SDP
- avicena
#8676 Re: SDP
Činjdenica je da nije bio za metka, ali isto tako nije bio ni za ministra...posebno prosvjete.
Može li neko nabrojati šta je sve promijenio na bolje u dok je on na funkciji?
Može li neko nabrojati šta je sve promijenio na bolje u dok je on na funkciji?
-
Baudelaire
#8677 Re: SDP
Pa čemu ide u prilog ovo što je vječiti student postavio? Da SDP nisu zle komunjare koje zabranjuju religiju kao što mnogi ovdje misle? 
-
Akibh
#8678 Re: SDP
Ne kontamBaudelaire wrote:Da li bi imao isto mišljenje da Cerić odstupi sa funkcije?Akibh wrote:Da se ne lazemo, covjek nista nije uradio, 0 - nula.madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.
I naravno da znamo licno Suljagica, ipak je to forumas
Sve u svemu, jedan ublehas, kompleksas i nasilnik manje
Isto, naravno,
jedan ublehas, komplesas i supljator u IZ manje
-
disney
#8679 Re: SDP
Sta, sad je kao nesto golemo poznavati Suljagica osobno. Pa covjek se bavio godinama novinarstvom, dolazi drito iz naroda, neposredan i otvoren. Poznajem stotinu ljudi koji ga osobno znaju. Sto se svakako za odabrane, arogantne crvene i zelene igrace golfa i tenisa, nedodirljive predstavnike naroda ne moze tvrditi.
- desperate housewife
#8680 Re: SDP
Corto Maltese wrote:To mu je najbolje išlo od rukeCaCO3 wrote:
Na kraju ce ostati poznat samo po tom da je isutirao zenu![]()
Zalosno!
- nosara
#8681 Re: SDP
Ne, vec da su prikriveni i zli klero-nacionalisti koji krcme drzavne novce i dijele ih onima koji ionako imaju previse...Baudelaire wrote:Pa čemu ide u prilog ovo što je vječiti student postavio? Da SDP nisu zle komunjare koje zabranjuju religiju kao što mnogi ovdje misle?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#8682 Re: SDP
poruka je jasna, torovi i dalje vode glavnu rijec i tako ce biti bog zna do kada
stvar je jasna, Emir je iz sdp-a, sve sto je radio sigurno nije na svoju ruku i trebalo je da odrazava politiku stranke za koju sam glasao i nadao se promjenama i mislio sam da je bar u toj sferi djelovanja sve krenulo nekako normalno za pocetak... ovaj potez jos jednom dokazuje tvrdnju da sdp uopste nije sposoban da bude normalno na vlasti, da slijedi svoje politike i slicno...ako nastave ovako ostace upamceni kao nasljednici i kooperanti strankidemokratskeakcije u lošem radu, a na sljedecim izborima ce opet biti donji, a na njihovo mjesto ce doci sbb i opet se ništa nece promjeniti...bolje im je da su ostali lajati u opoziciji i nadati se nekom dobrom postotku na sljedecim izborima
stvar je jasna, Emir je iz sdp-a, sve sto je radio sigurno nije na svoju ruku i trebalo je da odrazava politiku stranke za koju sam glasao i nadao se promjenama i mislio sam da je bar u toj sferi djelovanja sve krenulo nekako normalno za pocetak... ovaj potez jos jednom dokazuje tvrdnju da sdp uopste nije sposoban da bude normalno na vlasti, da slijedi svoje politike i slicno...ako nastave ovako ostace upamceni kao nasljednici i kooperanti strankidemokratskeakcije u lošem radu, a na sljedecim izborima ce opet biti donji, a na njihovo mjesto ce doci sbb i opet se ništa nece promjeniti...bolje im je da su ostali lajati u opoziciji i nadati se nekom dobrom postotku na sljedecim izborima
-
žuti
#8683 Re: SDP
a za to vrijeme moze regularno raditi drugi posao?agent_001 wrote:godinu dana po prestanku vršenja trenutne funkcije če primati čini mi se punu platu, a drugu godinu 70% iste, takav je propis za sve vrste ministara u zemlji...
-
žuti
#8684 Re: SDP
upravo tako mislim da ce sbb dobiti sljedece izbore. sta li nas tada ceka?Admir_1984 wrote:poruka je jasna, torovi i dalje vode glavnu rijec i tako ce biti bog zna do kada
-
VjecitiStudent
#8685 Re: SDP
Da, dobit ce sljedece i to zahvaljujuci iskljucivo SDP-u.žuti wrote: upravo tako mislim da ce sbb dobiti sljedece izbore. sta li nas tada ceka?
- Corto Maltese
#8686 Re: SDP
Najveći mu je uspjeh što je puhnuo Reisu u jedra, kad je Mustafi najviše trebalo.desperate housewife wrote:madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.
I naravno da znamo licno Suljagica, ipak je to forumas
Ne znam sta je uradio? Kljucni pravilnici i zakon o Visokom obrazovanju nije nko ni pipnuo a fakultetima "gori pod nogama".???
Molim te me prosvjetli i reci sta je uredio?
Last edited by Corto Maltese on 10/02/2012 14:38, edited 1 time in total.
- nosara
#8687 Re: SDP
Ne slazem se... Osim da je dobro sto odlazi...Banksy wrote:To je tačno. Zna se ko se pita i čija je zadnja i kod koga se ide po amin.nosara wrote: Od mene ce dobit nehistericno slaganje sa sustinom, jer je, namjerno ili slicajno, u par rijeci objasnio trenutni politicki i ne samo politicki odnos snaga medju pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH...
S tim da ova ostavka nema nikakve veze s tim.
Suljagić je lažov, nestabilan, osvetoljubiv, agresivan, konfliktan lik, koji uprkos ovladavanju političkim vještinama, u smislu uvlačenja onome kome treba kad treba - od Terzinog savjetnika, preko Lagumdžijine uvlakačke knjige, do ministarske pozicije, nije u stanju da ovlada svojim temperamentom i karakterom. Takav, vrlo problematičan i vrlo nepredvidiv, vrlo lako postaje teret kojeg se treba što prije rješavati.
Koja god da je stranka u pitanju, cijela ova priča zapravo ima veze samo s njegovom naravi i karakterom.
Dobro je da odlazi. Da je ostao, ko zna u šta bi se sve ovo izrodilo ...
- desperate housewife
#8688 Re: SDP
žuti wrote:a za to vrijeme moze regularno raditi drugi posao?agent_001 wrote:godinu dana po prestanku vršenja trenutne funkcije če primati čini mi se punu platu, a drugu godinu 70% iste, takav je propis za sve vrste ministara u zemlji...
Zasto bi radio kad ima platu da nista ne radi
-
disney
#8689 Re: SDP
KatarinaKosaca wrote:Ljudi moji za čovjeka postoji zapisnik u policiji da je davio ženu. U svakoj normalnoj državi bi na funkciji bio do 8.30 narednog jutra. A sad ćemo svi šmrc, šmrc za kantonalnim ministrom koji će vjerojatno na zavod za zapošljavanje i dobivaće nekih 8 mjeseci 300KM pomoći..Sasvim_Obican wrote:Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.
Takve prakse se ne primjenjuju ni u Siera Leoneu, Malaviju ili nekom drugom bastionu demokratije !![]()
![]()
Svi smo mi deklarativno za pravnu državu, ali nemoj da zakoni vrijede za mene i moje. Svi smo protiv kućnog nasilja, a kada o tome postoje dokazi i svjedoci, nije baš tako i zatvaramo oči ...
Ako je SDP savjetovao minitru da da ostavku, a zbog nasilja u porodici... dobar potez sa njihove strane. Ako je to sam odlučio.. opet dobar potez. A ako je nasilje u porodici ovdje nebitno... loša navika koju imamo kao društvo.
Samo se kosaca cekala. Usra i sefa i stanicu. Nigdje ne postoji nikakav zapisnik da je davio ili bilo sto slicno. I nema zapisnika, sirota kosaco. I nema dokaza, niti svjedoka, iz prostog razloga sto se nista slicno nije dogodilo. Ima u tvojoj i avdicevoj masti, buduci da vam je to jedino sto bi vam evtl. ispunilo prazan dan. Zivo me zanima kako li ces se oglasiti kada se uvjeris u ove tvrdnje. Strpljenja, strpljenja...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8690 Re: SDP
disney wrote:Samo se kosaca cekala. Usra i sefa i stanicu. Nigdje ne postoji nikakav zapisnik da je davio ili bilo sto slicno. I nema zapisnika, sirota kosaco. I nema dokaza, niti svjedoka, iz prostog razloga sto se nista slicno nije dogodilo. Ima u tvojoj i avdicevoj masti, buduci da vam je to jedino sto bi vam evtl. ispunilo prazan dan. Zivo me zanima kako li ces se oglasiti kada se uvjeris u ove tvrdnje. Strpljenja, strpljenja...
Ovaj smajili sa nasiljem u porodici nikako ne ide, jer je ozbiljna tema, a naše društvo jako nesenzibilizirano (dokaz tvoj post), ali napisano ne zaslužuje ništa nego smijeh...
edit.. I ne znam odakle znaš kosacu i njene postove, kad si novi član
Last edited by KatarinaKosaca on 10/02/2012 14:43, edited 2 times in total.
- madner
#8691 Re: SDP
Najdrazi su mi ovi sto kazu da nije nista uradio a onda da im ja izvucem sta jeste pa da mozemo diskutovati.
-
Murisno1
#8692 Re: SDP
Ako mislite dobro Emiru, prestanite ga braniti. Odma ga neće više niko ni napadati. Pustite ga nek ide dalje, nek malo osaburi. Istina je da mi pojma nemamo šta je zapravo uzrok svega ovog. On se malo zaletio, priznali su to i oni najradikalniji među ateistima. Ostavka,opet, vjerovatno nema veze sa vjeronaukom. Ima, moguće je, sa ovim posljednjim zbivanjima. Sumnjam da ga S.Avdić mrzi pa ga ljaga u novinama zbog vjeronauke. Ma ko će ga znat ...
Imal išta drugo u krugu djelovanja SDP-a. Pa treba da se crvene što su tagovi uz SDP samo - Sarajevo, Sarajevski kanton, Vjeronauka, MUP i Lukač.
Imal išta drugo u krugu djelovanja SDP-a. Pa treba da se crvene što su tagovi uz SDP samo - Sarajevo, Sarajevski kanton, Vjeronauka, MUP i Lukač.
- Banksy
#8693 Re: SDP
disney wrote:KatarinaKosaca wrote:Ljudi moji za čovjeka postoji zapisnik u policiji da je davio ženu. U svakoj normalnoj državi bi na funkciji bio do 8.30 narednog jutra. A sad ćemo svi šmrc, šmrc za kantonalnim ministrom koji će vjerojatno na zavod za zapošljavanje i dobivaće nekih 8 mjeseci 300KM pomoći..Sasvim_Obican wrote:Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.
Takve prakse se ne primjenjuju ni u Siera Leoneu, Malaviju ili nekom drugom bastionu demokratije !![]()
![]()
Svi smo mi deklarativno za pravnu državu, ali nemoj da zakoni vrijede za mene i moje. Svi smo protiv kućnog nasilja, a kada o tome postoje dokazi i svjedoci, nije baš tako i zatvaramo oči ...
Ako je SDP savjetovao minitru da da ostavku, a zbog nasilja u porodici... dobar potez sa njihove strane. Ako je to sam odlučio.. opet dobar potez. A ako je nasilje u porodici ovdje nebitno... loša navika koju imamo kao društvo.
Samo se kosaca cekala. Usra i sefa i stanicu. Nigdje ne postoji nikakav zapisnik da je davio ili bilo sto slicno. I nema zapisnika, sirota kosaco. I nema dokaza, niti svjedoka, iz prostog razloga sto se nista slicno nije dogodilo. Ima u tvojoj i avdicevoj masti, buduci da vam je to jedino sto bi vam evtl. ispunilo prazan dan. Zivo me zanima kako li ces se oglasiti kada se uvjeris u ove tvrdnje. Strpljenja, strpljenja...
Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
-
disney
#8694 Re: SDP
jok, voli ga. avdic je inace jedan stabilan tip, filantrop, osebujnog senzibiliteta, sofisticiranosti, tople i lijepe rijeci, pun njeznosti...
- Banksy
#8695 Re: SDP
Nije ministar, nije vlast, nije tema ...disney wrote:jok, voli ga. avdic je inace jedan stabilan tip, filantrop, osebujnog senzibiliteta, sofisticiranosti, tople i lijepe rijeci, pun njeznosti...
-
Akibh
#8696 Re: SDP
Sve u svemu, tesko ces se izvucimadner wrote:Najdrazi su mi ovi sto kazu da nije nista uradio a onda da im ja izvucem sta jeste pa da mozemo diskutovati.
Kao sto rece Corto:
''Najveći mu je uspjeh što je puhnuo Reisu u jedra, kad je Mustafi najviše trebalo''
- Sasvim_Obican
#8697 Re: SDP
Znamo. Metode srednjovjekovnog zastrašivanja i šikaniranja kakve nismo mogli vidjeti i u najcrnjim danima UDBA-e.Murisno1 wrote:Ako mislite dobro Emiru, prestanite ga braniti. Odma ga neće više niko ni napadati. Pustite ga nek ide dalje, nek malo osaburi. Istina je da mi pojma nemamo šta je zapravo uzrok svega ovog. On se malo zaletio, priznali su to i oni najradikalniji među ateistima. Ostavka,opet, vjerovatno nema veze sa vjeronaukom. Ima, moguće je, sa ovim posljednjim zbivanjima. Sumnjam da ga S.Avdić mrzi pa ga ljaga u novinama zbog vjeronauke. Ma ko će ga znat ...
Takvo nešto nema opravdanja ni za hiljadu godina, ma koliko neki to ovdje nastojali opravdati !
- Banksy
#8698 Re: SDP
ZABORAVLJENOM I SASVIM MARGINALIZIRANOM reisu ...Akibh wrote:Sve u svemu, tesko ces se izvucimadner wrote:Najdrazi su mi ovi sto kazu da nije nista uradio a onda da im ja izvucem sta jeste pa da mozemo diskutovati.
Kao sto rece Corto:
''Najveći mu je uspjeh što je puhnuo Reisu u jedra, kad je Mustafi najviše trebalo''
-
VjecitiStudent
#8699 Re: SDP
I kojeg je cak i Tihic poslao po cevape ...Banksy wrote:ZABORAVLJENOM I SASVIM MARGINALIZIRANOM reisu ...Akibh wrote: Kao sto rece Corto:
-
disney
#8700 Re: SDP
[/quote]
Metnu im daklem avdic privatnu adresu i metu na ledja, ha? U tuzilastvu ima samo jedna prijava protiv Suljagica. I ta je od profesora Zdravka Lucica zbog afere pravni fakultet-seks-studentice-itd. Tako reklO prije par sedmica na tv.
[/quote]
Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
Metnu im daklem avdic privatnu adresu i metu na ledja, ha? U tuzilastvu ima samo jedna prijava protiv Suljagica. I ta je od profesora Zdravka Lucica zbog afere pravni fakultet-seks-studentice-itd. Tako reklO prije par sedmica na tv.