Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
high_volume

#8676 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

GarfieldLover wrote: Zato se mi k'o pijan plota držimo Strojorada i nadamo da će tu nešto da nikne :lol: Koliko god da nađiđaju, ipak je prostor ograničen. I još uzmeš stan okrenut prema Miljacki, riješio brigu oko pogleda
Miljacka ljeti često bude jako smrdljiva, kad je nizak vodostaj. A zimi s njene strane bude mnogo hladnije nego s drugih strana zgrade.
made_in_sarajevo

#8677 Re: Sarajevo Construction

Post by made_in_sarajevo »

thekupus wrote:
VladaFBiH wrote:
GarfieldLover wrote:Bili smo BAŠ blizu rezervacije stana, najvećeg, na ćošku 11.sprata. Ali nisam nikako mogla da 'prelomim'...Preglomazno mi ovo, nikako ne vidim da se može lijepo živjeti tu :sad: Valjda sam stara garda, navikla na drugačije :sad: I sad, kad god prođemo, prokomentarišemo jesmo li se zeznuli što smo odustali...ali nismo još skontali :)
vjerovatno nisi ako si pogledala postojeći RP a koji će se sigurno još promijeniti jer su ga promijenili i za ovu zgradu... na žalost stan nije samo kvadrat koji kupiš već i okolina a ovdje potencijalno kupuješ Tibru u nastanku
Ne smijem puno pričati, ali drug mi radi u projektantskoj firmi, i radi na 3 stambene zgrade u redu tu oko ovog tornja. Projekat koji su predali investitorima im je vraćen, i naređeno je da ga pojeftine. Dakle, u pravu si kad kažeš da se sprema nova Tibra.

A ne radi se uopće o niskim zgradama, neboderi su.

Dakle, stupska tibra sa većom visinom.
ja se pocinjem osipati od ovih retardiranih zahtjeva investitora. sto je najgore nije to pojeftini na nekim preseravanjima arhitekte i dizajnera, neke linije kad izmisle. kod nas pojeftini znaci sfuseri stolariju, sfuseri sve vrste instalacija u objektu, sfuseri glavni ormar za struju, sfuseri fasadu i kaze eto dobili ste jeftinije,a ustvari sjebali sve ono sto treba da se uradi kvalitetno.
Haris033

#8678 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris033 »

made_in_sarajevo wrote:ja se pocinjem osipati od ovih retardiranih zahtjeva investitora. sto je najgore nije to pojeftini na nekim preseravanjima arhitekte i dizajnera, neke linije kad izmisle. kod nas pojeftini znaci sfuseri stolariju, sfuseri sve vrste instalacija u objektu, sfuseri glavni ormar za struju, sfuseri fasadu i kaze eto dobili ste jeftinije,a ustvari sjebali sve ono sto treba da se uradi kvalitetno.
Baš ko stanovi Moja Malta. Tamo pr***, čuju te na svim spratovima :lol:
Užasno loše urađena zvučna izolacija.
dzipalo

#8679 Re: Sarajevo Construction

Post by dzipalo »

Haris033 wrote:
made_in_sarajevo wrote:ja se pocinjem osipati od ovih retardiranih zahtjeva investitora. sto je najgore nije to pojeftini na nekim preseravanjima arhitekte i dizajnera, neke linije kad izmisle. kod nas pojeftini znaci sfuseri stolariju, sfuseri sve vrste instalacija u objektu, sfuseri glavni ormar za struju, sfuseri fasadu i kaze eto dobili ste jeftinije,a ustvari sjebali sve ono sto treba da se uradi kvalitetno.
Ovo mi je iznenadjenje, bas sam mislio da je kvalitetna zgrada i izgleda mi da nisu bas fuserili.
veliki_ah

#8680 Re: Sarajevo Construction

Post by veliki_ah »

Logovan wrote:
P308 wrote:
mk ultra wrote:koliko vidim još 4, ako ovo dole računaju kao visoko prizemlje...

Znaci ukupno 26 ili 27 spratova?
Ova zgrada dominira gradom. Vise i od Parlamenta, Avaza, Unitica, SCC-a, Bosmala ... Bas se istice.
26
Trenutno rade zadnji sprat, tako sam jutros vidio.. Tj počeli su da rade donju ploču za 26.sprat.
Haris.ba

#8681 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Cuj Moja malta slaba izolacija. Ko je pravio? Zaboravio sam.

A, arhitekta ne projektuje kvalitet instalacija i razvodnu kutiju.

Kad se projekat pojeftinjuje to je uglavnom manje betona, manji prozori, drugaciji raspored, drugaciji balkoni....igre velikih brojeva.

Nego, i meni je zanimljiv Strojorad. Ali, ce tu biti navala. Pa ce biti i pofina cijena.
A orijentacija na Miljacku nije losa kad si na visokom spratu, i nisi bas ljubitelj sunca. Zavisi kako bude okrenuta sira baza zgrade.
Gray

#8682 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

Pored investitora, mislim da i sami majstori fušere, tipa zaduži 3 konzerve pur pjene, potroši jednu i ostalo zadrži sebi kada radi privatno.
Haris033

#8683 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris033 »

dzipalo wrote:
Haris033 wrote:
Ovo mi je iznenadjenje, bas sam mislio da je kvalitetna zgrada i izgleda mi da nisu bas fuserili.
Bio u 2 stana (kod rođaka) na različitim spratovima i ulazima. U samom hodniku pored liftova se čuju zvukovi i galama iz stanova, a u stanovma još gore.
Do sada nisam bio u takvom stanu (ulazu) sa tako loše urađenom zvučnom izolacijom. Volio bih da me neko demantuje, ali bio i čuo, te mi ne treba više. Obzirom da je isti Izvođač raova (ANS Drive) i ako budu koristili iste materijale u ST, mogu zamisliti kakva će to pijaca od stanova da bude :-)
dzipalo

#8684 Re: Sarajevo Construction

Post by dzipalo »

Haris033 wrote:
dzipalo wrote:
Bio u 2 stana (kod rođaka) na različitim spratovima i ulazima. U samom hodniku pored liftova se čuju zvukovi i galama iz stanova, a u stanovma još gore.
Do sada nisam bio u takvom stanu (ulazu) sa tako loše urađenom zvučnom izolacijom. Volio bih da me neko demantuje, ali bio i čuo, te mi ne treba više. Obzirom da je isti Izvođač raova (ANS Drive) i ako budu koristili iste materijale u ST, mogu zamisliti kakva će to pijaca od stanova da bude :-)
Hvala na informacijama, iako prvi put cujem takvo nesto za MojaMalta nemam razloga da ti ne vjerujem. Znam da je u to vrijeme bila poskupa i da su govorili da je kvalitetna zgrada.
GarfieldLover

#8685 Re: Sarajevo Construction

Post by GarfieldLover »

I mene je to iznenadilo. Kolega s posla ima stan i kaze da je do sada svime zadovoljan i smatra da je vrijedilo para koje je dao. Od njega sam cula i da su vlasnici Ans Drive-a kupili sebi stanove tu, kao to je i njega opredijelilo da povjeruje da ce biti kvalitetna zgrada.

Ja licno nemam lose iskustvo sa Ans Drive, radila sam u firmi koja je dosta saradjivala s njima. Nismo uzeli stan u Moja Malta jer preferiramo drugu stranu Miljacke (i nadali smo se Strojaradu, hahaha). Sad mi je zao sto nismo, pismeno nekako ono izgleda...
Dosadno mii

#8686 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

Vi bas dugo kupujete stan onda :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8687 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Uvijek sam se pitao sta ljude motivise da zive u nebodercinama i dijele zivotni prostor sa jos stotinama ljudi t:roll: Kad na to dodamo balkanoidno poimanje zajednickog prostora, ta zgrada je cirkus u nastajanju.
Haris033

#8688 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris033 »

GarfieldLover wrote:I mene je to iznenadilo. Kolega s posla ima stan i kaze da je do sada svime zadovoljan i smatra da je vrijedilo para koje je dao. Od njega sam cula i da su vlasnici Ans Drive-a kupili sebi stanove tu, kao to je i njega opredijelilo da povjeruje da ce biti kvalitetna zgrada.

Ja licno nemam lose iskustvo sa Ans Drive, radila sam u firmi koja je dosta saradjivala s njima. Nismo uzeli stan u Moja Malta jer preferiramo drugu stranu Miljacke (i nadali smo se Strojaradu, hahaha). Sad mi je zao sto nismo, pismeno nekako ono izgleda...
Ne znam gdje je tvoj kolega živio prije, ali ako mu ona buka od komšija ne smeta, onda respect. Mada ima i ona da će slabo ko kritikovati nešto što je skupo platio. Rodica i strina koje žive tamo od samog useljenja se žale na zvučnu izolaciju.
dzipalo

#8689 Re: Sarajevo Construction

Post by dzipalo »

Haris033 wrote:
GarfieldLover wrote:I mene je to iznenadilo. Kolega s posla ima stan i kaze da je do sada svime zadovoljan i smatra da je vrijedilo para koje je dao. Od njega sam cula i da su vlasnici Ans Drive-a kupili sebi stanove tu, kao to je i njega opredijelilo da povjeruje da ce biti kvalitetna zgrada.

Ne znam gdje je tvoj kolega živio prije, ali ako mu ona buka od komšija ne smeta, onda respect. Mada ima i ona da će slabo ko kritikovati nešto što je skupo platio. Rodica i strina koje žive tamo od samog useljenja se žale na zvučnu izolaciju.
Ili ga je stid priznati jer je skupo platio pa da ne ispadne da se zeznuo (sta ce reci poznanici) ili mozda nema komsija u nekim stanovima do njegovog a ovi ostali nisu bucni pa nema problema. Ili je mozda prije zivio negdje gdje je bila jos gora izolacija pa mu je ova dobra.
GarfieldLover

#8690 Re: Sarajevo Construction

Post by GarfieldLover »

Dosadno mii wrote:Vi bas dugo kupujete stan onda :D
14 godina :D :D :D
Fol je što mi imamo PRILIČNO adekvatan stan, ali bismo željeli noviji (po mogućnosti novogradnju) i da krenemo 'od nule' pa da možemo eliminisati sve nedostatke koje vidimo u ovom stanu (a nemoguće ih je ispraviti bez 100%-tnog renoviranja)
burekodsira

#8691 Re: Sarajevo Construction

Post by burekodsira »

GarfieldLover wrote:
Fol je što mi imamo PRILIČNO adekvatan stan, ali bismo željeli noviji (po mogućnosti novogradnju) i da krenemo 'od nule' pa da možemo eliminisati sve nedostatke koje vidimo u ovom stanu (a nemoguće ih je ispraviti bez 100%-tnog renoviranja)
perfektnog nema i nećete ni naći, naravno.
kad umislite da ste našli, prošo život...

yebo žudnju za idealnim :izet:
nosara

#8692 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:Uvijek sam se pitao sta ljude motivise da zive u nebodercinama i dijele zivotni prostor sa jos stotinama ljudi t:roll: Kad na to dodamo balkanoidno poimanje zajednickog prostora, ta zgrada je cirkus u nastajanju.
Neboderi su izasli iz mode, niko vise ne gradi tako. Inace, najkvalitetnija i najtrajnija gradnja, vrhunska izolacija i stabilnost, posebni standardi na zemljotrese i slicno. A i nije neka guzva.

Ove zgradurine tipa tibra i sarajevo tower, to je cirkus. Tu se tanje zidovi i stedi na materijalu. A i ruzno je za vidjeti.
united bosnae

#8693 Re: Sarajevo Construction

Post by united bosnae »

Nisam siguran dali je vec neko iznio ovu ideju a ona glasi....
Nastaviti setaliste na desnoj strani Miljacke (strani prema Trebevicu) od mjesta gdje prestaje "Obala Mak Dizdar" pa do parka Atmejdan.
Upravo su sada srusili zgradu s druge strane ulice Cobanija (gdje je bio Alf) tako da treba urgirati da novoizgradjeni objekat bude dovoljno daleko od obale Miljacke da moze proci setnica.
Mislim da kad bi se porusile sve one stracare s navedene strane Miljacke bilo dovoljno prostora za siroku setnicu duz rijeke a na mjestima gdje je to neizvodljivo (kod mosta Drvenija) napraviti prolaz koji bi isao dijelom preko rijeke (kao balkon) i kojim bi se premostio taj dio.

Image
atticus_finch

#8694 Re: Sarajevo Construction

Post by atticus_finch »

to o čemu govoriš je već decenijama dio RP Čobanija. bit će nekad..
nosara

#8695 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Super ideja.

Ljude koji zive na tom potezu pobacati u Miljacku. Setnica je vaznija.

:D
mistek

#8696 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

Pa ko živi na tom potezu? Pričano je o tome i to bi trebao biti jedan od kapitalnih projekata u gradu. Između Čobanije i Drvenije imaš onaj niski objekat sa radnjama (kopirnica, konfekcija), autopraonicu, onu zgradu u kojoj je Konzum na Drveniji i onu ispred gdje isto imaju neke firme (mikrokreditna organizacija nekakva). Nikakav vala spektakl, pogotovo jer ostaje prostora između te šetnice i Hamdije Kreševljakovića da se i adlje razno-razni mogu ugraditi s objektima. Dalje, do At Mejdana je već teže, jer bi se morao praviti kakav takav "balkon" pored škole, a i kod papagajke nije baš najjednostavnije.
GarfieldLover

#8697 Re: Sarajevo Construction

Post by GarfieldLover »

burekodsira wrote:
GarfieldLover wrote:
perfektnog nema i nećete ni naći, naravno.
kad umislite da ste našli, prošo život...

yebo žudnju za idealnim :izet:

Pa da živimo u neadekvatnom stanu, davno bismo se preselili. Ali, kao što rekoh, PRILIČNO je adekvatan. Zato i možemo godinama čekati da naiđe nešto što će nam odgovarati (lokacija, kvadratura, starost). Živimo veoma ugodan život u međuvremenu... A mislim da j evrlo lijepo stalno težiti boljem i ljepšem, u skladu sa mogućnostima
_Scarlett_

#8698 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

GarfieldLover wrote:
Pa da živimo u neadekvatnom stanu, davno bismo se preselili. Ali, kao što rekoh, PRILIČNO je adekvatan. Zato i možemo godinama čekati da naiđe nešto što će nam odgovarati (lokacija, kvadratura, starost). Živimo veoma ugodan život u međuvremenu... A mislim da j evrlo lijepo stalno težiti boljem i ljepšem, u skladu sa mogućnostima
Ne slusaj hejtere.

Nadam se da cete naci stan iz snova :)
veliki_ah

#8699 Re: Sarajevo Construction

Post by veliki_ah »

Haris033 wrote:

Živim cijeli život u zgradama, a po raznim gradovima sam promijenio 9-10 lokacija. Živio sam i u novogradnjama i starogradnjama i sve i mogu ti potvrditi da svaka zgrada ima taj problem sa zvučnom izolacijom. Naravno, neko ima veći, a neko manji. Npr, u trenutnom stanu zid moje dnevne sobe dijeli zid sa kuhinjom kod komšija. Ja čujem sve kad se posvadjaju u kuhinji ili kad voda teče. Starija je zgradaTo me naučilo da pri izboru nekog budućeg stana gledam da imam što manje dodirnih tačaka sa ostalim stanovima ili ako su te dodirne tačke obavezne da budu u dnevnoj sobi, kupatilu i sl, da ne čujem nikoga kada spavam.

Npr, živio sam na čvili u zgradi od 4 sprata sa 2 stana na spratu. Zgrada na dobrom glasu, ekstra lokacija, komunistička gradnja. Stan je dvosoban, a složilo se tako da je moja spavaća iznad dnevne sobe od komšija. U neka doba sam i ja morao zamijeniti sobe jer nisam mogao navečer zaspati kad komšije igraju plejke ili im dođu gosti.

Ta buka je sastavni dio života u zgradi i to je lutrija, kao i sa izborom komšija.
VladaFBiH

#8700 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Haris033 wrote:

Upravo, ja znam par ljudi koji tamo žive i svi se žale na zvučnu izolaciju i na neurotične komšije kojima i hodanje smeta... realno ovo je mana velikog broja zgrada tako da...
Post Reply