NajdraziVodjaa wrote:
Ok, i sta sad imao je pocetni kapital bio je sretnik i sta sad? To znaci da ne moze biti predsjednik zato sto mu mama nije bila hipster i sto nikad nije bio gladan? Trump je uspjesan samim tim sto je uvecao bogatstvo koje je imao posto je nemali broj tih nasljednika milionera znao spiskati sve babine pare a plus uz to je uspio da postane predsjenik Sjedinjenih Americkih Drzava, To je najbolji dokaz da je uspjesan biznismen jer je i sama politika neka vrsta biznisa, uostalom pobjedio kandidata koji je imao mnogo veci budzet i koji je iamo ogromnu infrastrukturu iza sebe, nego sta nego uspjesan binismen. Ta pametovanja to kako je mogao zaraditi vise i psotati bogatiji su smijesna, najlakse je pametovati kasnije mogao uvecati bogastvo da je uradio ovo ili ono, generali poslije bitke...
Oo pa cestitam mu na uspjesnom vodjenju biznisa. Uspio je uvisetruciti pocetni kapital, nesto sto je poslo za rukom gotovo svakog koga znam mojih godina.

Cuj eto nije propo, to mu je referenca.
Ne pricamo o njegovom biznisu da bi dokazali da nije uspjesan, barem ne ja, vec zbog toga sto mu je to najbolja referenca za posao koji je dobio, i kao takva, vrlo slaba, jer kao sto smo pokazali - postigao je nesto sto se od prosjecno sposobnog covjeka ocekuje.
Sigurno, nije prokocko novce kao neki drugi. Cestitam. Klap klap. No ako mu je ovo jedina referenca za posao, a jeste, onda ne treba zivjeti u iluziji da je postigao nesto nevjerovatno sa svojim biznisom.
Ti izbore zoves biznisom, ja bi ih nazvao sou biznisom, barem tako ispada, a tu - eh, tu mu odajem svako priznanje - covjek zna napravit spektakularan sou. Eh, a kad vi svi shvatite da i taj sou ima svojih granica, onda ce biti hvatanje za glavu. (U stvari ono vec pocinje, al dobro, to se tebe ne dotice za sad)