zor brko legenda
Sirija vol. 2
- Challenger__
#8677 Re: Sirija vol. 2
Što se tiče Deir ez-Zora, zanimljivo je da danas, kada je grad okružen i pod opsadom, ima više stanovnika (228.000) nego prije rata. To je posljedica činjenice da su se u grad, pod kontrolom vlade iz Damaska, sklonili mnogi koji nisu željeli da žive pod tiranijom ISIL fašista.
-
zrakomlat
#8678 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Što se tiče Deir ez-Zora, zanimljivo je da danas, kada je grad okružen i pod opsadom, ima više stanovnika (228.000) nego prije rata. To je posljedica činjenice da su se u grad, pod kontrolom vlade iz Damaska, sklonili mnogi koji nisu željeli da žive pod tiranijom ISIL fašista.
- walter kurtz
#8679 Re: Sirija vol. 2
moj chelliChallenger__ wrote:Što se tiče Deir ez-Zora, zanimljivo je da danas, kada je grad okružen i pod opsadom, ima više stanovnika (228.000) nego prije rata. To je posljedica činjenice da su se u grad, pod kontrolom vlade iz Damaska, sklonili mnogi koji nisu željeli da žive pod tiranijom ISIL fašista.
- Mlohavi
#8680 Re: Sirija vol. 2
Kad pogine/umre ja cu napisati sve najljepse o njemu.
Pobunjenici se nisu ukljucili u trku za otimanjem teritorija od ISILa? SAA prema Al Bab gura, Kurdima Manbij naredni cilj, moji nista?
Haj mozda ovima zafali vojnika za novih par desetina kilometara fronta na jugu Aleppa.
- walter kurtz
#8681 Re: Sirija vol. 2
koji teroristi su tvojiMlohavi wrote:Kad pogine/umre ja cu napisati sve najljepse o njemu.
Pobunjenici se nisu ukljucili u trku za otimanjem teritorija od ISILa? SAA prema Al Bab gura, Kurdima Manbij naredni cilj, moji nista?
Haj mozda ovima zafali vojnika za novih par desetina kilometara fronta na jugu Aleppa.
- Mlohavi
#8682 Re: Sirija vol. 2
Allaha mi ne znam!!! Kontam imaju neki medu pobunjenicima sto im je Sirija bila i ostala drzava a eto sad malo hoce da sruse diktatora.walter kurtz wrote: koji teroristi su tvoji
- walter kurtz
#8683 Re: Sirija vol. 2
ja kad bi nasao sekularne koji su protiv asada i sam bi navijao za njih ovako ne znamMlohavi wrote:Allaha mi ne znam!!! Kontam imaju neki medu pobunjenicima sto im je Sirija bila i ostala drzava a eto sad malo hoce da sruse diktatora.walter kurtz wrote: koji teroristi su tvoji
- Challenger__
#8684 Re: Sirija vol. 2
Neka moj Walter...
- O svemu tome nije odolio da piše čak ni jedan antisirijski mainstream "Time", postavio sam na temi. Istina izlazi na vidjelo, polako ali sigurno. Zor i branioci će ući u legende a njegovi bezimeni neprijatelji u zaborav i nepostojanje, odakle su i došli. Niko se pasa sjećati neće...
Još jedna stvar iz života Zora.
- Veliko gradsko groblje se nalazi na teritoriji pod vladinom kontrolom, ali blizu linije razdvajanja, na puškomet ISIL-u. Džanaze/sahrane su teroristi gađali iz snajpera pa su građani Zora svoje parkove pretvorili u groblja...
*

Mislim, no comment, no comment.
______
* sve iz Time-ove reportaže
- O svemu tome nije odolio da piše čak ni jedan antisirijski mainstream "Time", postavio sam na temi. Istina izlazi na vidjelo, polako ali sigurno. Zor i branioci će ući u legende a njegovi bezimeni neprijatelji u zaborav i nepostojanje, odakle su i došli. Niko se pasa sjećati neće...
Još jedna stvar iz života Zora.
- Veliko gradsko groblje se nalazi na teritoriji pod vladinom kontrolom, ali blizu linije razdvajanja, na puškomet ISIL-u. Džanaze/sahrane su teroristi gađali iz snajpera pa su građani Zora svoje parkove pretvorili u groblja...

Mislim, no comment, no comment.
______
* sve iz Time-ove reportaže
Last edited by Challenger__ on 27/12/2015 23:12, edited 1 time in total.
- Mlohavi
#8685 Re: Sirija vol. 2
Kad nemas jarana, a ti ih izmastas. Moze i posO il' djevojka, zavisi od godina.walter kurtz wrote: ja kad bi nasao sekularne koji su protiv asada i sam bi navijao za njih ovako ne znam
- Co0l
#8686 Re: Sirija vol. 2
Bitno je da su 'sekularni',nema veze sto pri tome cine najgore moguce ratne zlocine 
- walter kurtz
#8687 Re: Sirija vol. 2
kako ono ti jednom rece kikiju racun ispostavi teroristima koje podrzavasCo0l wrote:Bitno je da su 'sekularni',nema veze sto pri tome cine najgore moguce ratne zlocine
- Co0l
#8688 Re: Sirija vol. 2
To je u rangu one sto ce zene i djeca u gradovima,sto nisu i oni fino pobjegli u Njemacku.walter kurtz wrote:kako ono ti jednom rece kikiju racun ispostavi teroristima koje podrzavasCo0l wrote:Bitno je da su 'sekularni',nema veze sto pri tome cine najgore moguce ratne zlocine![]()
- walter kurtz
#8689 Re: Sirija vol. 2
ne znam tvoja izjava ja je samo quotamCo0l wrote:To je u rangu one sto ce zene i djeca u gradovima,sto nisu i oni fino pobjegli u Njemacku.walter kurtz wrote:kako ono ti jednom rece kikiju racun ispostavi teroristima koje podrzavasCo0l wrote:Bitno je da su 'sekularni',nema veze sto pri tome cine najgore moguce ratne zlocine![]()
- Kikibombona
#8690 Re: Sirija vol. 2
Izvini jarane, al komentar je izrazito glup i politicki naivan.nixon69 wrote:Istina da sa svima rade,ali opet su najveci stakori tamo.Kikibombona wrote: 1. KDP u Iraku je izrazito mocan. Dobri su sa svima, na celu sa Amerikom, Njemackom i Izraelom. Dobri su sa Turcima i Irancima, makar deklarativno i kada su biznisi u pitanju..![]()
Tako ce isto svima zabiti noz u ledja kad vide da je doslo vrijeme za to.
Kurdi hoce neko ujedinjenje a tako suruju sa Turcima i boli ih briga za bracu u Siriji.
Kurdi su najbolji primjer suncokreta.
Kakvi suncokreti, kome ce zabiti noz u ledja?
Kurdi iz Iraka se bore za interese svih Kurda na racionalan nacin. Oprezni su, ujedale su ih zmije i krokodili. Ne vjeruju nikome. Partnerski odnos prihvataju sa svima od koga mogu imati koristi. To je bit politike, izvuci sto vise za svoj narod u odredjenim okolnostima. Kurdima u Iraku bi nastetilo kada bi otvoreno napali Tursku u ovom trenutku, i sto je najgore, NE BI NIMALO POMOGLO KURDIMA U SIRIJI I TURSKOJ. Stavise, mogli bi samo jos vise najebati. Ne mozes se jarane tuci sa Tajsonom. Nista neces postoci. Samo ce te zgaziti bezveze. Protiv njega se mozes boriti jedino lukavstvom.
KDP je od velike pomoci za Kurde u Siriji...
Pogledaj sam. Sve sto je rekao Barzani su potvrdjene cinjenice. I ne samo to, podrzavaju ih na razne nacine... al sve u rukavicama, da ne uznemire previse zvijer koja se zove Turska.
- Co0l
#8691 Re: Sirija vol. 2
Koja nije univerzalna da se moze primjeniti uvijek i svugdje kao na primjer u slucaju masovnih,kontinuiranih i namjernih ratnih zlocina od strane rezimske vojske i njihovih patrona.walter kurtz wrote:ne znam tvoja izjava ja je samo quotamCo0l wrote: To je u rangu one sto ce zene i djeca u gradovima,sto nisu i oni fino pobjegli u Njemacku.
Nije isto kad je stradanje civila nenamjeran incident i kad je to namjerno i masovno se ponavlja iz dana u dan.
- walter kurtz
#8692 Re: Sirija vol. 2
Razumijemo se onako kako kome odgovaraCo0l wrote:Koja nije univerzalna da se moze primjeniti uvijek i svugdje kao na primjer u slucaju masovnih,kontinuiranih i namjernih ratnih zlocina od strane rezimske vojske i njihovih patrona.walter kurtz wrote:ne znam tvoja izjava ja je samo quotamCo0l wrote: To je u rangu one sto ce zene i djeca u gradovima,sto nisu i oni fino pobjegli u Njemacku.
Nije isto kad je stradanje civila nenamjeran incident i kad je to namjerno i masovno se ponavlja iz dana u dan.
- Challenger__
#8693 Re: Sirija vol. 2
Ha ja. Puč u Kairu - ne valja, puč u Kijevu - valja. Borba protiv terorizma i pobunjenika u Siriji - ne valja, borba protiv terorizma i pobunjenika u Turskoj - valja.
Itd, itd.
Bolje ne postojati nego imati ovakve ptičurine u glavi.
Itd, itd.
Bolje ne postojati nego imati ovakve ptičurine u glavi.
- Challenger__
#8694 Re: Sirija vol. 2
Deformitet, defekt, hendikep.
Ne d'o Bog nikome.
____

Ne d'o Bog nikome.
____

- Co0l
#8695 Re: Sirija vol. 2
Glupost.Stvarno bi trebao biti debil i poistovjetiti situaciju za koju sam ja rekao da racun treba ispostaviti teroristima i ovu u Siriji.walter kurtz wrote:Razumijemo se onako kako kome odgovaraCo0l wrote: Koja nije univerzalna da se moze primjeniti uvijek i svugdje kao na primjer u slucaju masovnih,kontinuiranih i namjernih ratnih zlocina od strane rezimske vojske i njihovih patrona.
U tvom slucaju znam da nisi debil nego da se samo zajebavas,sto se za neke druge ne bi moglo reci.
- Kikibombona
#8696 Re: Sirija vol. 2
Znaci, historija se ponavlja...
Kada YPG ostvari napredak negdje, Turska natjera bradate budale da napadaju Kurde... Zestoko su napali Efrin i Sejh Maksud... i kako sada stvari stoje trpe batine...
Za to vrijeme YPG nadire sa istoka...
Zauzeli su grad Tishrin i sada idu dalje prema Manbiju!
upozorenje
https://pbs.twimg.com/media/CXP7duTWwAApwsd.jpg

'Spremi se Jarabulus, mi dolazimo!'

Kada YPG ostvari napredak negdje, Turska natjera bradate budale da napadaju Kurde... Zestoko su napali Efrin i Sejh Maksud... i kako sada stvari stoje trpe batine...
Za to vrijeme YPG nadire sa istoka...
Zauzeli su grad Tishrin i sada idu dalje prema Manbiju!
upozorenje
https://pbs.twimg.com/media/CXP7duTWwAApwsd.jpg

'Spremi se Jarabulus, mi dolazimo!'

Last edited by Kikibombona on 28/12/2015 00:08, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#8697 Re: Sirija vol. 2
jao ti konstrukta recenice ako odgovorim suprotno potvrdjujem da sam debil prejeftino cak i za tebe i ne zajebajem se i nisam debilCo0l wrote:Glupost.Stvarno bi trebao biti debil i poistovjetiti situaciju za koju sam ja rekao da racun treba ispostaviti teroristima i ovu u Siriji.walter kurtz wrote:Razumijemo se onako kako kome odgovaraCo0l wrote: Koja nije univerzalna da se moze primjeniti uvijek i svugdje kao na primjer u slucaju masovnih,kontinuiranih i namjernih ratnih zlocina od strane rezimske vojske i njihovih patrona.
U tvom slucaju znam da nisi debil nego da se samo zajebavas,sto se za neke druge ne bi moglo reci.
- Challenger__
#8698 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Turska natjera bradate budale da napadaju Kurde... Zestoko su napali Efrin i Sejh Maksud... i kako sada stvari stoje trpe batine...
Kakav su penicilin sirijski Kurdi za ove ublehaše to je za nevjerovati...
"Sirija, katalizator regionalnih i globalnih procesa..."
Last edited by Challenger__ on 28/12/2015 00:24, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#8699 Re: Sirija vol. 2
Nisam iz Travnika. Ne znam zaista mnogo o Sedmoj.mejdan wrote:za sarajevoxxx.
Kao osoba koja si rodjena u Travniku..moze li ukratko nesto o Sedmoj Muslimanskoj!
- nixon69
#8700 Re: Sirija vol. 2
Pa vec se rokaju sa Turcima preko 40 godina,pa jos se nista nije promijenilo.Kikibombona wrote:Kurdi iz Iraka se bore za interese svih Kurda na racionalan nacin. Oprezni su, ujedale su ih zmije i krokodili. Ne vjeruju nikome. Partnerski odnos prihvataju sa svima od koga mogu imati koristi. To je bit politike, izvuci sto vise za svoj narod u odredjenim okolnostima.
I oni Turcima postavljaju bombe i ubijaju civile i ti onda to vidis kao heroizam.?
Nisam ja expert SI kao ti,pa da znam svako pleme,grupaciju i interese.Znam samo da ce Turci na*ebati i platiti dugove kad dodje vrijeme za to.
Buraz,ja tu nikog ne branim,niti sam protiv koga tamo. Samo gljedim ta trane.
Njihov problem,njihova stvar.
Daleko im kuca od moje.