredini tabele,imala je više pobjeda od pola lige.Samo dvije pobjede manje od Širokog i jednu manje od Sarajeva.LSD wrote:A kakve veze imaju Željo i Velež sa Slobodomsamo_ti wrote:Zeljo pickasto odigrao, Velez jos pickastije a Sloboda najpickastije...tuzlanski levati gubili citavu sezonu na svom terenu, doveli se u situaciju da u zadnjem yebenom kolu totalno ovise o poklapanju drugih rezultata i onda su na kraju Željo (kojem utakmica apsolutno ništa nije znacila) i Velež pickasti
![]()
a nikako Sloboda koju je svak redom natezao ove sezone....29 kola su imali vremena da obezbjede sami sebi opstanak...i još im navijaci prave neke doceke i pjevaju pjesme
![]()
mislim , ono je odron
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
jadranska straza
#8676 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
-
jadranska straza
- cyprus
-
stokton
#8679 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
isto danska švedska 2004 masa prilika a na kraju rezultat koji obadvije ekipe šalje dalje, naravno slučajnoKPNCTNJAH wrote:Jesi bio na utakmici ? Nama ponisten cist gol, gol Borca nakon ofsajda, oni pogodili precku, Adilovic dva puta spasio cist gol u situacijama 1 na 1, Suljic, Haskic, Matko, Krpic imali 5-6 odlicnih prilika, ali je na kraju zavrsilo 2:2... po cemu je prijateljska utakmica ?stokton wrote: ovde se treba provest postupak protiv 10-ak timova, a ne samo želje i veleža, pa kakva je ono bila prijateljska na koševu,
-
jadranska straza
#8680 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa znači da je problem sa igrama u gostima,a ne kući.
- cyprus
#8681 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
U čemu god da je problem, Sloboda je ispala zasluženo da zasluženije ne može biti...jadranska straza wrote:Pa znači da je problem sa igrama u gostima,a ne kući.
- KPNCTNJAH
#8682 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Borcu je i poraz odgovarao u borbi za Europu.stokton wrote:isto danska švedska 2004 masa prilika a na kraju rezultat koji obadvije ekipe šalje dalje, naravno slučajnoKPNCTNJAH wrote:Jesi bio na utakmici ? Nama ponisten cist gol, gol Borca nakon ofsajda, oni pogodili precku, Adilovic dva puta spasio cist gol u situacijama 1 na 1, Suljic, Haskic, Matko, Krpic imali 5-6 odlicnih prilika, ali je na kraju zavrsilo 2:2... po cemu je prijateljska utakmica ?stokton wrote: ovde se treba provest postupak protiv 10-ak timova, a ne samo želje i veleža, pa kakva je ono bila prijateljska na koševu,
-
jadranska straza
#8683 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Niđe veze sa Danska-Švedska.Tad je Skandinavcima odgovarao samo taj rezultat 2:2 i baš je on i bio.A Sarajevu i Borcu je odgovarao svaki x i zašto bi ginuli bezveze,kad imaju i jedni i drugi prolaz.U Talijanskim ligama je to redovan slučaj,da se bodovi podjele,ako su oba tima zadovoljna remijem.stokton wrote:isto danska švedska 2004 masa prilika a na kraju rezultat koji obadvije ekipe šalje dalje, naravno slučajnoKPNCTNJAH wrote:Jesi bio na utakmici ? Nama ponisten cist gol, gol Borca nakon ofsajda, oni pogodili precku, Adilovic dva puta spasio cist gol u situacijama 1 na 1, Suljic, Haskic, Matko, Krpic imali 5-6 odlicnih prilika, ali je na kraju zavrsilo 2:2... po cemu je prijateljska utakmica ?stokton wrote: ovde se treba provest postupak protiv 10-ak timova, a ne samo želje i veleža, pa kakva je ono bila prijateljska na koševu,
- skenderija04
#8684 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa nije bas LSD puno pogrijesio- Sloboda je kuci izgubila manje utakmica samo od Slavije i Kozare. Gol razlika na domacim utakmicama je 0 samo je Kozara imala losiju tj. negativnu gol razliku.Priznaces,vise nego skroman ucinak. Sto se tice gostovanja,Sloboda je bila najlosiji gost ove sezone, 4 boda i samo jedna pobjeda. gol razlika - 25 najgora u ligi uz Slaviju. Druze brojevi ne lazu,i ovaj ucinak nije dovoljan za opstanak. Ne mrzim Slobodu, naprotiv, volio bi da su ostali , vise nego bilo ko drugi, ali ne moze se uvijek sve srediti u zadnja tri cetiri kola.jadranska straza wrote:Kažeš Sloboda gubila čitavu sezonu na svom terenu.Pogledaj malo tabelu domaćina.Sloboda je na sredini tabele,imala je više pobjeda od pola lige.Samo dvije pobjede manje od Širokog i jednu manje od Sarajeva.LSD wrote:A kakve veze imaju Željo i Velež sa Slobodomsamo_ti wrote:Zeljo pickasto odigrao, Velez jos pickastije a Sloboda najpickastije...tuzlanski levati gubili citavu sezonu na svom terenu, doveli se u situaciju da u zadnjem yebenom kolu totalno ovise o poklapanju drugih rezultata i onda su na kraju Željo (kojem utakmica apsolutno ništa nije znacila) i Velež pickasti
![]()
a nikako Sloboda koju je svak redom natezao ove sezone....29 kola su imali vremena da obezbjede sami sebi opstanak...i još im navijaci prave neke doceke i pjevaju pjesme
![]()
mislim , ono je odron
-
LSD
#8685 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nisam mislio baš bukvalno da je gubila sve utakmice, ali vidi ovaj niz na tušnju :jadranska straza wrote:Kažeš Sloboda gubila čitavu sezonu na svom terenu.Pogledaj malo tabelu domaćina.Sloboda je na sredini tabele,imala je više pobjeda od pola lige.Samo dvije pobjede manje od Širokog i jednu manje od Sarajeva.LSD wrote:A kakve veze imaju Željo i Velež sa Slobodomsamo_ti wrote:Zeljo pickasto odigrao, Velez jos pickastije a Sloboda najpickastije...tuzlanski levati gubili citavu sezonu na svom terenu, doveli se u situaciju da u zadnjem yebenom kolu totalno ovise o poklapanju drugih rezultata i onda su na kraju Željo (kojem utakmica apsolutno ništa nije znacila) i Velež pickasti
![]()
![]()
mislim , ono je odron
24.09.11. 15:30 FK Sloboda - FK Olimpic 1:4
15.10.11. 15:00 FK Sloboda - NK Zvijezda 0:0
11.03.12. 14:30 FK Sloboda - FK Sarajevo 0:1
07.04.12. 14:00 FK Sloboda - FK Rudar P. 1:2
28.04.12. 16:30 FK Sloboda - FK Željezničar 0:4
05.05.12. 17:00 FK Sloboda - FK Borac 0:1
Sami su iskljucivi krivci što su ispali....neka prvo pociste sopstvenu avliju, pa neka onda Ibraković i seljacka kompanija dijeli drugima moralne lekcije o casti i poštenju....svi im drugi krivi što su ispali , osim njih samih koji su sve to sebi dozvolili
-
salle_eh1986
#8686 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
da je Sloboda kojim slučajem danas pružila dostojan otpor Slaviji i poginuli na terenu a ispali zbog drugih rezultata bilo bi mi ih žao, ovako nikako.Utučen je bio trener Abdulah Ibraković, koji je tuzlanski tim digao iz mrtvi.
"Šta reći u ovom trenutku? Koji komnetar dati? Trebali koga prozivati? Pitati je li Premijer liga BiH nečija babovina? Milion pitanja, a nema odgovora. Hoće li nam neko dati odgovore. Danas nismo ništa odigrali, to je činjenica, ali uzdali smo se u poštenje drugih. Da li su bili pošteni?", postavljao nam je pitanja trener Ibraković.
Sami imali sve u svojim rukama, igrača više, prave glupost....nulu na poluvremenu i onda u drugom ih ljudi namlate ko levate, ovi centra ne mogu preći još ovaj "trener" ovakve nebuloze izjavljuje, za plakati tačno.
A ljudi ko ljudi, nije se rodio ko je ljudima ugodio
Željo pobjeđuje, priča ma svi smo mi isti samo njima Osim stariji šilji
Željo gubi priča mogli su ih i sa juniorima dobiti da su htjeli
daj bolan se više odlučite, il smo svi isti il smo mi prejaki za ligu ili je istina negdje na sredini...uvijek je to negdje na sredini samo što bošnjo voli da pretjera čas na jednu čas na drugu stranu
EDIT: I nisu mi jasni ovi navijači Slobode....uredu je to voljeti svoj klub, biti odan i sve to
ali dočekati igrače ovako a oni ni malim prstom nisu makli da nešto urade u Lukavici je tragikomično
znači nekome je fazon biti u Premierligi pa makar to i ne zaslužio, bitno je da si tu samo, a to što si samo mrtvo ime na papiru je nebitno
Last edited by salle_eh1986 on 24/05/2012 02:38, edited 1 time in total.
-
Dead Man Walking
#8687 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Leotar je Manchester za Slobodu, nije mi uopste jasno kako su se doveli u situaciju da strahuju od zadnjeg kola. Dobili su kuci Zelju, Borac, komsiluk, sa Sirokim nerijeseno, donijeli i neku crkavicu sa strane, fakat mi nije jasno kako zamalo ne izletise. Hebena Sloboda nije bila u stanju cak ni izgubiti minimalno od mrtve Slavije, koda su aman s nekim igrali, a sad im neko drugi kriv. Hajd da nisu u stanju pobjediti il iscupati bod od direktnog konkurenta, ali cak ni minimalan poraz izvuci...
-
Coalman
#8688 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sloboda je i ranije zaslužila ispadanje i dosta puta su se provlačili, ali ovog puta nisu i ovo će im biti dobra škola za ubuduće. Ovo bi mogla biti i pozitivna stvar za klub. Tuzlaci su skontali da nije kraj svijeta što je Sloboda ispala i da za sve ima popravni, sam onaj doček, vatromet, pjesma, bakljada su znaci da su i dalje uz Slobodu i da žele odmah povratak. Nemaš ništa od jadovanja i pljuvanja po drugim klubovima, nego zasuči rukave i izbori povratak pa se onda na terenu osveti. Ovakve priče su do sada milion puta prežvakane, jednostavno ovo je takva liga gdje nema poštenih, današnje kolo je to pokazalo. Uglavnom Sloboda ako sačuva kostur ekipe i Ibrakovića siguran sam da mogu do expresnog povratka.
- strong69
#8689 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Kad Torino, Keln, West Ham i drugi mogu ispasti u drugu ligu moze i Sloboda.
Ove izjave iz Slobode su smijesne. Kad si u prilici da sam odlucis o svojoj sudbini a k(l) iksas onda nema potrebe za daljnjom pricom.
Ove izjave iz Slobode su smijesne. Kad si u prilici da sam odlucis o svojoj sudbini a k(l) iksas onda nema potrebe za daljnjom pricom.
- ultima_palabra
#8690 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nego gdje je je jučer u Lukavici bio "moderni napadački nogomet"?
Dva šuta prema golu, nijedan u okvir i koliko ono, 30% posjeda lopte?
Ibraković je najveća ubleha u poslijeratnom bh.fudbalu... njegovi trenerski kvaliteti su u rangu sa Tulom kladioničarem i Vlatkom Glabašem
Ibraković je najveća ubleha u poslijeratnom bh.fudbalu... njegovi trenerski kvaliteti su u rangu sa Tulom kladioničarem i Vlatkom Glabašem
- Herr Flick
#8691 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jad,bjeda,tuga,cemer,ovu ligu treba zakonom zabranit,na razini je druge kantonalne

- Nogatrans
#8692 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I pored toga sto Sloboda nije ove sezone igrali na nivou,uz posteno igranje Zelje i Veleza bi ostali u ligi. Zeljo kao i nekoliko godina ranije prodaje utakmicu,sjetimo se godine kad je Borac ispao jer je Zeljo prodao Zepcu.
Bruka za jedna klub kao sto je Velez i Zeljo da jednostavno takvo nesto pomisle a ne urade. Trebalo je odigrati momacki posteno a ne ovako kao sto je uradjeno.
A ovaj drugi gol sto je primio Guso,je stvarno presmijesan,lopta leti 2km/h i jedno 30 cm od njega a on nece ruke da pruzi..
I tako se ukalja jedna klub i sve ono sto si radio fantastivno godinu dana..

Bruka za jedna klub kao sto je Velez i Zeljo da jednostavno takvo nesto pomisle a ne urade. Trebalo je odigrati momacki posteno a ne ovako kao sto je uradjeno.
A ovaj drugi gol sto je primio Guso,je stvarno presmijesan,lopta leti 2km/h i jedno 30 cm od njega a on nece ruke da pruzi..
I tako se ukalja jedna klub i sve ono sto si radio fantastivno godinu dana..
- ellaxaz
#8693 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Gušo nije branio u Trebinju.Nogatrans wrote:I pored toga sto Sloboda nije ove sezone igrali na nivou,uz posteno igranje Zelje i Veleza bi ostali u ligi. Zeljo kao i nekoliko godina ranije prodaje utakmicu,sjetimo se godine kad je Borac ispao jer je Zeljo prodao Zepcu.
I tako se ukalja jedna klub i sve ono sto si radio fantastivno godinu dana..![]()
- JThomas
#8694 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
da su raznijeli leotara, bili bi dušmani gošku, primili stimulaciju. a bila je i velika kvota, onda bi bilo da je za kladionicu
znači svaka varijanta je pokrivena, ako je kec sa malom kvotom, onda su svi znali da je domaćin "morao pobijediti". ako je iz keca u kec, onda im je gost pustio. ako je iksa u kec, onda je gost igrao, ali "svi znaju da je morao biti kec". ako je velika kvota, onda je za kladionicu. ako je neriješeno, onda je to zato što je i jednim i drugim bod odgovarao. da je široki uzeo titulu, bila bi po nacionalnom ključu. da je borac uzeo titulu, bilo bi da je dodik zaprijetio. pošto je željo uzeo titulu, sredio mu je tata osim. jedino je sve potaman bilo prvih šest kola, i ove i prošle godine
ne znam što se svi đuture ne obogatiste, u lutriji bih se cijelu godinu već mogu kombinovati parovi naše lige i igrati specijalne igre.
znači svaka varijanta je pokrivena, ako je kec sa malom kvotom, onda su svi znali da je domaćin "morao pobijediti". ako je iz keca u kec, onda im je gost pustio. ako je iksa u kec, onda je gost igrao, ali "svi znaju da je morao biti kec". ako je velika kvota, onda je za kladionicu. ako je neriješeno, onda je to zato što je i jednim i drugim bod odgovarao. da je široki uzeo titulu, bila bi po nacionalnom ključu. da je borac uzeo titulu, bilo bi da je dodik zaprijetio. pošto je željo uzeo titulu, sredio mu je tata osim. jedino je sve potaman bilo prvih šest kola, i ove i prošle godine
ne znam što se svi đuture ne obogatiste, u lutriji bih se cijelu godinu već mogu kombinovati parovi naše lige i igrati specijalne igre.
- nosara
#8695 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pitar o "kaljanju" nekog kluba...Nogatrans wrote:I pored toga sto Sloboda nije ove sezone igrali na nivou,uz posteno igranje Zelje i Veleza bi ostali u ligi. Zeljo kao i nekoliko godina ranije prodaje utakmicu,sjetimo se godine kad je Borac ispao jer je Zeljo prodao Zepcu.
I tako se ukalja jedna klub i sve ono sto si radio fantastivno godinu dana..![]()
Nogatrans wrote:Pitamo se sta znaci namjestena utakmica. Po meni zasto bi iko rizikovao i Borac i Sarajevo da izgube evropu kad obje ekipe od boda imaju ono sto zele. U dosta jacim ligama se slicne stvari desavaj,po meni licno to je ok. Sto se tice igre Sarajeva to je nesto drugo i o tome su dvije rijeci dovoljne,losi smo.
Kad pogledam sta radi Zeljo i Velez ove godine,kako se namjerno kasni na drugom poluvremenu,tada ja sebi kazem neka nas vala i neka smo 10 al brate nikad nikoga nismo prodali ni zajebali. A sjetimo se one godine isto tako kad je Zeljo prodao Zepcu utakmicu da bi Borac ispao iz lige.
Ljudi koliko god ja bio kivan na nasu upravu i na nase igrace srce mi je ko Bosna kad znam da posteno igramo i nikad nikome nista ne prodajemo..
Ako Bog da bice bolje nadat se..
- ultima_palabra
#8696 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Bavarac, Amar je ekipu pokupio iz kafane
Mislio sam da će i takvi osvojiti bod, ali Leotar je imao veći motiv i dobio.
Pa sjećam se kad je Werder zadnji put osvojio titulu... obezbjedili titulu i onda ih K'lautern kojem je trebalo za opstanak dobio 6:2 i to u Bremenu
West Ham dobio Uniteda na Old Traffordu i obezbjedio opstanak 2007... primjera koliko hoćeš.
Pa sjećam se kad je Werder zadnji put osvojio titulu... obezbjedili titulu i onda ih K'lautern kojem je trebalo za opstanak dobio 6:2 i to u Bremenu
- JThomas
#8697 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
a moš mislit' tamo nema osima...
-
El_comadante
#8698 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
završila se još jedna sezona naše lige. šta reći? Sloboda je ispala ali unazad par godina uvijek su se i borili za opstanak o zato mi i nije žao što su ispali. kad su se zadnji put borili za Europu' davno nekad. i sada da su se spasili isto bi bilo sljdeče sezone borili bi se za opstanak. sada če valjda doći do pameti pa če nešto dobro uraditi za Slobodu pa kad se vrate u PL da se nebore za opstanak. mada sa obzirom na dug prema državi možda če ovo značiti i kraj Slobode jer treba vratiti pare...
- Nogatrans
#8699 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nosara wrote:Pitar o "kaljanju" nekog kluba...Nogatrans wrote:I pored toga sto Sloboda nije ove sezone igrali na nivou,uz posteno igranje Zelje i Veleza bi ostali u ligi. Zeljo kao i nekoliko godina ranije prodaje utakmicu,sjetimo se godine kad je Borac ispao jer je Zeljo prodao Zepcu.
![]()
Nogatrans wrote:Pitamo se sta znaci namjestena utakmica. Po meni zasto bi iko rizikovao i Borac i Sarajevo da izgube evropu kad obje ekipe od boda imaju ono sto zele. U dosta jacim ligama se slicne stvari desavaj,po meni licno to je ok. Sto se tice igre Sarajeva to je nesto drugo i o tome su dvije rijeci dovoljne,losi smo.
Kad pogledam sta radi Zeljo i Velez ove godine,kako se namjerno kasni na drugom poluvremenu,tada ja sebi kazem neka nas vala i neka smo 10 al brate nikad nikoga nismo prodali ni zajebali. A sjetimo se one godine isto tako kad je Zeljo prodao Zepcu utakmicu da bi Borac ispao iz lige.
Ljudi koliko god ja bio kivan na nasu upravu i na nase igrace srce mi je ko Bosna kad znam da posteno igramo i nikad nikome nista ne prodajemo..
Ako Bog da bice bolje nadat se..
Jedna je stvar kad oba kluba igraju jedan protiv drugog i oba kluba odgovara nerijeseno. A druga je stvar kad uzmes pare i onda ascare na terenu pustis da te neko pobjedi. Al polako ne zaboravite moju recenicu. Sve ce vam se ovo vratiti prodali ste jedne godine Borac za pare,sad ste Slobodu,kad tada ovo se vraca vjeruj..
- ultima_palabra
#8700 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jest... i Bayern vala proda ono finale LP... ne mogu mrtvog Chelseaja dobiti kod kuće. Igrači se sklanjaju da Drogba da gol... Robben dodaje golmanu loptu iz penala... stavljaju Neuera da puca penal ne bi li lakše izgubili (on slučajno zabio)... Schweinsteiger koji nikad nije promašio penal sad pogađa stativu... i još se valjaju po terenu lafo krivo im što su izgubili... koga lafinate
Uli sramoto... prodao si se za Abramovicheve rublje
Uli sramoto... prodao si se za Abramovicheve rublje