Kod mene je LCD, titlovi rade glat, HD kanali su mi lošiji (neki), ali nije do modula, drugi je problem. Benq mislim da koristi modul i zadovoljan je.clarion_ wrote:Za one koji koriste CI modul:
Koji LED tv koristite u smislu kakva su vam iskustva s titlovima na FOX i dokumentarnim i HD kanalima?
HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#8676 Re: HS kablovska
- Benq
#8677 Re: HS kablovska
U jednoj sobi LG Cinema 3D LED 42" , u drugoj LG LED 32" , extra zadovoljan sa titlovima, rijetko kad se desi na par minuta da nestane titl. I da , na oba imam CI module.clarion_ wrote:Za one koji koriste CI modul:
Koji LED tv koristite u smislu kakva su vam iskustva s titlovima na FOX i dokumentarnim i HD kanalima?
- MOSALJOZE
#8678 Re: HS kablovska
Hoćel taj SK više 
- Benq
#8679 Re: HS kablovska
Nacekat ces se...MOSALJOZE wrote:Hoćel taj SK više
Kao što smo već spominjali, od strane Sport Kluba još uvijek nismo dobili ponudu niti bilo kakav odgovor na naše upite.[/quote]MH i HS kablovska wrote:Reci ti nama šta je sa sport klubom, pink comedy i horor?
Konkretno.
-
wiki
#8680 Re: HS kablovska
[quote]
Dragi korisnici,
u toku su pregovori sa medijskom kućom RTL Hrvatska, između ostalog i o uvođenju novih kanala pomenute medijske kuće. Nakon završetka pregovora imat ćemo više informacija.
Zahvaljujem na polovičnom odgovoru, jer nisam pitao ništa što se tiče "pregovora" sa ovom tv kućom. Pitanje je bilo sasvim jednostavno, zašto čekamo 2 mjeseca da se umjesto Nove tv, pusti neki drugi kanal kao na primjer RTL hr, jer taj tv kanal uredno ide na digitalnoj shemi, tako da priča o "pregovorima" nije na mjestu i nije nikakav odogovor!!!
Stoga ponovo pitam, kada mislite postaviti novi TV kanal kao zamjenu za Nova tv u analognoj shemi?
Dragi korisnici,
u toku su pregovori sa medijskom kućom RTL Hrvatska, između ostalog i o uvođenju novih kanala pomenute medijske kuće. Nakon završetka pregovora imat ćemo više informacija.
Zahvaljujem na polovičnom odgovoru, jer nisam pitao ništa što se tiče "pregovora" sa ovom tv kućom. Pitanje je bilo sasvim jednostavno, zašto čekamo 2 mjeseca da se umjesto Nove tv, pusti neki drugi kanal kao na primjer RTL hr, jer taj tv kanal uredno ide na digitalnoj shemi, tako da priča o "pregovorima" nije na mjestu i nije nikakav odogovor!!!
Stoga ponovo pitam, kada mislite postaviti novi TV kanal kao zamjenu za Nova tv u analognoj shemi?
- MOSALJOZE
#8681 Re: HS kablovska
Ma vidio sam,nego da razbijem monotoniju
-
clarion_
#8682 Re: HS kablovska
Znači titolovi su naštima i sami se uključuju kad se prebaci na kanal?Benq wrote:U jednoj sobi LG Cinema 3D LED 42" , u drugoj LG LED 32" , extra zadovoljan sa titlovima, rijetko kad se desi na par minuta da nestane titl. I da , na oba imam CI module.clarion_ wrote:Za one koji koriste CI modul:
- Benq
#8683 Re: HS kablovska
Na nekim kanalima da , a na nekim moras rucno ukljucit titlove , samo na daljinskom pritisnes tipku "subtitle" i izaberes koji ti odgovara, posto inace budu 2-3 jezika.clarion_ wrote:Znači titolovi su naštima i sami se uključuju kad se prebaci na kanal?Benq wrote:U jednoj sobi LG Cinema 3D LED 42" , u drugoj LG LED 32" , extra zadovoljan sa titlovima, rijetko kad se desi na par minuta da nestane titl. I da , na oba imam CI module.clarion_ wrote:Za one koji koriste CI modul:
-
Eborg
#8684 Re: HS kablovska
Mislim da to zavisi od jezika TV-a. Neki televizori nece automatski ucitati titlove ako je recimo sve na engleskom u menijima. Eksperimentisite sa bosanskim, hrvatskim i srpskim na televizorima i onda bi isti trebali da sami ucitavaju te titlove ako su upaljeni.
- TheWatcher
#8685 Re: HS kablovska
poslati su inzinjeri u zagreb vjerovatno da pregovarajuwiki wrote:Dragi korisnici,
-
rizibizi
#8686 Re: HS kablovska
Pitanje i za postovanog MH & HS a i za ostale, konstantno imam problema sa Hema risiverima, imam dva kom. i na oba svakodnevno imam problem,zalede,ne pomaze nista osim cupanja kabla,malo ne mogu da saltam kanale,pa malo ne mogu da ugasim risiver,pa onda u neka doba ne mogu da ga upalim,resetovao sam oba par puta,ponovo dodavao frekvencije,skenirao i nista.Sta treba da uradim da mi se zamjene risiveri,nemam vise zivaca slusati starce svaki put kad ne radi.
-
The Realist
#8687 Re: HS kablovska
Odnesi, ili javi da ti zamijene. Ne rade....rizibizi wrote:Pitanje i za postovanog MH & HS a i za ostale, konstantno imam problema sa Hema risiverima, imam dva kom. i na oba svakodnevno imam problem,zalede,ne pomaze nista osim cupanja kabla,malo ne mogu da saltam kanale,pa malo ne mogu da ugasim risiver,pa onda u neka doba ne mogu da ga upalim,resetovao sam oba par puta,ponovo dodavao frekvencije,skenirao i nista.Sta treba da uradim da mi se zamjene risiveri,nemam vise zivaca slusati starce svaki put kad ne radi.
- Benq
#8688 Re: HS kablovska
Kao sto kolega kaze , odnesi im te resivere pa neka ih oni testiraju , od pisanja na forumu nemas nista.The Realist wrote:Odnesi, ili javi da ti zamijene. Ne rade....rizibizi wrote:Pitanje i za postovanog MH & HS a i za ostale, konstantno imam problema sa Hema risiverima, imam dva kom. i na oba svakodnevno imam problem,zalede,ne pomaze nista osim cupanja kabla,malo ne mogu da saltam kanale,pa malo ne mogu da ugasim risiver,pa onda u neka doba ne mogu da ga upalim,resetovao sam oba par puta,ponovo dodavao frekvencije,skenirao i nista.Sta treba da uradim da mi se zamjene risiveri,nemam vise zivaca slusati starce svaki put kad ne radi.
- MOSALJOZE
#8689 Re: HS kablovska
Lahko je vama pisati iz Sarajeva,čovjek je iz Zanzibara
- Benq
#8690 Re: HS kablovska
MOSALJOZE wrote:Lahko je vama pisati iz Sarajeva,čovjek je iz Zanzibara
-
rizibizi
#8691 Re: HS kablovska
A ja se sve vrijeme pitam sto mi nije internet valjao.Samo mnogo su jaki kad imaju kablove i u Zanzibaru.'Ta ce Telemach nema ih ni u cijelom Sarajevu a HS plete po Zanzibaru 
EDIT: Kontam starcima uzeti i telefoniju kad ovo bude flat, interesuje me jel neko poredio cijene razgovora prema mobilnoj mrezi,jesu li sta jeftiniji od bhtelecoma.Isplati li se uopste uzimati jer koliko sam mogao upratiti na racunima od telekoma najvise para ode na razgovore s mobilnim brojevima?
EDIT: Kontam starcima uzeti i telefoniju kad ovo bude flat, interesuje me jel neko poredio cijene razgovora prema mobilnoj mrezi,jesu li sta jeftiniji od bhtelecoma.Isplati li se uopste uzimati jer koliko sam mogao upratiti na racunima od telekoma najvise para ode na razgovore s mobilnim brojevima?
- Benq
#8692 Re: HS kablovska
Evo drug imas tu cjenovnik pa uporedi sa drugima
http://www.hs-hkb.ba/fiksna-telefonija/
Ja koristim njihov fiksni i zadovoljan sam , nikad mi manji racuni nisu dolazili.
http://www.hs-hkb.ba/fiksna-telefonija/
Ja koristim njihov fiksni i zadovoljan sam , nikad mi manji racuni nisu dolazili.
-
jastuk1
#8693 Re: HS kablovska
Pa i HS kad uvede flat biće samo za fixni, a ne za mobilne. Mene dođe prilično telefonija na HS-u jer puno zovem fiksne na drugim mrežama. Puno bi mi bilo jeftinije da sam na Mojoj TV sa internetom i fiksnim nego ovako, jer oni već imaju flat prema svim fiksnim. Al eto, HS-ov internet je dobar, pa još nisam prešao na Moju TV.
- chakany
#8694 Re: HS kablovska
Na OBN-u i Cinema TV je slika baš nestabilna. Često dolazi do treperenja slike, i stvarno je nekako nemoguće pogledati neki film, jer oči zabole od gledanja.
Inače, pomenuti kanali imaju stabilniju sliku na analognoj, nego na digitalnoj TV.
Inače, pomenuti kanali imaju stabilniju sliku na analognoj, nego na digitalnoj TV.
- TheWatcher
#8695 Re: HS kablovska
jel se vratio konj enes sa svojim debilnim inzinjerima sa pregovora

-
rizibizi
#8696 Re: HS kablovska
Svaka im cast, prijavio, dosao momak, zamjenio stare Hema sa starim Hema risiverima ali kaze updateovan softver. Glavno da sad radi i da su svi zadovoljni. Nego sta bi sa onim novim SD risiverima Hema 2 cini mi se? Jel to i HS poceo ko i BH Telecom pa samo za probrane ili...? Mislim nisam ni ocekivao cuda, kakvo je vrijeme doslo treba da budes sretan sto ti radi ono sto placas, a sve ostalo je naucna fantastika. Elem hvala im za brzu i efikasnu intervenciju. 
-
kakaljin
#8697 Re: HS kablovska
Da li ima ikavih informacija po pitanju uzimanja STB-a na rate uz racun od digitalne TV.MH i HS kablovska wrote:Još uvijek to ne znamo i ne možemo Vam dati povratnu informaciju.kakaljin wrote:pitanje da li se resiveri mogu uzeti na rate uz racun od digitale, pogotovo ovaj HDMH i HS kablovska wrote:CIJENA NOVIH SD MARS 1500 i HD NEPTUNE 900 RESIVERA
1. Cijena SD resivera Mars 1500 - 49,90 KM
2. Cijena HD resivera Natpune 900 - 115,90 KM
3. Zamjena SD resivera (Hema, Dalvi, Bonet, CBS, Mars 1500) za HD resiver Neptun 900 plaća se doplatu u iznosu od 59,90 KM.
NAPOMENA:
Korisnik daje resiver (Hema,Dalvi,Bonet,CBS,Mars 1500) koji je dobio na korištenje u zamjenu za HD resiver Neptun 900 i doplaćuje gore navedeni iznos.
Vaša kablovska televizija
i da li ima popust za korisnike HS-a koji su korisnici duzi vremenski period.( od nastanka HS-a)
Jer je puno lakse uzeti nesto na rate uz racun nego odmah placati punu cijenu, jer i tv-e HEMA dajete na rate.
http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/kupovin ... elevizora/ ovo isto primjenite i na STB. Kada vec mozete ovo raditi.
Pozdrav
-
The Realist
#8698 Re: HS kablovska
Kada bi ovo bilo moguće, odmah bih uzeo jedan reciever, treba mi za drugu sobu.kakaljin wrote:
Da li ima ikavih informacija po pitanju uzimanja STB-a na rate uz racun od digitalne TV.
Jer je puno lakse uzeti nesto na rate uz racun nego odmah placati punu cijenu, jer i tv-e HEMA dajete na rate.
http://www.hs-hkb.ba/2012/03/23/kupovin ... elevizora/ ovo isto primjenite i na STB. Kada vec mozete ovo raditi.
Pozdrav
-
kakaljin
#8699 Re: HS kablovska
I ja bi 2 uzeo da daju na rate uz racune, ali ako mogu tv-e da daju sto nebi i ovo mogli da daju.The Realist wrote:Kada bi ovo bilo moguće, odmah bih uzeo jedan reciever, treba mi za drugu sobu.kakaljin wrote:
Da li ima ikavih informacija po pitanju uzimanja STB-a na rate uz racun od digitalne TV.
Pozdrav
- Reisova
#8700 Re: HS kablovska
Šta mislite koliko će trajati ovo otezanje sa Sport Klubom ? Nešto mi šuhveli, može li se kako žaliti da ne prodje cijela godina...