Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Djubre_

#8676 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Je li na ovom 4.3 androidu sve plavo u status baru.. ? Sat. Bat. Signal itd..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
quarterback

#8677 Re: Android OS

Post by quarterback »

BadBoy wrote:@ Maharazda i quarterback

Note keca i galaxy dvica pate od tog buga ali samo na nekim ICS verzijama. Osim toga, svi custom kerneli su davno taj bug popravili tako da prije wipea samo flashujte neki kernel (tipa siyah za s2) i onda radite sta hocete.
hvala bb !
King_Kenny

#8678 Re: Android OS

Post by King_Kenny »

Hoce li nekad ponuditi update 4.3 na telefonu ili se mora pjeske?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
vukojebina

#8679 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Ponudit ce sigurno..samo malo strpljenja...moze i do par dana trajat.. uostalom, nema tu nikakvih vecih promjena da bi "zurio" sa rucnim ubacivanjem..

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
jasko__

#8680 Re: Android OS

Post by jasko__ »

Raja ako moze preporuka za OFFLINE navigaciju...novi sam na Androidu pa me zanima koja je app za to najbolja...
Zanima me nesto kao GARMIN na Nokiji....thanks
King_Kenny

#8681 Re: Android OS

Post by King_Kenny »

Vidio sam da su uglavnom kozmeticke promjene, nije problem cekati; ali kad si u BiH ne znas sta mozes ocekivati pa da priupitam. :)

developer10

#8682 Re: Android OS

Post by developer10 »

Na mom Galaxy II trenutno je Android 4.0.3 (operator BH Mobile)

Poznanik kupio prije pola mjeseca isti, nakon 15 min koristenja izbacilo mu update OS-a i sad ima verziju dosta noviju (jelly bean samo ne znam tacno oznaku). Isti operator.

Do cega je? Rucno provjeravam da li je meni dostupan i nista.
jahh

#8683 Re: Android OS

Post by jahh »

developer10 wrote:Na mom Galaxy II trenutno je Android 4.0.3 (operator BH Mobile)

Poznanik kupio prije pola mjeseca isti, nakon 15 min koristenja izbacilo mu update OS-a i sad ima verziju dosta noviju (jelly bean samo ne znam tacno oznaku). Isti operator.

Kod njeg je 4.1.2 vjerovatno, možeš preko ODIN-a instalirati, to je "čas posla."
Astrix

#8684 Re: Android OS

Post by Astrix »

Jel iko od vas koristi InstaWeather? Vidim negdje postavljaju profesionalne slike od tog mjesta gdje se trenutno nalaze, medjutim ja imam opciju samo da uslikam ili da uzmem sliku iz svoje galerije... U cemu je tu fazon?
vukojebina

#8685 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Sta podrazumijevas pod "profesionalne slike"?
A ti mozes ubacit bilo koju sliku u galeriju, pa je posle odabrati...

Astrix

#8686 Re: Android OS

Post by Astrix »

vukojebina wrote:Sta podrazumijevas pod "profesionalne slike"?
A ti mozes ubacit bilo koju sliku u galeriju, pa je posle odabrati...

Pa da li ima po defaultu slike u aplikaciji za to neko mjesto gdje sam, sunce, plaža... Da ne koristim ja svoje slike nego da odaberem ja neku koja mi odgovora...
salih88

#8687 Re: AW: Android OS

Post by salih88 »

King_Eric wrote:Hoce li nekad ponuditi update 4.3 na telefonu ili se mora pjeske?

Za sve ove godine koliko koristim android nikad nisam koristio orginalni OS nit cekao, uvijek sam sebi podizao sisteme sa XDA developers.

Po meni vecina orginalnih sistema dodje sa mnostvom stvari koje samo osporavaju mobitel. Pokusaj sa CyanogenMod-om ili Omegom. Svidjet ce ti se ;)
developer10

#8688 Re: Android OS

Post by developer10 »

KvaziExpert wrote:
developer10 wrote:Na mom Galaxy II trenutno je Android 4.0.3 (operator BH Mobile)

Ručno provjeravaš OTA ili preko Kies-a?
Nekad OTA kaže da nema, a Kies da ima
Evo sad skinuo Kies da provjerim (na telefonu imao samo Kies Air). Za firmware mi Kies kaze da ne podrzava automatsko azuriranje. Da nije do firmware-a sto nece da meni kao kod poznanika ne nudi update preko wifi-ja?
Nekatamo

#8689 Re: Android OS

Post by Nekatamo »

Kako nastimati obicnu tastaturu na xperiji p
King_Kenny

#8690 Re: Android OS

Post by King_Kenny »

salih88 wrote:
King_Eric wrote:Hoce li nekad ponuditi update 4.3 na telefonu ili se mora pjeske?

Za sve ove godine koliko koristim android nikad nisam koristio orginalni OS nit cekao, uvijek sam sebi podizao sisteme sa XDA developers.

Po meni vecina orginalnih sistema dodje sa mnostvom stvari koje samo osporavaju mobitel. Pokusaj sa CyanogenMod-om ili Omegom. Svidjet ce ti se ;)
Danas su obecali update. Ako uspori, poslusat cu te i probati. :)
salih88

#8691 Re: AW: Android OS

Post by salih88 »

King_Eric wrote:
salih88 wrote:

Danas su obecali update. Ako uspori, poslusat cu te i probati. :)
Ja sam sa Omegom najzadovoljniji, ali ipak ponekad "nabacim" neki drugi da malo testiram. Sad sam na temasek, cini se solidan, brz, nema laga, cak ni kod najzahtjevnijih igara ne koci niti izbacuje.... Pokusaj ;)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
plagijator1975

#8692 Re: Odg: Android OS

Post by plagijator1975 »

salih88 wrote:

Ovo vazi vise za ostale mobitele, ali posto čovjek koristi Nexus 4, znaci čisti android, bolje mu je da malo sačeka oficijelni update na telefonu vec da se barkce sa ručnim ubacivanjem novog rooma.

Nermin_BH

#8693 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Ja cekam cm10.2 :D
Djubre_

#8694 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ova smart keyboard bolja brza i laksa od samsungove. Koristio sam je na s plus. Sad na ovom. Topla preporuka. Greske nema. Niti je pretrpana. Ima sve jezike za skinuti

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Maharadza

#8695 Re: Android OS

Post by Maharadza »

ernadr wrote:
salih88 wrote:

Ovo vazi vise za ostale mobitele, ali posto čovjek koristi Nexus 4, znaci čisti android, bolje mu je da malo sačeka oficijelni update na telefonu vec da se barkce sa ručnim ubacivanjem novog rooma.

Potpis + Nexus nema 'download mode' kao Samsung uređaji pa ako šta krene po zlu i ne mogne ući u recovery, donji je. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
Nermin_BH

#8696 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Maharadza wrote:
ernadr wrote:
salih88 wrote: Za sve ove godine koliko koristim android nikad nisam koristio orginalni OS nit cekao, uvijek sam sebi podizao sisteme sa XDA developers.

Potpis + Nexus nema 'download mode' kao Samsung uređaji pa ako šta krene po zlu i ne mogne ući u recovery, donji je. :)

Nema download mod ali ima fastboot. Samo je mana kad pokusas overclock previse zakuca na red light death i onda ga moras otvarati otkopcati kontakt od baterije i onda ce se ukljuciti normalno ako to ne uradis onda samo blinka crvena lampica. Nekad po potrebi ako se skroz isprazni baterija mora se dopuniti eksterno, zato ako vam se desi da blinka crvena lampica onda odmah otvarajte (ne mozete otvoriti bez alata, moze ali cete ostetiti sve) dok se baterija nije ispraznila. I jos da kazem kad vam se ovo desi samo radi fastboot menu i ne radi recovery. Mozete preko pca instalirati novi rom i kernel ali se ne moze drugacije popraviti bez otvaranja, ja sam djaba formatirao cijeli mobitel slucajo i /sdcard preko fastboot -w ali mi nije pomoglo.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2250454
King_Kenny

#8697 Re: Android OS

Post by King_Kenny »

Updateovan. 4.3 od prije nekoliko sekundi. :)

Maharadza

#8698 Re: Android OS

Post by Maharadza »

King_Eric wrote:Updateovan. 4.3 od prije nekoliko sekundi. :)

Jesi primjetio ikakvo poboljšanje u radu telefona? Znam da 4.3 nema nekih velikih promjena ali me zanima da li možda brže radi od prethodne verzije?!

salih88

#8699 Re: AW: Android OS

Post by salih88 »

King_Eric wrote:Updateovan. 4.3 od prije nekoliko sekundi. :)

;)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
King_Kenny

#8700 Re: Android OS

Post by King_Kenny »

Brz je bio i inace, sad je jos brzi u promjeni monitora, liste aplikacija...

Post Reply