Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kataklinger

#8676 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kataklinger »

PitOnjce: U moru novijih serija, početi gledati Mr. Robot ili nešto drugo? Treba mi neka serija da me zakuca za stolicu...
maroon1946

#8677 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by maroon1946 »

Kataklinger wrote:PitOnjce: U moru novijih serija, početi gledati Mr. Robot ili nešto drugo? Treba mi neka serija da me zakuca za stolicu...
Mr. Robot te sigurno nece zakucati za stolicu jer je tek izasla prva epizoda a druga izlazi za 18 dana :D
Kataklinger

#8678 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kataklinger »

maroon1946 wrote:
Kataklinger wrote:PitOnjce: U moru novijih serija, početi gledati Mr. Robot ili nešto drugo? Treba mi neka serija da me zakuca za stolicu...
Mr. Robot te sigurno nece zakucati za stolicu jer je tek izasla prva epizoda a druga izlazi za 18 dana :D
Ma znam da je snimljena samo jedna epizoda, mislio sam da ako Mr.Robot nije za počet gledat i da ne čekam svaku narednu epizodu, da mi preporučite neku koja je već nasnimana i da me zakuca za stolicu.
maroon1946

#8679 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by maroon1946 »

Kataklinger wrote:
maroon1946 wrote:
Ma znam da je snimljena samo jedna epizoda, mislio sam da ako Mr.Robot nije za počet gledat i da ne čekam svaku narednu epizodu, da mi preporučite neku koja je već nasnimana i da me zakuca za stolicu.
Prva epizoda Mr. Robota je meni odlicna jedva cekam nastavak, a sto se tice ostalih serija preporucio bih ti: Breaking Bad, Vikings, Dexter, Game of thrones, Daredevil, True Detective, House of Cards, The Wire, Gotham, White Collar, Walking dead, Arrow, Prison Break, OZ...
dječak sa šibicama

#8680 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

Image

Izasla treca sezona, kao i sve Netflix, odmah su izbacili sve epizode :thumbup:

Prve dvije su bile odlicne, nadam se da nece prerasti u sapunicu.
dezurni_ucenik

#8681 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dezurni_ucenik »

sizifinho wrote:ja sam the wire gledao i bio odusevljen prvom sezonom ali druga me nije kupila, bar ne prvih pet epizoda...al hajd dat cu joj nakon obaveza drugu sansu

Ziv ti bio 100 godina, nastavi gledati dalje The wire. Od trece sezone krece show :-)
sizifinho

#8682 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

dezurni_ucenik wrote:
sizifinho wrote:ja sam the wire gledao i bio odusevljen prvom sezonom ali druga me nije kupila, bar ne prvih pet epizoda...al hajd dat cu joj nakon obaveza drugu sansu

Ziv ti bio 100 godina, nastavi gledati dalje The wire. Od trece sezone krece show :-)
ne brini, budem cim nadjem vremena
Tyke

#8683 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

Kad krece 2. sezona The last ship i Sherlock ? Jel ono bi Sherlocka snimaju svake 2 godine pa tek naredne da ocekujemo 4. sezonu?
Boateng

#8684 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

Tyke wrote:Kad krece 2. sezona The last ship i Sherlock ? Jel ono bi Sherlocka snimaju svake 2 godine pa tek naredne da ocekujemo 4. sezonu?
http://www.imdb.com/title/tt1475582/epi ... ps_yr_2015

http://www.imdb.com/title/tt1475582/epi ... ps_yr_2017
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8685 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

sjuts 26. juna :zoka:
zomri

#8686 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
zomri wrote: sve ok, samo da život staje poslije The Wire je žešća nebuloza. to se isto govorilo za Hill Street Blues, pa za Twin peaks, pa za X-files, pa za Seinfeld, pa za Sopranos i na kraju za The Wire...sasvim sam siguran da će se, puno skorije nego to mislimo, za neku novu seriju govoriti da je najbolja ikad.
to su sve razlicite kategorije serija, aj svi ali ti da stavljas seinfelda i the wire u isti kos po bilo kakvom osnovu mi bas ne ide u glavu.

nijedna od navedenih serija se nije bavila dekonstrukcijom drustva i grada te sijasetom ozbiljnih problema koje niko ni prije ni nakon the wire vise ne dotice. za the wire se govorila da je najbolje ikada najvise u tom aspektu, sto je fenomenalno uradila taj "novinarski", analiticki, "romanski" pristup televizijskoj seriji. u tom smislu cisto sumnjam da cemo tako brzo dobiti najbolju ikada seriju. no, to uopce ne znaci da se u medjuvremenu ne pravi i ne kreira sjajan program.

inace, da podnesem apdejt, the americans sam odgledala dvije sezone, nemam sad puno vremena ali kasnije cu malo prokomentirati. reci cu samo, da je nisi ti preporucio i da nisi izdvojio kvalitativnu razinu druge sezone, cisto sumnjam da bih preko prve presla. :D
zajedničko svim onim serijama jest da su u nekom trenutku maltene unisono proglašavane za najbolje ikad. i, gle, dođe nešto bolje. televizija je jako evolutivan medij i vjerujem da će ubrzo doći do nove revolucije. teren je s netflixom, amazonom i sličnim servisima pripremljen za nove načine pričanja serijaliziranih priča, nama ostaje samo da sačekamo da se to desi. možda se ponavljam, ali ovaj način omogućava kreiranje npr. više serija smještenih u jedan televizijski univerzum, rašomonski video-game pristup gdje je priču moguće pratiti iz perspektive dva ili više likova po izboru, utjecanje na izbor priče koju želimo gledati (na ekranu se pojavi upitnik da li gledalac želi da npr taj i taj lik bude ubijen ili ne)...

samo stavljanje the wire na neki pijedestal može značiti da kad do nove revolucije dođe, ona bude neprimjećena.

the wire je prvenstveno hvaljena ne zbog tog "novinarskog" pristupa nego što liči na literaturu. skoro da nema recenzije koja to ne spominje. "ovo je dobro zato što liči na dobru književnost". podsjeća malo na rockizam u muzičkoj kritici: muzika je po njemu dobra koliko podsjeća na dobru poeziju. danas valjda znamo koliko je to pogrešno. hoću reći, priča jest bitna, možda čak i osnova, ali toliko je drugih aspekata o kojima se može govoriti u jednoj seriji da bismo se samo na njoj zadržali. evo recimo hanibal ili sense 8 nemaju priču, ali su svakako odlične ili vrlo dobre serije iz drugih razloga (jedna čak nema ni likove).

jesi završila the americans? i?
zomri

#8687 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

ps. sjećam se da se za nypd blue tamo negdje oko četvrte, pete sezone govorilo da je najbolja policijska serija ikad i da se ne može otići dalje u tom formatu. razuvjeravanje je došlo 5-6 godina kasnije sa the shield i the wire.
The 51st State

#8688 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

ova sense8 je bas poluda serija, opiceno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8689 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

The 51st State

#8690 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

sta znam, u danasnje vrijeme je tesko nesto sasvim orginalno napraviti pogotovo kad su tv emisije u pitanju, a da nema neke poveznice sa literaturom, ne zamaram se autorskim pravima :-D , bitnije mi je da serija ima interesantnu radnju i likove.

p.s.
ima li prevod ovih djela u nas?
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8691 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by I am Happy »

Wayward Pines, odlicna serija :thumbup:
Barem ove tri epizode sto sam do sada pregledao.

Ako nista je neobicna, dosta mi je vise serija na isti fazon...

Ova mi najvise lici na Silent Hill :-D
Mis mekinjas

#8692 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Mis mekinjas »

Jel' vi to o The Wire iz 2002. pisete ili ima nesto novo? :roll:
Ja cekam Deutschland83, da vidim sta su to Ameri kupili od Svaba. :D
Sutra. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8693 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

jel iko gledo metal hurlant cronicles
cuo sam da je onako
al je strip bio ok
zomri

#8694 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Mis mekinjas wrote:Jel' vi to o The Wire iz 2002. pisete ili ima nesto novo? :roll:
to je raja većinom gledala 2009. pa nadalje :D
i ja to čekam, da prekratim muke do the americans s04
kakavdanakneiskustvu

#8695 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mis mekinjas wrote:Jel' vi to o The Wire iz 2002. pisete ili ima nesto novo? :roll:

2002-2008. cini mi se
Tito_i_Partija

#8696 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Poceo sam da gledam zicu, dos'o do 5. epizode prve sezone. Zasad je ok, solidna serija, al' nista ono sad wow.
Njanjavi

#8697 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Njanjavi »

Krenuo da gledam ono novo govno the whispers ja mislim da se zove i u prvih 5 minuta mi tako izvadi zivce serija da je nepojmljivo.
Mislim jel oni zele da prikazu svoju djecu nepojmljivo retardiranom il koji kurac, ne shvatam fakat.
Curici oko 8 godina, i shatro nije svjesna ni skontala da ce ubit mater sa one visine i kao desi se sve, mati leti dole, glava razbucana a ona se kao tad najednom nesta krene bunit i kaze, pazi sad, MAMA USTANI IGRA JE GOTOVA.
I ja sad kao gledatelj, treba da stvarno mislim da je to djete od 8 godina toliki degen da stvarno misli ako mater otrese sa drveta od 10 metara da joj nece nista bit, i onda ucinis to materi i deres se iznad nje ali mamaaaaaaa gotova je igra probudi se.
Pa strasno jebote kakvim retardima daju serije da prave u picku maternu vise.
Izlija

#8698 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Izlija »

Što si dečko nervozan toliko ? :?
Jack Be Nimble

#8699 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Poceo ovu Pines gledati i mrak mi pao na oci kada sam vidio da je reziser/producent onaj Shalajaman.
sizifinho

#8700 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

Jack Be Nimble wrote:Poceo ovu Pines gledati i mrak mi pao na oci kada sam vidio da je reziser/producent onaj Shalajaman.
znači da ne gledam...
da Bogda mu svaka kamera prestala raditi i nikad dinara ne zaradio. Takvim antitalentima treba zabraniti da išta dodirnu...
Airbendera upropastio, nikad mu halalit neću
Post Reply