Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#8676 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Glupo je to,vidio sam masu ljudi koji zive vani i po 20 godina,jos veca tuga, vidjao sam djecu dodju kod nane,babe...beknut ne znaju.Da mi majka ostari sama i uvene i ono rijetko kad dodjem da joj unuka kaze hoe gaat het met u,mijn lieve oma?
Ne mogu,jebo i pare,i papire,i uredjenije drustvo...Ne mogu.
- Bloo
- Globalna šefica
#8677 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zato ne treba ić vani...
Da dijete ne zaboravi selam nazvat nani il pomoz Bog đedu... (ako ignorišemo tvrdnju forumaša da Srbi nikad ne zaboravljaju svoj jezik)
Il ako već odeš, onda se pobrinuti da se što manje integrišete u zajednicu i živjeti u getu da ti dijete nikad naglasak ne izgubi.
Da dijete ne zaboravi selam nazvat nani il pomoz Bog đedu... (ako ignorišemo tvrdnju forumaša da Srbi nikad ne zaboravljaju svoj jezik)
Il ako već odeš, onda se pobrinuti da se što manje integrišete u zajednicu i živjeti u getu da ti dijete nikad naglasak ne izgubi.
- pustopoljina
#8678 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Od ovih nasih sa djecom, sva djeca pricaju nas..sad, hoce li znati pisati, ne znam..ali pricati znaju.
- insomnia78
#8679 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A valjen isusBloo wrote:Zato ne treba ić vani...![]()
- славянин
#8680 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Diskriminacija, trebali bi kupci da nauce vise jezika.. kako mogu ocekivati da bas svi u njihovoj zemlji znaju njihov jezik .... jos jedan primjer ugnjetavanja zapadainsomnia78 wrote:![]()
Joj i ovdje to zastipljeno. Tuga. Curica od sedam godina prevodi materi na kasi
- Bloo
- Globalna šefica
#8681 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jebo uređenije društvo, naspram nanine sreće što joj unuče zna bosanski u kurčevoj državi.
I još nek joj suza radosnica zaiskri dok joj unuče čita vijesti sa klixa poput: Pacijenti u FBiH zabrinuti zbog nestašice citostatika, poništen tender za nabavku 16 lijekova.
Aferim.
I još nek joj suza radosnica zaiskri dok joj unuče čita vijesti sa klixa poput: Pacijenti u FBiH zabrinuti zbog nestašice citostatika, poništen tender za nabavku 16 lijekova.
Aferim.
- Bloo
- Globalna šefica
#8682 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To zvuči dobro i na španskom kad dođeš iz Argentine, a nisi bio u Hrvatskoj od 47.insomnia78 wrote:A valjen isusBloo wrote:Zato ne treba ić vani...![]()
- pustopoljina
#8683 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislis prodavaci?славянин wrote:Diskriminacija, trebali bi kupci da nauce vise jezika.. kako mogu ocekivati da bas svi u njihovoj zemlji znaju njihov jezik .... jos jedan primjer ugnjetavanja zapadainsomnia78 wrote:![]()
Joj i ovdje to zastipljeno. Tuga. Curica od sedam godina prevodi materi na kasi
Pa da.
Sto lijepe ono saldi-sale kad niko u radnji ne zna ni talijanski ni engleski?
- insomnia78
#8684 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislis soldes? 
- славянин
#8685 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
i u Bosni ovde isto... sve nesto pise "sale" kontam kakav sale ko je to sta je ovo - kad posle ono rasprodaja na engleskom .. a vecinom ne znaju engleski u tim prodavnicama...pustopoljina wrote: Mislis prodavaci?
Pa da.
Sto lijepe ono saldi-sale kad niko u radnji ne zna ni talijanski ni engleski?
- HAVANA
#8686 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Razumijem te,nije mi bas jezik bio toliki problem,isla je u vrtic,pricala ga,u kuci nas naravno,gdje cu s djetetom flamanski pricat,meni to sega pravo.Radio Sarajevo wrote:Tačno sam u toj fazi. Već vidim kako mi šćer dolazi kući i obraća mi se na holandskom. Tačno dođe neko ludilo od same pomisli...HAVANA wrote:Kako ne previse? Zivio totalno drugaciji zivot.Ni nalik onom prijasnjem. Tepsiju okruglu i sac nemam ni ovde u kuci.Al volim pojesti.Iskreno super je meni bilo par godina dok nismo stali na noge,kupili stan,namjestili,naucili jezik,sve zavrsili...I onda kad smo poravnali spuca me ludilo.Sve mi fali,djeca rastu...Kontam nije mi nikako dobro,jos par godina,nikad se vratit necu.
- HAVANA
#8687 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jes eto moje povazdan hodaju po vilsonovom i vicu selam i pomozbogBloo wrote:Zato ne treba ić vani...![]()
- Edin H.
#8688 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Razumijem te,nije mi bas jezik bio toliki problem,isla je u vrtic,pricala ga,u kuci nas naravno,gdje cu s djetetom flamanski pricat,meni to sega pravo.Radio Sarajevo wrote:Tačno sam u toj fazi. Već vidim kako mi šćer dolazi kući i obraća mi se na holandskom. Tačno dođe neko ludilo od same pomisli...HAVANA wrote:Kako ne previse? Zivio totalno drugaciji zivot.Ni nalik onom prijasnjem. Tepsiju okruglu i sac nemam ni ovde u kuci.Al volim pojesti.Iskreno super je meni bilo par godina dok nismo stali na noge,kupili stan,namjestili,naucili jezik,sve zavrsili...I onda kad smo poravnali spuca me ludilo.Sve mi fali,djeca rastu...Kontam nije mi nikako dobro,jos par godina,nikad se vratit necu.
Al znali smo ako naraste,krene u skolu,pubertet...Da izvines mos me jebat.Ostah i provedoh zivot gdje ne zelim da ga provedem.Ako i ti ne zelis,vracaj se dok su djeca mala.Poslije,mrka kapa...
Pusti to bolan, nego ima li ona pravo na belgijski pasos?
- Bloo
- Globalna šefica
#8689 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bitno je da ne govore Sanelemimoje.HAVANA wrote:Jes eto moje povazdan hodaju po vilsonovom i vicu selam i pomozbogBloo wrote:Zato ne treba ić vani...![]()
Il ako već odeš, onda se pobrinuti da se što manje integrišete u zajednicu i živjeti u getu da ti dijete nikad naglasak ne izgubi.To im je glavna preokupacija ovde.
Elem, ti bio, vratio se...djeca sigurno ušuškana u Bosni (osim ako ne zbrišu), nana sretna... Halilović i Jahić sretni...nemaš brige.
- Radio Sarajevo
#8690 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To svakako. Imam već plan, još samo da razradim detalje, i ako Bog da dogodine sam na Balkanu. Neće se ovdje ostariti.HAVANA wrote:Razumijem te,nije mi bas jezik bio toliki problem,isla je u vrtic,pricala ga,u kuci nas naravno,gdje cu s djetetom flamanski pricat,meni to sega pravo.Radio Sarajevo wrote:Tačno sam u toj fazi. Već vidim kako mi šćer dolazi kući i obraća mi se na holandskom. Tačno dođe neko ludilo od same pomisli...HAVANA wrote:Kako ne previse? Zivio totalno drugaciji zivot.Ni nalik onom prijasnjem. Tepsiju okruglu i sac nemam ni ovde u kuci.Al volim pojesti.Iskreno super je meni bilo par godina dok nismo stali na noge,kupili stan,namjestili,naucili jezik,sve zavrsili...I onda kad smo poravnali spuca me ludilo.Sve mi fali,djeca rastu...Kontam nije mi nikako dobro,jos par godina,nikad se vratit necu.
Al znali smo ako naraste,krene u skolu,pubertet...Da izvines mos me jebat.Ostah i provedoh zivot gdje ne zelim da ga provedem.Ako i ti ne zelis,vracaj se dok su djeca mala.Poslije,mrka kapa...
- HAVANA
#8691 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa napisao sam.To sam cekao.U utorak ga dobili,u cetvrtak se odjavili i otisli.Edin H. wrote:HAVANA wrote:Razumijem te,nije mi bas jezik bio toliki problem,isla je u vrtic,pricala ga,u kuci nas naravno,gdje cu s djetetom flamanski pricat,meni to sega pravo.Radio Sarajevo wrote:
Tačno sam u toj fazi. Već vidim kako mi šćer dolazi kući i obraća mi se na holandskom. Tačno dođe neko ludilo od same pomisli...Al znali smo ako naraste,krene u skolu,pubertet...Da izvines mos me jebat.Ostah i provedoh zivot gdje ne zelim da ga provedem.Ako i ti ne zelis,vracaj se dok su djeca mala.Poslije,mrka kapa...
- HAVANA
#8692 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moje govore rahmeta mi dedinog.Nemamo sanelu nikakvu.Bloo wrote:Bitno je da ne govore Sanelemimoje.HAVANA wrote:Jes eto moje povazdan hodaju po vilsonovom i vicu selam i pomozbogBloo wrote:Zato ne treba ić vani...![]()
Il ako već odeš, onda se pobrinuti da se što manje integrišete u zajednicu i živjeti u getu da ti dijete nikad naglasak ne izgubi.To im je glavna preokupacija ovde.
Elem, ti bio, vratio se...djeca sigurno ušuškana u Bosni (osim ako ne zbrišu), nana sretna... Halilović i Jahić sretni...nemaš brige.
- Edin H.
#8693 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa napisao sam.To sam cekao.U utorak ga dobili,u cetvrtak se odjavili i otisli.HAVANA wrote:
Propustio sam to, pardon.
- Bloo
- Globalna šefica
#8694 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A šta će joj pasoš..vraća se majci u Bosnu.Edin H. wrote:
A to da se može otići iz Bosne na školovanje i rad?
- HAVANA
#8695 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne leti,razradi,gledaj gore i prenesi ovamo neki nacin poslovanja,ulaganja,ne slusaj nikog.Ima jako puno prostora za svasta nesto.I radi.Radio Sarajevo wrote:To svakako. Imam već plan, još samo da razradim detalje, i ako Bog da dogodine sam na Balkanu. Neće se ovdje ostariti.HAVANA wrote:Razumijem te,nije mi bas jezik bio toliki problem,isla je u vrtic,pricala ga,u kuci nas naravno,gdje cu s djetetom flamanski pricat,meni to sega pravo.Radio Sarajevo wrote:
Tačno sam u toj fazi. Već vidim kako mi šćer dolazi kući i obraća mi se na holandskom. Tačno dođe neko ludilo od same pomisli...Al znali smo ako naraste,krene u skolu,pubertet...Da izvines mos me jebat.Ostah i provedoh zivot gdje ne zelim da ga provedem.Ako i ti ne zelis,vracaj se dok su djeca mala.Poslije,mrka kapa...
- Edin H.
#8696 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
NakoBloo wrote:
A šta će joj pasoš..?
- Bloo
- Globalna šefica
#8697 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Edin H. wrote:NakoBloo wrote:
A šta će joj pasoš..?
Isto epizoda Monty Pythona
- славянин
#8698 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Edin H. wrote:NakoBloo wrote:
A šta će joj pasoš..?
- HAVANA
#8699 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Joj sto ne mogu suplje.To ga ti ne bi uzela da imas priliku? Ja stvarno ne znam sta je problem sto kazem da zelim,hocu i mogu da zivim ovde.Zasto vam to smeta,zasto taj ton koji na kraju uvijek dovede do glupih rasprava.Nit sam ja u pravu,nit ste vi.Svako sebi bira,sta je problem? Ne valja ovde pun kurac stvari,znam da ne valja al nama ovde najbolje.Sta je problem,sto me bockas pa da i ja moram poceti bockati?Bloo wrote:A šta će joj pasoš..vraća se majci u Bosnu.Edin H. wrote:
Pusti to bolan, nego ima li ona pravo na belgijski pasos?![]()
A to da se može otići iz Bosne na školovanje i rad?
- HAVANA
#8700 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E to komso.Upravo tako.Nako.Nek ima.Edin H. wrote:NakoBloo wrote:
A šta će joj pasoš..?