Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
niho92 wrote:Nije s eBay al ovdje ste aktivni, ako neko zna kako ide carinenje polovnog telefona kojeg ce rođo poslat, jel moguce da ga ne carine slucajno ili pak trebam imat rođu na carini
nek ga posalje u bubblewarp koverti da bude sto manje upecatljiv i bez ikakvih oznaka na koverti da bi mogao biti telefon.
umota ga dva tri puta u bubblewarp najlon i posalje u onoj najlonskoj koverti sto kinezi salju.
A punjac i kabal u odvojenoj koverti.
tako ima sanse da prođe.
Ok hvala, probat cemo tako
samo ne bude sto manje upadljiv
ja sam primao ogromne pakete bez otvaranja, al bilo je i da samo nalijepe traku carine, lafo otvarali, da bi uzeli lovu za pregled
kloniran wrote:
ja sam primao ogromne pakete bez otvaranja, al bilo je i da samo nalijepe traku carine, lafo otvarali, da bi uzeli lovu za pregled
I meni se ovo dešavalo,ja polako odlijepim traku I vidim nisu otvarali uopšte.
kloniran wrote:
I meni se ovo dešavalo,ja polako odlijepim traku I vidim nisu otvarali uopšte.
ma kinezi to zapakuju tako da moras demolirati paket da ga otvoris, a oni samo naljepnicu metnu
Kad već pričate o carini, ja evo dugo uzimam sa ebaya i nikad nisam platio carinu. Doduše većinom su neke sitnice, al bilo je par puta i stvari koje su vrijedile preko $100 pa sam platio samo ono 3.5KM a drugi put isti taj paket nisam ništa platio. U pitanju su oni shark satovi.
Prošli mjesec sa amazona uzo onaj cooler master hyper 212 EVO i forwardovoga preko onog shipito o kom sam vam već pisao i kontam platiću carinu i za to, kad ništa. Vrijednost je oko $30 i onako težak je paket. E tačno je i da su ovi iz shipito uklonili invoice pa et šta ja znam, il sam imo sreće vo par puta il šta ja znam. Eh da i onaj SSD koji sam spominjao, vrijedan je on $170 pa je i on glatko prošo, valjda zbog toga što je lagan.
KvaziExpert wrote:gume za bajk sa prilozenom fakturom
s druge strane, kupio sam kolegici neku spravu za vježbanje ledja, vrata, sta ja znam, dodje u jednom ogromnom ruksaku, kosta 450 dolara i 100 dolara shipping, i samo su naplatili otvaranje.
Postoji li mogućnost da prijavim ebay supportu prodavača (zapravo je to kompanija, ne jedan čovjek)? Pravi se budala, meni nije htio isporučiti paket iz Njemačke u BiH (iskreno naveo je na oglasu da ne shipa u BiH) ali smo se dogovorili, da bi on našao najskuplji service od 60eura za dostavu paketa od 200-300grama. Kad sam mu rekao da sam najskuplji shipping iz Njemačke platio 10ak eura, a u prosjeku je svaki oko 5-6 eura, onda je kao našao neki jeftiniji od 30 eura. Ja sam ga kulturno odbio jer vrijednost artikla je manja od poštarine, ali sam našao nekoga sa stalnim boravkom u Njemačkoj i to nedaleko od lokacije artikla i tu bi shipping bio 3eura. Taj neko je pokušao kupit artikal, ali mu je prodavač nakon 4-5 dana od dana orderinga rekao da adresa dostave nije uredu i da ne može poslat artikal te je vratio novac. A lik već duže vrijeme uredno kupuje na ebayu i naručuje na istu adresu. Da napomenem da je prodavač neozbiljan, neažuran sa odgovorima na poruke, i da izbjegava konkretan odgovor, čak mi piše da je trenutno osoba s kojom sam prvobitno pisao na godišnjem do kraja augusta...wtf
ako ima elektronicara molio bi pomoc je li ovo isti tranzistor? MC34063 je u svim identicna samo je varijacija u zadnjem slovu ili donjem broju al' istu funkciju svi obavljaju...
Mislim da je to prije driver koji upravlja nečim u tom strujnom kolu. Ja kako znam tranzistor ima 3 kontakta, emiter, bazu i kolektor, a to ima više kontakata pa prije mislim da je driver nego da je tranzistor.
shandrprcSA wrote:ako ima elektronicara molio bi pomoc je li ovo isti tranzistor? MC34063 je u svim identicna samo je varijacija u zadnjem slovu ili donjem broju al' istu funkciju svi obavljaju...
To ti je intergralno kolo, bagatela živa na ebayu, kupiš odmah 20 komada za par dolara .
Nema veze taj zadnji broj ni onaj ispod. Gledaj samo da ti je kučište koje tebi treba. Imaš dvije vrste, DIL i SOT pa pripazi. To ti je garant iz napojne jedinice crklo. Jes ga rasturilo tito dragi